Sisältöön sitemap

Myydään sijoitusasuntoja Lappeenrannasta

Myydään sijoitusasuntoja Lappeenrannasta

Lappeenrannasta valmiiksi vuokrattuja hyvätuottoisia asuntoja todella houkuttelevin hinnoin!

As Oy Lappeenrannan Sarastus on kauniilla Voisalmen alueella reilun 4km päässä Lappeenrannan keskustasta sijaitseva 45 asuinhuoneistoa käsittävä 1960-luvun 1995 peruskorjattu taloyhtiö. Peruskorjauksessa uusittiin mm. käyttövesiputkistot, ikkunat, ilmanvaihto sekä asuntojen pinnat, keittiöt ja kylpyhuoneet.

Yli 70.000 asukkaan yliopistokaupunki Lappeenranta on asuntosijoittajalle kiinnostava kaupunki, koska vuokrataso on Jyväskylän tasoa ja markkinointiajat verrattain lyhyet. Myös itärajan läheisyys ja Venäjä- pakotteiden poistuminen toisivat toteutuessaan mahdollisuuksia.

Tuomme nyt tarjolle pääosin parvekkeellisia kaksioita, kolmioita ja neliöitä sekä muutaman yksiön. Asuntojen velattomat hinnat ovat matalat, n.28.900 – 44.250€ ja yhtiölainoitettujen asuntojen kauppahinnat 7.600 – 16.450€. Lähes kaikki nyt myytävät asunnot on vuokrattu ja asuntojen vuokratuotot ovat n. 9-14,4% ja oman pääoman tuotot parhaimmillaan jopa yli 40%.

Asunnot myydään merkittävästi alle alueen toteutuneiden hintojen sekä välittäjän antamien markkinahinta- arvioiden (arviokirja materiaalikansiossa), etenkin isojen asuntojen osalta. Tällä hetkellä alueella myynnissä olevien (Etuovi.com&Oikotie.fi) kerrostaloasuntojen hintapyynnit ovat yksiöissä 29.900-46.000€, kaksioissa 45.000-79.000€, kolmioissa 51.000-110.000€ ja neliöissä 88.000-122.000€ – eroa tämän kohteen hintoihin löytyy siis reilusti!

Kyseessä on mielenkiintoinen sijoitusmahdollisuus, koska sijoitukseen pääsee pienellä omalla rahalla kiinni ja asunnoista on saatavissa vahvaa positiivista kassavirtaaVuokratuotot ja oman pääoman tuotot ovat korkeat ja ostajalla on edullisen ostohinnan myötä mahdollisuus myös arvonnousuun.

Lappeenranta sijoituskohteena

Lappeenranta on Etelä-Karjalan maakuntakeskus ja vajaan 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupunki kaakkoisrajalla noin kahden tunnin päässä Helsingistä. Lappeenrannassa asuu yli puolet Etelä-Karjalan asukkaista ja se on asukasluvultaan Suomen 13. suurin kaupunki.

Kyseessä on kansainvälinen kaupunki, jossa asioita tehdään hyvällä energialla ja rohkealla ajattelulla, kestävä kehitys huomioiden. Lappeenranta on toistamiseen valittu Suomen ilmastopääkaupungiksi ja se sijoittui juuri kolmanneksi Euroopan vihreimmän kaupungin kilpailussa.

Kaupungin, yliopiston ja paikallisten yritysten yhteistyöllä Lappeenrantaan on luotu hyvät edellytykset elinkeinoelämälle. Opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset ja Lappeenrannassa on suhteellisesti yksi runsaimmista opiskelutarjonnoista Suomessa. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskelee n. 5 000, Saimaan ammattikorkeakoulussa n. 3 000, Saimaan ammattiopisto Sampossa 2 800 ja Maasotakoulussa n. 700 opiskelijaa. (Lähteet: Wikipedia, Lappeenranta.fi)

Voisalmen kaupunginosa

Voisalmi on Lappeenrannan kaupunginosa Tyysterniemen pohjoispuolella reilun 4km päässä Lappeenrannan keskustasta. Voisalmen kaupunginosa sijaitsee Voisalmensaaressa, jossa on myös Kariniemen, Kivisalmen ja Suolahden kaupunginosat.

Saimaan vesistömaisemilla ympäröity Voisalmi tunnetaan kauniista luonnostaan ja alueella onkin hyvät ulkoilumahdollisuudet. Kävelyetäisyydeltä löytyy Voisalmen kuntopolku/hiihtolatu, uimaranta, urheilukenttä sekä useita liikuntamuotoja palveleva Voisalmen koulun yhteyteen vuonna 2017 rakennettu uusi lähiliikuntapuisto.

Myös muut palvelut ovat lähellä sillä kilometrin säteellä kohteesta löytyy Voisalmen peruskoulu, kirjasto, päiväkoti, terveysasema, kaksi K-kauppaa, apteekki, ravintola, kylmä huoltoasema sekä autokorjaamo. Voisalmelta on hyvät julkiset kulkuyhteydet keskustaan ja yliopistolle.

Voisalmen asuntokanta on pääosin rakennettu 1960-1980 luvuilla. Alueelle on rakenteilla myös uutta pientalotuotantoa kysytyille Saimaanrannan tonteille. (Lähteet: Wikipedia, Lappeenranta.fi)

Taloyhtiö – As Oy Lappeenrannan Sarastus

As Oy Lappeenrannan Sarastus on 1967-69 rakennettu kolmesta kolmikerroksisesta rakennuksesta koostuva kerrostaloyhtiö. Kohde käsittää 45 huoneistoa sisältäen muutamia yksiöitä, mutta pääasiassa kaksioita sekä isompia asuntoja.

Kohteen asukkaille riittää hyvin autopaikkoja sillä autopistokepaikkoja (1.500€) on 38kpl ja lämpimiä autotalleja (4.500€) 8kpl.

Otimme taloyhtiössä käyttöön LeakLook vesiturvapalvelun, joka seuraa kiinteistöjen päävesimittareita ja tekee tarvittaessa hälytykset vesivuodosta tai muista mahdollisesti vedenkäytön poikkeamista / häiriöistä. Lisäksi huoneistoihin ja taloyhtiön saunatiloihin asennettiin Fiksuvesi vedensäästökalusteet, samalla kaikki wc-laitteet ja hanat tarkastettiin/huollettiin.

Saamamme datan perusteella olemme pääsemässä samoihin säästöihin kuin Rauman kohteessa, jossa vedenkäyttö väheni 20%. Samalla myös lämmityskuluihin saadaan tuntuvia säästöjä. Lisäksi asukkaita on jaetuilla lomakkeilla vinkattu ja kannustettu veden- ja energiansäästöön, joka toivottavasti poikii säästöjä.

Vedensäästötoimien ja kilpailutusten myötä hoitovastike on 3,9€/m2. Taloyhtiössä on 3kpl tyhjiä varastotiloja, joita yhtiö voi jatkossa mahdollisesti vuokrata ja saada niistä lisätuloja. Myös sauna- ja pesutupamaksujen käyttöönotolla yhtiö saisi lisätuloja, jolloin hoitovastiketta voisi olla mahdollista laskea.

Kiinteistöt sekä asunnot on korjattu perusteellisesti 1995 peruskorjauksessa. Sen jälkeen suurimpina remontteina on toteutettu mm. Saratie 18 vesikaton uusiminen, Saratie 22 kaukolämpölaitteiston uusiminen sekä huoneistoremontteja. Suurimpia lähivuosina eteen mahdollisesti tulevia remontteja ovat kahden talon kattojen uusinta sekä julkisivun/parvekkeiden huolto-/kunnostustyöt.

Jyvitimme asuntojen osakemäärät siten, että isot asunnot maksavat tulevista taloyhtiöremonteista suhteessa vähemmän. Esim. 100€/m2 taloyhtiöremontista 91m2 asunto maksaa n. 8.400€, kun kustannus ilman jyvitystä olisi 9.100€. Tarkat osakemäärät yhtiöjärjestyksessä.

Taloyhtiöremonttien sekä ostajien myöhemmin mahdollisesti tekemien asuntoremonttien voi olettaa vaikuttavan positiivisesti asuntojen houkuttelevuuteen sekä hintakehitykseen.

Tehdyt remontit:

1995 / peruskorjaus, jossa mm:

 • Ikkunat ja ikkunapellit uusittu
 • Käyttövesiputket uusittu
 • Keittiöt ja kylpyhuoneet peruskorjattu
 • Julkisivu slammattu
 • Elementtisaumat uusittu
 • Vesikatteet maalattu
 • Saratie 22:n pohjaviemäri uusittu
 • Ilmanvaihto muutettu koneelliseksi
 • Asuntojen ja yhteistilojen pintarakenteet
 • 2000-luvulla / kellariin linkkerilaatoitus
 • 2005 jälkeen / 3-4 pystyviemärilinjan sukitus o 2005 jälkeen / huoneisto remontteja vuokralaisten vaihtuessa
 • 2010 / Saratie 18 vesikatto ja IV kone uusittu o 2015-2017 / Saratie 22 kaukolämpöpaketin uusiminen

Arvio remonteista 2019-2025:

 • Tuuletusparvekkeiden kunnostus tai kulkureitin sulkeminen
 • Parvekerakenteiden peruskorjaus (suojaus-,tasoitus- ja pinnoitustyöt)
 • Vesikattojenuusinta,Saratie20,22
 • Perusmuurin läpikäynti
 • Lämmönvaihtimien uusiminen Saratie 18,20
 • Julkisivun paikkakorjaukset, maalaus ja elementtisaumojen uusiminen (tarkastelu ajanjakson lopulla)
 • Suositellaan tehtäväksi viemärikuvaus, että voidaan arvioida viemärin jäljellä oleva käyttöikä / pinnoituksen ajankohta

Tarkemmat tiedot kunnossapitotarveselvityksessä!

Taloyhtiö As Oy Lappeenrannan Sarastus
Tyyppi Kerrostalo, pohjakerros + 3 asuinkerrosta
Rakennusvuosi 1967-69
Osoite Saratie 18-22, 53920 Lappeenranta
Rakennuksia 3kpl
Hissi ei
Asuntojen määrä 45 kpl
Autopaikkojen määrä 38 pistokepaikkaa, 8 autotallia
Vastike 3,9€/m2
Yhtiölaina tasaerälaina, laina-aika 12 vuotta.
Korko 1,5%+12kk euribor
(2,5%+12kk euribor siihen asti, kun 50% asunnoista on myyty)
Rahoitusvastike 3,355€/osake. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset -vesi 25€/hlö/kk (sisältyy vanhoissa vuokrasopimuksissa vuokraan)
-sauna 0€
-pistokepaikka 8€/kk
-autotalli40€/kk
-vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy myös Telian laajakaistayhteys sekä kaapeli-tv
Lämmitysmuoto kaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivu teräsbetonirunko, slammattu julkisivun pinta
Vesikatto pulpetti, konesaumapelti
Putkistot: Käyttövesiputket kuparia, viemärit muovia.
Tontin omistus vuokra (2018 5.764€), Lpr ev.lut.srk kirkkohallintokunta, 31.12.2041 asti, indeksikorotukset

Asuntojen kunto

Asunnot ovat keskimäärin perushyvässä kunnossa. Kohteessa oli muutama huonokuntoinen tai jonkin verran tupakoitu asunto, nämä on selkeästi huomioitu myyntihinnoissa. Suurimmassa osassa asunnoista oli hyvä- tai peruskuntoinen muovimattolattia sekä valkoiseksi maalatut seinäpinnat tai tapettiseinät. Katot olivat valkoiset ja hyväkuntoiset.

Pisteytyksessä asuntojen seinäpinnat saivat 2,11 ja lattiapinnat 1,85 pistettä (asteikolla 1-3). Asuntojen ilmettä ja tasoa pystyy nostamaan varsin kustannustehokkaasti uudella laminaattilattialla.

Keittiöt

Keittiöt ovat perushyvässä kunnossa ja toimivia, joten niillä on vielä käyttöikää mukavasti jäljellä. Jokaisessa keittiössä on valkoiset tai vaaleanharmaat ovet sekä vaaleat työtasot. Kodinkoneita on uusittu tarpeen mukaan ja ne ovat hyvässä kunnossa. Isompien asuntojen keittiöissä on valmiina liitännät ja paikka astianpesukoneelle.

Keittiöiden kohtalaisen hyvästä peruskunnosta kertoo keskiarvopisteet: keittiö 2,06, liesi 2,36 ja jääkaappi 2,03 (asteikolla 1-3).

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat toimivia ja mukavan kokoisia. Myös kylpyhuoneet on uusittu 1995 peruskorjauksessa ja välitöntä remonttia vaativia kylpyhuoneita ei kohteessa havaittu. Seinät ovat vaaleata laattaa ja lattia muovimattoa. Kaikkien asuntojen kylpyhuoneissa on pk-liitännät. Kolmioissa ja neliöissä lisäksi erillinen wc.

Kylpyhuoneet saivat pisteytyksessä 1,98/3 pistettä.

Pohjakuvat asunnoista

 • 91m² neliöt ovat valoisia ja tilavia läpitalon päätyasuntoja, joista aukeaa ikkunanäkymät kolmeen ilmansuuntaan. Pohjaratkaisu on viihtyisä ja makuuhuoneiden lisäksi asuntoon kuuluu ruokailuhuone sekä erillinen wc.
 • 76m² kolmiot ovat myös viihtyisiä läpitalon asuntoja, joissa ruokailuhuone sekä erillinen wc.
 • 54-57,5m² kaksiot ovat parvekkeellisia läpitalon asuntoja.
 • 54m2 kaksiot ovat päätyhuoneistoja, joista avautuu kolmeen ikkunanäkymät ilmansuuntaan
 • 53m² kaksioissa on tilavat olo- ja makuuhuoneet. Ikkunat kaakkoon.
 • 36m² yksiöt ovat tilavia alkovillisia asuntoja, joissa myös vaatehuone. Ikkunanäkymä kaakkoon.

Kaikki parvekkeet suuntautuvat kaakkoon, joten niillä pääsee nauttimaan ilta- ja aamuauringosta.

Myyntihinnasto

Muokkaa
HUONEISTO VELATON HINTA ALK. YHTIÖLAINA* KAUPPAHINTA ALK. VUOKRATUOTTO%
1h+kk+vh 36m² 32.750 – 36.250€ 32.750 – 36.250€ 9,4 – 11,3%
2h+kk 53m² 28.900 – 36.750€ 28.900 – 36.750€ 11,5 – 12,7%
2h+k+p 54m² 29.900 – 38.000€ 29.900 – 38.000€ 9,6 – 14,4%
2h+k 57,5m² 33.300 – 39.900€ n. 23.410€ 9.990 – 16.450€ 10,9 – 13%
3h+k+p 76m² 39.400 – 44.250€ n. 27.930€ 11.100 – 16.300€ 9,0 – 11,6%
4h+k+p 91m² 39.600 – 44.000€ n. 32.040€ 7.600 – 14.450€ 10,1 – 13,1%

Kohteen asunnot (pl. Saratie 22, A2) on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon ja vuokran mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.

Kiinteistönvälittäjä arvioi nykyhetkellä kaksioiden, kolmioiden ja neliöiden markkinahinnat keskimäärin n. 20-30% myyntihintojamme kalliimmiksi, arviokirja löytyy materiaalikansiosta

Rahoitusmahdollisuudet

Meillä on tarjota ostajille hyviä rahoitusmahdollisuuksia sillä kohteen hyvin tunteva Oma Säästöpankki toimii rahoituskumppaninamme tässä kohteessa.

Oma Säästöpankki on myöntänyt kohteen yhtiölainan sekä on kiinnostunut rahoittamaan myös hyvin raha- asiansa hoitaneita yksityishenkilöitä.

Kohteen yhtiölaina on siitä mielenkiintoinen, että kyseessä on tasaerälaina ja laina-aika on vain 12 vuotta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhtiölainaosuus tulee maksettua pois kohtuullisen lyhyessä ajassa ja rahoitusvastike-erät ovat helposti ennustettavia, koska korkotason muutokset eivät muuta yhtiölainan lyhennyserää vaan pelkästään laina-aikaa. Rahoitusvastikkeet tuloutetaan taloyhtiön kirjanpidossa, joten sijoittaja saa yhtiölainasta hyvät verohyödyt.

Yhtiölaina kohdistuu vain tietyille asunnoille, joten etenkin yhtiölainattomiin asuntoihin voi hakea fiksun sijoittajaystävällisen rahoituksen. Rahoitus sovitaan aina asiakaskohtaisesti asuntosijoittamista hyvin ymmärtävän Oma Säästöpankin kanssa.

Rahoituskuvio pähkinänkuoressa:

1) Varaa asunto tästä kohteesta

2) Kerro, jos haluat kuulla rahoitusmahdollisuudesta

3) Pankkihenkilö ottaa sinuun soittamalla yhteyttä

4) Kohde on pankille tuttu, joten asia on käytävissä läpi nopeasti

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Erinomainen vuokratuotto
 • Positiivinen kassavirta
 • Ostohinta reilusti alle alueen hintojen
 • Yhtiölainan hyödyt (tasaerälaina -> ennustettava kassavirta)
 • Suurin osa asunnoista valmiiksi vuokrattu

Alue

 • Kansainvälinen yliopistokaupunki
 • Alueella kattavat palvelut

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti

Suostumus
Suostumus
Suostumus