Sisältöön sitemap

Blogikirjoitukset

Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen

Ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista ei kannata jäädä harkitsemaan loputtomasti. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä pidempi aika sinulla on kasvattaa varallisuuttasi ja kerryttää vuokratuloja.

Lue lisää

Aloita asuntosijoittaminen: houkutteleva tapa kasvattaa omaa varallisuutta

Asuntosijoittaminen on sijoitusmuoto, joka tarjoaa houkuttelevan tavan kasvattaa varallisuutta ja saavuttaa taloudellista riippumattomuutta. Lue miksi juuri nyt on erinomainen aika astua asuntosijoittamisen maailmaan ja miksi se sopii lähes kaikille. 

Lue lisää

Vuokrasopimuksen purkaminen vuokranantajan toimesta - tärkeät huomioitavat asiat ja käytännön vinkit

Yleisin vuokrasopimuksen purkamiseen johtava syy on vuokralaisen vuokranmaksun laiminlyönti. Vuokralaisen tulee maksaa vuokra sovitun aikataulun mukaisesti, ja mikäli vuokra jää maksamatta, on vuokranantajalla on oikeus ryhtyä toimenpiteisiin.

Lue lisää

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen - verotehokas keino asunnon remontointiin ja taklaat myös tyhjien kuukausien riskiä

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa monia etuja asuntosijoittajalle. Se on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää tyhjän kuukauden, tietää tarkan vuokratason ja päästä välittömästi kiinni vuokratuloon.

Lue lisää

Vuokralainen vaihtuu - toimi fiksusti ja säästä rahaa

Vuokralaisen vaihtuminen asunnossa on osa vuokraustoimintaa. Vuokranantaja voi välttyä turhalta stressiltä vuokralaisen vaihtuessa tekemällä muutamia pieniä asioita, jotka eivät paljoa vaivaa vaadi, mutta tuottavat arvoa sitäkin enemmän.

Lue lisää

Case study: asuntosijoittajan laskelmat sijoituskaksiosta

Tällä kertaa näytän kädestä pitäen, kuinka voit laskea potentiaalisen ostokohteen luvut auki, tutustua kohteen markkinaan ja tehdä päätöksen numeroiden perusteella siitä, sopiiko kohde sinun asuntosalkkuusi.

Lue lisää

Asuntoflippausta Diilin malliin - kuinka TV-viihde eroaa oikean elämän asuntoflippaamisesta?

Businessreality Diilin nyt televisiossa pyörivän kauden kolmosjaksossa kilpailevat joukkueet saavat tehtäväksi tehdä asuntoflipin, ja voittajaksi kruunataan joukkue, jonka asunnon arvo nousee tiimin tekemien toimenpiteiden myötä eniten. HUOM. Kirjoitukseni sisältää spoilereita ja juonipaljastuksia jaksosta, joten jos haluat säästää itsesi niiltä, lue teksti vasta katsottuasi ohjelman.

Lue lisää

Kaakelimaalia kylpyhuoneeseen ja asunto paremmin vuokralle

Epäiletkö, että sijoitusasuntosi kylpyhuoneen ankea tunnelma heikentää kohteesi vuokrattavuutta mutta kylpyhuoneen teknistä käyttöikää on vielä hyvin jäljellä? Kylpyhuoneen kaakelimaalaus on hyvä keino parantaa sijoitusasunnon vuokrattavuutta ja tuottoa ilman suurta kylpyhuoneremonttia, pienellä rahalla ja vaivalla.

Lue lisää

"No ajattelin kyl että jotain voisin siitä kaksiosta tarjota"

"Tarjoo nyt jotain, vien kyllä tarjoukset myyjälle." "No ok, tarjoon kymmenen kiloo alle pyynnin, ilman ehtoja, voimassa iltakasiin asti." Menee pari tuntia, ja välittäjä soittaa takaisin.

Lue lisää

Vuokratuoton laskeminen oikein

Vuokratuottoprosentti on yksi asuntosijoittajan perustyökaluista eri sijoitusasuntojen vertailuun, ja vuokratuottoprosentin laskeminen onkin ensimmäisiä laskutoimituksia, mitä asuntosijoittaja tekee arvioidessaan asunnon sopimista hänen asuntosalkkuunsa.

Lue lisää

Sijoitusasunnon lainan vakuudet ja käsiraha - näin ne toimivat!

Nyrkkisääntönä asunnon vakuusarvo on 70-75 prosenttia asunnon markkina-arvosta, ja tämän edestä pankki antaa asuntosijoittajalle lainaa. Asuntosijoittajan tehtävä on muita vakuuksia käyttäen täydentää vakuuspotti sataan prosenttiin.

Lue lisää

Oman kodin jättäminen pitkäaikaisesti vuokralle

Onko vanhalle kodillesi kysyntää vuokralaisten keskuudessa? Jos on, minkä verran vuokralaiset ovat valmiita maksamaan asunnosta vuokraa? Saatko vanhasta kodistasi tuottovaatimuksesi mukaisen tuoton?

Lue lisää

Toimitusjohtaja käveli Jyväskylästä Jämsään (+60km), kun pörssiin listautuminen jäi haaveeksi 😅

Peruimme listautumisen ja listautumisannin, ja toimitusjohtajamme Henkka teki lupaamansa "urotyön" ja käveli Jyväskylästä Jämsään

Lue lisää

Se erilainen asuntosijoitusyhtiö

Yhtiömme (Sijoitusasunnot.com Group Oyj) menestyksen taustalla on monia muitakin hyvin tärkeitä tekijöitä, joista osan tuon nyt ensimmäistä kertaa esiin. Olemme erilainen asuntosijoitusyhtiö. Olemme mullistaneet alan sillä, että pystymme myymään suuriakin määriä asuntoja aivan poikkeuksellisen nopeasti, tehokkaasti ja pienin kustannuksin.

Lue lisää

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Lue lisää
Kuvaaja: Emil Bobyrev

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voitto meidän Henri Neuvoselle!

Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n perustaja, yhtiön toimitusjohtaja ja iloinen kerrostaloja osteleva pomomme Henri Neuvonen palkittiin viime viikonloppuna Suomen vuoden 2022 nuorena yrittäjänä. Aiemmin tänä vuonna Henkka palkittiin jo Keski-Suomen nuorena yrittäjänä, joten hänen takanreunusta saa sulkapallo- ja padelpokaalien lisäksi muutakin täytettä!

Lue lisää

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi - lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!

Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen "monikäyttötilaksi" yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Lue lisää