Sisältöön sitemap

Uusi laajempi ja tarkempi vuokratuottolaskuri ilmaiseksi!

Tekemämme vuokratuottolaskuri on ollut yksi sivustomme suosituimpia työkaluja ja sitä on ladattu vuosien varrella jo useita tuhansia kertoja. Laskuri on kuitenkin jo muutaman vuoden vanha, ja moni asia asuntosijoittamisessa on sinä aikana ehtinyt muuttumaan ja kehittymään.

Viimeisten vuosien aikana mm. yhtiölainoitetut uudiskohteet ja suuret korjauslainat vanhoissa asunnoissa ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Asuntosijoittajan on yhä tärkeämpi osata laskea vuokratuoton lisäksi kassavirta ja spekuloida kassavirtaan vaikuttavilla tekijöillä, kuten tyhjillä kuukausilla, korkojen nousulla tai vuokratason nousulla- ja laskulla.

Näistä lähtökohdista rakensimme uuden, entistä laajemman ja kehittyneemmän vuokratuottolaskurin – ja saat ladattua sen käyttöösi täysin ilmaiseksi!

Ehdot vuokratuottolaskurin käyttämiseen:

*Nämä malliasiakirjat on tarkoitettu ainoastaan toimimaan esimerkkinä ja auttamaan Asiakkaitamme heidän omien asiakirjojen laadinnassa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa malliasiakirjojen oikeellisuudesta, virheettömyydestä, puutteettomuudesta eikä soveltuvuudesta Asiakkaan käyttöön. Asiakas vastaa itse malliasiakirjojen käytöstä ja niiden muokkaamisesta sopimaan omaan tarkoitukseensa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa miltään osin malliasiakirjojen käyttämisestä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista tai niiden aiheuttamista riitatilanteista Asiakkaan ja Asiakkaan sopimuskumppanin välillä.


Lataamalla vuokratuottolaskurin saat ilmaiseksi käyttöösi myös seuraavat edut:

 • Ammattimaisen vuokratuottolaskurin
 • Kaksi vuokrasopimuspohjaa
 • Kauppakirjapohjan asunto-osakekauppoihin
 • Tarjouksia alle markkinahintaisista asunnoistamme
 • Paljon muita hyödyllisiä työkaluja asuntosijoittamiseen

Uuden vuokratuottolaskurin ominaisuudet

Syöttämällä kaikki tiedot asunnosta ja rahoituksesta, pääset näkemään paljon tarkemmin mm. miten kassavirta käyttäytyy eri korkoskenaarioilla, miten tyhjät kuukaudet vaikuttavat tuottoon, ja näet kuvaajan koko laina-ajalle asunnon tunnuslukujen kehittymisestä.

Laskuri huomioi yhtiölainan

Yhtiölainaa käytetään nykyään melkein aina uudiskohteiden rahoituksessa ja vanhojen kohteiden suurien saneerauksien maksamiseen. Jos asunnon hinnassa on enemmän kuin muutama tonni yhtiölainaa, perinteinen vuokratuottolaskuri ei enää riitä työkaluksi kohteen perusteelliseen analysoimiseen.

Uudistettu laskuri tarvitsee yhtiölainan tiedot, jotka yleensä löytyvät isännöitsijäntodistuksesta tai uudiskohteen myyntimateriaaleista. Laskurissa huomioidaan yhtiölainan vähennyskelpoisuus, ja voit valita ovatko lainasuoritukset rahastoitu vai tuloutettu taloyhtiön kirjanpidossa. Tuloutetut vastikkeet ovat verovähennyskelpoisia, joten kassavirta on verojen jälkeen parempi.

Uusikaan laskuri ei ole yhtiölainan osalta vielä täydellinen. Usein varsinkin vanhoissa asunnoissa maksetaan samaan aikaan useaa eri taloyhtiön lainaa eri suuruisilla rahoitusvastikkeilla. Excelin rajoitukset tulivat tässä vastaan, joten laskuri hyväksyy vain yhden yhtiölainan tai kaikki lainat niputettuna yhteen. Lopputuloksessa on tällöin pientä heittoa, mutta ei kokonaisuuden kannalta kovin paljon. Tästä löytyy lisätietoa laskurin käyttöohjesivulta.

Seuraa asunnon tulevaisuuden tuottoa

Uuden laskurin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu monipuolinen graafi, josta näet ennusteen asunnon tunnuslukujen kehittymisestä seuraavien vuosikymmenien ajalle. Näet mm. minä vuonna asunnon lainat ovat lyhentyneet niin, että asunnossa on enemmän omaa rahaa kuin velkaa. Lisäksi voit spekuloida vuosittaisella arvonnousulla /-laskulla, ja nähdä lopputuloksen diagrammista.

Lisäsimme myös yhden mielenkiintoisen kuvaajan. Mitä jos asunnosta vuosittain vapautuva vakuus, mahdollinen arvonnousu ja käteen jäänyt kassavirta sijoitetaan uudelleen kerran vuodessa 10% tuotolla? Eli asunto lainoitettaisiin joka vuosi uudelleen (arvonnousu huomioituna), ja tämä summa sekä tilille kerääntyneet ylimääräiset kassavirrat sijoitettaisiin vuosittain takaisin, ja saataisiin sijoitukselle 10% tuotto.

Laskelma on teoreettinen, mutta myös käytännössä toteutuskelpoinen. Laskurin graafista näet korkoa korolle-efektin tuoton vuosien mittaan, ja voit spekuloida eri tyyppisillä kohteilla, millainen sijoitusasunto maksimoi tuoton pitkässä juoksussa.

Lataa laskuri

Näin käytät vuokratuottolaskuria

 1. Syötä ensin laskuriin asunnon perustiedot: velaton myyntihinta, vuokra, vuokran korotuksen määrä vuodessa, tyhjien kuukausien vara vuodessa, asunnon pinta-ala ja hoitovastike.
 2. Syötä seuraavaksi lainan tiedot. Huom! Lainan tietoihin on tärkeää erotella yhtiölaina (tuloutettu vai rahastoitu) ja pankkilaina, jotta laskuri toimii oikein ja ottaa yhtiölainan mahdolliset verovähennykset huomioon!
 3. Syötä remonttivara. Remonttivaraan on hyvä laskea asunnon luonnollisesta kulumisesta johtuvat remontit (esim. kodinkoneiden uusiminen), asunnon arvoa ja asumismukavuutta parantavat remontit sekä taloyhtiön tulevat remontit.
 4. Syötä mahdollinen arvonnousu. Arvonnousun kohdalla olemme itse usein melko varovaisia, luotamme mieluummin kassavirtaan kuin mahdolliseen arvonnousuun.

Tärkeää vuokratuoton laskemisessa

Vuokratuoton laskemisessa ei kannata huijata itseään. On järkevämpää laskea realistisesti (ehkä jopa hiukan pessimistisesti) kuin liian optimistisesti. Älä siis kaunistele laskuriimme syöttämiäsi lukuja. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota remonttivaran laskemiseen, jos taloyhtiö alkaa olla jo vanha eikä suurimpia remontteja ole vielä tehty on hyvin todennäköistä, että ne ovat melko pian edessä.

Tyhjien kuukausien riskiä ei myöskään kannata aliarvioida. Mikäli asunto sijaitsee huonomaineisella alueella kannattaa laskea vuokratuottoon mukaan ainakin yksi tyhjiä kuukausi per vuosi. Näissäkin asioissa on mukavampi yllättyä iloisesti.

Lataa laskuri

Lataa laskuri käyttöösi maksutta

Pääset lataamaan uuden vuokratuottolaskurin maksutta syöttämällä sähköpostiosoitteesi ylläolevaan lomakkeeseen. Lataaminen edellyttää liittymistä maksuttomalle asuntosijoittajalistallemme, jonka kautta jaamme tietoa asuntosijoittamisesta ja alle markkinahintaisista sijoitusasunnoista. Liittymisen jälkeen saat sähköpostiisi välittömästi laskurin latauslinkin, josta saat laskurin tallennettua tietokoneellesi.

Jos olet jo listoillamme, lähetämme vain latauslinkin laskuriin sähköpostilla.

Lataa laskuri
 1. Laskurin lataaminen

  Moi!
  Jotenkin hankala löytää oikeaa paikkaa josta tuon Ladattavan laskurin saisi ladattua.

  1. Hei! Pääset lataamaan vuokratuottolaskurin maksutta syöttämällä sähköpostiosoitteesi tällä sivulla olevaan lomakkeeseen: https://sijoitusasunnot.com/uudistettu-vuokratuottolaskuri-lataa-ilmaiseksi/.
   Lataaminen edellyttää liittymistä maksuttomalle asuntosijoittajalistallemme, jonka kautta jaamme tietoa asuntosijoittamisesta ja alle markkinahintaisista sijoitusasunnoista.
   Mikäli lataaminen ei onnistu näillä ohjeilla, niin palaa ihmeessä asiaan.

   Terveisin Iida-Elina Isberg, Sijoitusasunnot.com

   1. Moi!

    Valitettavasti mitään lomaketta ei tule näkyviin vaikka kuinka painelen linkkiäsi.
    Jakelulistalle syötin jo sähköpostiosoitteen

    Yst Hannula

    1. Kiitos viestistäsi! Laitoin sinulle sähköpostia aiheen tiimoilta.

     Terveisin Iida-Elina Isberg, Sijoitusasunnot.com

  1. Hei Petra! Meillä oli tekninen vika tuossa laskurin lataamisessa, pahoittelut siitä! Saatiin se onneksi juuri hoidettua kuntoon. Nyt sinun pitäisi päästä lataamaan laskuri täyttämällä sähköpostiosoitteesi tällä sivulla olevaan lomakkeeseen: https://sijoitusasunnot.com/uudistettu-vuokratuottolaskuri-lataa-ilmaiseksi/

   Laita uudelleen viestiä, mikäli lataaminen ei onnistu, niin selvitämme asiaa lisää. Mukavaa viikon jatkoa!

  1. Hei Jaska! Täältä pääset sähköpostiosoitteen täyttämällä lataamaan vuokratuottolaskurin:
   https://sijoitusasunnot.com/uudistettu-vuokratuottolaskuri-lataa-ilmaiseksi/

   Tässä on linkki myös selaimessa toimivaan ilmaiseen vuokratuottolaskuriin:
   https://sijoitusasunnot.com/vuokratuottolaskuri-selaimessa-toimiva/?gad=1&gclid=Cj0KCQjwmvSoBhDOARIsAK6aV7i2SmdMTB1Tb7EQIr9rCecLHWqjFf3re6XRIUEXsnKvblWJyKtsCjQaAupgEALw_wcB

   Kerro, jos lataamisessa on haasteita, niin autetaan!

  1. Moikka Jorma! Laitoin antamaasi sähköpostiosoitteeseen tulemaan tuottolaskurin. Tuottoisaa viikkoa! 🤗

  1. Moi Sami, laitoin sinulle sähköpostia. 🙂
   – Ville, Sijoitusasunnot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *