Sisältöön sitemap
10.10.2023

Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen

Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen

Oletko joskus miettinyt, että olisiko sinusta asuntosijoittajaksi? Jos vastasit kyllä, niin olet löytänyt tiesi juuri oikean artikkelin ääreen. Tässä artikkelissa käsittelemme vastauksia juuri näihin kysymyksiin ja kerromme, miksi asuntosijoittaminen on erinomainen valinta aloittelevalle sijoittajalle.

Ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista ei kannata jäädä harkitsemaan loputtomasti. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä pidempi aika sinulla on kasvattaa varallisuuttasi ja kerryttää vuokratuloja. Asuntojen hintakehitys on pitkällä aikavälillä tasaista ja ennustettavissa, vaikka hinnat vaihtelevatkin vuosittain ja alueellisesti. 

Aloittamalla asuntosijoittamisen luot elämääsi taloudellista turvaa ja tulonlähteen palkkatulojen rinnalle. Asuntosijoittaminen ei ole rakettitiedettä, eikä vaadi sinulta korkeaa koulutusta tai meriittejä. Toisin sanoen aivan tavallinen ihminen voi ryhtyä asuntosijoittajaksi ja asuntoihin voi päästä käsiksi pienellä pääomalla eli omalla rahalla. Yleisesti nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että sinulla pitäisi olla asunnon velattomasta myyntihinnasta 30% rahaa tai vapaita vakuuksia omasta takaa. Loput 70% voi hakea pankista lainana.

Me Sijoitusasunnot.comilla olemme tukenasi asuntosijoittamisen ensiaskelilla ja myös matkallasi siitä eteenpäin. Nettisivuiltamme löydät maksuttoman Asuntosijoituskoulun, johon olemme koostaneet kattavan tietopaketin asuntosijoittamisesta. 

Miksi kannattaa valita juuri asuntosijoittaminen?

Ensinnäkin, asuntosijoittaminen tarjoaa useita etuja verrattuna muihin sijoitusmuotoihin, kuten rahastoihin tai pörssiosakkeisiin. Yksi merkittävimmistä eduista on sijoituksen konkreettisuus. Kun sijoitat asuntoihin, omistat konkreettista omaisuutta, joka voi kasvattaa arvoaan ajan myötä. Tämä antaa sinulle enemmän hallinnan tunnetta sijoituksesi suhteen.

Toiseksi, asuntosijoittaminen mahdollistaa säännölliset vuokratulot. Kun omistat vuokra-asunnon, saat kuukausittaista tuloa vuokralaisilta. Nämä vuokratulot kattavat yleensä asuntolainan lyhennyksen, ylläpitokulut ja jättävät vielä voittoakin. Tämä passiivinen tulovirta voi auttaa sinua rakentamaan vaurautta ajan myötä. Onkin tärkeää muistaa se, että pikavoittoja asuntosijoittamisella ei kannata hakea, vaan sijoitus on pitkäaikainen.

Kolmanneksi, asuntoihin sijoittaminen mahdollistaa monipuolisen sijoitussalkun. Voit hajauttaa sijoituksiasi asuntoihin eri sijainneissa, mikä vähentää riskiä yhden omaisuuserän arvonvaihteluista. Lisäksi voit valita erilaisia asuntotyyppejä, kuten kerrostaloasunnot, omakotitalot tai liikekiinteistöt, riippuen omista mieltymyksistäsi ja tavoitteistasi.

 

Onko juuri nyt hyvä hetki sijoittaa asuntoihin?

Usein sijoittajien mielen päällä pyörii kysymys siitä, onko juuri nyt hyvä aika sijoittaa asuntoihin. Totuus on, että täydellistä ajankohtaa on vaikea tietää. Asuntomarkkinan tilanne vaihtelee paikkakunnittain ja ajankohtien välillä. Sijoittajan on tärkeää ymmärtää, että asuntosijoittaminen on pitkän aikavälin sijoittamista. Tämän vuoksi markkinoiden hetkellinen heilahtelu ei välttämättä vaikuta pitkän aikavälin sijoitussuunnitelmaan.

Nykyinen markkinatilanne voi jopa tarjota uudenlaisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi alueet, jotka ovat juuri nyt kasvussa tai kaupunkikehityksen kohteena, voivat tarjota hyviä sijoitusmahdollisuuksia. Tärkeintä on tehdä perehtyä ostettavaan kohteeseen huolellisesti ja harkita omaa taloudellista tilannettaan ennen ostopäätöksen tekemistä.

Miksi asuntosijoittaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian?

Asuntosijoittaminen on pitkäaikainen sijoitusstrategia ja varallisuuden rakentaminen voi viedä aikaa. Sijoittamisen aloittamista koskeva sanonta kuuluu, että paras aika aloittaa sijoittaminen oli eilen, toiseksi paras aika on tänään. Tämä pätee erityisesti asuntosijoittamiseen. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä kauemmin omaisuutesi kasvaa ja sitä enemmän saat oppeja ja kokemusta asuntosijoittamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin moni muu sijoituskohde?

24.11.2023

Sijoittaminen on mainio keino laittaa raha tuottamaan sen sijaan, että makuuttaisi rahaa tilillä. Nykyään sijoittajalle on tarjolla monia eri vaihtoehtoja ja sijoitusmaailma voi vaikuttaa erityisesti ensikertalaisen silmin monimutkaiselta. Asuntosijoittaminen erottuu kuitenkin vaihtoehtojen joukossa edukseen. Tässä artikkelissa pureudumme siihen, miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahastoihin sijoittaminen.

Tämän verran tarvitset rahaa ensimmäisen sijoitusasunnon ostamiseen

10.10.2023

Usein luullaan, että asuntosijoittamisen aloittaminen vaatii valtavasti omaa rahaa eli omarahoitusosuutta. Totuus on kuitenkin se, että siihen pääsee kiinni melko pienellä rahalla. Tässä artikkelissa avataan tarkemmin sitä kuinka sijoitusasunnon ostaminen yleensä rahoitetaan.

Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen

10.10.2023

Ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista ei kannata jäädä harkitsemaan loputtomasti. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä pidempi aika sinulla on kasvattaa varallisuuttasi ja kerryttää vuokratuloja.

Aloita asuntosijoittaminen: houkutteleva tapa kasvattaa omaa varallisuutta

06.10.2023

Asuntosijoittaminen on sijoitusmuoto, joka tarjoaa houkuttelevan tavan kasvattaa varallisuutta ja saavuttaa taloudellista riippumattomuutta. Lue miksi juuri nyt on erinomainen aika astua asuntosijoittamisen maailmaan ja miksi se sopii lähes kaikille. 

Lue lisää blogistamme

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi