Sisältöön sitemap
30.12.2021

Auttaako vuokramarkkinasta itkeminen vuokraustoiminnassa?

Eikö peruskuntoinen yksiö kerää sanomalehden ilmoitetaan-osioon laitetulla vuokrailmoituksella jonoa ovelle esittelypäivänä? Eikö muovimattokämppä kiihota vuokralaisia? Eikö lähiöluukun vuokraa päässyt nostamaan kymmenettä vuotta peräkkäin? Tuskin. Onko se vuokramarkkinan syy? Tuskin.

Vuokramarkkinaa on nyt mielestäni syytetty tarpeeksi huonosta menestyksestä vuokraustoiminnassa. Olemme monin paikoin ympäri Suomen (monen vuokranantajan harmiksi) päätyneet tilanteeseen, jossa vuokraustoimintaan pitää panostaa siinä menestyäkseen.

Mikäli tunnistit itsesi alussa mainittujen kysymysten sisällöstä, on sinulla kaksi vaihtoehtoa; Voit joko yhtyä muiden ihmisten surkutteluun siitä, miten vuokramarkkina on pilalla. Toinen – ja vahvasti suosittelemani – vaihtoehto on alkaa miettiä, mitä voisit itse tehdä omaa vuokraustoimintasi parantamiseksi ja lisätäksesi sijoitusasuntosi kiinnostavuutta vuokralaisten silmissä.

Tietääkö nää edes mistä ne puhuu?

Olemme itse Sijoituasunnot.comin vuokratiimillä tänä vuonna toimineet kaupungeissa, joiden vuokramarkkinasta uutisointi on ollut useissa medioissa, paneelikeskusteluissa ja netin keskusteluryhmissä pelkkää uhkakuvien maalailua. Noin vuosi sitten ostamassamme Porin kohteessa oli ostohetkellä 57 tyhjää peruskuntoista asuntoa, jotka olemme saaneet ilman sen suurempia harmeja vuokrattua tämän vuoden aikana. Samoin todella paljon parjatussa Jyväskylän vuokramarkkinassa olemme vuoden aikana täyttäneet kaksi kerrostaloa tyhjästä täydeksi ongelmitta. Kuopion ja Oulun pitokohteemme ovat ollut käytännössä koko vuoden täyteen vuokrattuna. Mäntsälän remontista valmistuneen kohteemme 60 asuntoa on nyt täynnä hyviä vuokralaisia. Myöskään yksittäisten asuntojen kanssa ympäri Suomen ei ole vuokrauksen suhteen suuria ongelmia ollut. Lahden vuokramarkkinastakin olen huonoa lukenut, joten innolla odotan vuoden 2022 alussa siellä valmistuvan pitokohteemme kimppuun pääsemistä!

Yllä mainitut hyvät tulokset eivät ole sattumaa, vaan vuokraustiimimme määrätietoisen ja osaavan vuokraustoiminnan päivittäisen puurtamisen tulosta. Asunnot eivät vuokraa itse itseään, vaan tuotteen tulee olla kunnossa muun muassa viestinnän, palvelun ja hinnan suhteen ja tuote pitää markkinoida oikein. Vuokralaiset eivät ole täällä asuntoasi varten, vaan asuntosi on vuokralaisia ja heidän elämän tarpeitaan varten.

Vinkki vuokrausvuoteen 2022!

Mikäli koet vuokramarkkinan omalla toiminta-alueellasi haastavaksi, suosittelen vuokramarkkinaa syyttävien artikkelien sijaan katsomaan peiliin ja lukemaan ennemmin vaikkapa kirjoittamamme 82 vinkkiä vuokraukseen -oppaan, josta löydät vinkkejä vuokraustoiminnassa menestymiseen. Lisää vinkkejä vuokraustoimintaan löydät myös meidän ilmaisesti Asuntosijoittajaksi 10 päivässä -verkkokurssista.

Hyviä vuokrauksia vuodelle 2022 rakkaudella toivottelee

Waltteri & Sijoitusasunnot.comin vuokraustiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Se erilainen asuntosijoitusyhtiö

11.11.2022

Yhtiömme (Sijoitusasunnot.com Group Oyj) menestyksen taustalla on monia muitakin hyvin tärkeitä tekijöitä, joista osan tuon nyt ensimmäistä kertaa esiin. Olemme erilainen asuntosijoitusyhtiö. Olemme mullistaneet alan sillä, että pystymme myymään suuriakin määriä asuntoja aivan poikkeuksellisen nopeasti, tehokkaasti ja pienin kustannuksin.

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

03.11.2022

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com Group Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Kuvaaja: Emil Bobyrev

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voitto meidän Henri Neuvoselle!

27.10.2022

Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n perustaja, yhtiön toimitusjohtaja ja iloinen kerrostaloja osteleva pomomme Henri Neuvonen palkittiin viime viikonloppuna Suomen vuoden 2022 nuorena yrittäjänä. Aiemmin tänä vuonna Henkka palkittiin jo Keski-Suomen nuorena yrittäjänä, joten hänen takanreunusta saa sulkapallo- ja padelpokaalien lisäksi muutakin täytettä!

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi – lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!

08.09.2022

Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen ”monikäyttötilaksi” yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Lue lisää blogistamme

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi