Sisältöön sitemap

Alle markkinahintaisia sijoitusasuntoja Kokkolasta!

As Oy Kokkolan Mariankatu 27

VIDEO

Asunnon ja taloyhtiön tiedot

Sijainti
Mariankatu 27, 67200 Kokkola
Valmistumisvuosi
1964
Tyyppi
Kerrostalo
Vuokratuotto
n. 6 - 7,5%
OPO %
n. 14 - 19,3%
Velattomat hinnat
Asunnot myyty

Valmiiksi vuokrattuja asuntoja Kokkolasta mukavalta sijainnilta ja hyvästä taloyhtiöstä!

Hei, olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön www-sivuillamme, joten emme voi näyttää sinulle YouTubeen lataamiamme videoita sivustollamme. Katsoaksesi tähän asetellun videon voit hyväksyä evästeet vasemmasta alakulmasta, tai katsoa videon YouTubessa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=2rzQ4twTdRg

Kaikki tämän kohteen asunnot on myyty!

Katso myynnissä olevat asuntomme täältä:
https://sijoitusasunnot.com/myytavat-sijoitusasunnot/

 

As Oy Kokkolan Mariankatu 27 on vuonna 1964 valmistunut 30 huoneiston kerrostaloyhtiö, joka sijaitsee n. 1,5 kilometrin päässä Kokkolan ydinkeskustasta hyvien palveluiden äärellä. Taloyhtiötä on pidetty hyvässä kunnossa ja takana onkin jo useita isompia taloyhtiöremontteja, 2000-luvulla on päivitetty mm.
viemärinousut, käyttövesiputket, ikkunat, parvekeovet ja -lasitukset, julkisivut sekä kaikki kylpyhuoneet.

Tarjolla on siistikuntoisia lasitetuilla parvekkeilla varustettuja 55,5m² kaksioita ja 68m² kolmioita kodikkaasta taloyhtiöstä oleellisesti alle alueen toteutuneiden ja vastaavien myynnissä olevien asuntojen hintojen sekä välittäjän arvioiden (arviokirja materiaalikansiossa). Asuntojen vuokratuotot n. 6-7,5%, markkinavuokrilla vuokratuotot n. 7,2-7,9%. Nykyvuokrillakin oman pääoman tuotot ovat korkeat n. 14-19% (laskettu 2,5% korolla).

Kohteen vuokrausaste on 100% ja alkuvuoden uutisen mukaan Kokkolassa onkin nyt vuokranantajan markkinat. Koko postinumeroalueella on vuokrattavana (Vuokraovi.com) yhteensä vain 4 kt-asuntoa ja vuokravälittäjän mukaan Kokkolassa on kova tarve etenkin hyväkuntoisille kolmioille. Nykyvuokrat ovat melkein kaikissa asunnoissa selvästi alle markkinatason ja meidän omistusaikana neljä tyhjentynyttä asuntoa on löytänyt nopeasti uudet vuokralaiset nykyvuokria selvästi kovemmilla vuokrilla eli vuokrissa on selkeästi nostovaraa. Tasokorotuksen tekemällä, vuokrat on mahdollista saada markkinatasoon 6kk päästä korotuksesta.

Taloyhtiö on kunnossa ja vuokrattavuus on sijainnin puolesta erittäin hyvä, joten kohde sopii ensisijaisesti vakaaksi vuokratuottokohteeksi. Matalan ostohinnan myötä mahdollisuuksia on myös arvonnousuun, etenkin jos asuntoon tekee fiksun pintaremontin. Asukkaat tuntuvat viihtyvän hyvin ja noin puolet asukkaista on asunut kohteessa yli 5 vuotta.

 

Huomioita

Kaikki tämän kohteen asunnot on myyty, eikä kohde ole enää meillä myynnissä.

 

 • Tuottolaskelmat eivät huomioi varainsiirto- ja pääomatuloveron vaikutusta
 • Vuokralainen maksaa veden vuokran lisäksi.
 • Oman pääoman tuotto on laskettu 70% velkavivulla ja 2,5% lainakorolla
 • Asunnot on pisteytetty keittiöiden, kylpyhuoneiden sekä asuinpintojen mukaan. Kuntopisteet eivät perustu erillisiin kuntotutkimuksiin vaan asuntokierroksella silmämääräisesti tehtyihin arvioihin
 • Hinnoittelu on tehty asunnon vuokran sekä kunnon mukaan, painottaen keittiön ja kylpyhuoneen kuntoa. Kuntopisteiden painotuskertoimet kokonaispisteissä (keittiö x 3, jääkaappi x 0,5, liesi x 0,5, kylpyhuone x 5, lattia x 2 ja seinät x 1)
 • Kuntopisteiden arviointikriteerit:
  • Keittiö: 3=remontoitu siisti, 2=remontoitu epäsiisti / siisti ei remontoitu, 1=ei remontoitu epäsiisti
  • Jääkaappi&liesi: 3=uusittu siisti, 2=ei ihan uusi / uusi epäsiisti, 1=vanha / huonokuntoinen
  • Kylpyhuone: 3=remontoitu siisti, 2=käytetty hyväkuntoinen / remontoitu huonokuntoinen, 1=huonokuntoinen
  • Lattiat: 3=hyväkuntoinen laminaatti/vinyyli, 2=hyväkuntoinen muovimatto tai hieman epäsiisti laminaatti/vinyyli, 1=huonokuntoinen
  • Kuivien tilojen seinäpinnat: 3=hyväkuntoiset seinäpinnat, 2=pääosin hyväkuntoiset seinäpinnat, 1=huonokuntoiset seinäpinnat

Asuntojen kuvaus

+
Asunnot

Kaikki asunnot ovat toimivilla pohjaratkaisuilla ja lasitetuilla parvekkeilla varustettuja hyväkuntoisia vuokra-asuntoja. Asunnot ovat kunnon puolesta hyvin paljon toisiaan vastaavia. Useimpiin (n. 2/3) asuntoihin on asennettu vuonna 2015 vinyylimattolattia ja tyylikkäät liukuovikaapistot eteiseen sekä suureen osaan makuuhuoneista.

Pisteytyksessä asuntojen seinäpinnat saivat 2,4 ja lattiapinnat 1,97 pistettä (asteikolla 1-3) eli oikein hyvät pisteet!

Kaikki keittiöt on uusittu toisiaan vastaavin materiaalein vuonna 2000 ja ovat edelleen siistissä ja toimivassa kunnossa ja saivatkin pisteytyksessä keskiarvopisteet 2,2/3. Kodinkoneita on uusittu aina tarpeen mukaan ja ne olivat pääosin hyvässä kunnossa, keskiarvopisteet: liesi 2,25 ja jääkaappi 2,76 (asteikolla 1-3).

Keittiöt toimivat nykykuntoisina vielä siis edelleen hyvin. Keittiön tasoa voi tarvittaessa nostaa edullisesti uusimalla esimerkiksi välitilan, kaapinovet ja tasot.

Kaikkien asuntojen kylpyhuoneet on remontoitu lähes identtisin materiaalein vuonna 2008 ja silikonisaumat uusittu vuonna 2018. Kylpyhuoneet ovat silmämääräisesti hyvässä kunnossa, keskiarvopisteet 2,59/3 pistettä. Kaikkien kylpyhuoneiden lattia- ja seinäpinnat ovat laatoitettuja. Joissain kylpyhuoneissa kuntopisteitä alentavat laattojen ja laattasaumojen lika ja pinttymät, joten perusteellisen pesun jälkeen alta varmastikin paljastuu siisti ja teknisesti hyväkuntoinen kylpyhuone.

+
Taloyhtiö As Oy Kokkolan Mariankatu 27

As Oy Kokkolan Mariankatu 27 on siisti kolmikerroksinen vuonna 1964 valmistunut 30 huoneistoa käsittävä kerrostaloyhtiö, joka sijaitsee 1,5 kilometrin päässä Kokkolan keskustasta.

Kohteen asunnot ovat lasitetuilla parvekkeilla varustettuja 46–55,5m2 kaksioita ja 68m2 kolmioita. Autopaikat ovat yhtiön omistuksessa ja niitä riittää jokaiselle asunnolle. Taloyhtiössä on myös hyvät säilytystilat sekä oikein hyväkuntoiset yhteiset saunatilat.

Kohdetta on pidetty hyvässä kunnossa ja takana on jo useita isompia remontteja, mm. viemärinousut ja käyttövesiputket, lämpökeskus, julkisivut, ikkunat ja parvekelasitukset on uusittu. Lisäksi keittiöt uusittiin vuonna 2000 ja kylpyhuoneet putkiremontin yhteydessä 2008, kylpyhuoneiden silikonisaumat uusittiin 2018. Useita asianmukaisia pienempiä huoltotöitä on tehty säännöllisesti.

Seuraavan viiden vuoden ajalle on normaalien huoltotoimien lisäksi arvioitu katon kuntotarkastus.

Hoitovastike on arvioitu parhaan arvion mukaan neuvoteltujen sopimusten mukaisesti. Tontin vuokrasopimus päättyy 31.12.2022 ja uudella vuokralla on n. 0,55€/m2 (arvioitu 7% indeksin nousulla vuodesta 2022) nostava vaikutus vastikkeeseen.

Yhtiö on velaton, joten tontin lunastus esimerkiksi yhtiölainalla voisi olla järkevää, jolloin hoitovastikkeesta tippuisi vuokran osuus pois.

Taloyhtiö on vuokrataloyhtiöksi poikkeuksellisen siisti ja asukkaat vaikuttavat tyytyväisiltä. Piha-alue on asfaltoitu ja viihtyisä, rappukäytävät ovat siistit. Yhtiössä on komeat vuonna 2013 uusitut saunatilat.

Taloyhtiö Asunto Oy Kokkolan Mariankatu 27
Tyyppi kerrostalo
Rakennusvuosi 1964
Rakennuksia 1kpl
Kerroksia 3 asuinkerrosta + kellari
Asuntojen määrä 30kpl
Huoneistoala 1759m2
Autopaikat 31kpl, yhtiön omistuksessa
Tontti 4185m2, vuokra 31.12.2022 asti, Kokkolan kaupunki, n. 3220€ (2022), 1.1.2023 alkaen tontin vuokra arviolta n. 14700€ (n.0,7€/m2), tontti lunastettavissa omaksi n. 294.000€ hintaan (n. 167€/m2)
Lämmitysmuoto kaukolämpö, vesikiertoinen
Julkisivu betoni
Vesikatto harjakatto, konesaumapelti
Hoitovastike 3,3€/m2
Käyttökorvaukset autopaikka 7€/m2, vesiennakko 10€/hlö/kk, sauna 6€/vro/kk, vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy Elisan kaapeli-tv sekä taloyhtiölaajakaista
Isännöinti Realia Isännöinti Oy
Huoltoyhtiö PT-Palvelut Oy

+
Tehdyt ja tulevat remontit

Tehdyt remontit:

 • 2000 / keittiöremontit
 • 2004 / ulkoseinät, ikkunat, parvekeovet, parvekelasitukset
 • 2006 / rännien ja syöksytorvien
  lämmityskaapelointi
 • 2007 / porraskäytävien ulko-ovet
 • 2008 / käyttövesilinjat ja viemärinousut, kylpyhuoneet
 • 2011 / piha-alue, jäteastiamuutokset
 • 2012 / talopesula
 • 2013 / sauna + kellarin ilmanv., käyttölukot
 • 2014 / asfalttipainumien korjaus
 • 2014 / kiinteistöpesukone
 • 2015 / kaapisto- ja mattoremontti asuntoihin, sokkelin maalaus
 • 2016 / peltikaton maalaus, lumiesteet, kulkusillat
 • 2017 / jäteastialisäykset, kellarin päätyovi, pihavalaisinlisäykset
 • 2018 / kylpyhuoneiden silikonien uusiminen
 • 2019 / piha-aita, kellarikäytävän maalauskunnostus, postiluukkujen uusiminen, kellari- ja porrask. valaisimet liiketun.
 • 2020 / pyykinkuivaush. Laitteiston uusiminen, salaojakorjaus B-port. vier.
 • 2021 / salaojakorjauskohdan asfaltointi B-port. vier., salaojakorjaus väestöns. ulosk. pumppukaivo

Arvio remonteista 2022-2026:

 • Katon kuntotarkastus 2022

Tarkemmat tiedot kunnossapitotarveselvityksessä

+
Kokkola asuntosijoittajan silmin

Kokkola on kaksikielinen kaupunki, jossa on asukkaita lähes 48 000 ja se on asukasluvultaan Suomen 22. suurin kaupunki. Kokkola on Keski-Pohjanmaan maakunnan ja tulevan hyvinvointialueen keskuskaupunki. Kokkolassa on suuri keskussairaala, Jyväskylän yliopiston alainen yliopistokampus, alueellisesti merkittävä ammattikorkeakoulu sekä paljon muuta koulutustarjontaa.

Kokkola on satamakaupunki, jossa on paljon monipuolista teollisuutta. Valtatie 8 kulkee kaupungin halki ja Kokkola on osa rautateiden runkoverkkoa. Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee lähellä keskustaa. Kokkolan satama on kaivannaisteollisuuden ykkössatama ja Suomen kolmanneksi suurin yleissatama.

Vuonna 2009 Kokkolaan liittyi useampi pieni ympäryskunta mikä osittain ”vääristää” väestönkehitys- ja hintatilastoja sillä Keski-Pohjanmaalla todistetaan samaa, kuin muualla Suomessa, eli ympäröiviltä alueilta muutetaan enenevissä määrin palveluiden ääreen. Kokkolan väkiluku on kasvanut tasaisesti 2000-luvulla ja asukasmäärän ennustetaan kasvavan vuoteen 2040 mennessä n. 1-2%. Keskustan postinumeroalueella väestönkasvu lienee reilusti tätäkin suurempi. (Lähteet: Wikipedia, Kokkola.fi, Kaupunkianalyysi).

Tarkempaa tietoa löytyy materiaalikansion kattavasta kaupunkianalyysistä.

 • asukasluku 47 978 (22. suurin 30.4.2022)
 • 0-14v 18,6%
 • 15-64v 58,8%
 • yli 64v 22,6%
 • suomenkielisiä 83,8%
 • kunnallisvero 21,5%
+
Alueen esittely

Kohde sijaitsee Kiviniityn alueella 1,5km päässä Kokkolan ydinkeskustasta. Kiviniitty on pääasiassa 1960-70 luvuilla isoille tonteille väljään rakennettu omakotitalovaltainen kaupunginosa. Aivan kohteen tonttiin rajautuva Kiviniityn omakotialue on suojeltu Museoviraston toimesta Valtakunnallisesti merkittävänä rakennettuna kulttuuriympäristönä, joten lienee olettaa, että alueella tulee jatkossakin säilymään väljän rakennusmiljöön tunnelma.

Sijainti on erinomainen sillä kilometrin säteeltä löytyy erittäin kattavat palvelut. Lähikauppa on kivenheiton päässä ja isompi kauppakeskittymä noin kilometrin päästä. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat myös kaksi alakoulua, Kiviniityn päiväkoti, yläkoulu ja lukio. Sosiaali- ja terveysalan opisto sijaitsee myös aivan näköetäisyydellä. Keskustan palveluiden ääreen pääsee hyvin kävellen, pyöräillen tai autolla, myös bussipysäkit sijaitsevat aivan kohteen vieressä.

Lähellä on myös Santahaan urheilu- ja ulkoilualue, jossa on luonnonnurmi- ja tekonurmikentät sekä palloiluhalli ja kesäisin suositut lenkkimaastot, talvisin latuverkoston pituus on 6km. Merenrantaan on matkaa reilut pari kilometriä, jossa sijaitsee kauniin vuoden 2011 asuntomessualueen viereen kehittynyt suosittu Meripuisto, josta löytyy uimaranta, ravintola, pienvenesatama, puistoja, leirintäalue, padel- ja rantalentopallokentät, minigolf, frisbeegolf ja ulkokuntosali.

Kävelymatkan päässä sijaitsee Kokkolan pääterveyskeskus sekä Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Sairaalan alue on myös yksi Kokkolan suurimmista työpaikkakeskittymistä. Kokkola on tulevan Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen keskuspaikka ja viereistä sairaala-aluetta tullaan varmasti kehittämään jatkossakin.

Neljän kilometrin päässä sijaitsee yksi perämeren suurimmista satama-alueista ja satama yritysalueineen on merkittävä työpaikkakeskittymä. Satama-alueelle ollaan kaavoittamassa lisää teollisuus- ja yritysalueita, joten Mariankadun sijainti Keskustan ja sataman välimaastossa, Keskussairaalan vieressä takaa sen, että vuokralaiskysyntää kohdistuu kyseiselle alueelle monestakin suunnasta

Tarkempaa lisätietoa alueesta löytyy materiaalikansion kattavasta alueanalyysistä.

Varaa rohkeasti omasi varaustaulukosta

Varaa haluamasi asunto myyntisivulla olevasta varaustaulukosta. Sinulla ei tarvitse varaushetkellä olla valmiina rahoitusta tai lainalupausta. Toimitamme asuntojen varaajille asuntojen isännöitsijäntodistukset sekä valokuvat asunnoista sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit sen jälkeen tutustua dokumentteihin rauhassa ja järjestellä rahoituksen kuntoon. Yhteyshenkilömme on sinuun päin yhteydessä varauksen tiimoilta ja voitte sopia jatkosta.

Mikäli olet ostamassa meiltä sijoitusasuntoa ensimmäistä kertaa, tai muistisi kaipaa virkistystä, lue ohjeet sijoitusasunnon ostamisesta Sijoitusasunnot.comilta

Laitoimme usein kysytyt kysymykset sekä normaalit toimenpiteet meidän kanssa kaupanteosta niin sanotusti yksiin kansiin tähän artikkeliin. Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.comilta. Mikäli mikään kaupanteossa askarruttaa, etkä löydä siihen vastausta tuosta artikkelista, ole suoraan yhteydessä meihin, yhteystiedot löydät tämän myyntisivun lopusta.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen ensisijaisesti Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Miksi tämä kohde?

Hyvä vuokratuotto ja vuokrissa nousuvaraa

Siisti ja kattavasti remontoitu taloyhtiö

Hyvä sijainti palveluiden äärellä ja lähellä keskustaa

Hyvä vuokrattavuus ja valmiiksi vuokratut asunnot

Edulliset ostohinnat alle alueen hintojen ja välittäjän arvioiden

Hannu Takala

Asiakaspäällikkö

040 5668 499

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Topias Tervasmäki

Asiakaspäällikkö, LKV

050 361 4011

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Jätä meille viesti