Sisältöön sitemap

Hei Sijoitusasunnot.comin vuokralainen, tervetuloa asukkaan sivuille!

Tästä osiosta löydät omaan asuimiseesi ja vuokrasuhteeseen liittyvää hyödyllistä tietoa, lomakkeet yhteydenottoa, asuntohakemusta ja vuokrasopimuksen irtisanomista varten sekä usein kysyttyjen kysymysten listan.

Jos sinulla on mitään kysyttävää asumiisen liittyen Sijoitusasunnot.comin kohteessa, soita meille, laita viesti verkkosivuiltamme, jätä viestiä WhatsAppiin tai lähetä meille sähköpostia – mikä ikinä näistä toimiikaan sinulle parhaiten. Palaamme asiaan mahdollisimman pian!

Asiakaspalvelumme yhteystiedot

Riippumatta siitä, missä kohteessamme asut, saat aina apua samasta numerosta ja sähköpostiosoitteesta kaikkialle Suomeen. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön tämän sivun kautta.

📧 Sähköposti: asiakaspalvelu@sijoitusasunnot.com
📞 Puh. 050 501 3210 (arkisin 8-16)
💚 Lähetä meille WhatsApp-viesti painamalla tästä

Usein kysytyt kysymykset – yleiset

+
Mikä on Sijoitusasunnot.com?

Sijoitusasunnot.com Group on vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen kiinteistösijoitusyritys. Toimintamme keskiössä asuntojen ja kiinteistöjen ostaminen ja myyminen, hyvien vuokra-asuntojen tarjoaminen ja vanhojen asuntojen remontoiminen.

Isoimmat asiakaskuntamme ovat asuntojen vuokraajat, jotka haluavat vuokrata meiltä itselleen kodin, sekä vuokranantajat eli asuntosijoittajat, jotka ostavat meiltä asuntoja vuokrauskäyttöön. Olemme yli kymmenen toimintavuotemme aikana onnistuneet erinomaisesti palvelemaan molempien asiakaskuntien tarpeita – tyytyväinen vuokralainen on sekä meille, että meiltä asuntoja ostavalle vuokranantajalle erittäin tärkeä asia.

+
Kerrostalo jossa asun siirtyi juuri teidän omistukseen, kuinka minun tulee toimia?

Kun toinen taho myy omistamansa kerrostalo-, rivitalo- tai muun kohteen Sijoitusasunnot.comille, kiinteistön hallinnointi siirtyy meille ja samalla Sijoitusasunnot.comista tulee kohteen asukkaiden vuokranantaja. Tällöin vuokrasopimukset jatkuvat ennallaan ja vuokravakuudet siirretään automaattisesti uudelle omistajalle.

Ilmoitamme aina vuokralaisille kirjallisesti omistajanvaihdoksen yhteydessä, että mistä päivästä alkaen vuokra maksetaan Sijoitusasunnot.comin tilille ja tämän tilin tilinumeron. Tällöin vuokralaisen tulee itse huomioida mahdolliset e-laskut ja suoramaksusopimukset vuokranmaksussaan – ne katkeavat omistajanvaihdoksen myötä, ja ne täytyy itse oman pankin kanssa uusia.

Mahdolliset muutokset asumistukeen liittyen on vuokralaisen itse ilmoitettava Kelan suuntaan.

+
Haluan varata saunavuoron tai autopaikan

Jätä viesti alla olevan lomakkeen kautta, laita meille sähköpostia asiakaspalvelu@sijoitusasunnot.com tai soita numeroon 050 501 3210  (arkipäivisin 8-16). Asiakaspalvelumme auttaa mielellään sinua asuintalosi autopaikkojen ja saunavuorojen kanssa.

+
Olen muuttamassa pois ja haluan irtisanoa vuokrasopimukseni
Kun olet muuttamassa pois vuokra-asunnostasi, täytä vuokra-asunnon irtisanomisilmoitus tästä painamalla. Täytä lomake huolellisesti ja huomioi irtisanomisajan alkamisen yleiset käytännöt.

If you are moving out of your apartment, please fill in this rental agreement cancellation notice. Please pay attention to details when filling in the form, and remember the month’s notice to your tenancy, as required by law.

+
Asuntoni siirtyi Sijoitusasunnot.comilta toiselle omistajalle omistukseen, mitä minun pitää tehdä?

Vuokrasuhde jatkuu normaalisti, maksat vain jatkossa vuokran uuden omistajan ilmoittamalle tilille. Samalla kun uusi vuokranantaja ilmoittaa uuden vuokranmaksutilin, ilmoitetaan myös että mistä päivästä alkaen vuokra maksetaan kyseiselle tilille. Asumista voi jatkaa aivan normaaliin tapaan kuin ennenkin. Mahdollisen meidän hallussa olevan vakuuden me siirrämme uudelle omistajalle.

Usein kysytyt kysymykset – vuokrasuhde

+
Minulla on kysyttävää vuokranmaksuuni liittyen

Jos sinulla on mitään huolia tai kysymyksiä liittyen vuokranmaksuusi, jätä viesti alla olevan lomakkeen kautta, laita meille sähköpostia asiakaspalvelu@sijoitusasunnot.com tai soita numeroon 050 501 3210  (arkipäivisin 8-16), niin käydään yhdessä tilanteesi läpi ja etsitään ratkaisua yhdessä. Asioilla on tapana järjestyä.

+
Mitä tarkoittaa asunnon irtisanomisaika?

Kun vuokralainen haluaa muuttaa toiseen asuntoon ja hän irtisanoo toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksensa, hänen irtisanomisaikansa on yksi kuukausi. Irtisanomisaika alkaa sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on kirjallisesti tehty, ellei vuokranantajan kanssa ole sovittu toisin.

Esimerkki: Jos irtisanot vuokrasopimuksen 14. päivä syyskuuta, irtisanomisaika alkaa ensimmäinen syys-lokakuun vaihteessa ja vuokrasopimuksen päättymispäivä on lokakuun viimeinen päivä.

Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa, vaan sopimus päättyy ilman irtisanomisaikaa sovittuna ajankohtana.

+
Olen muuttamassa pois ja haluan irtisanoa vuokrasopimukseni, kuinka toimin?
Kun olet muuttamassa pois vuokra-asunnostasi, täytä vuokra-asunnon irtisanomisilmoitus tästä painamalla. Täytä lomake huolellisesti ja huomioi irtisanomisajan alkamisen yleiset käytännöt.

If you are moving out of your apartment, please fill in this rental agreement cancellation notice. Please pay attention to details when filling in the form, and remember the month’s notice to your tenancy, as required by law.

+
Haluan irtisanoa vuokrasopimukseni, mutta minulla on voimassaoleva sopimussakko vuokrasopimuksessani

Toistaiseksi voimassaolevissa vuokrasopimus voi olla tehty siten, että siinä on alkuun vuoden sitoutuminen asuntoon ja näin vuokrasopimuksen irtisanomisen aikaisin ajankohta on 11 kuukauden kuluttua siitä, kun vuokrasopimus on astunut voimaan, mikäli vuokralainen haluaa tällöin muuttaa pois asunnosta.

Tämmöisen vuokrasopimuksen irtisanominen ennen kirjallisesti sovittua ensimmäistä irtisanomisen päivämäärää aktivoi sopimussakkopykälän. Yleensä tämä on 1-2 kuukauden vuokraa vastaava summa. Kun vuoden sitoumuksesta on sopimuksessa sovittu, on vähintäänkin kohtuullista, että sopimuksen molemmat osapuolet odottavat toisensa kunnioittavan tätä sopimusta, ja sen takia sopimussakko tulee maksaa myös, jos muutto tapahtuu esimerkiksi työn tai opiskelupaikan takia.

Jos sinulla on tarve irtisanoa vuokrasopimuksesi ennen ensimmäisen irtisanomisen päivämäärää, ole yhteydessä meihin ja neuvotellaan yhdessä tilanteestasi.

+
Minulla on määräaikainen vuokrasopimus, mutta minulla on tarve irtisanoa se ennenaikaisesti

Määräaikainen vuokrasopimus sitoo molempia osapuolia (vuokralainen ja vuokranantaja), eikä määräaikaista vuokrasopimusta ole näin ollen tarkoitus irtisanoakaan kesken sopimuskauden.

Lain mukaan on kuitenkin tilanteita, joissa määräaikaisen vuokrasopimuksen eri osapuolet voivat irtisanomia vuokrasopimuksen. Esimerkiksi vuokralaisen puolelta sopimuksen irtisanominen voi tulla kyseeseen sairauden tai työn takia tapahtuvan muuton vuoksi. Vuokranantaja taasen voi olla oikeutettu vuokrasopimuksen irtisanomiseen esimerkiksi jos ennalta-arvaamattoman syyn takia hänelle tai hänen perheenjäsenelleen tulee tarve tälle asunnolle.

Jos sinulla on tarve irtisanoa vuokrasopimuksesi kesken määräaikaisen sopimuskauden, ole yhteydessä meihin ja neuvotellaan yhdessä tilanteestasi.

Usein kysytyt kysymykset – häiriötilanteet ja vikailmoitukset

+
Naapuri metelöi jatkuvasti, mitä voin tehdä?

Kerrostalo-, rivitaloyhtiössä tai vastaavassa asuttaessa on normaalia, että naapurista kuuluu elämisen ääniä omaan kotiin. Sitten kun äänet eivät enää kuulu normaalin elämisen piiriin, aletaan puhua häiritsevästä elämästä, jatkuvaa tai toistuvaa häiriötä muille asukkaille aiheuttavasta toiminnasta. Yksittäiset juhlat, yöllä suihkussa käyminen, pianon soitto päiväsaikaan muutaman tunnin verran ovat kaikki vielä normaalia elämää, mutta esimerkiksi musiikin soittaminen itse tai sen kuuntelu järjestyssäännöissä määrätyn hiljaisuuden aikana ei ole enää semmoista, mitä asukkaan tulisi sietää.

  • Jos mahdollista, keskustele asiasta naapurin kanssa. Hän ei välttämättä itse tiedosta, että hänen toiminta aiheuttaa meteliä ja kyse on puhtaasta tietämättömyydestä.
  • Jos tämä ei ole mahdollista tai ei auta, ota yhteys taloyhtiön isännöitsijään (yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta) ja vuokranantajaan eli meihin.
  • Mikäli tilanne vaatii, ota rohkeasti yhteyttä poliisiin. Jos juhlat kestävät naapurissa pitkälle yöhön tai epäilet että naapurissa on rikollista toimintaa, niin poliisi lopettaa juhlat ja laittaa rikolliset vastuuseen.
  • Mikäli ilmoitat häiritsevästä elämästä poliisille, niin ilmoita siitä myös meille. Poliisi ei itse ole yhteydessä tapauksen tiimoilta meihin.
+
Huomasin vian/puutteen asunnossani, kuka hoitaa tämän asian kuntoon?

Nyrkkisääntönä yhtäkkisissä vikatapauksissa tai vahingoissa vuokralaisen tulee olla viipymättä yhteydessä kohteen huoltoyhtiöön. Huollon yhteystiedot löytyvät taloyhtiön ilmoitustaululta. Kun välitön huoli on laskenut, on hyvä vahingosta ilmoittaa myös vuokranantajalle. Pientenkin vikojen ilmoittaminen voi olla tärkeää, koska isot ongelmat lähtevät pienestä liikkeelle, ja ne on aina helpompi korjata kun vika ei ole paisunut.

Asunnon vika- tai puutostiloissa korjaus- tai huoltovastuu vaihtelee vuokralaisen, vuokranantajan ja huoltoyhtiön välillä riippuen siitä, mikä on pielessä ja mitä pitää huoltaa.

Asunnon kulutusosien, kuten kaikenlaisten lamppujen ja loisteputkien (uunissa, liesituulettimessa, kylpyhuoneessa ym.), palovaroittimien paristojen ja asunnon sulakkeiden vaihtaminen uusiin on vuokralaisen vastuulla.

Epäkuntoisista kodinkoneista, jotka eivät ole vuokralaisen omaisuutta, on korjausvastuussa vuokranantaja. Jos jääkaappi, liesi tai kiuas reistailee, ota yhteys vuokranantajaan. Sama koskee vuokranantajan tarjoamaa astianpesukonetta. Sen sijaan jos vuokralainen on itse järjestänyt asuntoon astian- tai vaikka pyykinpesukoneen, on niissä huoltovastuu lähtökohtaisesti vuokralaisella.

Mikäli huomaat puutteita tai vikoja asunnon kiinteissä rakenteissa, kuten ulko-ovissa, ikkunoissa, wc-pöntössä, vesihanassa tai -sekoittimessa, lämpöpattereissa tai pistorasioissa, ota tällöin yhteys huoltoyhtiöön.

Jos et ole varma mitä tehdä huomaamallesi vialle, ota yhteys vuokranantajaan eli meihin. Me autamme sinut eteenpäin ja hoidetaan tilanne yhdessä maaliin.

Jätä meille viesti alta!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Tämän lomakkeen kautta voit jättää viestin liittyen missä tahansa Suomessa sijaitsevaan asuntoon tai taloyhtiöön liittyen.

Mikäli viestin jättämisen sijaan haluat soittaa tai jättää Whatsapp-viestin, löydät yhteystietomme tämän sivun alusta.

Valitse sopivin
Kerro asiasi omin sanoin
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tiimimme auttaa kaikissa vuokrasuhteeseen liittyvissä asioissa

Veera Tukia

Palvelupäällikkö

050 5013210

veera.tukia@sijoitusasunnot.com

Tutustu

Johanna Airo

Vuokrauspäällikkö

050 551 5439

johanna.airo@sijoitusasunnot.com

Tutustu

Vilma Kotivuori

Vuokrauskoordinaattori

050 475 9634

vilma.kotivuori@sijoitusasunnot.com

Tutustu

Sanni Halmetoja

Asiakaspalvelija

050 5013210

asiakaspalvelu@sijoitusasunnot.com

Tutustu