Sisältöön sitemap
26.11.2021

Parhaat joululahjat asuntosijoittajalle 2021

Joulu on antamisen aikaa!

Onko lähipiirissäsi asuntosijoittaja tai henkilö, joka palaa halusta aloittaa asuntosijoittamisen? Aiotko lahjoa häntä jouluna? Kokosimme alle asuntosijoittamiseen liittyviä tai muuten asuntosijoittajalle sopiva lahjaideoita pukinkonttiin. Suurin osa sopii myös sijoittajalle, joka ei vielä sijoita asuntoihin, mutta on muuten kiinnostunut varallisuuden kartuttamisesta.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

Kun Sijoitusasunnot.comin toimitusjohtajalta Henri Neuvoselta pyydettiin Kauppalehden haastattelussa aiemmin tänä vuonna antamaan kolme neuvoa asuntosijoittajalle, hän vastasi ”Opiskele. Aloita. Opi virheistä.” Asuntosijoittamisessa kukaan ei ole koskaan valmis, eikä opiskelu pääty ikinä.

Harri Hurun ja Marko Kaarton kirjoittama ”Asuntosijoittamisen lumipalloefekti” -kirja on vuoden 2021 julkaistuista suomenkielisistä asuntosijoituskirjoista paras. Se menee syvemmälle asuntosijoittamisen syövereihin kuin muut suomeksi toistaiseksi julkaistut kirjat, ja auttaa etenkin niitä sijoittajia, joilta ja löytyy jokunen asunto salkustaan. Kirjassa keskitytään vahvasti ”lumipalloefektin” luomiseen ja hallintaan, eli kuinka asunnot tulevat asuntojen luokse samaan tapaan kuin raha tulee rahan luokse.

Erinomainen kirja täynnä hyviä ajatuksia jokaiselle sijoittamisesta kiinnostuneelle.

Rautakaupan lahjakortti

Maalia, tapettia, lattiamateriaalia, wc pöntön kantta, kevyttasoitetta… Asuntosijoittajalla on vähän väliä tarvetta käydä rautakaupassa hakemassa milloin mitäkin asunnon ilmeen kohottamista varten. Ja siihen saa rahaa uppoamaan halutessaan uppoamaan niin paljon kuin käyttötililtä löytyy. Tämän takia rautakaupan lahjakortti on erinomainen idea asuntosijoittajalle: kun sijoitusasunnossa tulee tarve vaihtaa vaikkapa liesituulettimen valaisin, ei raha lähde sijoittajan tililtä, vaan hänen joululahjaksi saamaltaan lahjakortilta.

Avainkaappi numerolukolla

Pieni mutta pippurinen avainkaappi on ratkaisu useampaan tilanteeseen: siellä on helppo säilyttää sijoitusasuntojen avaimia mitkä ovat omassa hallussa jolloin ne eivät mene sekaisin omassa käytössä olevien asuntojen avainten kanssa, tai esimerkiksi sitä voi käyttää AirBnB-käytössä olevan asunnon tai mökin avainten säilytykseen ja jakeluun vuokralaisille. Oli kyseessä sitten minkä tahansa vuokraaminen (pakettiauton, telttasaunan, paljun tai ties minkä vuokraus) niin numerokoodilla aukeavan avainkaapin avulla avaimet on helppo luovuttaa vuokralaiselle. Toki sopii loistavasti myös omaan käyttöön.

Sähköisen allekirjoituspalvelun vuosimaksu

Digiä elämään! Sähköisesti allekirjoitettava sopimus helpottaa arkea, kun erikseen ei tarvitse tavata kasvokkain sopimusten allekirjoittamista varten. Jos esimerkiksi pidät vuokranäytön tiistai-iltana, vuokralainen sanoo että ottaa asunnon mutta vuokranmaksupäivästä ja muista pikkuasioista sopimukselle pitää vielä sopia erikseen. Neuvottelette yksityiskohdat tekstiviestillä/puhelimitse/sähköpostilla läpi keskiviikon aikana, lähetät vielä keskiviikkoiltana sähköisesti .pdf muotoisen sopimuksen tarkastettavaksi vuokralaiselle ja kun kaikki on kunnossa, lähetät sopimuksen sähköisesti allekirjoitettavaksi. Helppoa, mukavaa, juridisesti pitävää ja kätevää.

Palveluja on tarjolla useita, hinnat lähtevät noin 100 eurosta / vuosi alkaen. Kun asuntoja tulee salkkuun useampi (3+) ja asuntosijoittaja haluaa kyetä tekemään vuokrasopimuksen esimerkiksi mökiltä tai lomareissun päältä, on sähköinen allekirjoitus erinomainen työkalu sijoittajan työkalupakkiin. Erinomainen lahjaidea, jos tätä ei vielä lahjansaajalta löydy.

Laadukas ja huoliteltu kuulakärki- tai mustekynä

Digiloikkaa vieroksuvalle mutta paljon papereita allekirjoittavalle henkilölle sähköisen allekirjoituspalvelun sijaan loistava lahja voi olla laadukas ja pieteetillä rakennettu kuulakärki-, pallokärki tai mustekynä.  On aivan erilainen kokemus mennä pankkiin ja allekirjoittaa asuntokauppakirja käsin kootulla, platinalla viimeistellyllä arvokynällä, jossa on poikkeuksellisen sulava ja ylellinen kirjoitustuntuma. Lisäksi kestävä ja huollettavissa oleva kynä on vastaisku kertakäyttökulttuurille.
Ei sopiva lahja jokaiselle, mutta omalle kohderyhmälleen aivan timanttinen valinta.

Avaimenperänä toimiva rullamitta

Aina mukana, avaimissa roikkuva todella pieni rullamitta on helppo, edullinen ja todennäköisesti pidetty lahja kenelle vain, jonka tarvitsee aina tasaisin väliajoin ottaa mittoja. Ei jää mittojen ottaminen ainakaan siitä kiinni, etteikö olisi rullamittaa mukana!

Lasermitta

Laatutietoisille, joille ei enää rullamitta riitä! Nämäkin värkit alkavat olla nykyään täynnä ominaisuuksia, monella onnistuu mm. pinta-alan laskeminen automaattisesti, mikä helpottaa menekkien laskemista esimerkiksi lattiaremontin yhteydessä tai seiniä maalattessa. Hinnat ei silti kuitenkaan huimaa päätä.
Jäikö meiltä joku tolkun lahjaidea huomioimatta? Kerro siitä kommenteissa alla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi