2000-luvulla valmistuneita Sijoitusasuntoja Tornion keskustasta – selvästi alle markkinahinnan!

Nyt tarjolla yhteensä 20 valmiiksi vuokrattua asuntoa. Osassa mehevä yhtiölaina!

As Oy Tornion Sairaalakatu 5 on Tornion keskustaan vuonna 2001 valmistunut 36 asuinhuoneistoa käsittävä taloyhtiö, joka sijaitsee erinomaisella paikalla kaikkien palveluiden äärellä.

Tuomme nyt tarjolle viihtyisillä pohjaratkaisulla varustettuja 31-56m² parvekkeellisia yksiöitä ja kaksioita 56 250 -79 750 euron velattomin hinnoin. Asuntojen nykyvuokrat ovat selvästi alle markkinatason ja markkinavuokrilla arvioituna vuokratuotot ovat n. 6,3-7,75%. Sopivalla velkavivulla kassavirta on positiivinen. Osa asunnoista on yhtiölainoitettuja ja kaikki nyt myytävät asunnot on valmiiksi vuokrattuja.

Asunnot myydään selvästi alle alueen toteutuneiden sekä myynnissä olevien vastaavanlaisten asuntojen hintojen. Tällä hetkellä keskustan postinumeroalueella on myynnissä (Etuovi.com) niukasti pieniä kerrostaloasuntoja sillä käytettyjä yksiöitä on myynnissä vain kaksi ja kaksioita 13kpl. 1980-2010 rakennettuja kt-asuntoja on tarjolla vain 3kpl 99.000-119.000€ pyyntihinnoin. 1980 tai sen jälkeen rakennettuja kt-asuntoja
on koko Torniossa myynnissä vain kaksi alle sadan tuhannen euron. Keskusta-alueen kiinnostuksesta kertoo myös, että alueelle on rakennettu ja rakentumassa myös uudistuotantoa.

Alueella on vuokrattavana (Vuokraovi.com) tällä hetkellä 15 kt-asuntoa ja myös vuokramarkkinoilla pienille asunnoille riittää kysyntää sillä yksiöitä on tarjolla vain yksi ja kaksioita on vuokrattavana 9kpl.

Koska kyseessä on hyväkuntoinen 2000-luvun kohde erinomaisella sijainnilla, asunnot ovat hyväkuntoisia, vuokrattavuus on hyvä, kohteesta saa mukavaa vuokratuottoa sekä yhtiölainasta hyötyjä, jäämme myös itse omistamaan asuntoja (n. 1/3) tästä kohteesta sekä taloyhtiön hallitukseen.

Tornio sijoituskohteena

Tornio on Lapin vanhin kaupunki, joka sijaitsee Lapin maakunnassa Ruotsin rajalla. Tornio onTornionjokilaakson keskus ja tärkein Suomen ja Ruotsin välinen rajanylityspaikka. Asukasluku on Torniossa pysynyt pitkään tasaisena, tällä hetkellä asukkaita on n. 21.600. Yhdessä Ruotsin naapurikunta Haaparannan kanssa se muodostaa n. 32.000 asukkaan kaksoiskaupungin.

Tornio haluaa olla vetovoimainen rajakaupunki, jossa on onnellisia asukkaita, uudistuvia palveluita ja menestyviä yrityksiä. Torniossa toimii lukio, ammattiopisto Lappia, Kemi-Tornion Amk, Humak ja PPO sekä Mediapolis. Torniossa on vahva teollisuuskeskittymä, mm. ja tekstiili- ja terästeollisuuden aloilla ja Tornion merkittävin työnantaja Outokumpu työllistää noin 2.000 työntekijää. Outokumpu suunnittelee jätti-investointia Tornioon, myös naapurikunta Kemiin suunnitellaan miljardiluokan biotuotetehdashanketta.

Tornio on myös tiiviissä yhteistyössä kaksoiskaupunki Haaparannan kanssa mm. koulutuksessa ja kaupunkien yhteisen keskusta-alueen kehittämiseen on suunnitelmia. Kyseessä on Europan 14 –hanke, joka lisää palveluita ja yhdistää kaupunkien keskustoja entisestään.

Tornio on kahden valtatien (21 ja 29) alkupää ja rautateitse Torniosta pääsee kolmeen eri suuntaan. KemiTornion lentoasemalta lentää Helsinkiin noin 1,5 tunnissa. (

Alue

Kohde sijaitsee erinomaisella paikalla Tornion keskustassa ja käytännössä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Keskustapalveluiden lisäksi kilometrin etäisyydeltä löytyvät päiväkodit, oppilaitokset, kaupat, juna-asema, matkahuolto sekä yksi Lapin suurimmista kauppakeskuksista, kauppakeskus Rajalla, jossa mm. hypermarket, ravintoloita ja erikoisliikkeitä. Ikea on n. 1,5km päässä.

Kaupungin läpi virtaavan, Euroopan suurimman vapaana virtaavan joen, Tornionjoen kauniit vesistömaisemat ovat ääressä sillä rantaan on vain 200m. Myös läheinen uimaranta, stadion, palloiluhalli sekä golf ja frisbeegolf –kentät antavat liikuntamahdollisuuksia. 250m päässä on myös turistivetonaulaksi noussut elämystehdas Lappari, josta löytyy useita
liikuntamahdollisuuksia sekä mm. Tornion Panimo, ravintola ja muita elämysmahdollisuuksia.

Kohde sopii erinomaisesti myös ikäihmisille sillä molemmissa
taloissa on hissit ja 100 metrin päässä on terveyskeskus sekä hoitoja kuntoutuslaitos Saarenvire. Lisäksi kohteen yhdessä asunnossa on vuokralaisena koti- ja hoivapalveluita tarjoava Kaksin Oy.

Toteutuneiden hintatietojen mukaan postinumeroalueella on 1.1.2017 eteenpäin myyty 1986-2006 rakennettuja kerrostalokaksioita varsin korkein keskihinnoin (keskiarvot: n.
103.000€, 53m2, 1996).

Taloyhtiö – As Oy Tornion Sairaalakatu 5

As Oy Tornion Sairaalakatu 5 on vuonna 2001 rakennettu nelikerroksinen kaukolämpökerrostaloyhtiö paraatipaikalla Tornion keskustassa. Kohde käsittää 36 parvekkeellista huoneistoa (9 yksiötä 31-38,5m2 ja 27 kaksiota 42-56m2), 24 autopaikkaa sekä yhteiset tilat (pesutupa, jätekatos, kuivaushuone, tekninen tila, väestönsuoja, sauna, ulkoiluvälinevarasto).

Kohde on teknisesti hyvässä kunnossa eikä suuremmille taloyhtiöremonteille ole tarvetta vielä vähään aikaan. Siistillä vaalealla tiilellä verhoiltu julkisivu on hyväkuntoinen sekä suhteellisen huoltovapaa. Toistaiseksi kohteessa ei ole tarvinnut tehdä tavanomaisista huoltotoimista poikkeavia taloyhtiöremontteja.

Sairaalakatu 5 talon (A-rappu) kaksioihin (16kpl) tehtiin vuonna 2018 muutosremontit, jossa poistettiin turhat väliseinät ja päivitettiin seinäja lattiapinnat uusiksi. Myös Saarenpäänkatu 15 talossa (B-rappu) on aloitettu vastaavat muutostyöt ja ne valmistuvat kevään aikana. Tämän myötä kohde on melkein täynnä pelkästään hyväkuntoisia remontoituja asuntoja.

Talousarvion teon jälkeen saimme neuvoteltua vielä kaapeli-tv:n kustannuksen edullisemmaksi, säästöä tulee n. 0,1€/m²/kk. Hoitovastike pidetään toistaiseksi kuitenkin ennallaan.

Edellisen omistajan mukaan ihmiset haluavat Torniossa muuttaa palveluiden ääreen ja 2018 muutosremonttien jälkeen asunnot saatiin nopeasti vuokrattua täyteen. Hyväkuntoisille asunnoille on Tornion keskusta-alueella kysyntää!

TaloyhtiöAs Oy Tornion Sairaalakatu 5
TyyppiKerrostalo, 4 asuinkerrosta
Rakennusvuosi2001
Osoite Sairaalakatu 5 ja Saarenpäänkatu 15, 95400 Tornio
Rakennuksia2kpl
HissiKyllä, molemmissa taloissa
Asuntojen määrä36 kpl
Autopaikkojen määrä20 pistokepaikkaa.
Hoitovastike3,8€/m2 (sisältää tonttivuokran)
YhtiölainaAnnuiteetti, laina-aika 15 vuotta. Korko 1,5%+12kk euribor (min. 1,5%)
Rahoitusvastike2,773€ / velallinen osake. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset-vesi 20€/hlö/kk (sisältyy vanhoissa vuokrasopimuksissa vuokraan)
-Sähkö 10€/kk/hlö
-sauna 7€/vuoro/kk
-pistokepaikka 8€/kk (edellinen omistaja
vuokrannut edullisesti, vuokrassa nostovaraa)
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivuTiili / betoni
VesikattoHarjakatto, pelti
Tontin omistusVuokra (11.100€/vuosi), Tornion kaupunki,
14.5.2060 asti, indeksikorotukset (n. 0,54€/m²)

Tehdyt remontit:

– Normaalit korjaus- ja huoltotoimenpiteet

– 2018 / Sairaalakatu 5 kaksioiden (16kpl) muutosremontit

Arvio remonteista 2019-2025:

 • Normaalit pienemmät korjaus- ja huoltotoimenpiteet
 • 2020 kevät / Saarenpäänkatu 15 asuntojen vastaavanlaiset muutostyöt mitä vuonna 2018 tehty Sairaalakatu 5 kaksioihin, alakerran rappukäytävän maalaus ja ovien tiivisteiden vaihto (näiden remonttien kustannuksista vastaa nykyiset omistajat Sibvest Oy ja JHSKiinteistöt Oy)

Tarkemmat tiedot kunnossapitotarveselvityksessä!

Sijainti kartalla

Asuntojen kunto

Asunnot ovat poikkeuksellisen hyväkuntoisia ja kunnoiltaan hyvin paljon toisiaan vastaavia. Kaikki kaksiot on pintaremontoitu samoilla materiaaleilla vuonna 2018, joten lattia- ja seinäpinnat ovat pääsääntöisesti todella hyvässä kunnossa.

Pisteytyksessä asunnot saivat erinomaiset keskiarvopisteet: seinäpinnat 2,89 ja lattiapinnat 2,78 pistettä (asteikolla 1-3). Koko talossa ei ollut yhtään tupakoitua asuntoa!

Keittiöt

Myös asuntojen keittiöt ovat toimivia, hyväkuntoisia ja siistin näköisiä. Lähes poikkeuksetta keittiöt ovat samoilla materiaaleilla toteutettuja ja toisiaan vastaavia. Kaapinovet ovat valkoisia ja tasot harmaansävyisiä. Välitilassa on joko harmaa laatoitus tai muutamassa asunnossa siisti vaalea välitilalevy.

Pisteytyksessä keittiöt saivat varsin hyvät keskiarvopisteet: keittiö 2,39, liesi 2,0 ja jääkaappipakastin 2,2 (asteikolla 1-3).

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat materiaaleiltaan toisiaan vastaavia ja toimivakuntoisia. Lämmitysratkaisu on keskimääräistä parempi sillä kylpyhuoneissa on kaukolämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys. Myös pesukoneliitännät löytyy. Kylpyhuoneet ovat teknisesti toimivia eikä yhtään remontin tarpeessa olevaa kylpyhuonetta kohteessa ole. Mahdollisesti allas- ja peilikaapin hankkimisella kylpyhuoneiden tasoa pystyy nostamaan varsin edullisesti.

Kylpyhuoneet saivat pisteytyksessä 2,24/3 pistettä.

Pohjakuvat asunnoista

 • Yksiöt ovat tilavia ja niissä on parveke etelän suuntaan.
 • 42-50m² kaksiot ovat kulmahuoneistoja, joista ikkunanäkymä kahteen ilmansuuntaan. Nurkkaikkunat tuovat mukavasti valoa ja tilan tuntua asuntoihin. Parveke (42m² asunnossa terassi) sisäpihalle länteen.
 • 53,5m² kaksiot ovat hyvillä pohjaratkaisuilla toteutettuja viihtyisiä kulmahuoneistoja, joista ikkunanäkymät kahteen suuntaan. Puolet asunnoista sijaitsee vastakkaisessa kulmassa, joten pohjakuvat ovat toistensa peilikuvia. Nurkkaikkunat tuovat valoa asuntoon kuten myös etelän suuntaan avautuva parveke.

Myyntihinnasto

HuoneistoMyyntihinta alk.Velattomat hinnat alk.Vuokratuotto%
1h+kk31m²56 250€56 250€n. 6,5%
2h+kt42–50 m²65 500€65 500€n. 7,4%
2h+k53,5–56m²26 561€73 000€n. 7,6%
Kohteen asunnot on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon ja vuokran mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.
Lähes kaikki kohteen vuokralaiset ovat vanhemman sukupolven ihmisiä, jotka ovat muuttaneet asuntoihin 2018 muutosremonttien jälkeen. Maksurästejä ei ole eikä ongelmia ole ollut, joten voidaan puhua hyvistä ja oletettavasti pitkäaikaisista vuokralaisista.
Edellinen omistaja on vuokrannut kaikkia asuntoja samalla edullisella neliövuokralla (11,90€/m²), joten asuntojen vuokrataso on selvästi markkinatasoa alhaisempi. Uudella omistajalla on mahdollisuus tehdä vuokriin tasokorotus (hyvän vuokratavan mukaan enintään 15% ja astuu voimaan 6kk kuluttua ilmoituksesta) tai korotella vuokria vuosittain vuokrasopimuksen ehtojen mukaan.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Ostohinta reilusti alle alueen hintojen
 • Hyväkuntoinen 2000-luvun kohde
 • Asunnot hyvässä kunnossa
 • Asunnot vuokrattu hyville vuokralaisille
 • Erinomainen vuokrattavuus
 • Yhtiölainan hyödyt isommissa asunnoissa
 • Kaikki asunnot valmiiksi vuokrattu
 • Positiivinen kassavirta

Alue

 • Huippusijainti palveluiden ääressä
 • Keskustan alueella kehityssuunnitelmia

Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

Asuntojen vuokraus ja myynti

Meillä on suositella asuntojen vuokrauksia sekä
mahdollisia eteenpäin myyntejä hoitamaan
paikallinen hyväksi havaittu välitysliike.

Pintaremontit ja kodinkoneet

Meillä, huoltoyhtiöllä ja välitysliikkeellä on suositella toteuttajia mahdollisille asuntojen remonteille. Tiedossa on myös paikallinen kodinkoneliike, joka pystyy toimittamaan ja asentamaan uudet kodinkoneet vieden samalla vanhat koneet pois.

Kuvat asunnosta

Vaikka asunnot myydään vuokrattuina, ostaja
pystyy tutustumaan asunnon kuntoon, koska
olemme kuvanneet jokaisen asunnon.

Esitämme asuntokohtaiset kuvat yksityisyyden
vuoksi vain asunnon ostajalle, joka saa kuvat
itselleen mahdollista myöhempää käyttöä
varten.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Varaukset ja lisätiedot

Huom! Asuntojen varaukset sähköpostilla osoitteeseen info@asuntosalkunrakentaja.fi

Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan. 

Lisätietoja kohteesta voit kysyä allaolevilta herrasmiehiltä!

Hannu Takala

puh. 040 5668 499

Sähköposti:

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Väänäsdn pekka, pekka, pekka, pekka

Pekka Väänänen

puh. 044 2300 694

Sähköposti:

info@asuntosalkunrakentaja.fi