Sisältöön sitemap

Blogikirjoitukset

Vuokratuoton laskeminen oikein

Vuokratuottoprosentti on yksi asuntosijoittajan perustyökaluista eri sijoitusasuntojen vertailuun, ja vuokratuottoprosentin laskeminen onkin ensimmäisiä laskutoimituksia, mitä asuntosijoittaja tekee arvioidessaan asunnon sopimista hänen asuntosalkkuunsa.

Lue lisää

Sijoitusasunnon lainan vakuudet ja käsiraha - näin ne toimivat!

Nyrkkisääntönä asunnon vakuusarvo on 70-75 prosenttia asunnon markkina-arvosta, ja tämän edestä pankki antaa asuntosijoittajalle lainaa. Asuntosijoittajan tehtävä on muita vakuuksia käyttäen täydentää vakuuspotti sataan prosenttiin.

Lue lisää

Oman kodin jättäminen pitkäaikaisesti vuokralle

Onko vanhalle kodillesi kysyntää vuokralaisten keskuudessa? Jos on, minkä verran vuokralaiset ovat valmiita maksamaan asunnosta vuokraa? Saatko vanhasta kodistasi tuottovaatimuksesi mukaisen tuoton?

Lue lisää

Toimitusjohtaja käveli Jyväskylästä Jämsään (+60km), kun pörssiin listautuminen jäi haaveeksi 😅

Peruimme listautumisen ja listautumisannin, ja toimitusjohtajamme Henkka teki lupaamansa "urotyön" ja käveli Jyväskylästä Jämsään

Lue lisää

Se erilainen asuntosijoitusyhtiö

Yhtiömme (Sijoitusasunnot.com Group Oyj) menestyksen taustalla on monia muitakin hyvin tärkeitä tekijöitä, joista osan tuon nyt ensimmäistä kertaa esiin. Olemme erilainen asuntosijoitusyhtiö. Olemme mullistaneet alan sillä, että pystymme myymään suuriakin määriä asuntoja aivan poikkeuksellisen nopeasti, tehokkaasti ja pienin kustannuksin.

Lue lisää

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Lue lisää
Kuvaaja: Emil Bobyrev

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voitto meidän Henri Neuvoselle!

Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n perustaja, yhtiön toimitusjohtaja ja iloinen kerrostaloja osteleva pomomme Henri Neuvonen palkittiin viime viikonloppuna Suomen vuoden 2022 nuorena yrittäjänä. Aiemmin tänä vuonna Henkka palkittiin jo Keski-Suomen nuorena yrittäjänä, joten hänen takanreunusta saa sulkapallo- ja padelpokaalien lisäksi muutakin täytettä!

Lue lisää

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi - lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!

Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen "monikäyttötilaksi" yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Lue lisää

Tiedote: Sijoitusasunnot.com Group Oyj selvittää mahdollisuuksia listautua Nasdaq First North -markkinapaikalle

Sijoitusasunnot.com Group Oyj (”Sijoitusasunnot.com”, ”Yhtiö”) selvittää mahdollisuuksia toteuttaa listautumisanti ja listautua Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lue lisää

Sijoitusasunnon myyminen - näin onnistut!

Sijoitusasunnon myyminen poikkeaa omistusasunnon myymisestä melko lailla. Lue blogistamme, kuinka myyt itse sijoitusasuntosi ja mitä asioita pitää ottaa huomioon.

Lue lisää

Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon!

Ostimme Mäntsälästä kolmirappuisen, yhteensä 36 asuntoa käsittävän kerrostalon jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen käärimme hihat, teimme suunnitelmat ja lähdimme laittamaan kohdetta kuntoon niin sisältä kuin ulkoa.

Lue lisää

Vanhan kerrostalon täydellinen muodonmuutos!

Lähtötilanteena tässä projektissa meillä oli -80 luvulla rakennettu, tuolle ajalle tyypillinen suomalainen kerrostalo. Kohteessa oli runsaasti korjausvelkaa, vuokrattavuus oli huono, asunnot huonossa kunnossa ja ne olivat nykymarkkinaan turhan isoja.

Lue lisää

Asuntosijoittajan arki ei ole sitä, miten siitä mediassa kirjoitetaan

Valtakunnallisia sanoma- tai iltapäivälehtiä lukeva saa asuntosijoittamisesta todennäköisesti hirvittävän kuvan. Viikosta toiseen otsikoissa paistattelevat kauhuvuokralaiset, jotka ovat joko tuhonneet asunnon, ulostaneet koiransa kanssa asunnon täyteen tai sitten keränneet asunnon lattiasta kattoon roskia ja pizzalaatikoita.

Lue lisää

"Kohde sopii hyvin sijoittajalle, ensiasunnon ostajalle, pariskunnalle, opiskelijalle kuin eläkeläisellekin!"

Yksi asuntosijoittamisen kestovitseistä liittyy siihen, kun myynti-ilmoituksessa lukee asunnon sopivan "hyvin niin omaan käyttöön kuin myös sijoittajalle" mutta sopivuutta sijoittajalle ei perustella.

Lue lisää

Sijoitusasunnot.comin vuosi 2021 - tunnetko kuinka vauhti kiihtyy?

Näin kerran vuodessa on mukava aina pysähtyä hetkeksi ja kurkata peruutuspeiliin, että mitä kaikkea sitä tuli touhuttua vuoden aikana. Kerta toisensa jälkeen on mahtava huomata, että olemme onnistuneet aivan erinomaisesti.

Lue lisää

Auttaako vuokramarkkinasta itkeminen vuokraustoiminnassa?

Eikö muovimattokämppä kiihota vuokralaisia? Ei taida. Onko se vuokramarkkinan syy? Tuskin.

Lue lisää

Vuorovaikutuksen ja luottamuksen puute vaivaat useita vuokranantajia

Seuraan aktiivisesti Facebookin Vuokranantajapalstaa, jossa monesti kysytään apua asuntosijoittamiseen. Kysyvä ei tieltä eksy, mutta monesti "ongelma" on vuokranantaja itse.

Lue lisää