Sisältöön sitemap
24.07.2014

Kaksiot voivat olla erinomaisia sijoituskohteita

Sijoittajat suosivat erityisesti yksiöitä, koska niissä on pääsääntöisesti parempi vuokratuotto ja pienempi riski. Näin asia usein onkin, mutta ei pidä unohtaa, että kaksioista ja jopa kolmioista voi saada erinomaista tuottoa. Tämä toki edellyttää, että ostohinta on kohdallaan ja taloyhtiön kunto on hyvä.

[ Lue myös Vuokratuotto vs. arvonnousu – kumpaa kannattaa suosia ]

Koska yksiöille on paljon kysyntää, ovat niiden hinnat nousseet. Suurempien asuntojen kysyntä taas on alhaisempi, eivätkä hinnat ole nousseet ainakaan samaan tahtiin. Sen vuoksi sijoittajalla on mahdollisuus saada hyvätuottoisia suurempia asuntoja.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että taloyhtiön remonttikustannukset ovat 50 m2 asuntoon kaksi kertaa niin suuret kuin 25 m2 asunnossa. Isomman asunnon varjopuolina ovat myös vuokralaisten hankalampi saatavuus sekä pidempi myyntiaika, jos asunnosta on päästävä eroon.

Alle on taulukoitu erään Jyväskylän lähiössä sijaitsevan kerrostalon yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden vertailu vuokratuoton osalta. Kerrostaloon on tehty peruskorjaus eikä suuria remontteja ole tulossa.

Yksiö Kaksio Kolmio
Pinta-ala 32 52,5 75
Hinta 55 000 62 000 68 000
Vuokra 450 560 690
Vastike 110,40 181,13 258,75
Vuokratuotto 7,4 % 7,3 % 7,6 %

 

Taulukossa näkyvät hinnat ja vuokrat voivat heittää hieman suuntaan tai toiseen. Siitä huolimatta asuntojen vuokratuotot ovat hyvin lähellä toisiaan.

Isompien asuntojen hinnoittelu

Kun ostamme kokonaisen kerrostalon kerralla, on asuntojakauma yleensä laaja aina yksiöistä kolmioihin. Pyrimme siihen, että isommat asunnot on hinnoiteltu siten, että myös ne ovat houkuttelevia sijoituskohteita. Tämä tarkoittaa usein sitä, että hinta on oltava markkinahinnan alapuolella, jotta sijoittaja saa riittävän hyvän tuoton sijoitukselleen. Ostajalla on myös mahdollisuus tehdä voittoa myymällä asunto eteenpäin.

Pienille asunnoille on aina kovempi kysyntä, joten suuremmista asunnoista voi löytyä hyviä sijoituskohteita. Isompia asuntoja ei kannata ainakaan jättää täysin huomiotta.

Katso tällä hetkellä myynnissä olevat kohteemme. Sieltä voi löytyä sinulle sopiva sijoituskohde – oli kyseessä sitten pieni tai iso asunto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi