Sisältöön sitemap
15.10.2020

Kuulumisia vuodelta 2020

Sijoitusasunnot.comin vauhdikkaat viime kuukaudet

Näin syksyn saapuessa täytyy todeta, tämä vuosi ei ole ollut meille ainakaan tylsä. Ennemminkin päinvastoin! Työnsarkaa on riittänyt kaikilla liiketoiminnan osa-alueillamme eli jalostuskohteissa, vuokrauksessa, pitokohteissa, myyntikohteissa ja välitystoiminnassa. Tässä viime kuukausien kuulumisia.

Salkun kasvattaminen BRRRR-strategialla

Saimme kesällä valmiiksi Oulun Myllyojassa sijaitsevan jalostuskohteemme, jossa on nyt 63 täysin saneerattua asuntoa. Olimme pitkään kahden vaiheilla, että laitammeko kohteen myyntiin vai pidämmekö sen omassa taseessa. Lopulta päädyimme hyvän kassatilanteemme vuoksi jälkimmäiseen.

Myllykotkan asuntojen vuokraus veti erinomaisesti. Tämä ei ole ollut yllätys, kun yhdistelmänä on hyvin remontoidut asuntomme sekä vuokrauksessa tehokaksikkomme Johanna ja Waltteri. Talo porskuttaa nyt täyteen vuokrattuna vuositasolla reilun 300.000 euron kassavirtaa ennen rahoituskuluja.

Saneerauksen jälkeen uudelleenrahoitimme kohteen ja saimme projektiin sitoutuneen pääomamme melko hyvin takaisin sijoitettavaksi eteenpäin. Näin ollen oman pääomamme tuotto on meille kohteesta varsin hyvä.

Toimimme tässä niin sanotun BRRRR-strategian (osta, remontoi, vuokraa, uudelleenrahoita, toista) mukaisesti. Tämä tapaus on osoitus siitä, että pyrimme kasvattamaan jatkuvasti myös omassa taseessa olevien asuntojen määrää.

Parhaat pärjäävät haastavissakin olosuhteissa

Asuntojen vuokrausrintamalla on käynyt kova kuhina. Vuoden aikana uusia vuokrasopimuksia on ehditty kirjoittaa jo ainakin kolmatta sataa eri kohteisiin. Isoimpana projektina vuokraustiimillä on ollut jo olemassa olleiden kohteiden lisäksi remontista valmistuvien asuntojen vuokraus Oulun lisäksi Jyväskylän Roninmäestä. Jyväskylän vuokramarkkinaa pidetään haastavana, mutta olemme saaneet ongelmitta vuokrattua tämänkin kohteen 80 uutta vastaavaa asuntoa hyville maksukykyisille vuokralaisille.

Tänä poikkeuksellisena aikana myös vuokraustoimintamme on ottanut digitaalisia edistysaskelia nykyaikaan. Yhä useampi asunto on vuokrattu etänä ilman näyttöä, hyödyntämällä esimerkiksi videoita vuokraamisen tukena. Vuokraustiimin kasvattaminen kahteen henkilöön on vapauttanut mukavasti resursseja toiminnan kehittämiseen ja asukastyytyväisyyden parantamiseen. Olemme pyrkineet myös olemaan entistä parempi ja asiakasystävällisempi yhteistyökumppani vuokralaisten suuntaan.

Välityskohteissa Kauppa Käy

Välitysliikkeemme Kauppa Käy LKV on hioutunut ensimmäisen toimintavuoden aikana ensin huutokaupasta perinteisempään asuntojen yksittäismyyntiin ja siitä viimeisimpänä isompien asuntokokonaisuuksien myyntiin, joiden myynti on vetänyt hyvin. Isompien asuntonippujen myynti mahdollistaa helpommin sen, että pystymme tarjoamaan useimmiten parempia diilejä asuntosijoittajille suuremmista määristä kuin yksittäisistä asunnoista.

Muutama houkutteleva asuntonippu on parhaillaan työn alla, joten kannattaa pysyä kuulolla. Välitettävät asunnot laitetaan ensimmäisenä jakoon Sijoitusasunnot.comin sähköpostilistan kautta, aivan kuten muutkin myytävät asunnot.

Asunnot on viety käsistä

Viimeisimmät myyntiin laitetut kohteet ovat käyneet erinomaisesti kaupaksi Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja kahdessa Jyväskylän kohteessamme. Hämeenlinnan kohteen kohdalla tehtiin jopa ennätys siinä, kuinka nopeasti asunnot varattiin.

Syksy on ollut vilkas myös uusien kohteiden osalta, sillä olemme sopineet useampia kauppoja vielä tämän ja ensi vuoden puolelle. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että toimintamme jatkaa tasaista ja varmaa kasvuaan. Sen myötä pääsemme jatkossakin tarjoamaan seuraajillemme herkullisia asuntosijoituskohteita.

Seuraavaksi myyntiin tulee 1999 valmistunut 8-kerroksinen kerrostalo Keravan keskustasta ja tämän jälkeen Kauppa Käy:n kautta tulee tarjolle 18 asunnon nippu Vantaalta!

Toivotan oikein hyvää ja tuottavaa syksyä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi