Sisältöön sitemap

Kerrostalo 2,5km Jyväskylän keskustasta - Myynnissä täydellisiä asuntoja sijoittajille

Kerrostalo 2,5km Jyväskylän keskustasta - Myynnissä täydellisiä asuntoja sijoittajille

UOM! Tämän kohteen kaikki asunnot on myyty. Asuntojen remontit aloitettiin keväällä 2017 ja asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2017 aikana.

Jos olet kiinnostunut vastaavanlaisista kohteista, liity postituslistallemme niin saat heti tiedon kun uusia kohteita tulee myyntiin.

HALUAN ILMOITUKSEN KUN VASTAAVIA KOHTEITA TULEE MYYNTIIN!

Huom! Kaikki asunnot on myyty. Asuntojen remontit aloitettiin keväällä 2017. Asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2017 aikana.

Saimme ostettua Jyväskylän Kuokkalasta täydellisen sijoituskohteen. Sijainti on optimaalinen sijoittajalle – Jyväskylän Keskustaan ja yliopistolle on matkaa n. 2,5km. Taloyhtiö sijaitsee Kuokkalan ydinkeskustassa, Kuokkalan kauppakeskukseen matkaa on vain 50 metriä. Linja-auto- sekä pyöräyhteydet keskustaan ja kouluihin ovat erinomaiset.

Vuokrattavuus alueella on erittäin hyvä. Hyväkuntoisista asunnoista saa vuokraa lähes sen mitä keskustassa, mutta ostohinta on selvästi edullisempi ja näin ollen vuokratuotto kirkkaasti parempi. Kesällä parhaan vuokrasesongin aikaan opiskelijat tappelevat tämän alueen hyvistä asunnoista.

Kerrostalon valmistumisvuosi -89 kertoo sen, että kyseessä on remonttihuoleton kohde. Julkisivu on siisti ja parasta mahdollista materiaalia sijoittajan kannalta eli tiiltä (poltettu savitiili).

Yhtiölainaa asuntoihin kohdistuu n. 833€/m². Pienissä asunnoissa yhtiölainan osuus velattomasta kauppahinnasta jää pieneksi, kun taas suuremmissa asunnoissa ja liiketiloissa sitä on merkittävä osuus.

Kuokkala kuuluu Jyväskylässä niihin alueisiin, josta hyvät yksiöt menevät nopeasti kaupaksi. Alueesta kertoo myös se, että sinne rakennetaan uutta. Kuokkalan keskustaan on tehty mm. Puukuokka 1, joka sai vuoden 2015 Puupalkinnon. Rakennus Lehto rakentaa kolmea luhtitaloa aivan kerrostalomme viereen.

Jyväskylää vahvana opiskelijakaupunkina ja erinomaisena (ellei parhaana) kaupunkina sijoittajalle edistää entisestään se, että Vaasasta siirtyy 700 opiskelijaa Jyväskylään vuodesta 2017 alkaen.

Annoimme vanhoille asiakkaillemme mahdollisuuden varata asuntoja ennen kuin tämä myynti-ilmoitus julkaistiin nettisivuillamme. Siinä kävi niin, että lähes kaikki asunnot varattiin heti. Muutamia yksittäisiä asuntoja on vielä vapaana. Kannattaa ilmoittautua varauslistalle, koska joitain asuntoja voi vielä vapautua ostettavaksi.

Asunnot jakaantuvat kahteen eri ryhmään:

  • Asuntoihin, jotka jaamme kahdeksi pienemmäksi asunnoksi, kuten esim. Pupuhuhdassa teimme.
  • Asuntoihin, jotka myydään nykyisessä kunnossa.

Jaettavat asunnot

Kerrostalossa on tällä hetkellä paljon 65,5 neliöisiä sekä 44 neliöisiä asuntoja, joista suurin osa jaetaan kahdeksi pienemmäksi. Jakamisesta syntyy kaiken kaikkiaan paljon 20, 24, 27 ja 34,5 neliöisiä asuntoja. KAIKKIIN jaettaviin asuntoihin tulee uudet kylpyhuoneet, laminaatti sekä seinäpinnat. Uudet keittiöt tulevat 20+27 neliöisiin asuntoihin. 24+34,5 neliöisiin asuntoihin jätetään vanha kaapiston runko (jos hyvässä kunnossa) ja vaihdetaan keittiön ovet, tasot jne., jotta ilme on uusi. Remontit tehdään vaiheittain ja ne alkavat ensi keväänä.

Näitä asuntoja myydään niin, että tässä vaiheessa maksetaan 2.000€:n käsiraha ja loput kauppasummasta silloin, kun asunto on viranomaisten osalta lopputarkastettu ja se luovutetaan asiakkaalle valmiina.

Jaettavien asuntojen kategoriaan kuuluvat myös alakerroksen tilat, joihin tehdään asuntoja eli myös näissä kaikki uutta, myös terassi.

Muut asunnot

Tähän kategoriaan kuuluvat asunnot, joihin ei kohdistu edellä mainittuja remontteja ja kauppoja voidaan tehdä heti. Asuntokoot ovat 30.5, 44, 51 ja 84 neliötä. Kaikissa asunnoissa on parvekkeet. Myyntihinnat ovat edullisia, joten mahdollisuus sekä hyvään vuokratuottoon että arvonnousuun esim. remontoimalla.

Asunnot ovat alkuperäisessä kunnossa (talo valmistunut -89). Lattiat muovimattoa, seinät maali/tapetti, kylpyhuoneen lattia muovimattoa ja seinät pääsääntöisesti tapettia (levyseinä). Kylpyhuoneisiin suosittelemme remontin tekemistä esim. vuokralaisen vaihtuessa. Työn saa hoidettua tarvitaessa meidän kautta. Kylpyhuoneremontissa kustannus on muutaman tonnin ja sillä saa asunnon arvoa nostettua vähintään saman verran korkeammaksi.

Lisämateriaali:

– Myyntihinnasto ja varaukset
– Vuokratuottolaskelma
– Yhtiöjärjestys
– Kunnossapitotarveselvitys
– Talousarvio 2016-2017
– Pohjapiirustus pohjakerros
– Pohjapiirustus 1-3. kerros
– Pohjapiirustus 4. kerros

Huom! Jos kaikki haluamasi asuntotyypin asunnot ovat varattuja, niin voit ilmoittautua jonotuslistalle lähettämällä viestiä artikkelin kontaktointilomakkeen kautta. Asuntotyypin vapautuessa, saat mahdollisuuden sen ostoon. Jonossa on tällä hetkellä 8 sijoittajaa.

Hinnoittelu

Hissittömissä rapuissa on käytetty ns. käänteistä kerroslisää eli alimpien kerrosten (ei maantasalla) hinnat ovat hieman korkeampia kuin ylempänä olevien.

YKSIÖT KAKSIOT NELIÖT
Pinta-alat 20, 24, 27, 30.5 ja 34.5 44 ja 51 84
Myynnissä yht. 59 11 kpl 4 kpl
Velaton hinta 73.000 – 81.000€ 82.000 – 85.000€ 108.000€ – 109.500€
Markkinavuokrat 490 – 540€ 600 – 650€ n. 1200€
Hoitovastike (3,60€/m2) 72 – 124,20€ 158,40 – 183,60€ 302,40€
Sijoitustuotto 6,28 – 6,87% n. 6,5% 9,97%

Tarkemmat tiedot asuntotyypeittäin

Jaettavat yksiöt  – 20 + 24 + 27 + 34,5 m² asunnot

Näistä asunnoista tulee sisältä uudenveroisia. Kaikkien asuntojen kylpyhuoneet ja pinnat uusitaan. Parvekkeet löytyvät 24 sekä 34,5 m² asunnoista. Remontti aloitetaan alustavasti 1.3.2017 ja asuntojen jakamiset tehdään rappu kerrallaan. Asunnot valmistuvat vaiheittain alustavasti kesäkuun alusta eteenpäin.

Asunnot ovat sijoittajan näkökulmasta katsottuna erinomaisia. Asuntojen sijainti, koko, kunto, vuokrattavuus, tuotto ja taloyhtiön kunto ovat kaikki kiitettävällä tasolla. Asunnot on hinnoiteltu pääosin tuoton mukaan ja asunnoilla pääsee koosta riippumatta n. 6,5%:in vuokratuottoon.

Heti ostettavissa olevat yksiöt – 30,5 m² asunnot

Erinomaisia ja halutun kokoisia parvekkeellisia sijoitusasuntoja.

Heti ostettavissa olevat kaksiot – 44 + 51 m² asunnot

Asunnot ovat tällä hetkellä soluasuntoja, molemmissa kaksi erillistä huonetta ja yhteinen keittiö. Molemmat asuntotyypit ovat kuitenkin tarpeen tullen helposti muutettavissa perheasunnoiksi. Myyntihintamme on alueen hintatasoon vertailtaessa erittäin edullinen, joka mahdollistaa sijoittajalle hyvän myyntivoiton saamisen esim. remontin avulla. Asunnoilla saa myös hyvän vuokratuoton pitämällä ne solu- tai perheasuntoina. Remontoimme itse yhden 44 ja 51 neliöisen asunnon ja laitamme myyntiin välittäjän kautta. Myyntihinta tälle 51 neliöiselle asunnolle tulee olemaan 109.000€, kun tarjoamme sijoittajille nyt pohjaltaan samanlaista, mutta peruskuntoista asuntoa 85.000€:lla. Remontti mahdollistaa hyvän arvonnousun ja myyntivoiton näissä asuntotyypeissä.

Heti ostettavissa olevat neliöt – 84 m² asunnot

Neliöiden myyntihinta on painettu erittäin alas. Sama ajatus kuin kaksioissakin eli on muutettavissa helposti perheasunnoksi yhdistämällä yksi makuuhuoneista keittiön tilan kanssa. Tässä asuntotyypissä porkkanana on se, että soluasuntoja vuokraamalla voi päästä poikkeukselliseen, jopa 10%:in vuokratuottoon. Näihin asuntoihin kohdistuu paljon yhtiölainaa, joka myös tekee asunnoista houkuttelevia sijoituskohteita. Remontoimalla asunnon siistiksi voi pyyntihinnaksi laittaa useamman kymppitonnin nykyisen hinnan päälle.

Liiketilat

Tämän taloyhtiön liiketiloihin kannattaa sijoittaa. Hoitovastikekerroin on sama kuin asunnoilla – eli ei 1,5 tai jopa kaksinkertaista vastiketta, kuten liiketiloilla yleensä. Huomionarvoista on myös se, että liiketilojen remonttivastike on vain puolet siitä mitä asunnoilla. Voit lukea aiheesta blogikirjoituksemme, jos liiketilojen vastikekertoimet ovat sinulle vieras asia.

Liiketiloissa on vuokralla mm. hyvin pärjäävä ravintola, joka on toiminut samassa paikassa jo 7 vuotta. Heidän kanssaan on tehty juuri 5+5 vuoden uusi vuokrasopimus. Vuokratuotoksi tälle tilalle tulee n. 9%:ia. Liiketiloissa on myös paljon yhtiölainaa, joka helpottaa rahoitusta ja tuo hyötyä verotuksen kautta.

Autopaikat

Taloyhtiön tontilla on yht. 15 kpl autopaikkoja, jotka myymme edullisesti 1.200€/kpl. Autopaikat on ostettavissa yksittäin tai vaikka kaikki nipussa. Autopaikat ovat vuokrattuja ja niillä saa ihan kelpotuoton. Eteenpäin myytäessä autopaikoista voi pyytää ainakin 2.000€/kpl.

Aikataulu

Alla alustava suunnitelma siitä milloin minkäkin rapun asunnot luovutetaan valmiina. Asunnot valmistuvat aina kerros kerrallaan, ylhäältä alaspäin.

B-rappu 1.5 – 30.6 (2017)
C-rappu 1.8 – 30.9 (2017)
E-rappu 1.11 – 31.12 (2017-2018)
D-rappu 1.1 – 15.2 (2018)

Asuntojen vuokraus

Mielestämme on järkevää ulkoistaa vuokraus vuokravälittäjälle, joka ottaisi tästä kaikki tai suurimman osan asunnoista vuokrattavaksi. Heillä olisi pääsy valmiisiin ja valmistuviin asuntoihin, jolloin näytöt ja vuokraus toimisi tehokkaasti. Vuokraus aloitettaisiin hyvissä ajoin, jotta kellekään sijoittajalle ei tulisi tyhjiä kuukausia.

Taloyhtiö

Taloyhtiö Asunto Oy Jyväskylän Tahkonkaari
Rakennusvuosi 1989
Sijainti Polttolinja 19, 40950 Jyväskylä
Tyyppi Kerrostalo
Vastike 3,60€/m2
Rahoitusvastike 1,80€/m2
Käyttökorvaukset vesi 22€/henkilö
sähkö 10€/henkilö
autopaikka 15€/paikka
Tehdyt korjaukset Eritelty ladattavassa myyntiesitteessä
Tulevat korjaukset
Tontin omistus Vuokra, 50v sopimus
Lämmitys Kaukolämpö

Lisätietoja

  • Yhtiölaina on vuoden bullet, joten siitä maksetaan ensimmäisen vuoden ajan vain korot. Koron marginaali on 2,5%. Vuoden kuluttua laina kilpailutetaan ja siitä tulee esim. 15 vuoden laina ja marginaalitavoite max. 1,5%.

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti