Sisältöön sitemap
28.07.2020

Vuokrattavuuden parantaminen asunnon yleisilmettä kohentamalla

Silloin tällöin vuokrattavaan asuntoon täytyy tehdä remonttia tai hienosäätöä vuokrattavuuden parantamiseksi. Jos asunnosta on pitänyt hyvää huolta, niin siitä voi pyytää myös hieman parempaa vuokraa kuin rempallaan olevasta. Toisinaan ihan pienetkin muutokset saavat asunnosta houkuttelevamman tulevalle vuokralaiselle. Koostimme tähän artikkeliin viisitoista parasta vinkkiä asunnon yleisilmeen parantamiseksi.

1. Laminaatti- tai vinyylilattian asentaminen

Laminaattilattian asennus on edullinen, mutta hyvä keino parantaa asunnon vuokrattavuutta ja tuottoa. Asentamalla uuden laminaatin, asunnosta tulee houkuttelevampi ja vuokralaiskandidaattien taso paranee. Lattiamateriaaleissa on kuitenkin paljon eroja niin ulkonäön kuin kestävyydenkin suhteen. Laadukkaita vinyylilattioita saa n. 30€/m2 hintaan (kuten tässä myytävässä asunnossa oleva Pergon V2107-40020 vinyyli).Vinyylin etuna on parempi kestävyys ja helpompi asennettavuus.

Aina ei kannata automaattisesti valita halvinta lattiamateriaalia!

2. Verhotankojen tai sälekaihtimien asentaminen

Asuntoja vuokratessa vuokralaiset kysyvät useasti, olisiko asuntoon mahdollista saada sälekaihtimia. Laadukkaat sälekaihtimet kestävät pitkään ja maksavat asennettuna muutamia satoja euroja, joten niiden hankkiminen voi olla hyvinkin kannattavaa. Lisäksi jos asunnossa ei ole niitä, vuokralaiset saattavat asentaa omat rullaverhoviritelmänsä ikkunaan, jolloin seinään ja ikkunankarmeihin tulee ylimääräisiä reikiä. Tällaisilla pienillä yksityiskohdilla voit parantaa huomattavasti vuokrattavuutta. Henkilöt, jotka kiinnittävät näytöllä huomiota verhotankoihin pitävät asunnosta luultavasti hyvää huolta.

3. Astianpesukoneen hankinta

Astianpesukone on toimitettuna ja asennettuna on noin 400-500€ sijoitus. Tällä summalla asunnon vuokrakysyntää saa lisättyä runsaasti. Astianpesukoneellisesta asunnosta voi pyytää n. 10-20€/kk enemmän vuokraa, joten sijoitus maksaa itsensä takaisin kohtuullisen nopeasti. Astianpesukone kannattaa hankkia itse, sillä vuokralaisen itse asentama tiskikone ei välttämättä täytä vakuutusyhtiön vaatimuksia ja voi tulla kalliiksi vahingon sattuessa.

4. Seinien maalaus/tapetointi

Elämää nähneiden ”valkoisten” seinien maalaaminen takaisin valkoiseksi tekee asunnosta huomattavasti viihtyisämmän ja valoisamman. Jos tela ja pensseli pysyvät kädessä, niin valkoisten seinien maalaaminen on kohtuullisen nopea ja halpa remontti.

Tapetoimalla yhden tehosteseinän saat asuntoon hieman lisää näyttävyyttä ja saat sen erottumaan edukseen muista remontoiduista asunnoista. Tapetin haittapuolena mainittakoon, että se kestää huonommin aikaa ja sen irrotus on nätisti sanottuna ikävää hommaa. Vinkkinä tähän on se, että jos tapetoit seinän, maalaa se ensin pohjamaalilla. Tällöin tapetointi ja tapetin irrotus helpottuu huomattavasti.

5. Vetimien vaihtaminen kaapinoviin

Vaikka kaapinovet olisivat siistit, saavat vanhat ja rumat vetimet ne näyttämään vanhoilta ja rumilta. Tässäkin muutamien kymppien investoinnilla ja vartin työllä voi saada yleisilmeeseen suuren muutoksen.

6. Välitilalevy

Keittiön välitilan päivittäminen on helppoa asennettavalla välitilalevyllä. Levyn voi asentaa myös vanhojen laattojen päälle, jolloin laattojen purkamista ja mahdollista asbestihaittaa ei tarvitse miettiä.

7. Kodinkoneiden vaihtaminen uusiin

Mikäli asunnon jääkaappi on likainen, vanha ja haiseva, kannattaa asuntoa vuokratessa harkita jääkaapin vaihtoa. Huonossa kunnossa oleva jääkaappi voi karkottaa hyvät vuokralaiskandidaatit ja lisätä rikkoutuessaan vesivahingon riskiä. Lisäksi energiatehokkaasta jääkaapista on sähkölaskussa rahallista hyötyä vuokralaiselle.

Myös likainen ja vanha liesi pilaa koko keittiön yleisilmeen. Jos liesi on parhaat päivänsä nähnyt eikä lähde enää puhtaaksi, kannattaa se vaihtaa uuteen jo ennen asunnon vuokrausta. Uusi siisti liesi parantaa vuokrattavuutta ja vuokralainen haluaa pitää sitä todennäköisemmin myös itse siistimmässä kunnossa. Lisäksi kun kodinkoneet vaihtaa omasta aloitteesta, saa sen tehdä silloin kun haluaa. Jos vaihdat ne vasta hajoamisen seurauksena, voi se tapahtua vaikkapa jouluaattona tai kesken juhannusjuhlien.

8. Kylpyhuoneen valaistuksen parantaminen

Kylpyhuoneen valo menee usein ajan saatossa kellertäväksi. Kellertävä valo voi tehdä siististäkin kylpyhuoneesta likaisen ja tunkkaisen näköisen. Lampun tai lampun kuvun vaihtamalla voi saada kirkkaamman valaistuksen, joka parhaassa tapauksessa vaikuttaa huomattavasti yleisilmeeseen.

9. Kylpyhuoneen kalustuksen vaihto

Kylpyhuonetta ei välttämättä aina tarvitse päivittää tuhansien eurojen budjetilla. Kylpyhuoneen kalusteiden vaihtaminen voi olla järkevä ja halpa toimenpide, jos kylpyhuone on muuten jokseenkin siisti. Jo pelkästään uusi peilikaappi ja allaskaappi tekevät kylpyhuoneesta heti käytännöllisemmän ja raikkaamman. Peilikaappi maksaa noin 100-300€ ja sen voi asentaa itse. Jos haluat lisäksi vaihtaa hanan ja lavuaarin pitää työtä varten tilata putkimies.

10. Kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus

Laatoitetun kylpyhuoneen saa päivitettyä helposti ja edullisesti siistiksi maalaamalla sen kaakelimaalilla. Yhdistämällä tämän ja kaksi edellistä vinkkiä, voit saada lähes uutta vastaavan kylpyhuoneen muutamien satojen eurojen investoinnilla!

Kaakeleiden maalaamisen voi toteuttaa hyvin tai hyvin huonosti. Ennen hommiin ryhtymistä kannattaa lukea ohjeet tarkasti ja muistaa puhdistaa pinnat erittäin huolellisesti. Muutoin maali alkaa hilseillä ja lopputuloksesta ei tule hyvä.

Kuva: Pasi Jormalainen

11. Liukuovikaappien asentaminen

Peililiukuovikaapit ovat näyttävä tapa saada asuntoon lisää säilytystilaa, valoisuutta ja tilantuntua. Jos sinulla on valmiiksi jo kaapinrungot, voit asentaa helposti niiden eteen peililiukuovet tai vaihtoehtoisesti hankkia valmiin kaapin, jossa tulee mukana kaapin runko ja liukuovet.

Joskus myös pelkän peilin asentaminen voi tehdä ihmeitä! Pienessä tai hämärässä asunnossa yksikin peili voi lisätä tilantuntua ja viihtyisyyttä kummasti. Kun olet asentanut peilin asuntoon valmiiksi, ei jokaisen vuokralaisen välttämättä tarvitse rei’ittää seinää omalla peilikiinnityksellä.

12. Perusteellinen siivous

Hyväkuntoinenkin asunto voi näyttää epäsiistin vuokralaisen jäljiltä huonolta, jos siivouksessa on menty siitä missä aita on matalin. Huolellinen siivous tai investoiminen ammattisiivoojaan voi auttaa asunnon vuokrauksessa.

13. Rakenna parvi pieneen asuntoon

Parvi voi olla erittäin käytännöllinen tilaratkaisu varsinkin pienessä asunnossa. Parvi voi mahdollistaa työpisteen tai erillisen makuutilan asuntoon, johon se muuten olisi mahdotonta tilanpuutteen takia.

14. Parvekkeen päivitys

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöastetta ja viihtyisyyttä huomattavan paljon. Lasitettu parveke toimii lisähuoneena varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Monet vuokralaiset arvostavat lasitettua parveketta huomattavasti enemmän kuin avonaista parveketta.

Parvekkeen lattian voi päällystää matolla tai puuritilällä. Tämä muutos maksaa halvimmillaan kymppejä, mutta vaikutus viihtyisyyteen voi olla suuri! Hieman huonokuntoisempikin parveke näyttää huomattavasti paremmalta, jos lattia on päällystetty siististi.

15. Muokkaa pohjaratkaisua

Asuntojen pohjaratkaisuissa on usein säätövaraa. Esimerkiksi seiniä poistamalla asunnosta voi saada huomattavasti käytännöllisemmän ja viihtyisämmän.

Joissain tilanteissa myös seinien lisääminen kannattaa. Isosta kaksiosta voi esimerkiksi olla mahdollista muokata kolmiota vastaava asunto. Yksikin lisähuone laajentaa käyttäjäkuntaa, joten tällä keinolla voit saada asunnosta paremman vuokratuoton.

Alkovin rakentaminen esimerkiksi kevyellä väliseinällä voi parantaa avaran asunnon käytännöllisyyttä suuresti. Esimerkiksi kaksion isoon olohuoneeseen voi olla mahdollista tehdä makuunurkkaus, jolloin tällä voidaan saada myös kolmiota etsivät kiinnostumaan asunnosta.

Haluatko lukea aiheesta lisää?

Alla olevasta linkistä pääset lataamaan meidän 82 vinkkiä sisältävän vuokrausoppaan. Aihealueina asunnon muutostöiden lisäksi markkinointi ja ilmoituksen tekeminen, kuinka vuokrauksessa kannattaa joustaa, mitä kannattaa muistaa asuntonäytön järjestämisessä ja se kuinka tärkeää hyvä asiakaspalvelu on myös vuokrauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi