2003 valmistuneita rivitaloasuntoja Siilinjärveltä – myyntihinnat alkaen 25 760€ ja vuokratuotot jopa 7,58%!

Tarjolla valmiiksi vuokrattuja rivitaloasuntoja selvästi alle markkinahinnan

Tarjolla 2003 valmistuneita rivitaloasuntoja Siilinjärveltä. Vetovoimainen Siilinjärvi sijaitsee n. 20 minuutin ajomatkan päässä Kuopiosta. Vuokrakysyntä moderneille rivitaloasunnoille on Siilinjärvellä erittäin hyvä, sillä tarjontaa on vähän. Esim. Vuokraovessa on kirjoitushetkellä tarjolla vain 6 vuokrattavaa rivitaloasunto. Kaikki kohteen asunnot myydäänkin vuokrattuna.

Asunnot myydään selvästi alle toteutuneiden hintojen sekä välittäjän hinta-arvioiden. Kirjoitushetkellä Siilinjärven halvimman 2000-luvulla valmistuneen kaukolämmitteisen rivitalokaksion pyyntihinta on 109 500€.

Myynnissä on yhteensä 14 saunalla ja omalla terassilla varustettua asuntoa. Asunnot ovat 45 ja 55m² kaksioita sekä 74m² kolmioita. Kaikkiin kolmioihin ja osaan 55m² kaksioihin kohdistuu tuloutettua yhtiölainaa! Asuntojen myyntihinnat ovat alkaen 25 760€ ja Velattomat hinnat asettuvat välille 69 900 – 98 900€. Kohteen vuokratuotot ovat välillä 6,59% -7,58%!

Siilinjärvi asuntosijoittajan silmin

Siilinjärvi on Pohjois-Savon maakunnan keskiössä oleva kunta, joka on vain 23 kilometrin päästä yliopistokaupungista Kuopiosta. Kunnan väkimäärä on 21 428 asukasta. Siilinjärvellä on kaksi suurta asuinkeskittymää, jotka sijaitsevat yli kymmenen kilometrin päässä toisistaan: Kirkonkylä ja Toivala-Vuorela. Kirkonkylän alueella asuu noin 10 000 henkeä ja sen suurimmat asuinalueet ovat; keskusta, Leppäkaarre, Simonsalo, Harjamäki ja Kasurila. Kohde sijaitsee 2 kilometrin etäisyydellä keskustasta.

Siilinjärven väkiluku on kasvanut 2000-luvulla. Puolet väestöstä asuu keskustassa ja sen ympärillä olevilla asuinalueilla. Siilinjärven keskusta löytyy kattavasti erilaisia ruokakauppoja ja peruspalveluita ja näiden lisäksi keskustassa sijaitsee myös esimerkiksi useita pankkeja, kuntosaleja, kahviloita ja pizzeroita sekä Siilinjärven Apteekki. Keskustaan avattiin vuonna 2014 Pohjois-Savon suurin S-market. Marketin yhteyteen on suunniteltu hotellia.

Työllisyystilanne on Siilinjärvellä hyvä ja kunnan työllisyystilanne on ollut viime vuosina valtakunnan keskiarvotasoa parempi ja vuoden 2018 keskimääräinen työttömyysaste oli vain 7,1 %.

Yrityksiä Siilinjärvellä on noin 1150. Vahvimpia toimialoja ovat kaivostoiminta ja lannoiteteollisuus, metalliteollisuus, betoniteollisuus ja matkailu. Isoja työllistäjinä ovat mm Yara Suomi Oy:n tehdas ja apatiittikaivos sekä Lujabetoni Oy:n tehdas, joka sijaitsee aivan kohteen lähistöllä. Näiden lisäksi Kuopion lentoasema, jonka yhteydessä toimii Ilmavoimien Karjalan lennosto työllistää alueella. Edellä mainittujen työllistäjien lisäksi iso osa kuntalaisista käy Kuopiossa töissä.

Paikallisliikenne nojaa vahvasti savon rataan, joka kulkee kunnan läpi. Kuopioon kestää junalla alle 20 minuttia.

Siilijärven keskustasta on noin 10 minuuttia ajomatkaa Kuopion lentoasemalle, jonka yhteydessä toimii myös Ilmavoimien Karjalan lennosto.

Taloyhtiö – Asunto Oy Siilinjärven Mäntymäentie 12

Rivitaloyhtiö on rakennettu vuonna 2003 ja se seisoo kunnan edullisella vuokratontilla, jonka sopimus on voimassa aina 1.7.2052 asti.

Tehdyt remontit:

Yhtiön rakennuksissa on aiemmin toteutettu seuraavat merkittävimmät kunnossapito- ja muutostyöt:

 • Piha-aitoja osittain uusittu 2019
 • Ikkunoiden, sekä ulko- ja terassiovien tiivistys 2019
 • Leikkialue saneerattu  2018
 • Leikkialueen ja nurmialueen rajaukset parannettu 2018
 • Vesi- ja viemärikalusteet tarkistettu ja huollettu 2016
 • Valokatteiden uusiminen  2014
 • LJH säätölaite uusittu  2014
 • Salaojat tarkistettu ja huuhdeltu 2014
 • Iv-kanavisto puhdistus ja säätö  2013
 • Lukitus uusittu 2009

Tulevat remontit 2021-2025

 • Vesi- ja viemärikalusteiden tarkastus ja huolto (2021), suosituksena vedensäästökalusteiden asennus samassa yhteydessä
 • LJ-vaihtimen uusiminen ja lämmitysjärjestelmän tasapainoitus, patteritermostaattien uusiminen (2023)
 • Huippuimurien toiminnan tarkastus (tarvittaessa uusiminen) ja Iv-kanavien nuohous (2023)
 • Julkisivun puuosien huoltomaalaus (2024)
 • Käyttövesiputkistoremontin hankesuunnittelu (2022-2023) ja käyttövesiputkiston ja vesikalusteiden uusiminen (2023-2025). Samassa yhteydessä suositellaan asennettavaksi vedensäästökalusteet
 • Kylpyhuoneiden kuntotutkimus (2023-2025)

Käyttövesiputkiremontti

Juuri kun olimme laittamassa kohdetta myyntiin, ilmeni yhden asunnon käyttövesiputkessa pistevuoto. Vuoto korjattiin asianmukaisesti heti kun se oli havaittu. Kostuneelta lattia-alueelta kuivatus on parhaillaan käynnissä (pieni alue) ja kun rakenne on täysin kuiva, lattiaan asennetaan uudet materiaalit.

Emme halunneet myydä sikaa säkissä, vaan halusimme selvittää käyttövesiputkiston nykykunnon teettämällä kuntotutkimuksen Suomen Asiantuntijapalvelut Oy:llä. Kuntotutkimukseen sisältyi 4 läpivalaisuotantaa (=röntgenkuvaus). Nämä läpivalaisuotannat yhdistettynä jo ed. mainittuun vuotoon, puoltavat rakennuksen sisäpuolisten kuparisten käyttövesiputkistojen saneerausta kuluvalla PTS-jaksolla (2021-2030). Suosituksenamme on toteuttaa remontti 2-4 vuoden sisällä, mikäli vuodot yleistyvät.

Pyysimme remontista kustannusarvion. Koko remontin kustannustaso on n. 122 000 €, eli n. 151€/m², sisältäen putkitöiden lisäksi, rakennustekniset työt, suunnittelun ja valvonnan. Uudet putket tultaisiin toteuttamaan Uponorin komposiittiputkistojärjestelmällä, joten niiden käyttöikä tulee olemaan huomattavasti pidempi kuin nykyisten kupariputkien.

Olemme laskeneet myyntihintoja käyttövesiputkiremontin verran. Tämä jää meidän tappioksemme ja sinä pääset tekemään hyvät kaupat, tästä valitettavasta yllätyksestä huolimatta!

TaloyhtiöAsunto Oy Siilinjärven Mäntymäentie 12
TyyppiRivitalo, 1 kerros.
Rakennusvuosi2003
OsoiteMäntymäentie 12, 71800 Siilinjärvi
Asuntojen määrä14 kpl
Rakennuksia4kpl
Autopaikkojen määrä16 kpl. Autopaikat yhtiön omistuksessa
Vastike3,70€/m2
YhtiölainaTasalyhennys, laina-aika 12,5 vuotta. Korko 1,75%+12kk euribor (min. 1,75%)

Huom! Tasalyhenteisessä lainassa lyhennyksen suuruus on vakio, joten korkotason pysyessä samana kuukausittaisen rahoitusvastikkeen määrä pienenee.

Rahoitusvastike4,10€/kk per velallinen osake. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset-Vesi 25€/hlö/kk
-Autopaikka 10€/kk
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
KattoHarjakatto / Pelti
Putkistot:Käyttövesiputket kuparia, viemärit muovia.
Tontin omistusSiilinjärven kunnan vuokratontti. Vuokrasopimus voimassa 1.7.2052 asti. Tonttivuokra sisältyy vastikkeeseen.

Sijainti kartalla

Asuntojen kunto

Asuntoja on remontoitu vuokralaisten vaihtuessa ja kaikki asunnot ovatkin perushyvässä kunnossa.  Osaan asuntoja (25/39) on lattiaan vaihdettu laminaatti, osassa on vielä alkuperäinen muovimatto. Jos asunnon lattiassa on vielä muovimatto, saa asunnon yleisilmettä kohennettua erittäin kustannus tehokkaasti asentamalla uuden laminaatti/vinyylilattian.

Seinissä on pääosin hyväkuntoinen ja helppohoitoinen maalipinta.

Keittiöt

Keittiöt ovat alkuperäisessä, mutta hyvässä kunnossa, joten niillä on vuokrauskäytössä vielä käyttöikää reilusti jäljellä. Jokaisessa keittiössä on valkoiset ovet. Kodinkoneita ja työtasoja on uusittu tarpeen mukaan ja ne ovat pääosin hyvässä kunnossa.

Kaikkien asuntojen keittiöissä on valmiina liitännät ja paikka astianpesukoneelle. Osalla vuokralaisista on käytössä oma astianpesukone.

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat toimivia. Kolmioissa on erillinen kodinhoitohuone ja wc. Peruskuntoisten kylpyhuoneiden seinät ovat valkoista laattaa ja lattia muovimattoa.  Kaikkien asuntojen kylpyhuoneissa on ppk-liitännät. D12 asunnon kylpyhuoneen muovimatto oli ironnut betonista, mutta kosteusvauriota ei ole aiheutunut. Lattian uusiminen suositellaan kuitenkin tehtäväksi vuoden sisällä. Raportin löydät täältä.

Kaikista asunnoista löytyy sauna!

Pohjakuvat asunnoista

 • 45m² kaksiot sijaitsevat C- ja D-talojen päädyissä.
 • 55m² kaksioissa on moderni avokeittiö, jonka yhteydestä löytyy tilava olohuone.
 • 74m² kolmiot sijaitsevat A- ja B-talojen päädyissä. Myös niissä on avara olohuone + avokeittiö.

Kaikissa asunnoissa on sauna, oma piha ja terassi! Lisäksi kaikille asunnoille kuuluu oma ulkovälinevarasto.

Asuntojen vuokrat

Vuokrakysyntä moderneille rivitaloasunnoille on Siilinjärvellä erittäin hyvä, sillä tarjontaa on vähän. Esim. Vuokraovessa on kirjoitushetkellä tarjolla vain 4 vuokrattavaa rivitaloasuntoa, joista vain 1 on 2000-luvulla valmistunut! Kaikki kohteen asunnot myydäänkin vuokrattuna.

Tällä hetkellä vuokra sisältää vesimaksun. Tämä on huomioitu tuottolaskelmissa.

Myyntihinnasto

HuoneistoVelaton hinta alk.Yhtiölaina*Myyntihinta alk.Vuokratuotto%
2h+kt+s
45m269 900€-69 900€7,1 - 7,58%
2h+k+s55m²79 900€n. 0 - 54 360€32 540€n. 6,59 - 7,25%
3h+k+s78,5m²98 900€n. 73 140€25 760n. 7%

Kohteen asunnot on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.

Yhtiölainan korko on 6kk euribor + marginaali 1,75%, laina-aika 12,5 vuotta ja maksutapa tasalyhennys.
Yhtiölaina on lyhentynyt, joten myyntihinta elää vielä. Velaton hinta on eurolleen hinnastossa näkyvä.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Myyntihinnat alle alueen toteutuneiden kauppahintojen
 • Erittäin hyvä vuokrattavuus
 • Osaan asunnoista kohdistuu tuloutettua yhtiölainaa
 • Asunnot valmiiksi vuokrattu
 • Mahdollisuus remontoida asunto ja tehdä hyvä myyntivoitto
 • 2003 valmistunut kohde

Alue

 • Rauhallinen sijainti pientaloalueella
 • Siilinjärven kattavat palvelut n. 2 kilometrin päässä
 • Matkaa Kuopion keskustaan autolla vain n. 20 minuuttia

Kuvat asunnosta

Vaikka asunnot myydään vuokrattuina, ostaja pystyy tutustumaan asunnon kuntoon, koska olemme kuvanneet jokaisen asunnon.

Esitämme asuntokohtaiset kuvat yksityisyyden vuoksi vain asunnon ostajalle, joka saa kuvat itselleen mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Varaukset

Huom! Asuntojen varaukset sähköpostilla osoitteeseen varaukset@sijoitusasunnot.com.

Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot, jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan.

Lisätietoja voit kysyä meiltä!

Aarne Urvas

puh. 040 503 2215

Sähköposti:

aarne.urvas@sijoitusasunnot.com

Anttoni Kerkkonen JHS-Kiinteistöt Oy

Anttoni Kerkkonen

puh. 041 5466 400

Sähköposti:

anttoni.kerkkonen@sijoitusasunnot.com