Sisältöön sitemap

Selvitä kenelle asunnon vuokraat

Vuokralaisia löytyy laidasta laitaan. Jos valitset vuokralaiseksi ensimmäisen vastaantulijan, voi se osoittautua kalliiksi ja stressaavaksi kokemukseksi. Siksi suosittelemme lämpimästi, että vuokranantajana pyydät vuokra-asunnon hakijoita täyttämään itsestään lyhyen lomakkeen, jolla saa hakijasta selville oleellisimmat asiat. Se ei takaa onnistumista, mutta pienentää epäonnistumisen riskiä. Saat ilmaisen asuntohakemuksen liittymällä postituslistallemme. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja saat lisätiedot sekä pääset lataamaan asuntohakemuksen.

Ehdot asuntohakemuksen käyttämiseen:

*Nämä asuntohakemuksen malliasiakirjat on tarkoitettu ainoastaan toimimaan esimerkkinä ja auttamaan Asiakkaitamme heidän omien asiakirjojen laadinnassa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa malliasiakirjojen oikeellisuudesta, virheettömyydestä, puutteettomuudesta eikä soveltuvuudesta Asiakkaan käyttöön. Asiakas vastaa itse malliasiakirjojen käytöstä ja niiden muokkaamisesta sopimaan omaan tarkoitukseensa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa miltään osin malliasiakirjojen käyttämisestä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista tai niiden aiheuttamista riitatilanteista Asiakkaan ja Asiakkaan sopimuskumppanin välillä.

Luota ihmistuntemukseesi

Monet vuokralaiset kaunistelevat omaa tilannettaan. Kun keskustelet heidän kanssaan asunnon vuokraamisesta, kiinnitä huomiota vastausten lisäksi myös hakijan elekieleen. Jos herää epäilys, että hakija valehtelee, kannattaa miettiä kahdesti ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Tarkasta luottotiedot

Vaikka vuokra-ilmoituksessa lukisi, että hakijan luottotiedot on oltava kunnossa, ei se ole tae että näin hakijoilla todellisuudessa olisi. Olemme omakohtaisesti huomanneet, että uutiset ja tilastot pitävät paikkaansa – luottotiedot menettäneitä ihmisiä on todella paljon. Se ei kuitenkaan ole aina este vuokraamiselle, jos esim.

 • merkintöjä on, mutta ne on maksettu pois
 • hakija on töissä ja lyhentää velkojaan
 • uusia merkintöjä ei ole tullut yli vuoteen
 • merkintöjen määrä ja summat ovat vähäisiä

Kannattaa myös kiinnittää huomiota millaisia merkinnät ovat. Jos asukkaalla on perinnässä vuokria, ei asunnon vuokraamista kannata edes miettiä. Toimin yleensä itse niin, että jos hakijalla on merkintöjä, pyydän yhden kuukauden sijaan kahden kuukauden vakuuden. Muista myös tarkastaa luottotiedot!

 1. Miksi täydellisesti täytetty ja virheetön lomake muuttuu vastaanottajalle saapuessaan teksti sumennettuna ja täynnä firman vesileimoja?

  1. Hei! Suuret pahoittelut, jos lomakkeemme eivät ole toimineet toivotusti. Tarkistan vielä, että onko näitä haasteita ollut nettisivuiltamme ladattavan vuokra-asunnon hakemuslomakkeen kanssa?

 2. Hei,
  saisinko hakemuksen ja vuokrasopimuspohjan sähköpostiin. Ei toiminut tuo tilausnappi.

  1. Moikka Eetu!

   Laitoin sulle sähköpostia, ja katson tuon tilausnapin toiminnan läpi. Kiitos huomiostasi!

  1. Moikka Liisi!

   Minä laitan sulle sähköpostilla muutaman minuutin kuluttua.

  1. Hei!

   Lähetin äsken lomakkeen sähköpostiisi. Pahoittelut, ettei lomakkeen lataaminen onnistunut suoraan sivuiltamme.
   Mukavaa viikon jatkoa!

 3. Hei, en saanut auki asuntohakemuslomaketta. Voitko lähettää linkin sähköpostiini . Kiitos.

  1. Hei ja kiitos viestistäsi! Pahoittelut, mikäli lomakkeen aukeamisessa on ollut jotain ongelmia. Lähetän lomakkeen hetken kuluttua sinulle sähköpostitse. Toivottavasti se aukeaa tällä kertaa!
   Terveisin Iida-Elina Pekkarinen, Sijoitusasunnot.com

 4. Hei,

  En saanut linkkiä hakemukseen / vuokrasopimukseen. Saisinko linkin sähköpostiini, kiitos.

 5. Hei,

  Linkki ei toimi, saisinko asuntohakemus- ja vuokrasopimuslomakkeet sähköpostiin ?

 6. Liityin postituslistalle, mutta minua ei ohjattu asuntohakemus-sivulle

  1. Sama homma. Itse asiassa olinkin jo postituslistalla mutta en tiedä miten saisin asuntohakemuksen ladattua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *