Sisältöön sitemap
28.06.2023

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen – verotehokas keino asunnon remontointiin ja taklaat myös tyhjien kuukausien riskiä

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa monia etuja asuntosijoittajalle. Se on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää tyhjät kuukaudet ja saada välittömästi kassavirtaa – tai saada asunto heti vuokraustoiminnan käyttöön, ja näin sijoitusasunnon remonttikulut välittömästi verovähennyskelpoisiksi.

Yksi suurimmista eduista on se, että valmiiksi vuokratussa asunnossa vuokralainen on jo paikalla (yllätys? 😂). Sinun ei tarvitse huolehtia uuden vuokralaisen etsimisestä ja asunnon mainostamisesta potentiaalisille vuokralaisille. Sen sijaan kun vuokralaiselle on ilmoitettu uusi vuokranmaksutili, voit alkaa seurata vuokrien tuloa tälle tilille. Tämä on erityisen houkuttelevaa asuntosijoittajille, jotka haluavat välttää tyhjien kuukausien riskiä.

Valmiiksi vuokrattu asunto taklaa tyhjän kuukauden riskiä

Tyhjät kuukaudet voivat aiheuttaa taloudellista epävarmuutta ja vähentää sijoituksen tuottoja. Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa ratkaisun tähän haasteeseen.

Kun ostat valmiiksi vuokratun asunnon, sinulla on jo vuokralainen, ja sijoituksesi tuottaa kassavirtaa heti alusta alkaen.

Tyhjät kuukaudet voivat aiheuttaa taloudellista painetta ja asettaa sijoituksesi kannattavuuden vaakalaudalle. Mutta valmiiksi vuokratun asunnon tapauksessa sinulla on heti asunnosta saatavilla kassavirtaa, mikä auttaa varmistamaan sijoituksen tuottavuuden myös pitkällä aikavälillä.

Lisäksi valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen auttaa sinua välttämään vuokralaisen etsimiseen liittyviä riskejä ja vaivaa. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja energiaa mainostamiseen, näyttöjen järjestämiseen tai vuokralaisten taustojen tarkistamiseen. Vuokralainen on jo valmiina, ja sinun tarvitsee vain jatkaa vuokratulojen vastaanottamista pankkitilillesi.

Tyhjät kuukaudet voivat olla stressaavia ja aiheuttaa taloudellista epävarmuutta. Mutta valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa sinulle mahdollisuuden välttää näitä riskejä.

Kätevä ja tehokas tapa päästä mukaan asuntosijoittamisen maailmaan.

Mahdolliset remonttikulut monesti heti vähennyskelpoisia…

Kun puhutaan valmiiksi vuokratun asunnon ostamisesta, emme voi unohtaa sen tuomia verotuksellisia hyötyjä.

Yksi suurimmista valmiiksi vuokratun asunnon ostamisen tuomista hyödyistä on mahdollisuus hyödyntää tarvittaessa remonttikulujen vähennystä verotuksessa.

Vuokratulosta voi tietyissä tapauksissa vähentää asunnon remonttikulut. Tämä tarkoittaa, että voit säästää huomattavan summan rahaa samalla jos remontoit ja kohennat sijoitusasuntoasi. Onnistuaksesi tässä asunnon on kuitenkin oltava niin sanotusti vuokraustoiminnan käytössä, eli sinun omistuksen aikana asunnossa on pitänyt määrittelemättömän ajan verran asua vuokralainen, eikä asunto ole omassa käytössä eikä sitä ole laitettu myyntiin. Ostamalla valmiiksi vuokratun asunnon, asunto on heti vuokraustoiminnan käytössä – vuokralainen on valmiina, asunto ei ole omassa käytössä etkä todennäköisesti ole kerennyt laittaa sitä myyntiin.

Toinen tapa, jolla valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen voi säästää aikaa ja vaivaa, on se, että usein nämä asunnot ovat jo kunnostettuja ja vuokrattuja. Sinun ei tarvitse huolehtia remontin suunnittelusta, hankinnoista tai työvoiman järjestämisestä. Sen sijaan voit keskittyä nauttimaan sijoituksesi tuomista tulovirroista ja pitää huolta, että vuokralainen hoitaa asunnon ylläpidon.

Verotehokkuus on tärkeä tekijä asuntosijoittajan näkökulmasta. Se ei ainoastaan auta säästämään rahaa, vaan myös parantaa sijoituksen tuottavuutta. Kun voit hyödyntää verovähennyksiä ja säästää veroissa, saat enemmän rahaa taskuun ja kasvatat sijoituksesi arvoa. Samalla voit keskittyä tärkeämpiin asioihin, kuten uusien sijoitusmahdollisuuksien etsimiseen ja sijoitusportfoliosi kasvattamiseen.

… mutta valmiiksi vuokrattu asunto ei välttämättä vaadi heti remonttia!

Yksi suurimmista eduista on se, että valmiiksi vuokratun asunnon ostamalla sinulla on jo vuokralainen odottamassa jotakuta jolle maksaa vuokra. Sinun ei tarvitse huolehtia remontin tekemisestä saadaksesi asunnon vuokrattua tai välttääksesi tyhjät kuukaudet. Vuokrataso on tiedossa ja saat välittömästi tuottoa sijoituksellesi ilman ylimääräistä remontointivaivaa.

Remontit voivat olla aikaa vieviä ja stressaavia hommia. Ajattele sitä aikaa ja vaivaa, jonka voit säästää, kun sinun ei tarvitse ryhtyä remonttitoimiin saadaksesi asunnon vuokralle. Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen vapauttaa sinut remontoinnin päänvaivasta, jotta voit keskittyä nauttimaan sijoituksesi tuotoista ja varmistamaan jatkuvan kassavirran ilman ylimääräistä vaivannäköä.

Pääset heti kiinni kassavirtaan ja tiedät vuokratason

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada asunnosta heti vuokratuloja ja kassavirtaa. Tämä on erityisen houkuttelevaa asuntosijoittajille, jotka haluavat aloittaa tuoton saamisen heti ilman turhaa odottelua.

Lisäksi isona etuna se, että vuokrataso on tiedossa. Vuokralaisella on vuokrasopimus ja hänen kanssaan on sovittu vuokranmaksusta ja muista velvoitteista. Tehty vuokrasopimus (ja vuokralainen) siirtyy sellaisenaan vuokranmaksuehtoineen uudelle asunnon omistajalle. Jos epäilet vuokralaisen maksukykyä, voit kysyä asunnon myyjältä että miten vuokranmaksu on sujunut. Hänen tulisi pystyä tarjota sinulle näyttöjä ja tietoja tästä.

Tällöin asuntosijoittajana voit laskea kassavirtasi ja vuokratuottosi tietoon perustuen. Toisin kuin tyhjän asunnon tapauksessa, jossa vuokrataso on loppupeleissä aina pelkkä arvio siihen saakka, kunnes asuntoon löytyy vuokralainen ja hänen kanssaan tehdään vuokrasopimus. Valmiiksi vuokratun asunnon tapauksessa sinulla on konkreettiset tiedot vuokratulon määrästä. Tämä antaa sinulle paremman pohjan taloudellisten laskelmien tekemiseen ja auttaa sinua arvioimaan sijoituksen kannattavuutta tarkemmin.

Tämä luo ennustettavuutta ja auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä sijoituksesi suhteen.

Yhteenveto – miksi valmiiksi vuokrattu asunto on fiksu valinta?

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa monia etuja asuntosijoittajalle, jotka voivat parhaillaan vauhdittaa sijoittajan vaurastumista. Esimerkiksi valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen antaa sinulle välittömän pääsyn vuokratuloon, koska asunnossa on jo vuokralainen paikalla. Ja koska asunto vuokrattu, sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa remonttien suunnitteluun ja toteuttamiseen toisin kuin tyhjien ja huonokuntoisten asuntojen kanssa. Jos asuntoa kuitenkin pitää remontoida, valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa sinulle siihen verotehokkuutta. Asuntohan on valmiin vuokralaisen ansiosta heti vuokraustoiminnan käytössä.

Lisäksi valmiiksi vuokratun asunnon ostamalla tiedät vuokratason ja voit kysyä myyjältä vuokralaisen maksukykyyn liittyviä kysymyksiä. Tämä antaa sinulle varmuuden ja mahdollisuuden laskea kassavirtasi ja vuokratuottosi tarkasti, tietoon perustuen. Sinulla on ennustettavuutta ja pystyt tekemään tietoisia päätöksiä sijoituksesi suhteen.

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen on fiksu valinta asuntosijoittajalle, joka haluaa saada välitöntä kassavirtaa ja säästää aikaa sekä vaivaa remontoinnista. Se tarjoaa taloudellista varmuutta, verotehokkuutta ja mahdollisuuden rakentaa vakaata ja kannattavaa sijoitusportfoliota.

Voit välttää monet stressit ja riskit. Stressaamisen sijaan voit keskittyä nauttimaan vuokrien kilahtelusta pankkitilillesi.

Piditkö lukemastasi?

Tilaa uutiskirjeemme, ja pysyt askeleen edellä muita asuntosijoittaja. Voit halutessasi perua uutiskirjeen koska tahansa muutamalla painalluksella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi