Sisältöön sitemap
06.10.2023

Aloita asuntosijoittaminen: houkutteleva tapa kasvattaa omaa varallisuutta

Aloita asuntosijoittaminen: Vaurastumista matalalla riskillä

Asuntosijoittaminen on sijoitusmuoto, joka tarjoaa houkuttelevan tavan kasvattaa varallisuutta ja saavuttaa taloudellista riippumattomuutta. Monet meistä haaveilevat vauraammasta tulevaisuudesta, mutta usein jäämme odottamaan oikeaa hetkeä sijoittamisen aloittamiselle. Tämä kirjoitus perustelee, miksi juuri nyt on erinomainen aika astua asuntosijoittamisen maailmaan ja miksi se sopii lähes kaikille. 

 

Kuinka kasvattaa varallisuutta asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittaminen kartuttaa sijoittajan varallisuutta yksinkertaistettuna kahta eri reittiä. Asuntosijoittaminen voi kasvattaa henkilön varallisuutta: 1. Asunnon arvonnousun myötä sekä 2. Asunnon vuokratulojen myötä. Asunnon arvon kehitykseen vaikuttaa asuntojen kysynnän ja tarjonnan maltillinen vaihtelu. Vuokratulojen myötä varallisuuden kasvu on ennustettavampaa. 

 

1. Juuri nyt on hyvä hetki aloittaa asuntosijoittaminen

Asuntomarkkinat ovat jatkuvassa liikkeessä ja median viime aikoina antama kuva asuntosijoittamisen mahdollisuuksista on ailahtelevampi kuin todellisuus. Vaikka hinnat voivat vaihdella alueittain ja vuosittain, pitkällä aikavälillä asuntojen hintakehitys on kuitenkin hyvin vakaata ja ennustettavaa. 

Mikäli tavoittelet asunnoilla vaurastumista vuokratuloa kerryttäen on aika sijoittajan puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä enemmän aikaa sinulla on varallisuutesi kasvattamiseen ja asuntosijoittamisesta saatavien vuokratulojen kerryttämiseen.

 

2. Asuntosijoittaminen sopii useimmille

Asuntosijoittaminen on sijoitusmuoto, joka sopii monille eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. Ei ole väliä, oletko nuori, perheenäiti tai eläkkeellä oleva, asuntosijoittaminen voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Se tarjoaa arkeen ja elämään joustavuutta ja passiivisen tulon lähteen, joka luo taloudellista turvaa.

 

3. Aloita varhain ja laita raha työskentelemään puolestasi

Asuntosijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aloittamalla varhain, sinulla on aikaa hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä, joka tekee varallisuuden kasvattamisesta entistä tehokkaampaa. Jokainen vuosi, jonka odotat, on menetetty mahdollisuus.

 

“Korkoa korolle” tarkoittaa, että kun säästät tai sijoitat rahaa, saat korkoa myös aiemmin ansaitsemallesi korolle. Toisin sanoen rahasi kasvavat entistä nopeammin ajan kuluessa. Mitä kauemmin säästät tai sijoitat, sitä enemmän rahaa kertyy. Tämän vuoksi sijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain. Testaa sijoituksesi arvon kehittymistä korkoa korolle -laskurillamme! 

 

4. Asuntosijoittaminen on helpompaa kuin luullaan

Monesti ajatellaan, että asuntosijoittaminen on monimutkaista. Alaan liittyy esimerkiksi paljon vaikeaa sanastoa, mutta todellisuudessa erilaiset periaatteet ja käsitteet ovat melko yksinkertaisia, kun ne kerran sisäistää. Asuntosijoittamisessa tarvitset riittävän osaamisen oikean sijoituskohteen valintaan, rahoituksen hankkimiseen sekä sijoitusasuntojen hallinnointiin. Kaikki vaadittavat tiedot ja taidot ovat kuitenkin nopeasti opittavissa esimerkiksi meidän “Asuntosijoittajaksi 10 päivässä” -verkkokurssilla. 

Sijoitusasunnot.com on luotettava kumppani niin aloittelijoille kuin kokeneemmille sijoittajille. Tuomme jatkuvasti tarjolle kiinnostavia sijoituskohteita alle markkinahinnan ja myymme ne valmiiksi vuokrattuna. Teet siis varman valinnan ja pääset heti kiinni tuottavaan kohteeseen.

Meiltä saat tukea ja ohjausta sijoitustoiminnan aloittamiseen ja autamme sinua parhaamme mukaan kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Ole rohkeasti yhteydessä, niin autamme ja opastamme milloin asuntosijoittaminen on sinulle ajankohtaista ja millaisen sijoituskohde on juuri sinulle paras valinta.

 

5. Matala riski

Yksi asuntosijoittamisen houkuttelevimmista piirteistä on sen matala riskitaso. Vaikka tilanteet asuntomarkkinoilla muuttuvatu, niin pitkällä aikavälillä asuntojen arvon kehitys on hyvin vakaata. Moni asuntosijoittaja pienentää riskejään omistamalla useampia asuntoja eri kohteista, jolloin kohteen sijaintiin, taloyhtiöön tai vaikka vuokralaisiin liittyvät riskit hajautuvat ja pienenevät entisestään. 

 

6. Pienellä pääomalla liikkeelle

Asuntosijoittamisessa pääsee alkuun pienemmällä pääomalla kuin moni ajattelee.

Tämän mahdollistaa asuntojen vakaus sijoitusmuotona. Asuntojen ollessa hintakehitykseltään vakaita on ostettavaa asuntoa vastaan otettavissa pankista lainaa yleensä 60-80% asunnon arvosta. Mikäli siis ostat esimerkiksi 50 000 euron arvoisen asunnon ja rahoitat sen oston 70% pankkilainalla, asunnon ostoon vaadittava oma pääoma on vain 15 000 euroa., loput 35 000 euroa rahoittaa yleensä pankki. Lainaa täytyy maksaa luonnollisesti pankille takaisin, mutta yleensä tyypillisesti sen “hoitaa vuokralainen” vuokranmaksun muodossa ja sen jälkeenkin jää vielä tuottoa sijoituksen tehneelle sijoittajalle kassavirran muodossa. 

 

Yksinkertaistettu laskelma helpottaa hahmottamaan asiaa. Esimerkissämme 50 000€ ostettavassa asunnossa on vuokralainen, joka maksaa kuukaudessa 550€ vuokraa. Asunnon hoitovastike, jolla katetaan taloyhtiön ylläpitokuluja on 190€ kuukaudessa. Mikäli otat tähän asuntoon 35 000 euroa lainaa 20 vuoden laina-ajalla ja 5,0% kokonaiskorolla ovat lainanhoitomenot kuukaudessa 231€. Asunnon vuokrasta (550€/kk) kun vähennetään asunnon kulut (hoitovastike 190€/kk ja lainanhoitokulut 231€/kk) jää sinulle kulujen jälkeen 129€ kuukaudessa rahaa tilille! Alla vielä luvut avattuna. 

 

Vuokra Hoitovastike Lainan hoitomenot (20v. / 5,0% kokonaiskorko) Kassavirta (brutto)
550€  

190€

231€ 129€/kk

 

Mikä mahtavinta, tämä ei ole mikään täydellisessä maailmassa toteutuva unelmadiili, vaan aivan tavallinen sijoitusasunto, johon pääset tuolla mainitulla 15 000 euron sijoituksella kiinni! 

 

Asuntosijoittaminen on ihan tavallisten ihmisten tapa vaurastua

 

Kokonaisuudessaan asuntosijoittaminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden varallisuuden kasvattamiseen matalalla riskillä. 

 

Älä anna pelkojen tai epäröinnin estää sinua aloittamasta matkaa kohti vauraampaa elämää. Mitä enemmän perehdyt asuntosijoittamisesta saatavilla olevaan tietoon, sitä enemmän saat vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat mieltäsi. Tietojen ja taitojen karttuessa epävarmuus väistyy ja pääset aloittamaan. 

 

Sijoitusasunnot.com on ensimmäisestä sijoitusasunnosta haaveilevalle ihanteellinen kumppani. Tarjoamme helppoa, selkeää ja innostavaa opastusta asuntosijoittamiseen, emmekä jätä ketään yksin kysymysten kanssa. Luomme mahdollisuuden aloittaa asuntosijoittaminen vaivattomasti, pienellä pääomalla ja matalalla riskillä. Yhteistyössä kanssamme voit astua askeleen kohti vauraampaa ja taloudellisesti riippumatonta tulevaisuutta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi