Sisältöön sitemap
21.06.2017

Asuntojen jakaminen – näin aina yhdestä syntyi kaksi täydellistä sijoitusasuntoa

Taustaa: ostimme vajaa vuosi sitten Jyväskylän Kuokkalasta kerrostalon, jota lähdimme jalostamaan keväällä 2017. Talossa oli paljon isoja soluasuntoja, joista jaamme 24 kpl:ta pienemmiksi. Lopputuloksena syntyy 48 kpl:ta yksiöitä. Samalla liiketilaa muutettiin asuinkäyttöön. Kaikki asunnot on myyty jo kauan sitten ennakkoon ja ensimmäiset niistä on nyt luovutettu uusille tyytyväisille omistajille.

Ei käynyt reilu 10 vuotta sitten mielessä, kun asuin opiskelija-asunnossa Polttolinjalla nykyistä taloamme vastapäätä, että tulisin joku päivä ostamaan aivan naapurista kerrostalon ja remontoisimme sen lähes täysin. Mahtavaa kuitenkin, sekä meidän että asiakkaidemme kannalta, että näin kävi. Sijoituskohteena talo on nyt remonttien jälkeen sellainen, että parempaa saa hakea – enkä usko, että löytyy. Ainut asia mikä meitä harmittaa on se, ettemme jättäneet enempää asuntoja itsellemme, koska asunnoista tuli todella hyviä.

Esittelimme asuntoja rakennusaikana

Pidimme toukokuussa tilaisuuden, jonne kaikki asuntojen uudet ja tulevat omistajat olivat tervetulleita seuraamaan remonttien edistymistä. Paikalla kävikin paljon väkeä ja saamamme palaute oli erittäin positiivista.

Samalle päivälle oli sovittu paljon vuokranäyttöjä. Asunnot menivät kuin kuumille kiville vaikka vuokralaisille oli näyttää vasta keskeneräinen remonttivaiheessa oleva asunto ja paras vuokraussesonki alkaa vasta heinäkuussa.

Neljä sovittua näyttöä, neljä vuokrasopimusta: asuntosijoittaja Tomi Kallunki vuokrasi kaikki neljä sijoitusasuntoansa Kuokkalasta hetkessä.

Kuvia remonttivaiheesta ja valmistuneista asunnoista

Remontti tehdään kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäiset asunnot ovat nyt valmistuneet ja ne ovat luovutettu uusille omistajille. Seuraavat asunnot luovutetaan syksyllä ja viimeinen erä vuodenvaihteen tienoilla. Alla kuvia remonttivaiheesta sekä valmiista asunnoista.

Sijoittajien kommentteja asunnoista

Olemme luovuttaneet jo osan valmistuneista asunnoista sijoittajille. Kysyimme Tomilta ja Villeltä muutaman kysymyksen hankkeesta:

Miten päädyit ostamaan asuntoja Kuokkalasta?

Tomi: ”Luotettavan ja hyväksi havaitun sijoittajaporukan kanssa olin jo aikaisemmin tehnyt onnistuneita asuntokauppoja, joten Kuokkalan tullessa tarjolle, tiesin kohteiden olevan varmasti hyviä minulle sijoittajana. Tehtyäni taustatutkimukset Kuokkalasta, päädyin ostamaan neljä erikokoista yksiötä.”

Ville: ”Tärkeimpiä syitä oli erinomainen sijainti ja valmiiksi remontoitu kohde, jotka takaavat helpon vuokrattavuuden. Sijoittajan kannalta myös tuloutettavaa yhtiölaina on myös positiivinen asia. Hinnoittelu myös paljon kilpailukykyisempi vs. Uudiskohteet = Parempi vuokratuotto. Omaa pääoma tarvitsee sitoa vasta kun kohde on valmis luovutettavaksi.”

Oletko tyytyväinen ostamiisi asuntoihin ja tehtyyn remonttiin?

Tomi: ”Asunnot remontoitiin erittäin ammattitaitoisesti lähes uutta vastaaviksi, ja kaikin puolin koko prosessi meni sujuvasti läpi. Sain neljä hienoa yksiötä erittäin sopivalla hinnalla.”

Ville: ”Remontti meni erittäin jouhevasti ja ilman mitään ylimääräistä työtä minulta. Remontin jälki on myös mielestäni hyvä ottaen huomioon, että aikataulu on varmasti ollut tiukka. Ostoprosessi ei olisi oikeastaan olisi voinut olla helpompi. Kauppojen teon, käsirahan maksun jälkeen viimeinen steppi oli tarkastaa kohde ja maksa kohde. Muutenkin asiointi on ollut nopeaa ja tehokasta.”

Onnistuiko asuntojen vuokraus helposti?

Tomi: ”Vuokraus meni juuri niin helposti kuin ajattelinkin. Kauppakeskus lähes takapihalla, keskustaan kivenheitto ja yliopistolle pyöräilymatka; vuokrattavuus helppo. Sain kaikki neljä asuntoa vuokrattua ensimmäisille kanditaateille yhden iltapäivän aikana.”

Ville: ”Vuokrasimme asunnon ilman näyttöä pelkästään teiltä saatujen infopakettien avulla. Vuokralainen asuu eri paikkakunnalla joten hoidimme vuokrasopimus asiat sähköisillä allekirjoituksilla.”

Oletko kiinnostunut ostamaan lisää ns. jaettavia asuntoja?

Tomi: ”Tulevaisuudessa odotan mielenkiinnolla vastaavia projekteja. Ukot ovat todistaneet ammattitaitonsa näissä projekteissa, joten yhteistyön jatkuminen on lähes 100% varmaa. Voin vilpittömästi suositella!”

Ville: ”Kyllä olemme, tehokkaat neliöt ja hyvä sijainti sekä kilpailukykyinen hinnoittelu markkinaan nähden ovat tärkeitä valtteja nyt ja tulevaisuudessa.”

Ville Vähäkoski (keskellä) kävi perheineen katsomassa remonttivaiheen aikana Kuokkalan asuntoja. Kuvassa oikealla Jouko Neuvonen.

Vastaavia projekteja tulossa lisää

Asuntojen jakaminen suurista asunnoista pienemmiksi on toistaiseksi osoittautunut toimivaksi konseptiksi, kun kohde täyttää sille asettamamme kriteerit. Tutkimme jokaisen ostamamme kohteen osalta, että onko suuria asuntoja mahdollista pilkkoa pienemmäksi ja onko se taloudellisesti kannattavaa.

Myymme tämän kohteen kaltaiset erinomaiset sijoitusasunnot eteenpäin piensijoittajille sähköpostilistamme kautta. Liittymällä sähköpostilistallemme saat tiedon, kun vastaavia täydellisiä sijoituskohteita tulee myyntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi