Sisältöön sitemap
26.03.2021

Sijoitusasunnon ostaminen Sijoitusasunnot.comilta

Näin ostat sijoitusasunnon meiltä

Sijoitusasunnon osto Sijoitusasunnot.comilta etenee monesti samoin vaihein, samaa prosessia seuraten kuin minkä tahansa asunnon ostaminen: hankintaan rahoitus, etsitään kohde, tehdään tarjous ja kätellään kaupat. Käymme tässä tekstissä tarkemmin läpi sijoitusasunnon ostamista meiltä ja etenkin sitä vaihetta, jossa Sijoitusasunnot.com on kanssasi mukana.

Mikäli pohdit ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista, niin siitä meillä on erikseen kirjoitettu loistava Aloittelijan opas ensimmäisen sijoitusasunnon ostamiseen.

Kuinka ostaa sijoitusasunto Sijoitusasunnot.comista?

  1. Varaa haluamasi asunto meidän varausjärjestelmästä
  2. Lähetämme sinulle asunnon ja taloyhtiön dokumentit tarkempaa tarkastelua varten
  3. Tutustuttuasi dokumentteihin, vahvista varauksesi yhteyshenkilöllemme
  4. Viedään kaupat yhdessä maaliin
  5. Profit

Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä sijoitusasuntoasi, muista lukea meidän Ensimmäisen sijoitusasunnon ostajan opas. Sieltä löydät hyvin tietoa mm. siitä, millainen on hyvä asuntosijoituskohde, vinkkejä lainarahan käyttöön sekä tärkeimmät asuntosijoittajan laskutoimitukset.

1. Varaa haluamasi asunto meidän varausjärjestelmästä

Jatkossa Myytävät sijoitusasunnot -osiossa kaikissa uusissa kohteissamme on varaustaulukko, josta voit selata kohteen myytäviä sijoitusasuntoja ja varata mieleisesi. Näet taulukosta tietoja asunnon kunnosta, nykyisen vuokran sekä pohjakuvan. Taloyhtiön tiedot löytyvät samalta myyntisivulta.

Kun teet varauksen verkkosivuiltamme, niin saat internet-selaimeesi ilmoituksen, että varaus on tehty onnistuneesti. Lisäksi saat automaattisen kuittausviestin sähköpostiisi.

Asunnon varaus ei ole sitova. Olemme tehneet kauppaa tällä tavalla jo useamman vuoden, eikä toistaiseksi ole ollut ongelmaa sen suhteen, etteikö varaukset olisi tehty ostoaikeissa. Luotamme yhä asiakkaisiimme siinä, että he tekevät asunnoista varaukset vain mikäli ovat tosimielellä liikkeellä. Tästä syystä emme myöskään lähtökohtaisesti peri varausmaksuja myytävistä sijoitusasunnoistamme.

Välityskohteiden myynnissä varaajat maksavat käsirahan varauksen vahvistamisen yhteydessä. Tätä ei tule sekoittaa varausmaksuun. Tästä lisää myöhemmin tässä artikkelissa, kohdassa ”Varauksen vahvistaminen.”

Tiedot uusista kohteista tulevat kaikille samaan aikaan

Julkaisemme uuden kohteen myyntimateriaalit ja tiedot niin asunnoista, taloyhtiöstä kuin paikkakunnasta aina kaikille samanaikaisesti – lähes poikkeuksetta aina arkipäivänä kello 10. Sähköpostilistamme jäsenille lähetämme ennakkoviestin päivää ennen myynnin aloittamista ja yleensä ilmoitamme myös sosiaalisen median kanavissamme uusista kohteista.

Mikäli kuulut sähköpostilistallemme ja tiedät, että uusi kohde on tulossa myyntiin tiettynä päivänä kello 10, niin voit odottaa myyntisähköpostia saapuvaksi sähköpostilaatikkoosi. Vaihtoehtoisesti voit avata meidän Myytävät sijoitusasunnot-sivun ja uudelleenladata/refreshata sivun kello 10. Näin pääset kätevimmin käsiksi uusiin myyntikohteisiimme.

2. Lähetämme sinulle asunnon ja taloyhtiön dokumentit tarkempaa tarkastelua varten

Varattuasi asunnon järjestelmämme kautta lähetämme sinulle varaamasi sijoitusasunnon paperit, taloyhtiön dokumentit sekä valokuvat varaamastasi asunnosta sähköpostiosoitteeseesi. Näiden tietojen lähettäminen tehdään manuaalisesti käsin, joten ihan heti varauksesi perään se ei onnistu.

Pyydämme tähän vaiheeseen teiltä innokkailta varaajilta hieman malttia, sillä monesti varauksia sekä jonoon liittymisiä tulee yhden tunnin sisällä kymmenittäin, koko myyntipäivästä puhumattakaan. Pyrimme lähettämään tiedot mahdollisimman pian, yleensä 1-2 kahden arkipäivän sisällä asunnon varauksesta.

3. Tutustuttuasi dokumentteihin, vahvista varauksesi yhteyshenkilöllemme

Tutustuttuasi dokumentteihin sekä sijoitusasunnon valokuviin, voit tehdä päätöksen sen suhteen, haluatko vahvistaa varauksesi vai luovuttaa asunnon seuraavalle jonossa olijalle.

Kohteen myynnistä vastaava Sijoitusasunnot.comin henkilö (yleensä omistamissamme kohteissa Aarne ja välityskohteissamme Matti) on asunnon varaajaan sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä, ja siinä sopivat varauksen kanssa etenemisestä.

Pyrimme tekemään myyntiesitteemme ja verkkosivujemme myyntisivut niin kattaviksi, että virallisista papereista ei löydy mitään uutta tietoa. Näin toimimalla pyrimme saamaan asiakkaillemme kaikki nimenomaan asuntosijoittajaa kiinnostavat tiedot julki mahdollisimman selkeästi ja pian, jotta hän voi tehdä omaan strategiaansa sopivan päätöksen helposti.

Välityskohteiden myynnissä (eli Kauppa Käy LKV:n välityskohteet) varaajat maksavat 1000€ käsirahan varauksen vahvistamisen yhteydessä. Käsiraha maksetaan vasta siinä vaiheesssa, kun ostaja on perehtynyt varaamaansa asuntoon ja haluaa edetä kaupantekoon. Käsiraha on toki osa lopullista myyntihintaa.

4. Viedään yhdessä kaupat maaliin

Kun kaikki on selvää, tehdään sijoitusasunnosta kaupat. Käytämme lähtökohtaisesti Visma Sign-palvelua sähköiseen allekirjoittamiseen, joten kaupat voidaan kätevästi tehdä etänä.

Mikäli rahoitat sijoitusasunnon oston pankkilainalla, kohdekohtaisesti eri pankeilla on aina omia kuvioita liittyen asuntokaupan tekemiseen. Sen takia mikäli aiot pankkia käyttää etkä tee ns. ”käteiskauppaa,” pyydämme varauksen vahvistettuasi sinua lähettämään meille pankkisi yhteyshenkilön yhteystiedot sopiaksemme käytännön asioista yhteistyössä hänen kanssaan.

5. Profit

Näin sijoitusasunnon osto on suoritettu, ja seuraavaksi onkin aika vaurastua ja tulla rikkaaksi!

Ostamasi sijoitusasunnon tilanteesta riippuen seuraavat askeleet voivat olla asunnon remontointi, vuokralaisen etsiminen, vuokrasopimuksen päivittäminen tai vain kuukausittaisesta vuokratulosta nauttiminen. Meidän myymissä kohteissa seuraava vaihe on yleensä tuo viimeisin. ?

Mikäli ostamassasi kohteessa on sähköiset osakekirjat ja olet ostanut kohteen ilman pankkilainaa, muista rekisteröidä omistuksesi maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Lähetä tästä rekisteröinnistä myös kopio isännöitsijälle.

Muista lähettää isännöitsijälle kauppakirja sekä ilmoitus suoritetusta varainsiirtoverosta, ja hanki asunnollesi vakuutus.

Välityskohteissa hoidamme varainsiirtoveroilmoituksen tekemisen sekä ilmoituksen isännöitsijälle puolestasi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Voinko varata sijoitusasunnon, vaikka minulla ei olisikaan vielä lainalupausta/rahoitusta valmiina?

Totta kai! Asunnon voi varata, vaikka ei lainalupausta olisikaan. Mutta mikäli sijoitusasuntoja etsii, kannattaa lainalupaus olla valmiina, niin tietää minkälaisiin hankkeisiin on mahdollisuus ryhtyä.

  • Onko teillä joku spesiaali sähköpostilista, jonne lähetette kaikista ensimmäisenä nämä asunnot? Miten voi olla, että olin viisi yli teidän www-sivuilla ja kaikki on jo varattu!?

Ei ole, kaikille lähetämme sähköpostit samalla hetkellä. Toisinaan kohteisiimme kohdistuu suuri mielenkiinto ja ne varataan pois nopeudella, joka yllättää meidätkin.

  • Pääseekö asuntoa itse katsomaan?

Pyrimme tekemään kaikki myyntimateriaalit niin kattaviksi, että asunnolla ei ole tarpeen käydä. Etenkin kun myymme valmiiksi vuokrattuja asuntoja, emme halua aiheuttaa vuokralaisille ylimääräistä vaivaa pyörimällä heidän kodissaan liian paljoa.

Tyhjiä asuntoja, joissa ei ole vuokralaista pääsee joustavammin katsomaan riippuen kohteen sijainnista sekä siitä, onko kyseessä omistamme kohde vai välityksessä oleva asunto.

  • Haluan ostaa asunnon yhdessä yhden tai useamman henkilön kanssa. Miten toimin?

Ei mitään ongelmaa. Tällöin yksi ostajista toimii niin sanottuna ostajien yhteyshenkilönä ja varaa asunnon. Kauppakirja tehdään kaikille ostajille ja toivomienne omistussuhteiden mukaan.

Eli yksi varaa asunnon, ja kaupat tehdään yhdessä kaikkien ostajien kanssa.

  • Haluan ostaa asunnon yritykseni nimiin. Miten toimin?

Varaa asunto, ja tehdään kauppakirjat yrityksesi nimiin.

Jos sinulla on mitään kysyttävää kaupanteosta meidän kanssa, niin kysy rohkeasti alla olevan kommentointikentän kautta tai ole henkilökohtaisesti yhteydessä meidän tiimiimme.

  1. Jos asunto on valmiiksi vuokrattu, yleinen käytäntö on, että vuokralaiselta edellytetään voimassa olevaa kotivakuutusta. Sen vuoksi hämmästyin kohtaa ”. . . ja hanki asunnollesi vakuutus.” Onko todella niin, että teillä ei vaadita vuokralaiselta kotivakuutusta?

    1. Moikka Hannu,

      Kyllä me aina vaadimme vuokralaiselta kotivakuutuksen kun teemme hänen kanssaan vuokrasopimuksen ja suosittelemme toimintatapaa kaikille muillekin vuokranantajille.

      Kuitenkin vuokralaisen kotivakuutuksen voimassaoloa on vuokranantajan hyvin vaikea vahtia – on mahdollista, että oikein kiero vuokralainen on irtisanonut kotivakuutuksen jo siinä vaiheessa, kun hän lähettää tulosteen kotivakuutuksesta vuokranantajalle katsottavaksi. Ja vaikka vuokrasopimukseen olisi kirjattu, että vuokralaiselta edellytetään voimassaoleva kotivakuutus asunnon hallinnan ajalta, niin voimassaolevan kotivakuutuksen puute ei yksin riitä esimerkiksi irtisanomisperusteeksi.

      Vuokralaisen kotivakuutus on mielestäni lähtökohtaisesti enemmänkin vuokralaisen kuin vuokranantajan etu – ja tämä kannattaa käydä vuokralaisen kanssa yhdessä läpi. Ilman voimassaolevaa vakuutustahan hänen on maksettava vahinkotilanteen sattuessa syntyneet kulut omasta taskusta. Ja siitä vakuutuksesta korvataan yleisimmin vuokralaisen oma irtaimisto sekä muutossa tapahtuneita vaurioita.

      On olemassa tilanteita, joihin ei saa korvausta vuokralaisen kotivakuutuksesta ja jotka sijoitusasunnon vakuutus korvaa. Siitä saa useasti myös oikeusturvavakuutuksen sijoitusasunnon mahdollisia riitatapauksia varten.

      Suosittelemme lämpimästi harkitsemaan sijoitusasunnon vakuutuksen ottamista valmiiksi vuokrattua asuntoa ostettaessa. Pakollistahan se ei toki ole.

      – Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi