Sisältöön sitemap

Blogikirjoitukset

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi - lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!

Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen "monikäyttötilaksi" yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Lue lisää

Tiedote: Sijoitusasunnot.com Group Oyj selvittää mahdollisuuksia listautua Nasdaq First North -markkinapaikalle

Sijoitusasunnot.com Group Oyj (”Sijoitusasunnot.com”, ”Yhtiö”) selvittää mahdollisuuksia toteuttaa listautumisanti ja listautua Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lue lisää

Sijoitusasunnon myyminen - näin onnistut!

Sijoitusasunnon myyminen poikkeaa omistusasunnon myymisestä melko lailla. Lue blogistamme, kuinka myyt itse sijoitusasuntosi ja mitä asioita pitää ottaa huomioon.

Lue lisää

Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon!

Ostimme Mäntsälästä kolmirappuisen, yhteensä 36 asuntoa käsittävän kerrostalon jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen käärimme hihat, teimme suunnitelmat ja lähdimme laittamaan kohdetta kuntoon niin sisältä kuin ulkoa.

Lue lisää

Vanhan kerrostalon täydellinen muodonmuutos!

Lähtötilanteena tässä projektissa meillä oli -80 luvulla rakennettu, tuolle ajalle tyypillinen suomalainen kerrostalo. Kohteessa oli runsaasti korjausvelkaa, vuokrattavuus oli huono, asunnot huonossa kunnossa ja ne olivat nykymarkkinaan turhan isoja.

Lue lisää

Asuntosijoittajan arki ei ole sitä, miten siitä mediassa kirjoitetaan

Valtakunnallisia sanoma- tai iltapäivälehtiä lukeva saa asuntosijoittamisesta todennäköisesti hirvittävän kuvan. Viikosta toiseen otsikoissa paistattelevat kauhuvuokralaiset, jotka ovat joko tuhonneet asunnon, ulostaneet koiransa kanssa asunnon täyteen tai sitten keränneet asunnon lattiasta kattoon roskia ja pizzalaatikoita.

Lue lisää

"Kohde sopii hyvin sijoittajalle, ensiasunnon ostajalle, pariskunnalle, opiskelijalle kuin eläkeläisellekin!"

Yksi asuntosijoittamisen kestovitseistä liittyy siihen, kun myynti-ilmoituksessa lukee asunnon sopivan "hyvin niin omaan käyttöön kuin myös sijoittajalle" mutta sopivuutta sijoittajalle ei perustella.

Lue lisää

Sijoitusasunnot.comin vuosi 2021 - tunnetko kuinka vauhti kiihtyy?

Näin kerran vuodessa on mukava aina pysähtyä hetkeksi ja kurkata peruutuspeiliin, että mitä kaikkea sitä tuli touhuttua vuoden aikana. Kerta toisensa jälkeen on mahtava huomata, että olemme onnistuneet aivan erinomaisesti.

Lue lisää

Auttaako vuokramarkkinasta itkeminen vuokraustoiminnassa?

Eikö muovimattokämppä kiihota vuokralaisia? Ei taida. Onko se vuokramarkkinan syy? Tuskin.

Lue lisää

Vuorovaikutuksen ja luottamuksen puute vaivaat useita vuokranantajia

Seuraan aktiivisesti Facebookin Vuokranantajapalstaa, jossa monesti kysytään apua asuntosijoittamiseen. Kysyvä ei tieltä eksy, mutta monesti "ongelma" on vuokranantaja itse.

Lue lisää

Parhaat joululahjat asuntosijoittajalle 2021

Kokosimme alle asuntosijoittamiseen liittyviä tai muuten asuntosijoittajalle sopiva lahjaideoita pukinkonttiin.

Lue lisää

6 vinkkiä parempiin sijoitusasuntokauppoihin julkisessa markkinassa

Sovellamme itse näitä vinkkejä niin yksittäisten asuntojen kuin kokonaisten kerrostalojenkin hankintaan, joten tämän lukemiseen kannattaa käyttää pari minuuttia.

Lue lisää

5 vinkkiä vuokralaisehdokkaan luottotietojen tarkastamiseen

Hyviä vuokralaisia on aina tarjolla ja valtaosa vuokramarkkinoilla asuntoa etsivistä henkilöistä ovat hyviä vuokralaisia, joilla on puhtaat tarkoitusperät.

Lue lisää

Muutama sananen vuokrankorotuksista

Vuokranantaja eli asuntosijoittaja hakee sijoitukselleen tuottoa, ja se tarkoittaa aina määräajoin sitä, että asunnon vuokraa tulee nostaa.

Lue lisää

Suurin riski asuntosijoittamisessa

Asuntosijoittajan suurin riski on aloittamatta jättämisen riski. Jos ei aloita, ei toki mikään muu asuntosijoittamisen riski pääse konkretisoitumaan.

Lue lisää

Vuokra-asumisen suosion kasvun taustalla on muutakin kuin taloudellinen pakko

Miksi vuokra-asuntojen kysyntä ja vuokralla asumisen yleisyys on tällä hetkellä korkeammalla kuin koskaan? Syitä on useita, ja ne syyt ovat monitahoisia.

Lue lisää

Sisäpiiritiedon hyödyntäminen osakesijoittamisessa voi olla rikos, asuntosijoittamisessa siunaus

Kun tiedät enemmän kuin markkina, muun muassa mahdollisuutesi ostaa sijoitusasunto alle markkinahinnan paranee huomattavasti.

Lue lisää