Ki Oy Vanha Sairaala – Päiväkoti Vaaleanpunainen Talo

Taustaa

Ostimme Ki Oy Vanhan Sairaalan keväällä 2015, jolloin tilat olivat tyhjillään. Meillä oli sillä hetkellä kaksi selkeää vaihtoehtoista toimintatapaa: vuokraisimme tilat joko toimistokäyttöön tai tekisimme niihin asuntoja.

Tilat olivat olleet viimeksi toimistokäytössä ja niissä oli mm. toimiva ja hyväkuntoinen auditorio, jota vuokrattiin satunnaisesti. Kyseessä on hyväkuntoinen hirsirunkoinen rakennus, joka osaltaan rajoittaa ja toisaalta houkuttaa eri kohderyhmiä. Jyväskylässä toimistotiloja oli tarjolla runsaasti, joten vuokralaisen löytäminen ei ollut helppoa.

Lähdimme samaan aikaan etsimään toimitiloja tarvitsevaa vuokralaista sekä suunnittelemaan asuntoja. Toimistotiloille oli kysyntää jonkin verran ja tiloja kävi katsomassa useampi yritys.

Kiinteistö sijaitsee Jyväskylän ruutukaava-alueella ja aivan yliopiston lähellä, joten paikka ei voisi olla juuri parempi asuntoja ajatellen. Ensimmäiset arkkitehdin luonnoskuvat näyttivät hyviltä ja vahvistivat käsitystämme, että asunnot saa järkevästi ja tehokkaasti sijoitettua rakennukseen. Muuan muassa aukotusten (ikkunat, ovet), rakenteiden ja talotekniikan sovittaminen näytti lupaavalta. Kustannuksista meillä oli näppituntuma, jonka perusteella projekti olisi kannattava toteuttaa. Näytti, että järkevin vaihtoehto on muuttaa kiinteistö asuintaloksi.

Vuokralaisen löytyminen

Saimme kuitenkin toimitilavälittäjältämme puhelun, että päiväkoti olisi kiinnostunut tiloista. Kiinteistö sopi heidän tarpeisiinsa erinomaisesti ja teimme nopealla aikataululla vuokrauksesta esisopimuksen, joka astuisi voimaan, jos viranomaisilta saisi luvan käyttötarkoituksen muutokselle. Syksyllä 2015 teimme tarvittavat muutostyöt ja Päiväkoti Vaaleanpunainen Talo aloitti toiminnan tiloissa 1.1.2016.

Nähtäväksi jää tuleeko rakennukseen joskus hamassa tulevaisuudessa asuntoja. Kiinteistön omistajan näkökulmasta tarkasteltuna tämä optio on joka tapauksessa erittäin positiivinen asia.

Kuvia Päiväkoti Vaaleanpunaisesta Talosta

Rakennusvuosi1800-luvun lopussa
YhtiöKi Oy Vanha Sairaala
Pinta-ala626 m2
SijaintiVaasankatu 2, 40100 Jyväskylä
TyyppiPäiväkoti
Tontin omistusVuokra. Mahdollista ostaa omaksi.
LämmitysKaukolämpö

Sijainti kartalla

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Henri Neuvonen
Toimitusjohtaja

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Autan parhaani mukaan!

puh. 0400 778 146
vastausosoite

Ota yhteyttä lomakkeella

2 + 0 = ?