Uudistettu vuokratuottolaskuri – Lataa uusi laajempi ja tarkempi vuokratuottolaskuri ilmaiseksi!

Tekemämme vuokratuottolaskuri on ollut yksi sivustomme suosituimpia työkaluja ja sitä on ladattu vuosien varrella jo useita tuhansia kertoja. Laskuri on kuitenkin jo muutaman vuoden vanha, ja moni asia asuntosijoittamisessa on sinä aikana ehtinyt muuttumaan ja kehittymään.

Viimeisten vuosien aikana mm. yhtiölainoitetut uudiskohteet ja suuret korjauslainat vanhoissa asunnoissa ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Asuntosijoittajan on yhä tärkeämpi osata laskea vuokratuoton lisäksi kassavirta ja spekuloida kassavirtaan vaikuttavilla tekijöillä, kuten tyhjillä kuukausilla, korkojen nousulla tai vuokratason nousulla- ja laskulla.

Näistä lähtökohdista rakensimme uuden, entistä laajemman ja kehittyneemmän vuokratuottolaskurin – ja saat ladattua sen käyttöösi täysin ilmaiseksi!

Lataa markkinoiden paras vuokratuottolaskuri ilmaiseksi

Välittömästi liittymisesi jälkeen saat linkin sähköpostiisi, jolla saat ladattua vuokratuottolaskurin. Lähetämme sähköpostilistallemme vain hyödyllistä lisätietoa asuntosijoittamisesta.

Lataamalla vuokratuottolaskurin saat ilmaiseksi käyttöösi myös seuraavat edut:

 • Ammattimaisen vuokratuottolaskurin
 • Kaksi vuokrasopimuspohjaa
 • Kauppakirjapohjan asunto-osakekauppoihin
 • Tarjouksia alle markkinahintaisista asunnoistamme
 • Paljon muita hyödyllisiä työkaluja asuntosijoittamiseen

YKSINKERTAINEN VUOKRATUOTTOLASKURI

Vuokra


€/kk

Hoitovastike


€/kk

Velaton hinta


Uuden vuokratuottolaskurin ominaisuudet

Kaksi eri laskuria – yksinkertainen ja edistynyt versio

Excel-pohjaisessa vuokratuottolaskurissamme tulee mukana kaksi versiota. Yksinkertainen malli on tarkoitettu nopeaan käyttöön, ja sisältää vain perustiedot vuokratuoton, oman pääoman tuoton ja kassavirran laskemiseen. Jos olet aloitteleva asuntosijoittaja, kannattaa laskea asuntojen tuottoja ensin yksinkertaisemmalla laskurilla, jotta opit tuoton laskemisen perusperiaatteet.

Edistynyt vuokratuottolaskuri sisältää paljon lisää ominaisuuksia, joita yksinkertaisessa versiossa ei ole. Syöttämällä kaikki tiedot asunnosta ja rahoituksesta, pääset näkemään paljon tarkemmin mm. miten kassavirta käyttäytyy eri korkoskenaarioilla, miten tyhjät kuukaudet vaikuttavat tuottoon, ja näet kuvaajan koko laina-ajalle asunnon tunnuslukujen kehittymisestä.

Laskuri huomioi yhtiölainan

Yhtiölainaa käytetään nykyään melkein aina uudiskohteiden rahoituksessa ja vanhojen kohteiden suurien saneerauksien maksamiseen. Jos asunnon hinnassa on enemmän kuin muutama tonni yhtiölainaa, perinteinen vuokratuottolaskuri ei enää riitä työkaluksi kohteen perusteelliseen analysoimiseen.

Uudistettu laskuri tarvitsee yhtiölainan tiedot, jotka yleensä löytyvät isännöitsijäntodistuksesta tai uudiskohteen myyntimateriaaleista. Laskurissa huomioidaan yhtiölainan vähennyskelpoisuus, ja voit valita ovatko lainasuoritukset rahastoitu vai tuloutettu taloyhtiön kirjanpidossa. Tuloutetut vastikkeet ovat verovähennyskelpoisia, joten kassavirta on verojen jälkeen parempi.

Uusikaan laskuri ei ole yhtiölainan osalta vielä täydellinen. Usein varsinkin vanhoissa asunnoissa maksetaan samaan aikaan useaa eri taloyhtiön lainaa eri suuruisilla rahoitusvastikkeilla. Excelin rajoitukset tulivat tässä vastaan, joten laskuri hyväksyy vain yhden yhtiölainan tai kaikki lainat niputettuna yhteen. Lopputuloksessa on tällöin pientä heittoa, mutta ei kokonaisuuden kannalta kovin paljon. Tästä löytyy lisätietoa laskurin käyttöohjesivulta.

Seuraa asunnon tulevaisuuden tuottoa

Kuva tuottolaskurin graafista

Seuraa tunnuslukujen kehitystä graafilla

Uuden laskurin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu monipuolinen graafi, josta näet ennusteen asunnon tunnuslukujen kehittymisestä seuraavien vuosikymmenien ajalle. Näet mm. minä vuonna asunnon lainat ovat lyhentyneet niin, että asunnossa on enemmän omaa rahaa kuin velkaa. Lisäksi voit spekuloida vuosittaisella arvonnousulla /-laskulla, ja nähdä lopputuloksen diagrammista.

Lisäsimme myös yhden mielenkiintoisen kuvaajan. Mitä jos asunnosta vuosittain vapautuva vakuus, mahdollinen arvonnousu ja käteen jäänyt kassavirta sijoitetaan uudelleen kerran vuodessa 10% tuotolla? Eli asunto lainoitettaisiin joka vuosi uudelleen (arvonnousu huomioituna), ja tämä summa sekä tilille kerääntyneet ylimääräiset kassavirrat sijoitettaisiin vuosittain takaisin, ja saataisiin sijoitukselle 10% tuotto.

Laskelma on teoreettinen, mutta myös käytännössä toteutuskelpoinen. Laskurin graafista näet korkoa korolle-efektin tuoton vuosien mittaan, ja voit spekuloida eri tyyppisillä kohteilla, millainen sijoitusasunto maksimoi tuoton pitkässä juoksussa.

Kattavat käyttöohjeet

Paraskaan vuokratuottolaskuri ei auta, ellei sitä osaa käyttää ja analysoida tuloksia oikein. Sekä yksinkertaisessa, että edistyneessä laskuriversiossa näet pikaohjeen laskurin jokaiseen kohtaan viemällä hiiren kentän päälle.

Lisäksi yhdellä välilehdellä on kattava ohjesivu, jossa on selitetty auki jokainen laskurin tarvitsema tieto tai sen antama tulos. Olemme pyrkineet siihen, että uuden laskurin kanssa aloittelijatkin pystyvät tekemään ammattimaisen tarkkoja laskutoimituksia, ja aidosti läpivalaisemaan sijoituskohteita analyyttisellä silmällä.

Näin käytät vuokratuottolaskuria

 1. Syötä ensin laskuriin asunnon perustiedot: velaton myyntihinta, vuokra, vuokran korotuksen määrä vuodessa, tyhjien kuukausien vara vuodessa, asunnon pinta-ala ja hoitovastike.
 2. Syötä seuraavaksi lainan tiedot. Huom! Lainan tietoihin on tärkeää erotella yhtiölaina (tuloutettu vai rahastoitu) ja pankkilaina, jotta laskuri toimii oikein ja ottaa yhtiölainan mahdolliset verovähennykset huomioon!
 3. Syötä remonttivara. Remonttivaraan on hyvä laskea asunnon luonnollisesta kulumisesta johtuvat remontit (esim. kodinkoneiden uusiminen), asunnon arvoa ja asumismukavuutta parantavat remontit sekä taloyhtiön tulevat remontit.
 4. Syötä mahdollinen arvonnousu. Arvonnousun kohdalla olemme itse usein melko varovaisia, luotamme mieluummin kassavirtaan kuin mahdolliseen arvonnousuun.

Tärkeää vuokratuoton laskemisessa

Vuokratuoton laskemisessa ei kannata huijata itseään. On järkevämpää laskea realistisesti (ehkä jopa hiukan pessimistisesti) kuin liian optimistisesti. Älä siis kaunistele laskuriimme syöttämiäsi lukuja. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota remonttivaran laskemiseen, jos taloyhtiö alkaa olla jo vanha eikä suurimpia remontteja ole vielä tehty on hyvin todennäköistä, että ne ovat melko pian edessä.

Tyhjien kuukausien riskiä ei myöskään kannata aliarvioida. Mikäli asunto sijaitsee huonomaineisella alueella kannattaa laskea vuokratuottoon mukaan ainakin yksi tyhjiä kuukausi per vuosi. Näissäkin asioissa on mukavampi yllättyä iloisesti.

Lataa laskuri käyttöösi maksutta

Pääset lataamaan uuden vuokratuottolaskurin maksutta syöttämällä sähköpostiosoitteesi ylläolevaan lomakkeeseen. Lataaminen edellyttää liittymistä maksuttomalle asuntosijoittajalistallemme, jonka kautta jaamme tietoa asuntosijoittamisesta ja alle markkinahintaisista sijoitusasunnoista. Liittymisen jälkeen saat sähköpostiisi välittömästi laskurin latauslinkin, josta saat laskurin tallennettua tietokoneellesi.

Jos olet jo listoillamme, lähetämme vain latauslinkin laskuriin sähköpostilla.

Huom! Kun avaat laskurin ensimmäistä kertaa, ota Excelin asetuksista makrot käyttöön. Laskuri käyttää joissain toiminnoissa makroja, mutta ne eivät ole laskurin toiminnan kannalta välttämättömyys. Tästä linkistä löydät ohjeet makrojen päällekytkemiseen.

Kirjoittaja: Henri Neuvonen

Olen Sijoitusasunnot.comin ylläpitäjä ja sijoitusyhtiömme toimitusjohtaja.
sposti: etunimi.sukunimi@sijoitusasunnot.com
puh. 0400 778 146

6 Kommentit
 1. Antti Pyykönen
  Antti Pyykönen says:

  Hei. Kun tiputin laskurin iOS:iin, huomasin, että tunnuslukukuvaajat eivät tunnista lainan ”nollapistettä” alle 20v laina-ajoissa. Eli lainan määrä jatkaa laskuaan (miinusmerkkiseksi) ja kassavirta jatkaa tasaisena. Hukkaantuuko Ompussa graafeista ”älyä” vai onko kaavoissa bugi ? Muuten todella näppärä laskuri, kiitos.

  Vastaa
  • Oskari Moisio
   Oskari Moisio says:

   Hei Antti! Tuo ilmenee todennäköisesti silloin jos Excelin makrot eivät ole päällä. Kuvaaja käyttää makroja asettamaan laina-ajan pituuden graafiin oikein.

   Suosittelen kokeilemaan vielä uudestaan pöytäkoneella ja makrojen käyttö sallittuna, niin pitäisi kyllä pelata!

   Vastaa
 2. Tero Koskela
  Tero Koskela says:

  Moro,
  kiinteistönvuokraajana kaipaisin tähän mahdollisuutta syöttää vuotuinen poisto

  Vastaa
 3. Mika
  Mika says:

  Hei ,hieno exceli vuokratuottolaskurille, minulla on kaavio lukittu (salasana) joten en pysty muokkaammaan tiettyjä lukuja mm.yhtiölainan osalta.

  Vastaa
 4. Mika I
  Mika I says:

  Hei! Kiinteä korko pankkilainalle olisi hyvä lisäominaisuus. Stressitestit menee vähän vinoon kun tuo laskee oletuksena molemmat lainat muuttuvakorkoisena. Varsin tavallinen riskinhallintaratkaisu on kuitenkin 10v kiinteäkorkoinen laina.

  Vastaa
 5. Mika I
  Mika I says:

  Vielä pari kehitysehdotusta tuli mieleeni:

  -Uudiskohteissa on monesti ainakin 6kk, joskus jopa 2 vuoden lyhennysvapaa taloyhtiölainassa. Sen aikana maksetaan vain korkoja. Tällaisen vaikutus alkuvuosien kassavirtaan olisi mukava nähdä laskurista suoraan, nyt pitää kikkailla luvut jotenkin sinne päin.

  -Jotkut sijoittajat haluavat saada esim. 15% käsirahansa kassavirtana takaisin vaikkapa 2 vuoden aikana. Eräs asuntosijoittamisen hyvä kysymys onkin juuri tuo eli kuinka nopeasti saat rahasi pois kohteesta. Jokin sellainen sijoitetun pääoman takaisinmaksuaikaa kuvaava luku olisi kiinnostava lisä tuollaisessa tilanteessa.

  Vaan kokonaisuutenahan tämä laskuri on kyllä erinomaisen monipuolinen.

  Vastaa

Jätä kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *