Sisältöön sitemap
27.11.2018

Mitä tehdä jos sijoitusasunto ei mene kaupaksi?

Onko peruspaletti kunnossa? Jos ei, korjataan se. Jos peruspaletti on kunnossa, tarkastetaan hintaa.

Peruspaletilla tarkoitan tässä, onko asunto väärin markkinoitu. Löytyykö asunnon myynti-ilmoitus molemmista portaaleista, Etuovi & Oikotie. Onko kuvien joukossa pohjakuva. Ovatko perustiedot oikein ja niin edelleen. Jos perusasioista puuttuu jotain, korjataan se. Esimerkkejä väärästä markkinoinnista: yksiötä markkinoidaan kaksiona, tyydyttäväkuntoista markkinoidaan hyvänä, tontti on ilmoituksessa vuokrattu, vaikka on oikeasti oma (kyllä, luit oikein, näitäkin on nähty) ja niin edelleen.

Jos peruspaletti kunnossa, tarkastetaan hintaa. Tämä on ainoa tie. Odottaminen on tie tuhoon; huonoon hintaan, jos hintaan ollenkaan. Karua, mutta totta.

Hinnan tarkastus ei laske asunnon arvoa. Esimerkiksi 10.000 € hinnan tarkastus alaspäin ei laske asunnon arvoa, sillä kyseistä kymppitonnia ei ollut olemassakaan — karua, mutta totta.

Oikealla hinnan tarkastuksella saadaan aikaan sopiva kysynnän nousu ja tätä myöten kauppa. Taloustieteellisestikin logiikka on helppo: mitä pienempi hinta(pyyntö), sen enemmän kysyntää. Enemmän kysyntää tarkoittaa enemmän kauppaa JA parempaan hintaan. Haluatko, että asunnostasi tingitään vai kilpaillaan? Parasta on, että hintapyyntö asetetaan oikein jo heti myynnin alussa.

Hinnan tarkastuksen tulee tuoda uusi kymppiluku esiin. Esimerkiksi, jos sijoitusasuntosi on nyt ollut myynnissä hyvän tovin hintaan 219.000€, on oikea hinnan tarkastus tähän 209.000€. Kun hinnan tarkastus tuntuu myyjästä pahalta, se tuntuu ostajasta hyvältä. Kun ostajasta tuntuu hyvältä, meillä on pankkiaika.

Nähdään pankissa,

Roni Arvonen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner
Bo LKV Helsinki Oy

 

  1. Jos on yhä myytävänä niin mIlloin isot remontit, putki- ja julkisivurempat on tehty tai tulossa?

  2. Ja vielä lisään edelliseen..ON pesukoneliitäntä, kuumailmakiertopatterit ja oksat siistissä, laatoitetussa kylpyhuoneessa. Lisäksi uusi Indesit-pyykinpesukone sisältyy kauppahintaan. Iso vaatehuone 3,1m, josta on mahdollista tehdä vaikka itselle työhuone. Ei yhtään turhaa neliötä! Uusittu keittiö ( uusi jääkaappi-pakastin), sinne mahtuu kaksin pöytään ruokailemaan ja sinne on ovi. Kauttaaltaan uusitut lattiat, tapetit, maalattu keittiön ja eteisen seinät, takalukko on. Tosi siistiä, ei ole remonttihuolia ! TARJOA

  3. Myyn muuton vuoksi heti sijoittajalle vasta remontoidun kaksion, 52m,tehoneliöt ( on täysrem.keittiö,olohuone ja makuuhuone ) ,3/3krs. HINTA 35000 euroa.Jyväskylän saaristokaupunginosassa, vehreässä Säynätsalossa,aivan sen kunnantalon kupeessa.Lasitettu parveke kaakkoon isoon puistoon. Kaikki peruspavlvelut (iso kauppa, terv.keskus, apteekki,kirjasto, pankkiautomaatti ym. ovat kävelymatkan päässä., bussipysäkki 150 m. Tosi rauhallinen talo ja asukkaat omistusasunnoissaan. Ja Päijänteen rannat ja kaunis luonto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi