Täysin saneerattuja sijoitusasuntoja Jyväskylästä 2 vuoden tuottotakuulla!

Jyväskylän Roninmäestä tarjolla täysin saneerattuja asuntoja – vuokratuotot jopa 6,62 % ja myyntihinnat alkaen 23 461 €

Jyväskylän Roninmäen N-talon asunnot myytiin keväällä, mutta ei hätää – nyt on vuorossa M-talon asunnot!

Ostimme viime vuonna kerrostalokokonaisuuden, jota olemme kovaa vauhtia saneeranneet uuteen uskoon. Olemme nyt remontoineet 2 ensimmäistä taloyhtiötä sekä niiden asunnot täysin. Samalla olemme jakaneet kohteen asunnot pienemmiksi. Tarjolla onkin lähes korjausvelattomia ja pieniä asuntoja n. 2 kilometrin päässä Jyväskylän yliopistosta! Kohteen kaikki asunnot on vuokrattu puhtaat luottotiedot omaaville vuokralaisille. Uskomme tähänkin kohteeseen, joten lupaamme kaikille ostajille 2 vuoden tuottotakuun!

Nyt myynnissä on yhteensä 40 remontoitua 25 – 33 m² asuntoa. Asuntojen vuokratuotot ovat jopa 6,62 % ja yhtiölainan ansiosta myyntihinnat ovat alkaen vain n. 23 461 €!

Tee kaupat syyskuussa – saat kaupan päälle 2 vuoden tuottotakuun!

Tarjoamme syyskuun aikana kaupat tehneille 2 vuoden tuottotakuun. Tuottotakuu tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että saat kohteesta varman tuoton 2 vuoden ajalta. Alla esimerkkejä siitä, miten tuottotakuu toimii:

 • Jos vuokralainen vaihtuu, me maksamme vuokravälittäjän palkkion
 • Jos vuokralainen ei maksa vuokriaan, me maksamme ne sinulle
 • Maksamme sinulle täyden vuokran, mikäli vuokralaisen vaihtuessa tulee tyhjä kuukausi
 • Jos ostamasi asunnon vuokra on alle markkinahinnan, maksamme sinulle erotuksen

Jyväskylä – yksi Suomen parhaista asuntosijoituskaupungeista

Jyväskylä on ollut lähes millä tahansa mittarilla mitattuna kärkipäässä vertaillessa Suomen parhaita sijoituskaupunkeja. Jyväskylä ylitti viime vuonna 140 000 asukkaan rajapyykin, ja nousi samalla asukasluvultaan Suomen 7. suurimmaksi kaupungiksi. Jyväskylä on elinvoimainen yliopistokaupunki, ja kiistatta yksi maamme merkittävimmistä kasvukeskuksista.

Kaupungissa opiskelee kaikkiaan noin 42 000 opiskelijaa, joista noin 14 500 opiskelee Jyväskylän yliopistossa. Juuri runsaan ja kasvavan opiskelijamäärän vuoksi Jyväskylä menestyy sijoituskaupunkivertailuissa, sillä opiskelijakysyntä pitää vuokratasot korkealla.

Heinäkuussa 2019 julkaistussa Pellervon taloustutkimuksen ennusteessa Jyväskylä sijoittui jälleen Suomen 5. parhaaksi asuntosijoituskaupungiksi. Tutkimuksessa vertailtiin Suomen kaupunkeja arvonnousun, vuokratuoton ja alueellisten kehitystekijöiden perusteella.

Vaikka Jyväskylään on viime vuosina rakennettu paljon, hyville asunnoille on vielä kysyntää. Tämänkin talon 40 asuntoa menivät vuokralle nopealla tahdilla!

Roninmäki

Luonnonläheinen Roninmäki sijaitsee alle kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan Keljon kauppakeskuksen vierellä. Vierestä löytyy mm. Lidl, Citymarket, Prisma, Subway, Hesburger, kuntosali ja Burger King

Kulkuyhteydet Roninmäestä keskustaan ja oppilaitoksiin ovat loistavat. Aivan kohteen vierestä kulkee tiheästi bussiyhteyksiä eri puolille kaupunkia, ja polkupyörällä pääsee keskustaan hieman alle 10 minuutissa. Autoileville vuokralaisille kohteesta löytyy myös autopaikkoja.

Taloyhtiö – Asunto Oy Roninmäen Maija

Kohteessa on tehty perusteellinen peruskorjaus. Alkuperäistä on vain runko, perustukset, hissi ja lämmityspatterit.

Merkittävin uudistus on koneellinen lämmöntalteenotolla varustettu huoneistokohtainen ilmanvaihto. Se on energiatehokas ratkaisu ja tuo ennen kaikkea asumisviihtyvyyttä asukkaille.

Lisäksi kaikki LVISA- järjestelmät on uusittu. Vanhojen asuntojen viemärit ja pohjaviemäri on sukitettu.

Kiinteistön kaukolämpöpaketti on uusittu myös remontin yhteydessä.

Julkisivu on ruiskurapattu ja peltiosat maalattu. Ikkunat, parvekeovet ja parvekkeet on uusittu. Jokainen parveke on lasitettu ja osa asunnoista on varustettu ranskalaisella parvekkeella.

Yhteiset tilat, kuten saunaosasto, hissi, käytävät ja varastot on kunnostettu pinnoiltaan.

Lisäksi kohteeseen on asennettu Abloyn Pulse- lukitusjärjestelmä, mikä tekee lukoston hallinnasta ja hoidosta vaivatonta.

Tehdyt remontit:

Yhtiön rakennuksissa vuosien 2019-2020 aikana toteutettu seuraavat merkittävimmät kunnossapito- ja muutostyöt:

 • Käyttövesiputkiston uusiminen (runkolinja ja asuntokohtaiset linjat) + kaukoluettavat vesimittarit
 • Huoneistokohtaiset lämmöntalteenotolla varustetut tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä
 • Viemärilinjan sukitus / uusien viemärilinjojen vetäminen jaettaviin asuntoihin
 • Vesi- ja kiintokalusteiden uusiminen (hanat, wc-istuimet, suihkutermostaatit)
 • Kylpyhuoneiden uusiminen / kokonaan uuden kylpyhuoneen rakentaminen (vesieristystyöt, seinät ja lattiat laatoitettu)
 • Sähkökeskukset, johdotukset ja valaistus uusittu. Etäluettavat sähkömittarit. Asuntoihin datakaapeloinnit
 • Taloyhtiön saunatilojen ja varastojen kunnostus, sekä porraskäytävien huoltomaalaus ja porrastasanteen epoksipinnoitus
 • Julkisivun maalaus, sekä parvekkeiden seinäpintojen maalaus ja lattian epoksipinnoitus
 • Parvekkeiden lasitus
 • Lukituksen uusiminen (Abloy Pulse)
 • Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen

Asuntoihin tehdyt remontit:

 • Keittiö- eteis- ja makuuhuonekalusteiden ja kodinkoneiden uusiminen
 • Lattiapinnoitteiden uusiminen (laminaatti) ja seinien huoltomaalaus (> kuivat tilat)
 • Huoneiden ovien, sekä lattia- ja pielilistojen uusiminen

Remonttikustannukset

Jos kaikki tehdyt remontit laskee yhteen tulee kustannuksia n. 1 737€/m² (katso tarkempi Excel-taulukko tästä).

Kohteemme asunnot ovat siis remontteihin nähden erittäin houkuttelevasti hinnoiteltu! Lisäksi ostaessasi asunnon tästä kohteesta ei sinun tarvitse pelätä ikäviä yllätyksiä, vaan tiedät tasantarkkaan mitä saat. Säästyt myös kaikelta vaivalta, mitä taloyhtiön ja asuntojen remontista koituisi. Eikä sinulle jää riskejä siitä, että mitä, jos remontit eivät menisikään toivotulla tavalla ja/tai remonttien kustannukset ylittyisivät. Nämä kaikki päänvaivat ja riskit on nyt poistettu!

Arvio remonteista vuosille 2020–2024

 • Normaaleja vuosittaisten kunnossapito- ja korjaustöitä
TaloyhtiöAsunto Oy Roninmäen Maija
TyyppiKerrostalo, 5 asuinkerrosta + pohjakerros
Rakennusvuosi1981
OsoiteRoninmäentie 6, 40500 Jyväskylä
Rakennuksia1kpl
HissiOn
Asuntojen määrä40 kpl
Autopaikkojen määrä14 kpl (omina osakkeinaan)
Käyttökorvaukset asukkailleVesi kulutuksen mukaan (ennakko 20€/hlö/kk).
Vastike3,65€/m2
Yhtiölaina*OmaSP, Laina-aika 15v, tasalyhennys, 1,75%+euribor 12kk. Lyhennys pienenee ajan myötä, mikäli korkotaso pysyy entisellään.
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
Putkistot:– Käyttövesiputket uusittu (kuparia)
– Viemärit uusittu / sukitettu
Tontin omistusVuokra. Vuokrasopimus päättyy 31.5.2069. Vuokra 7 200€ /vuosi.
Tontin vuokra sisältyy vastikkeeseen. Tonttivuokran osuus vastikkeesta 0,50€/m²/kk.

Tontti on lunastettavissa 10 vuoden välein (ensimmäistä kertaa 10 vuotta sopimuksen alkamisesta eli 2028). Lunastushinta muodostuu 4,6% tuottovaatimuksen mukaan.

Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin, kuitenkin 1%:in vuosittaisella minimikorotuksella.

Sijainti kartalla

Asuntojen pintamateriaalit

Kaikki asunnot on remontin yhteydessä saneerattu lattiasta kattoon.

Lattiamateriaalina on vaalenasävyinen, laadukas ja kestävä Edger Pro laminaatti. Seinät on maalattu valkoiseksi, jotta ne ovat mahdollisimman helppohoitoiset myös jatkossa.

Keittiöt

Kaikkiin asuntoihin on asennettu uusi keittiö valkoisilla yläkaapeilla ja mustilla alakaapeilla sekä uudet kodinkoneet. Jokaisen asunnon keittiöstä löytyy vuokralaisten arvostama astianpesukone. Kaikissa keittiöissä on myös kalusteuuni ja keraaminen liesitaso.

Kylpyhuoneet

Myös kaikki kylpyhuoneet on remontoitu. Materiaaleina on käytetty modernin vaaleita sävyjä. Kaikista kylpyhuoneista löytyy peili- ja allaskaappit sekä pyykinpesukoneliitäntä.

Pohjakuvat asunnoista

Kaikki asunnot on suunniteltu kompakteiksi ja nykyaikaisiksi kodeiksi. Pienet neliömäärät pitävät huolen siitä, että vastike- ja korjauskulut pysyvät kohtuullisina myös jatkossa.

 • 31m², 31,5m², 32m² ja 33m² asunnoista on varioitu erilaisia pohjaratkaisuja. Osa asunnoista on kompakteja kaksioita ja osa avaria yksiöitä. Kaikista tämän kokoluokan asunnoista löytyy lasitettu parveke.
 • 28,5m² ja 28,5m² yksiöt ovat erittäin tilavia. Näissäkin asunnoissa pohjaratkaisuja on hieman muuteltu vastaamaan vuokrakysyntää. 1,3 ja 5. kerroksen 28,5m² yksiöissä on ranskalainen parveke.
 • 25m² yksiössä pohjaratkaisu on erittäin tehokas. Keittiöön sopii kivasti ruokapöytä ja lipasto, makuuhoneeseen mahtuu ongelmitta 160cm leveä sänky. 3. ja 5. kerroksen 25m² yksiöissä on myös ranskalainen parveke.

Jyväskylän vuokramarkkina

Suuren opiskelijamäärän johdosta suurin kysyntä pieniin vuokra-asuntoihin on heinä-elokuussa, jolloin uudet opiskelijat etsivät asuntoja. Kesällä hyvät yksiöt menevät usein jopa minuuteissa ja päivässä saattaa tulla kymmenia kyselyjä.

Tämä kohde valmistui 1.8.2020 ja kaikki asunnot oli vuokrattu pari viikkoa valmistumisen jälkeen! 

Vuokranäytöillä on nähty mahtavia reaktioita, kun asiakkaat ovat rakastuneet uusittuihin koteihin täysin. Monen ilmeestä on nähnyt heti, ettei varsinaista myyntityötä tarvita, vaan vuokralaisehdokas on heti sisään astuessaan miettinyt vain yhtä kysymystä; ”Milloin voin muuttaa?”

Olemme tehneet vuokralaisvalinnat tarkasti, ja kaikilla talon vuokralaisilla onkin vuokraushetkellä ollut luottotiedot kunnossa. Asukkaiksi on tulossa ihmisiä monipuolisesti ja kohteeseen tuleekin muuttamaan niin työssäkäyviä kuin opiskelijoitakin.

Autopaikat

Autopaikat sijaitsevat talon takapihalla ja ovat erillisellä osakesarjalla. Lämpötolppapaikan hinta on 1 900€ ja vastike on 3.72€/kk. Olemme vuokranneet autopaikkoja hintaan 12€/kk.

Myyntihinnasto

HuoneistoMyyntihinta alk.Velaton hinta alk.Vuokratuotto %
1h + k25m²37 694€82 900€n. 6,35%
1h + k28,5m²27 365€78 900€n. 6,2%
1h + k29m²23 461€75 900€n. 6,4%
2h + kt + p31,5m²24 940€81 900€n. 6,3%

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

Myyntihinnasto ja varaustilanne

-Kuvat asunnoista
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Kattavasti saneerattu taloyhtiö
 • Tyylikkäästi remontoidut asunnot
 • Hyvä vuokrakysyntä
 • Pienet neliömäärät pitävät kulut kurissa

Alue

 • Kasvava yliopistokaupunki
 • Keljon kauppakeskus aivan vieressä
 • Alueen muut vuokra-asunnot selvästi huonommassa kunnossa
 • Hyvät liikenneyhteydet

Varaukset

Huom! Asuntojen varaukset sähköpostilla osoitteeseen varaukset@sijoitusasunnot.com.

Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Lisätietoja voit kysyä meiltä!

Anttoni Kerkkonen JHS-Kiinteistöt Oy

Anttoni Kerkkonen

puh. 041 5466 400

Sähköposti:

anttoni.kerkkonen@sijoitusasunnot.com

Nuori Mestari Waltteri Hiljanen

Waltteri Hiljanen

puh. 050 4776306

Sähköposti:

waltteri.hiljanen@sijoitusasunnot.com