Valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja Oulusta – jopa 30% alle markkinahinnan!

Myydään sijoitusasuntoja Oulun Höyhtyältä

Tarjolla valmiiksi vuokrattuja 47-48,5m² kaksioita ja kaksi 20m² yksiötä Oulun Höyhtyältä reilusti alle markkinahinnan!

Ostimme alkuvuodesta ison kohteen Oulun Höyhtyältä ja nyt myymme kyseisen kohteen F-talon 25 asuntoa sekä yhden yksiön J-talosta.

As Oy Oulun Lintukoto sijaitsee viihtyisällä paikalla ja arvostetulla asuinalueella Oulun Höyhtyällä. Matkaa keskustaan on vain n. 2 kilometriä ja lähimmät palvelut, kuten ruokakauppa ja ravintola sijaitsevat n. 600 metrin päässä.

Lähes kaikki myytävät asunnot ovat valmiiksi vuokrattuja, joten sijoittaja pääsee heti nauttimaan vuokratuloista ilman ylimääräistä vaivaa ja välityspalkkioita.

Olemme valmiita tekemään kauppoja asunnoista selvästi alle asuntojen markkinahinnan. Tilasimme kahdelta paikalliselta välittäjältä kirjalliset arviokirjat, joiden mukaan asuntojen markkinahinnat on 73 000 ja 76 000 euron välissä. Arviokirjat löydät sijoittajamateriaalikansiosta. Nyt myytävien asuntojen hinnat vaihtelevat välillä 49 900-53500€, eli myymme asunnot siis jopa n. 30% alle välittäjän arvioimien markkinahintojen!

Näin suuri alennus markkinahintaan tekee tästä erittäin houkuttelevan sijoituskohteen. Valmiiksi vuokratut asunnot sopivat hyvin kassavirtapositiivisiksi pitokohteiksi.

Jos ostaja on valmis näkemään hieman vaivaa, voi asunnoilla tehdä varsin hyvän myyntivoiton myymällä asuntoja eteenpäin. Vaihdattamalla muovimaton tilalle esimerkiksi laminaattilattian, muuttuu asunnon yleisilme huomattavasti paremmaksi. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä asunnot ovat menneet hyvin vuokralle myös nykyiseisessä kunnossaan.

Oulu sijoituskohteena

Oulu on Suomen 5. suurin kaupunki. Oulun väkiluku on kasvanut voimakkaasti 2000-luvulla, eikä kasvulle ole näkyvissä loppua. Oulun väestö kasvoi vuosina 1995–2015 peräti 37,5 prosenttia, kun esimerkiksi Helsingin metropolialueella kasvua kertyi 25,3 prosenttia.

Väestönkasvu on edellytys asuntojen hintojen nousulle ja pitää huolen siitä, että asunnoille on kysyntää myös jatkossakin.

Oulussa on kattavat palvelut, hyvät opiskelumahdollisuudet (AMK ja Yliopisto, joissa yhteensä 30 000 opiskelijaa) sekä Suomen 2. vilkkain lentokenttä.

Kuvassa Oulun väkiluvun kehitys.

Oulun vuokramarkkina

Kuten kaikkiin suomen kasvukeskuksiin, myös Ouluun on rakennettu viime vuosina runsaasti. Tämä on aiheuttanut hetkellistä kysynnän heikentymistä etenkin uudiskohteiden osalta. Edullisimmin hinnoitelluille vanhoille asunnoille on silti varsin hyvin kysyntää. Ostomme jälkeen kohteesta tyhjeni muutama asunto, mutta saimme ne nopeasti vuokrattua hintaan 495€/kk + käyttökorvaukset.

Opiskelijakaupunkina Oulussakin paras vuokrasesonki on ehdottomasti kesällä, jolloin asunnoista saa paikallisten vuokravälittäjien mukaan n. 25-50€/kk enemmän vuokraa. Toinen tapa nostaa asuntojen vuokraa on vaihdattaa asuntoihin laminaattilattia, välittäjän mukaan tällä voisi nostaa vuokraa n. 20-30€/kk.

Taloyhtiö – As. Oy. Oulun Lintukoto

As Oy Oulun Lintukoto on 7 rakennuksesta koostuva 130 asunnon hyvin pidetty kerrostaloyhtiö. Talot ovat valmistuneet 1978-1980 välisenä aikana ja kaikkiin asuntoihin on tehty peruskorjaus vuosina 1999 ja 2000.

Taloyhtiö sijaitsee Oulun kaupungin omistamalla 19.330 m2 vuokratontilla. Tontin vuokrasopimus on voimassa 31.12.2029 asti, mutta vuokra on tarkistettu tammikuussa 2019 markkinatasolle ostaessamme kohteen, joten luvassa ei ole suuria vuokrankorotuksia enää siinä kohtaa, kun sopimus uusitaan 10 vuoden kuluttua.

Taloyhtiön suuri asuntomäärä mahdollistaa pienen vastikkeen sekä kohtuulliset remonttikustannukset. Tarkemman yhteenvedon tehdyistä ja tulevista korjauksita löydät sijoittajamateriaalikansiosta.

TaloyhtiöAs. Oy. Oulun Lintukoto
TyyppiKerrostalo
RakennusvuosiRakennukset valmistuneet 1978, 1979 ja 1980.
OsoiteHanhitie 17, 90150 Oulu
RakennuksiaF-L, 7 rakennusta
Asuntojen määrä130 kpl
Kerrokset3
Vastike1.9 alk 3,50€/m2
Käyttökorvaukset-Vesi 16€/hlö/kk (7/2019 alk. 20€/hlö/kk)
-Pistokkeellinen autopaikka8-10€/kk
-Sauna 8€/kk (yksi saunakerta viikossa)
-Sähkö 10€/hlö/kk, vanhoissa sopimuksissa
1.7.2019 alkaen (taloyhtiöllä on yhteinen
sähkösopimus ja sähkömittari)
-Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy myös
10Mbit valokuituliittymä
LämmitysmuotoKaukolämpö
Tontin omistusVuokra. Vuokranantajana Oulun kaupunki.

Sijainti kartalla

Myytävät asunnot

Myytävänä on 24kpl 47m² ja 48,5m² kaksioita ja 2kpl 20m² yksiötä.

Asunnot sopivat kokonsa puolesta erittäin hyvin sijoitukseen. Pohjaratkaisunsa puolesta asunnot sopivat hyvin esimerkiksi pariskunnalle, mutta kohtuullinen vuokratason ansiosta asuntoja saa vuokrattua myös yksinasuville.

Olemme kuntotarkastaneet ja valokuvanneet jokaisen myytävän asunnon (jaamme kuvat ostajille, mutta emme laita niitä julkiseen levitykseen asukkaiden yksityisyyden takia). Lähes kaikki kohteen asunnot olivat toisiaan vastaavassa kunnossa.

Keittiöt

Kaikkien asuntojen keittiöt on uusitty peruskorjauksen yhteydessä vuosina 1999 ja 2000. Keittiöt ovat pääosin hyvässä kunnossa, eikä niitä ole tarvetta/järkeä uusia, mikäli asuntoja aiotaan pitää vuokrakäytössä.

Keittiöissä on käytetty neutraaleja ja ajattomia värejä, valkoista ja harmaata. Kodinkoneet ovat toimivia ja niillä on vielä hyvin käyttöikää jäljellä. Kaikissa keittiöissä on myös paikka astianpesukoneelle. Keittiön malli riippuu asunnon pohjaratkaisusta. Alla kuvat molemmista keittiömalleista.

Kylpyhuoneet

Kuten keittiöt, myös kaikkien asuntojen kylpyhuoneet on uusittu peruskorjauksen yhteydessä vuosina 1999 ja 2000.

Kaikki taloyhtiön kylpyhuoneet ovat pääosin toisiaan vastaavassa ja hyvässä kunnossa. Mikäli jonkun kylpyhuoneen kunto poikkeaa, on siitä ilmoitettu hinnastossa. Kaikissa kylpyhuoneissa on pesukoneliitäntä ja tilaa 60cm leveälle pesukoneelle. Jokaisen kylpyhuoneen seinät on laatoitettu ja lattiassa on muovimatto. Kuten keittiöt, myös kylpyhuoneet poikkeavat hieman toisistaan pohjaratkaisusta riippuen. Alla kuvat molemmista kylpyhuonetyypeistä. Kylpyhuoneet sopivat erittäin hyvin vuokrakäyttöön kuntonsa ja värimaailmansa puolesta, emmekä näe että ostajan kannattaa remontoida niitä.

Asuntojen pintamateriaalit

Myös asuntojen muut pinnat on uusittu perusparannuksen aikana vuosina 1999 ja 2000.

Seinät ovat valkoiseksi maalattu, joten et joudu repimään tai uusimaan tapetteja tai tasoittelemaan seiniä tapetin jäljiltä, vaan niiden huoltaminen ja maalaaminen on jatkossakin helppoa ja ennen kaikkea edullista.

Lattioissa on hyväkuntoiset muovimatot, mutta jos haluat remontoida asuntoja modernimman näköiseksi, suosittelemme laminaatin vaihtamista. Halusimme tehdä ostamisen helpoksi ja kilpailutimme valmiiksi tarjouksen laminaatin vaihdosta ja jalkalistojen asennuksesta.

Asennustyön hinta per asunto on 980€ (sis. alv.) ja materiaalit alkaen n. 400€ (sis. alv.).

Asuntojen pohjaratkaisut

Kuten jo edellä totesin, myytävät kaksiot noudattavat kahta eri pohjaratkaisua. Toinen kooltaan 47m2 ja toinen 48,5m2.

47m2 asunnoissa on isompi ja selvästi erillinen keittiö, jonne mahtuu ruokapöytä. Osassa 47m2 asunnoissa on ovi olohuoneen ja käytävän välissä. Osasta näistä kyseinen ovi ja oviaukko on poistettu.

48,5m2 asunnoissa on hieman pienempi keittiö ja kylpyhuone, mutta taas selvästi isommat olo- ja makuuhuoneet.

Kaikissa kaksioissa on parvekkeet.

Myyntihinnasto

HuoneistoVelaton hinta alk.Vuokratuotto% 1.9 alkVuokratuotto markkinavuokralla
1h+k20,4m²49 900€n. 6,7%n. 7,8%
2h+k47m²52400€n. 7%n. 8.2%
2h+k48,5m²52900€n. 7%n. 8.2%

Vuokratuotto ja kassavirta

Tällä hetkellä kaksioiden vuokrat ovat 445-460€ ja sisältävät vesimaksun ja netin. Lähetämme helmikuun aikana vuokralaisille tasokorotusviestin, jolla kaikkien kaksioiden vuokrat nousevat 1.9.2019 alkaen 470€/kk ja käyttökorvaukset astuvat voimaan (vesi 20€/hlö/kk, netti 5€/kk/as).

Näillä toimenpiteillä vuokralaisten asumiskustannukset nousevat, mutta asuminen on kohteessa edelleen edullista ja vuokrataso on alle yleisen markkinatason. Korotus voisi olla vuokralaisille suurempikin, mutta mielestämme on parempi pyrkiä välttämään irtisanomisia.

Samalla hoitovastike laskee, kun taloyhtiö saa tuloja käyttökorvauksista ja asuntojen vuokratuotto nousee. Vastike on 1.9 alkaen 3,50€/m2 ja siihen saakka 4,15€/m2.

Toimenpiteitä joilla tuottoa voi parantaa:

– Vuokrien korottaminen myöhemmin 470€ -> 495 – 530€. Vaikutus vuokratuottoon on jopa yli yhden prosenttiyksikön.

– Vuokrien korottaminen asuntoja pintaremontoimalla. Laminaatin asennus parantaa vuokrattavuutta ja tuo lisätuottoja n. 20-30€/kk tai 240-360€/vuosi. Investointi täysin teetettynä on n. 1.500€, jolloin takaisinmaksuaika on pyöreästi noin 5 vuotta tai sen tuotto 20%:ia, jolloin se on erittäin kannattavaa.

– Vesimaksun korottaminen 20€ -> 23-25€/hlö. Jos vesimaksu on 20€:n sijasta 25€, niin hoitovastiketta voi laskea 0,13€/m2 alaspäin.

– Taloyhtiön hoitovastike pitää sisällään taloyhtiön laajakaistan, mutta vuokralaiset maksavat netistä vuokranantajalle 5€/huoneisto 1.9 alkaen, joka lisää asunnosta saatavaa tuottoa

– Taloyhtiössä on 7 tilaa, joista teemme pieniä asuntoja vuoden 2019 aikana. Sitä mukaan kun asunnot valmistuvat, ne maksavat taloyhtiölle vastiketta. Kun kaikki asunnot ovat valmiita, ne maksavat taloyhtiölle 140 lisäneliöstä vastiketta, joka pienentää taloyhtiön vastiketta n. 7,7 senttiä.

– Taloyhtiössä on varastoja, jotka maksavat taloyhtiölle vastiketta. Niiden vaikutus vastikkeeseen on 2,7 senttiä (tuotot puuttuvat talousarviosta)

Kaikkien näiden tekijöiden yhteisvaikutus vastikkeeseen
on n. 0,23€ eli vastiketta olisi mahdollista saada laskettua 3,50€/m2 -> 3,27€/m2 olettaen, että taloyhtiön kustannustaso pysyy muuten samana.

Samalla vuokraa pystyy korottamaan nykyisestä n. 450€:sta jopa 530€/kk tai pintaremontoituna n. 550€/kk. Näiden yhteisvaikutus tuottoon on merkittävä, jota on havainnollistettu alle esimerkkien valossa.

Karkea asuntojen vuokratuottolaskelma, kun ostohinta on 52.900€ asunnolle, jonka koko on 47m2:

Nykyvuokrat (n.455€) ja vastike (4,15€/m2). Vuokratuotto = 5,89%

1.9 alkaen olevat vuokrat (470€+5€ netti) ja vastike (3,50€/ m2). Vuokratuotto = 7.04%

Mahdollinen tuotto jatkossa markkinavuokralla (515€ + 5€ netti) ja alhaisella vastikkeella (3,30€/m2) Vuokratuotto = 8,37%

Mahdollinen tuotto jatkossa remontoituna (550€ + 5€ netti) ja alhaisella vastikkeella (3,30€/m2) Vuokratuotto= 8,8% (Remontin kustannus 1.500€ otettu huomioon)

Edellisen omistajan kanssa on sovittu, että vuokrasopimuksia ei saa uuden omistajan toimesta irtisanoa vuoden 2019 aikana ilman, että vuokralainen rikkoo sopimuksen ehtoja.

Asuntojen markkinahinnat

Käytimme 2 paikallista välittäjää kohteessa ja pyysimme arviokirjat kohteesta. Molempien välittäjien arviot asuntojen toteutuneesta myyntihinnasta vaihtelivat 73 000 ja 76 000 euron välissä . Välittäjien allekirjoittamat arviokirjat löydät sijoittajamateriaalikansiosta.

Mikäli haluat itse tutustua alueen asuntotarjontaan, pääset katsomaan Etuovessa myytävät Höyhtyällä sijaitsevat asunnot tästä.

Myytävät varastotilat

Kohteessa on myynnissä myös 11 varastotilaa. Varastotilat myydään ensisijaisesti yhtenä nippuna hintaan 4.500€ x 11 = 49.500€. Tilat myydään tyhjänä ja ostajan vastuulle jää mm. tilan lukitus.

Jos varastotiloja vuokraa hintaan 65€/kpl/kk jää vuokratuotoksi varsin muhkeat 12.27%.

Rahoitusmahdollisuudet

Yhteistyöpankkimme OmaSp on avannut uuden konttorin Ouluun. He ovat tututustuneet kohteeseen ja kiinnostuneita rahoittamaan ostajiamme.

Mikäli sinulla on varaus asuntoon ja olet halukas keskustelemaan rahoituksesta heidän kanssaan lähetä sähköpostia osoitteeseen oulu@omasp.fi. Laita viestin otsikoksi Oulun Hanhitie 17 ja viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja paikkakunta, jolla asut. Mikäli asut muualla kuin Oulun seudulla ,yhteyttä sinuun ottaa lähin OmaSp konttorisi.

OmaSp ei välttämättä ole halvin pankki, mutta he ymmärtävät asuntosijoittamista ja ovat tunnettuja henkilökohtaisesta ja hyvästä palvelusta.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Asunnot

  • Teknisesti hyväkuntoinen kohde
  • Markkina vuokralla hyvä vuokratuotto ja oman pääoman tuotto
  • Ostohinta reilusti alle markkinahinnan
  • Hyvä vuokratuotto ja oman pääoman tuotto
  • Asunnot valmiiksi vuokrattu

Alue

  • Suomen 5. suurin kaupunki, jossa yli 200 000 asukasta
  • Kaupungissa yli 30 000 korkeakouluopiskelijaa
  • Oulun väkiluku kasvaa vahvasti
  • Viihtyisä ja rauhallinen alue

Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

Kuvat asunnosta

Olemme kuvanneet jokaisen asunnon, joten vaikka asunnot myydään vuokrattuina, ostaja pystyy tutustumaan asunnon kuntoon kuvista. Esitämme asuntokohtaiset kuvat yksityisyyden vuoksi vain asunnon ostajalle, joka saa kuvat itselleen mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Varaukset ja lisätiedot

Huom! Uskomme, että asunnot varataan nopeasti, joten asuntojen varaukset ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen anne.aaltola@sijoitusasunnot.com. Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon haluat varata.

Anttoni Kerkkonen

puh. 041 5466 400

Sähköposti:

anttoni.kerkkonen

@sijoitusasunnot.com

Henri Neuvonen JHS-Kiinteistöt 0y / Sijoitusasunnot.com

Henri Neuvonen

puh.  0400 778 146

Sähköposti:

henri.neuvonen

@sijoitusasunnot.com

Jouko Neuvonen

puh. 040 709 4035

Sähköposti:

jouko.neuvonen

@sijoitusasunnot.com