Mitä tehdä, jos myynnissä oleva sijoitusasunto ei mene kaupaksi?

Mitä tehdä jos sijoitusasunto ei mene kaupaksi?

Onko peruspaletti kunnossa? Jos ei, korjataan se. Jos peruspaletti on kunnossa, tarkastetaan hintaa.

Peruspaletilla tarkoitan tässä, onko asunto väärin markkinoitu. Löytyykö asunnon myynti-ilmoitus molemmista portaaleista, Etuovi & Oikotie. Onko kuvien joukossa pohjakuva. Ovatko perustiedot oikein ja niin edelleen. Jos perusasioista puuttuu jotain, korjataan se. Esimerkkejä väärästä markkinoinnista: yksiötä markkinoidaan kaksiona, tyydyttäväkuntoista markkinoidaan hyvänä, tontti on ilmoituksessa vuokrattu, vaikka on oikeasti oma (kyllä, luit oikein, näitäkin on nähty) ja niin edelleen.

Jos peruspaletti kunnossa, tarkastetaan hintaa. Tämä on ainoa tie. Odottaminen on tie tuhoon; huonoon hintaan, jos hintaan ollenkaan. Karua, mutta totta.

Hinnan tarkastus ei laske asunnon arvoa. Esimerkiksi 10.000 € hinnan tarkastus alaspäin ei laske asunnon arvoa, sillä kyseistä kymppitonnia ei ollut olemassakaan — karua, mutta totta.

Oikealla hinnan tarkastuksella saadaan aikaan sopiva kysynnän nousu ja tätä myöten kauppa. Taloustieteellisestikin logiikka on helppo: mitä pienempi hinta(pyyntö), sen enemmän kysyntää. Enemmän kysyntää tarkoittaa enemmän kauppaa JA parempaan hintaan. Haluatko, että asunnostasi tingitään vai kilpaillaan? Parasta on, että hintapyyntö asetetaan oikein jo heti myynnin alussa.

Hinnan tarkastuksen tulee tuoda uusi kymppiluku esiin. Esimerkiksi, jos sijoitusasuntosi on nyt ollut myynnissä hyvän tovin hintaan 219.000€, on oikea hinnan tarkastus tähän 209.000€. Kun hinnan tarkastus tuntuu myyjästä pahalta, se tuntuu ostajasta hyvältä. Kun ostajasta tuntuu hyvältä, meillä on pankkiaika.

Nähdään pankissa,

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner

Bo LKV Helsinki Oy

0 Kommentit

Jätä kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *