Sisältöön sitemap

Kysyttyjä rivitaloasuntoja Lahdesta — edulliset myyntihinnat ja 100% vuokrausaste!

Pajapelto, Lahti 2021

VIDEO

Asunnon ja taloyhtiön tiedot

Taloyhtiö
As Oy Lahden Pajapellonkatu
Tyyppi
Rivitalo
Rakennusvuosi
1993
Osoite
Pajapellonkatu 6, 8, 10, 12 ja 14, 15810 Lahti
Rakennuksia
9 kpl
Kerroksia
1-2 kerrosta
Asuntojen määrä
31 kpl
Autopaikkojen omistus
Yhtiön omistuksessa, 32 pistokepaikkaa, 15 kylmää autopaikkaa
Käyttökorvaukset asukkaille
Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy Elisan kaapeli-tv sekä 25M -taloyhtiölaajakaista. Pistokepaikka 12 €/kk Vesimaksu 25€/hlö/kk Saunamaksu 10€/vro/kk
Vastike
3,8€/m2
Julkisivu
Puurunko / puuverhous
Vesikatto
Pulpettikatto, huopakate
Ilmanvaihto
Poistoilmanvaihto (huoneistokohtaiset huippuimurit)
Lämmitysmuoto
Kaukolämpö
Tontin omistus
17.105m2, vuokra (5 eri tonttia/sopimusta), 31.12.2045 asti, Lahden kaupunki, n. 9.623€ (2020) (n. 0,44€/m2), indeksikorotukset
Tutustu kohteen materiaalipankkiin

Lahdesta tarjolla hyviä ja kysyttyjä rivitaloasuntoja houkuttelevin hinnoin!

As Oy Lahden Pajapellonkatu on vuonna 1993 valmistunut 31 huoneiston rivitaloyhtiö, joka sijaitsee Lahden Okeroisten asuinalueella hyvien peruspalveluiden äärellä noin viiden kilometrin päässä Lahden keskustasta. Kohde on ollut valmistunut aikanaan asuntomessukohteeksi.

Rakennukset ovat teknisesti hyvässä kunnossa. Kohteen aiempi omistaja on asianmukaisesti huolehtinut huolto-, korjaus- ja kunnossapitotöistä. Me toteutimme kevään ja kesän aikana julkisivujen puu- ja peltiosien kunnostus- ja huoltomaalaustyöt, sekä piha- ja viheralueiden kunnostuksen.

Tarjolla on viihtyisiä 40-60m² kaksioita sekä muutama isompi 80-104m² perheasunto mahtavilla pohjaratkaisuilla kodikkaasta rivitaloyhtiöstä, jonka vuokrausaste on täydet 100%. Asuntojen velattomat hinnat ovat 61.900-128.900€ ja vuokratuotot n. 5,4-6,9%. Pienten 40-50m² kaksioiden tuottoja pystyy tulevaisuudessa nostamaan sillä niiden vuokrat ovat tällä hetkellä arviolta 40-60€ alle käyvän markkinatason.

Osaan asunnoista kohdistuu tuloutettavaa yhtiölainaa, myyntihinnat alk. n. 15 900€. Omistuksen jakaannuttua, yhtiölaina kilpailutetaan, jonka myötä yhtiölainallisten asuntojen kassavirta sekä oman pääoman tuotto tulevat parantumaan entisestään.

Myyntihinnat ovat oleellisesti alle alueen toteutuneiden sekä vastaavien myynnissä olevien asuntojen hintojen. Postinumeroalueella on myynnissä (Oikotie.fi) yhteensä 11 asuntoa, joista 8 on pari- tai omakotitaloja. Rivitaloasuntoja on myynnissä vain kaksi, 84-93m² perheasunnot, 140.000-163.000€ hintapyynnein. Myös verrattaessa koko Lahden 90-luvun rivitaloasuntotarjontaan, hintaero on selkeä!

Rivitalojen vuokramarkkina on Lahdessa erittäin hyvä sillä tässä n. 120.000 asukkaan kaupungissa on vuokralle tarjolla (Vuokraovi.com) vain viisi rivitaloasuntoa. Postinumeroalueella ei ole vuokrattavana (Oikotie.fi&Vuokraovi.com) tällä hetkellä ainuttakaan asuntoa!

Hyvästä vuokramarkkinasta esimerkkinä tyhjän asunnon nopea vuokraus, johon tuli lyhyessä ajassa n. 10 hakemusta. Keskusteluiden mukaan asukkaat ovat viihtyneet hyvin ja tykänneet erityisesti meidän toimesta kesän aikana toteutetusta julkisivuremontista.

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Loistava vuokramarkkina
 • Hyvä vuokratuotto
 • Valmiiksi vuokratut asunnot
 • Ostohinnat reilusti alle alueen hintojen
 • Asunnoissa hyvät pohjaratkaisut
 • Yhtiölainan hyödyt osassa asunnoista

Alue

 • Lahti on 120.000 asukkaan yliopistokaupunki
 • Alueella hyvät peruspalvelut
 • Omistusasuntojen hyvä kysyntä alueella
 • Hyvät yhteydet keskustaan

Asuntojen kuvaus

+
Asunnot

Asunnot ovat keskimäärin hyväkuntoisia vuokra-asuntoja. Joukkoon mahtuu todella siistejä remontoituja asuntoja kuten myös remontoimattomia perustason asuntoja. Osassa asunnoista on hyvä- tai peruskuntoinen muovimattolattia, osassa uusittu hyväkuntoinen vinyylilattia.

Pisteytyksessä asuntojen seinäpinnat saivat 2,55 ja lattiapinnat 2,34 pistettä (asteikolla 1-3) eli oikein hyvät pisteet! Asuntojen ilmettä ja tasoa pystyy nostamaan uusimalla seinä- ja lattiapinnat.

+
Keittiöt

Keittiöt ovat toimivia ja pääsääntöisesti perus- tai hyväkuntoisia. Osa keittiöistä on remontoitu kokonaan eikä kohteessa ole yhtään todella huonokuntoista keittiötä, pisteytyksessä keittiöt saivat keskiarvopisteet 2,17/3Myös kodinkoneita on uusittu aina tarpeen mukaan ja ne olivat keskimäärin  hyväkuntoisia, keskiarvopisteet: liesi 2,15 ja jääkaappi 2,48 (asteikolla 1-3).

Mikäli kaappien rungot ovat riittävän hyvät, asunnon tasoa pystyy varsin kustannustehokkaasti nostamaan uusimalla välitilan, ovet, tasot ja tarvittaessa kodinkoneet.

Jokaisesta keittiöstä löytyy paikka ja liitännät astianpesukoneelle!

+
Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet jakautuvat kahteen eri tasoon: 1) hiljattain remontoituja hyväkuntoisia kylppäreitä, ja 2) käyttöikänsä loppupuolella olevia kylpyhuoneita, joissa muovimatto ja tapetti/laattaseinät.

Kylpyhuoneet saivat pisteytyksessä 2,23/3 pistettä. Isommissa 82-104m² asunnoissa on erillinen wc, keskiarvopisteet 2,75/3 pistettä.

+
Pohjakuvat

Näissä läpitalon rivitaloasunnoissa on jokaisessa oma terassi tai parveke sekä ikkunat vähintään kahteen suuntaan! Huonekorkeutta ja tilan tuntua antaa asuntojen viisto sisäkatto.

40-42m² kaksioissa on oikein toimivat pohjaratkaisut, neliöt on käytetty tehokkaasti hyödyksi.

50m² kaksioissa on kolme erilaista pohjaratkaisua, jotka ovat lähes toisiaan vastaavia. Näissä asunnoissa mukava kaksioasuminen toteutuu, asunnoissa on erillinen keittiö sekä tilavat huoneet.

60m² kaksioita on kahta eri tyyppiä. Yksikerroksisissa (2kpl) kylpyhuone ja keittiöt sijoittuvat asunnon keskelle ja päädyissä on isot huoneet. Kaksikerroksisissa (12kpl) kaksioissa erityisesti säilytystilaa on vaatehuoneen myötä mukavasti.

82m² kolmiot ovat kaksikerroksisia asuntoja, jotka ovat kuitenkin kolmessa tasossa sillä sisäänkäynti on keskitasoon ja olohuone on mukavasti alemmassa tasossa, josta on kulku terassille. Yläkerroksessa on kaksi tilavaa makuuhuonetta, kylpyhuone sekä  erillinen wc. Erinomaisia perheasuntoja!

104m² kolmen makuuhuoneen asunnot ovat mahtavia asuntoja isommallekin perheelle. Alakerros on vastaava kuin kolmioissakin. Yläkerroksesta löytyy sitten kolme tilavaa makuuhuonetta, aulatila, parveke, erillinen wc, kylpyhuone ja kodinhoitotila.

Asuntokohtaiset pohjakuvat löydät varaustaulukosta!

+
Lahti sijoituskohteena

Lahti on Vesijärven rannalla sijaitseva Päijät-Hämeen maakuntakeskus, Suomen uusin yliopistokaupunki ja Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Lahden asukasluku on kasvanut tasaisesti ollen tällä hetkellä n. 120 000. Lahti on Suomen 9. suurin kaupunki. Lahti tunnetaan vahvana urheilu- ja kulttuurikaupunkina. Eri palloilulajien pääsarjajoukkueiden lisäksi Lahti muistetaan kansainvälisistä talviurheilukisoistaan. Kansainväliseen maineeseen noussut Sinfonia Lahti on monipuolistanut Lahden tarjontaa kulttuurikaupunkina.

Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta ja se sijaitsee melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, johon kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka. Lahti kuuluu käytännössä Helsingin metropolialueeseen, koska pääkaupunkiseudun kasvu säteilee Lahteen. Samaan kokonaisuuteen liittyvät Helsinki–Lahti-moottoritie ja Lahden oikorata. Matka-ajan kutistaminen Helsingin suuntaan onkin tuottanut 2000-luvun puolivälistä alkaen tulosta ja työssäkäynti pääkaupunkiseudulle ja sieltä Lahteen on lisääntynyt huomattavasti.

Nopeimmillaan junamatka Helsingistä Lahteen kestää 48 minuuttia. Ajomatka Lahdesta Helsinkiin on 105km Lahdenväylää (Valtatie 4) pitkin.

+
Okeroinen asuinalueena

Kohde sijaitsee Okeroisen alueella viitisen kilometriä Lahden keskustasta lounaaseen päin, postinumeroaluetta voidaan kutsua myös Riiheläksi, Männistönrinteeksi tai Kärpäseksi. Kyseessä on myös entinen asuntomessualue vuodelta 1993.

Omistusasuntopainotteinen (73% omistusasujia, lähde: Etuovi.com) pientaloalue on  rauhallinen ja pidetty.  Okeroisista löytyy hyvät palvelut, aivan kohteen vieressä sijaitsee iso päivittäistavarakauppa, alueelta löytyy lisäksi pienempi marketti, päiväkodit, ala- ja yläkoulut, kirjaston sivutoimipiste sekä puisto- ja leikkialueita, joten alue sopii erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheille.

Alue sopii hyvin myös työssäkäyville. Okeroisista on hyvät yhteydet keskustaan pyöräillen, autoillen tai säännöllisesti kulkevilla Lahden Seudun Liikenteen busseilla. Bussipysäkki on aivan kohteen vieressä.

Lahden Kisapuiston harrastusmahdollisuudetkaan eivät ole kaukana. Kisapuistosta löytyy mäkihyppymonttu, jalkapallokentät, jääkiekkohallit, pesäpallokenttä sekä Salpausselän komeat ulkoilumaastot. Lähin kuntokeskus sijaitsee viereisen Hennalan puolella, jossa asiakkaita palvelee Kuntokeskus Liikku.

Alueen lähellä on useita työnantajia. Isoin työllistäjä, hitsausvälinevalmistaja Kemppi, majailee aivan kohteen naapurissa. Noin kahden kilometrin päässä sijaitsee Fazerin leipomo, josta tulee suuri osa Fazerin leipomotuotannosta. Maailmalle lämpöpumppuja ja polttimia vievä Oilon Group pitää päätoimipistettään alueella kuten myös akkujen latausteknologiayhtiö Kempower, joka hiljattain ilmoitti laajentavansa tuotantoaan jopa viisinkertaiseksi!

+
As Oy Lahden Pajapellonkatu

As Oy Lahden Pajapellonkatu on vuonna 1993 valmistunut 31 huoneiston rivitaloyhtiö, joka koostuu yhdeksästä asuinrakennuksesta.

Kohteen asunnot ovat pääasiassa 40–60 neliön kaksioita. Lisäksi yhdestä rakennuksesta löytyy isompia kolmioita ja neliöitä. Autopaikat ovat yhtiön omistuksessa ja niitä on kohteessa runsaasti, enemmän kuin asuntoja. Taloyhtiössä on myös yhteiset saunatilat.

Kohde on ikäisekseen hyvässä kunnossa. Kohteessa on tehty vuosien varrella asianmukaiset huollot ja korjaukset, joten isoja ja kalliita remontteja ei arviomme mukaan ole vielä näköpiirissä.

Seuraavan viiden vuoden ajalle kohdistuu jonkin verran taloyhtiöremontteja, oleellisimpana lämmönvaihdinpaketin ja lämmitysverkoston tasapainotuksen uusiminen. Asuntojen kylpyhuoneiden kuntoa on myös hyvä seurata, tarkastelujakson lopulle onkin suunniteltu tehtäväksi kylpyhuonetarkastukset.

Teimme kevään ja kesän 2021 aikana julkisivun ja piha-alueen kunnostuksia kohteen ostamisen jälkeen. Julkisivun puuosat (vaakapaneelit ja räystäslaudoitus) puhdistettiin ja huoltomaalattiin. Muutimme samalla maalin alkuperäistä sävyä hieman ”arvokkaampaan” sävyyn ( harmaa tummempi sävy).

Lisäksi räystään reunapellit kunnostettiin/uusittiin, etelänpuoleiset asuntojen ikkunat huoltomaalattiin, väliaidat kunnostettiin/uusittiin ja roskakatokset huoltomaalattiin.

Myös piha-alueen kasvillisuutta karsittiin, pensaat leikattiin, viheralueet lannoitettiin ja sora-alue tasattiin. Lopputulos on nyt erittäin hyvä ja tehdyt remontit, etenkin julkisivun ilmeen uusiminen on ollut asukkaiden mieleen ja kohentanut taloyhtiön ilmettä selvästi.

Yhtiölaina

Osaan asunnoista kohdistuu tuloutettavaa yhtiölainaa. Yhtiölainan korko on tällä hetkellä 2,5% + 12kk euribor. Meillä on alustava rahoitustarjous toisesta pankista, jonka mukaan korko on 1,3%+12kk euribor tai 10 vuoden kiinteä 1,6%, kun omistus on jakaantunut vähintään viidelle eri omistajalle. Tämän alustavan rahoitustarjouksen voimassaoloaika ehti päättyä, mutta joka tapauksessa yhtiölaina tullaan kilpailuttamaan, kun yhtiön omistus on jakaantunut.

Taloyhtiö As Oy Lahden Pajapellonkatu
Tyyppi Rivitalo
Rakennusvuosi 1993
Osoite Pajapellonkatu 6, 8, 10, 12 ja 14, 15810 Lahti
Rakennuksia 9 kpl
Kerroksia 1-2 kerrosta
Asuntojen määrä 31 kpl
Autopaikkojen omistus Yhtiön omistuksessa, 32 pistokepaikkaa, 15 kylmää autopaikkaa
Käyttökorvaukset asukkaille Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy Elisan kaapeli-tv sekä 25M -taloyhtiölaajakaista.
Pistokepaikka 12 €/kk
Vesimaksu 25€/hlö/kk
Saunamaksu 10€/vro/kk
Vastike 3,8€/m2
Julkisivu Puurunko / puuverhous
Vesikatto Pulpettikatto, huopakate
Ilmanvaihto Poistoilmanvaihto (huoneistokohtaiset huippuimurit)
Lämmitysmuoto Kaukolämpö
Tontin omistus 17.105m2, vuokra (5 eri tonttia/sopimusta), 31.12.2045 asti, Lahden kaupunki, n. 9.623€ (2020) (n. 0,44€/m2), indeksikorotukset
+
Remontit

Tehdyt remontit

Tehdyt korjaukset (edellinen omistaja):

 • 2009 / julkivisun ja piha-aitojen huoltomaalauksia
 • 2010 / jakotukkien tarkastus/uusint
 • 2010 / vesijohtojen jäätymisongelman korjaus
 • 2010 / jätekatosten maalauskunnostus
 • 2011 / IV-kanavien nuohous ja säätö
 • 2012 / lämmitysverkoston mitoitus/suunnittelu
 • 2012 / leikkikenttävarusteiden uusinta
 • 2013 / termostaattien uusinta
 • 2013 / lämmitysjärjestelmän tasapainotus
 • 2014 / rakennusautomaation laajennus
 • 2015 / piha-alueiden pintarakenteiden kunnostusta ja kasvillisuuden hoitoa
 • 2008-2021 / eritasoisia huoneistoremontteja

JHS-Kiinteistöt Oy:n ja Sibvest Oy:n tekemät remontit:

 • 5/2021 / vihertyöt: pensaiden leikkaus, karsiminen ja lannoitus
 • 7/2021 / piha-alueen pintarakenteen kunnostusta
 • 5-7/2021 / huoneistojen välisten piha-aitojen uusiminen/kunnostus
 • 5-7/2021 / etelänpuoleisten ikkunoiden ulkopuitteiden huoltomaalaus
 • 5-7/2021 / julkisivun puuosien ja jätekatoksien huoltomaalaus (ulkoverhous ja räystäät) sekä vesikaton peltilistojen kunnostus/uusiminen

Tulevat remontit

Arvio remonteista 2021-2025:

 • Vuosittaiset huoltokirjan/suunnitelman mukaiset toimenpiteet
 • Iv- kanavien nuohous ja ilmamäärien säätö 2021-2022
 • Kaukolämpövaihdinpaketin ja säätölaitteiden uusiminen tarkastelujakson aikana
 • Lämmitysverkoston säätö ja tasapainotus vaihdinpaketin uusimisen jälkeen
 • Kylpyhuoneiden tarkastukset tarkastelujakson aikana
 • Yhteisten saunatilojen tarkastukset tarkastelujakson aikana
 • Ikkunoiden sekä ulko- ja parvekeovien tiiviyden tarkastukset/tiivistykset ja ovi/ikkunahelojen mekanismien ”herkistely”/tarvittaessa uusiminen.

Tarkemmat tiedot kunnossapito-tarveselvityksessä!

Tutustu kohteen materiaalipankkiin

Varaa rohkeasti omasi varaustaulukosta

Varaa haluamasi asunto myyntisivulla olevasta varaustaulukosta. Sinulla ei tarvitse varaushetkellä olla valmiina rahoitusta tai lainalupausta. Toimitamme asuntojen varaajille asuntojen isännöitsijäntodistukset sekä valokuvat asunnoista sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit sen jälkeen tutustua dokumentteihin rauhassa ja järjestellä rahoituksen kuntoon. Yhteyshenkilömme on sinuun päin yhteydessä varauksen tiimoilta ja voitte sopia jatkosta.

Mikäli olet ostamassa meiltä sijoitusasuntoa ensimmäistä kertaa, tai muistisi kaipaa virkistystä, lue ohjeet sijoitusasunnon ostamisesta Sijoitusasunnot.comilta

Laitoimme usein kysytyt kysymykset sekä normaalit toimenpiteet meidän kanssa kaupanteosta niin sanotusti yksiin kansiin tähän artikkeliin. Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.comilta. Mikäli mikään kaupanteossa askarruttaa, etkä löydä siihen vastausta tuosta artikkelista, ole suoraan yhteydessä meihin, yhteystiedot löydät tämän myyntisivun lopusta.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen ensisijaisesti Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Hannu Takala

Asiakaspäällikkö

040 5668 499

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Topias Tervasmäki

Asiakaspäällikkö, LKV

050 361 4011

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Jätä meille viesti