Sisältöön sitemap
30.12.2021

Auttaako vuokramarkkinasta itkeminen vuokraustoiminnassa?

Eikö peruskuntoinen yksiö kerää sanomalehden ilmoitetaan-osioon laitetulla vuokrailmoituksella jonoa ovelle esittelypäivänä? Eikö muovimattokämppä kiihota vuokralaisia? Eikö lähiöluukun vuokraa päässyt nostamaan kymmenettä vuotta peräkkäin? Tuskin. Onko se vuokramarkkinan syy? Tuskin.

Vuokramarkkinaa on nyt mielestäni syytetty tarpeeksi huonosta menestyksestä vuokraustoiminnassa. Olemme monin paikoin ympäri Suomen (monen vuokranantajan harmiksi) päätyneet tilanteeseen, jossa vuokraustoimintaan pitää panostaa siinä menestyäkseen.

Mikäli tunnistit itsesi alussa mainittujen kysymysten sisällöstä, on sinulla kaksi vaihtoehtoa; Voit joko yhtyä muiden ihmisten surkutteluun siitä, miten vuokramarkkina on pilalla. Toinen – ja vahvasti suosittelemani – vaihtoehto on alkaa miettiä, mitä voisit itse tehdä omaa vuokraustoimintasi parantamiseksi ja lisätäksesi sijoitusasuntosi kiinnostavuutta vuokralaisten silmissä.

Tietääkö nää edes mistä ne puhuu?

Olemme itse Sijoituasunnot.comin vuokratiimillä tänä vuonna toimineet kaupungeissa, joiden vuokramarkkinasta uutisointi on ollut useissa medioissa, paneelikeskusteluissa ja netin keskusteluryhmissä pelkkää uhkakuvien maalailua. Noin vuosi sitten ostamassamme Porin kohteessa oli ostohetkellä 57 tyhjää peruskuntoista asuntoa, jotka olemme saaneet ilman sen suurempia harmeja vuokrattua tämän vuoden aikana. Samoin todella paljon parjatussa Jyväskylän vuokramarkkinassa olemme vuoden aikana täyttäneet kaksi kerrostaloa tyhjästä täydeksi ongelmitta. Kuopion ja Oulun pitokohteemme ovat ollut käytännössä koko vuoden täyteen vuokrattuna. Mäntsälän remontista valmistuneen kohteemme 60 asuntoa on nyt täynnä hyviä vuokralaisia. Myöskään yksittäisten asuntojen kanssa ympäri Suomen ei ole vuokrauksen suhteen suuria ongelmia ollut. Lahden vuokramarkkinastakin olen huonoa lukenut, joten innolla odotan vuoden 2022 alussa siellä valmistuvan pitokohteemme kimppuun pääsemistä!

Yllä mainitut hyvät tulokset eivät ole sattumaa, vaan vuokraustiimimme määrätietoisen ja osaavan vuokraustoiminnan päivittäisen puurtamisen tulosta. Asunnot eivät vuokraa itse itseään, vaan tuotteen tulee olla kunnossa muun muassa viestinnän, palvelun ja hinnan suhteen ja tuote pitää markkinoida oikein. Vuokralaiset eivät ole täällä asuntoasi varten, vaan asuntosi on vuokralaisia ja heidän elämän tarpeitaan varten.

Vinkki vuokrausvuoteen 2022!

Mikäli koet vuokramarkkinan omalla toiminta-alueellasi haastavaksi, suosittelen vuokramarkkinaa syyttävien artikkelien sijaan katsomaan peiliin ja lukemaan ennemmin vaikkapa kirjoittamamme 82 vinkkiä vuokraukseen -oppaan, josta löydät vinkkejä vuokraustoiminnassa menestymiseen. Lisää vinkkejä vuokraustoimintaan löydät myös meidän ilmaisesti Asuntosijoittajaksi 10 päivässä -verkkokurssista.

Hyviä vuokrauksia vuodelle 2022 rakkaudella toivottelee

Waltteri & Sijoitusasunnot.comin vuokraustiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi