Sisältöön sitemap
01.06.2020

Ladattavien vuokraustyökalujen kesäuudistus

Asuntosijoittajan työkalupakin kesäuudistus

 

Mikäli toimit asuntosijoittajana ja haluat toimintasi olevan kannattavaa, kannattaa seurantaan pistää paukkuja. Asuntosijoittajan on aina vain tärkeämpää osata laskea vuokratuoton lisäksi kassavirta ja ottaa laskelmissa huomioon myös vuokrauksessa vastaan tulevat haasteet ja muutokset. Kun täydennät lukuja seurantataulukkoosi, sinun on hyvä olla mieluummin liian pessimistinen kuin liian optimistinen. Seurannan merkitys kasvaa varsinkin siinä vaiheessa, kun sinulla alkaa olla useampia sijoitusasuntoja. Seurannan avulla pysyt kannattavuuden lisäksi kartalla siitä, onko kaikkien asuntojen vuokrat maksettuna ja olisiko jo hyvä hetki uusille sijoitusasuntohankinnoille. Huolellisesti tehty seuranta palkitsee myös siinä hetkessä, kun on aika aloittaa veroilmoituksen täyttäminen.

Tähän mennessä vuokratuottolaskurimme on ollut yksi sivustomme suosituimpia ladattavia työkaluja. Sitä on ladattu vuosien varrella jo useita tuhansia kertoja. Olemme kehittäneet laskuria ja muita ladattavia tiedostoja vuosien varrella asuntosijoittamisen kehittyessä ja muuttuessa. Nyt toukokuussa päivitimme taas vuokrasopimuspohjat ja muita ladattavia tiedostoja uudelle vuosikymmenelle sopivaksi. Tällä kertaa täydensimme kokonaisuutta englanninkielisillä vuokrasopimuspohjilla. Perusteellisesti tehdyillä vuokrasopimuksilla pystytään minimoimaan väärinkäsitykset ja kielimuurista johtuvat viestintäongelmat myös ulkomaalaisten vuokralaisten kanssa.

Suosittelemme lataamaan vuokrasopimuspohjien lisäksi ”Ohjeita ja tarkennuksia vuokrasopimuksen tekemiseen” -tiedoston, jossa on lisätietoa, vinkkejä ja valmiiksi kirjoitettuja vaihtoehtoisia pykäliä vuokrasopimusta varten. Infopaketti helpottaa vuokrasopimuksen tekemistä, koska jokainen asunnonvuokraustapaus on hieman erilainen. Voit halutessasi muokkailla sopimuspohjaa, sillä ei olemassa vain yhtä oikeaa tapaa tehdä täysin luotettava ja ammattitaitoinen vuokrasopimus.

Uutena sisältönä ladattavissa tiedostoissa on myös kauppakirjapohja asuntokauppaan, jossa osakekirjat ovat sähköisenä Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmässä. Useita kauppakirjoja nähneenä ja tehneenä voisin sanoa, että kauppakirjapohjia on lähes niin monta erilaista kuin on tekijöitäkin. Meidän ladattavissa tiedostoissa olevat kauppakirjapohjat ovat suuntaa-antavia ja niistä on hyvä lähteä liikkeelle. Kauppakirjaa tulee muokata tilanteen mukaisesti, mutta harkitusti. Kauppakirjasta tulee kuitenkin aina löytyä tietyt tärkeät lausekkeet.

Sekä uudistetut että ennallaan pysyneet ladattavat tiedostot ja asiakirjapohjat laitetaan pian jakoon olemassa olevalle sähköpostilistallemme. Mikäli et ole vielä sähköpostilistallamme, niin vielä ei ole liian myöhäistä! Saat nimittäin saman kattavan työkalupakin itsellesi käyttöön myös, kun liityt nyt. Alla painike, jonka kautta liittyminen sähköpostilistallemme onnistuu vaivattomasti.

d2340d27ad921541583719-Kauppakirja-icon.png

Lataa uudistetut työkalut!

Liity sisäpiiriin ja saat kaikki etumme kuten ilmaisen vuokrasopimuspohjan, vuokratuottolaskurin sekä tiedon myytävistä sijoitusasunnoistamme!

 

Haluatko kehittää vuokraustoimintaasi entistä sujuvammaksi?

Vuokrausmestari Waltteri ja viestintävelho Anttoni ovat koostaneet tämän kevään aikana seuraajiemme iloksi ja avuksi yli 80 kohdan vuokraamisoppaan.

Puuttuuko työkalupakistamme jotain olennaista?

Kuulemme mielellämme kehitysehdotuksia ja toiveita siitä, millaisista tiedostoista ja infopläjäyksistä olisi hyötyä juuri sinun asuntosijoituspolullesi. Laita ideat artikkelin kommentteihin tai sähköpostitse iida.pekkarinen(@)sijoitusasunnot.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi