Korkeatuottoisia sijoitusasuntoja Lahdesta – vuokratuotot 11,81 – 16,92%!

Lahdesta tarjolla hyväkuntoisesta taloyhtiöstä korkeatuottoisia asuntoja houkuttelevin hinnoin!

As Oy Lahden Mukkulankatu 34 on 60-luvulla rakennettu ja vuonna 1996 kattavan peruskorjauksen läpikäynyt 42 huoneiston taloyhtiö, joka sijaitsee Lahden Mukkulan asuinalueella hyvien peruspalveluiden äärellä reilun kahden kilometrin päässä yliopisto- ja AMK-kampuksesta viiden kilometrin päässä Lahden keskustasta.

Kohde on teknisesti toimiva ja kalleimpia taloyhtiöremontteja on toteutettu kattavasti, 1996 peruskorjauksessa uusittiin mm. käyttövesiputkistot sekä huoneistojen kylpyhuoneet ja keittiöt”

Myöhemmin olennaisimpina remontteina on toteutettu jäte- ja sadevesiviemärien pinnoitukset (2011), ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen (2013/2016) sekä hissien uusimiset (2016).

Tarjolla on tilavia 67-99m² asuntoja hyvillä pohjilla, jokaisessa asunnossa on parvekkeet, vaatehuoneet ja erilliset wc:t. Suurin osa asunnoista on vuokrattuja, mutta muutama asunto myydään tyhjinä remontoitaviksi. Tyhjät asunnot on hinnoteltu selvästi edullisemmksi kuin vuokratut.

Asunnot myydään olennaisesti alle alueen toteutuneiden hintojen ja välittäjän arviokirjan arvioiden.

Vaikka Lahteen on rakennettu viime vuosina paljon, ei se näy isompien perheasuntojen vuokratarjonnassa. Mukkulassa on vuokrattavana (Oikotie.fi) tällä hetkellä 17 isompaa asuntoa, joista kolmioita 10kpl, neliköitä 4kpl ja kolme viiden huoneen asuntoa.

Vuokratuotot ovat erittäin korkeat! Näin korkea vuokratuotto pitää huolen siitä, että kassavirta on positiivisempi kuin Aira Samulin!

Tämän kohteen asunnot on myyty.

Asunnot

Suurin osa asunnoista on peruskuntoisia. Kohteessa on myös muutamia siististi pintaremontoituja sekä myös vastaavasti pinnoiltaan kuluneempia asuntoja. Pääsääntöisesti lattiassa on peruskuntoinen muovimatto, osassa asunnoista on seinä- ja lattiapinnat uusittu tyylikkäästi.

Pisteytyksessä asuntojen seinäpinnat saivat 2,1 ja lattiapinnat 2,15 pistettä (asteikolla 1-3). Asuntojen ilmettä ja tasoa pystyy nostamaan seinä- ja lattiapintoja päivittämällä

Keittiöt

Keittiöt ovat toimivia ja pääsääntöisesti peruskuntoisia, osaa on remontoitu ja paranneltu tarpeen mukaan. Pisteytyksessä keittiöt saivat keskiarvopisteet 1,95/3. Kodinkoneet on vaihdettu tarvittaessa uusiin, liedet on keskimäärin peruskuntoisia ja jääkaapit hyvää perustasoa keskiarvopisteet: liesi 2,05 ja jääkaappi 2,08 (asteikolla 1-3).

Jo kaappien ovien, tasojen ja välitilan parannuksella asuntojen tasoa pystyy varsin kustannustehokkaasti nostamaan jos kaappien rungot ovat hyväkuntoiset.

Jokaisesta keittiöstä löytyy paikka ja liitännät astianpesukoneelle!

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat suurimmalta osin peruskuntoisia kylpyhuoneita kaakeloiduilla seinillä ja laattalattialla tai muovimatolla. Mukaan mahtuu muutama hyväkuntoinen kylpyhuone sekä pari lähivuosina remonttia kaipaavaa kylpyhuonetta.Kylpyhuoneet saivat pisteytyksessä 2/3 pistettä.

Kaikissa asunnoissa on myös erilliset wc:t, jotka ovat pääsääntöisesti siistejä ja hyväkuntoisia, osassa on muovimattoa ja osassa laattalattia, keskiarvopisteet 1,98/3 pistettä.

Pohjakuvat

67m² kolmioissa on kaksi makuuhuonetta, erillinen keittiö, olohuone ja tilava parveke. Asunnoissa on erillinen wc ja vaatehuone tuo mukavasti säilytystilaa. Ikkunanäkymät kahteen suuntaan, parveke suuntautuu länteen.

83m² asunnot ovat tilavia huoneistoja, joissa mukavan kokoinen parveke, erillinen wc sekä vaatehuone. Ikkunanäkymät kahteen suuntaan ja parveke myös länteen ilta-auringon suuntaan.

99m² huoneistot ovat harvinaisen tilavia neljän makuuhuoneen perheasuntoja, joissa myös erillinen wc, parveke ja vaatehuone. Läpitalon asunnosta ikkunanäkymät avautuvat kolmeen eri ilmansuuntaan, olohuoneesta pääsee nauttimaan vaikkapa aamukahvit itään suuntautuvalla parvekkeella.

Lahti sijoituskohteena

Lahti on Vesijärven rannalla sijaitseva Päijät-Hämeen maakuntakeskus, Suomen uusin yliopistokaupunki ja Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Lahden asukasluku on kasvanut tasaisesti ollen tällä hetkellä n. 120 000. Lahti on Suomen 9. suurin kaupunki. Lahti tunnetaan vahvana urheilu- ja kulttuurikaupunkina. Eri palloilulajien pääsarjajoukkueiden lisäksi Lahti muistetaan kansainvälisistä talviurheilukisoistaan. Kansainväliseen maineeseen noussut Sinfonia Lahti on monipuolistaneet Lahden tarjontaa kulttuurikaupunkina.

Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta ja se sijaitsee melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, johon kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka. Lahti kuuluu käytännössä Helsingin metropolialueeseen, koska pääkaupunkiseudun kasvu säteilee Lahteen. Samaan kokonaisuuteen liittyvät Helsinki–Lahti-moottoritie ja Lahden oikorata. Matka-ajan kutistaminen Helsingin suuntaan onkin tuottanut 2000-luvun puolivälistä alkaen tulosta ja työssäkäynti pääkaupunkiseudulle ja sieltä Lahteen on lisääntynyt huomattavasti.

Nopeimmillaan junamatka Helsingistä Lahteen kestää 48 minuuttia. Ajomatka Lahdesta Helsinkiin on 105km Lahdenväylää (Valtatie 4) pitkin. (Lähde: Wikipedia)

Mukkula

Mukkula sijaitsee viisi kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen päin. Alueelta löytyy ostoskeskus, pienemmät marketit, Prisma, kirkko, ala- ja yläkoulu, päiväkodit ja useampi palvelukeskus, joten Mukkula on hyvä vaihtoehto vaikkapa lapsiperheille.

Myös liikunnallisille asukkaille löytyy tarjontaa sillä kilometrin säteellä sijaitsee frisbeegolfkenttä, Mukkalan kuplahalli ja tekonurmi, tenniskentät, Kuntokeskus Liikku sekä Merrasjärven ympäri kiertävä ulkoilureitti uimarantoineen. Myös Vesijärven rannoille ja venesatamaan on lyhyt etäisyys.

Reippaat pari kilometriä keskustan suuntaan Mukkulankadulla sijaitsee tuhansien opiskelijoiden ja satojen työpaikkojen LUT-yliopisto- ja LAB-ammattikorkeakoulukampus sekä yrityskeskus Isku Center.

Mukkulasta on hyvät yhteydet keskustaan joko autolla tai Lahden Seudun Liikenteen busseilla, jotka kulkevat säännöllisesti. Bussipysäkit ovat kohteen vieressä.

As Oy Lahden Mukkulankatu 34

As Oy Lahden Mukkulankatu 34 on 60-luvulla rakennettu ja vuonna 1996 kattavasti peruskorjattu 42 huoneiston taloyhtiö, joka koostuu kahdesta 7 kerroksisesta asuinrakennuksesta. Kohteessa ei ole ainuttakaan yksiötä eikä kaksiota vaan kaikki asunnot ovat isompia 67-99m² huoneistoja. Positiivinen juttu on, että autopaikkoja (pistokepaikat, katokset, autotallit) on mukavasti ja ne on yhtiön omistuksessa.

Kohde on teknisesti toimiva ja ikäisekseen tyydyttävän hyvässä kunnossa. Merkittävimmät tehdyt remontit ovat käyttövesiputkistojen uusiminen (1996), huoneistojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden uusiminen (1996), jäte- ja sadevesiviemärien pinnoitukset (2011), ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen (2013/2016) sekä hissien uusimiset (2016).

Lisäksi toteutimme keväällä 2021 julkisivun kunnostustöitä; huonokuntoiset julkisivutiilet ja tiilisaumat uusittiin ja pohjakerroksen betoniseinä ja puuosat (autotallin ovet, puupaneloinnit) kunnostettiin ja huoltomaalattiin. Toimenpide antoi silauksen kohteen ulkoasulle ja pidentää julkisivun käyttöikää

Kalliille taloyhtiöremonteille ei ole tarvetta ja seuraavan viiden vuoden jaksolle oleellisimpina remontteina suositellaan parvekkeiden kunnostus (Tarkastustalon raportin mukaan kustannusarvio n. 1000 eur/parveke), lämmönsiirtimien uusiminen, ilmanvaihdon nuohous ja säätö ja vesikaton sekä remontoimattomien kylpyhuoneiden kuntotarkastus.

Kohteen pihapiiri ja ympäristö ovat varsin siistit. Vieressä on puistoalue, jonne useimmista asunnoista avautuu hienot vehreät näkymät.

Ostajien myöhemmin mahdollisesti tekemien asuntoremonttien voi myös olettaa vaikuttavan positiivisesti kohteen profiiliin sekä asuntojen houkuttelevuuteen ja hintakehitykseen.

TaloyhtiöAs Oy Lahden Mukkulankatu 34
TyyppiKerrostalo
Rakennusvuosi1968, peruskorjaus 1996
OsoiteMukkulankatu 34, 15240 Lahti
Rakennuksia2 kpl
Kerroksia7 asuinkerrosta + pohjakerros
Asuntojen määrä42 kpl
HissiOn. Molemmissa taloissa.
Autopaikkojen omistus35kpl pihapaikat, 11kpl autokatokset, 4kpl autotalleja. Kaikki yhtiön omistuksessa
Käyttökorvaukset asukkailleVuokraan ja vastikkeeseen sisältyy Elisan kaapeli-tv sekä taloyhtiönetti. Pistokepaikka 12 €/kk, autokatos 24€/kk ja autotalli 38€/kk.
Vesi: kulutuksen mukaan, kylmä 4,2€/m³, lämmin 7,8€/m³.
Saunamaksu 10€/hlö/kk.
Vastike3,5€/m2
Runko/julkisivuBetonirunko / tiiliverhous
VesikattoTasakatto, huopakate
IlmanvaihtoKoneellinen poistoilmanvaihto
LämmitysmuotoKaukolämpö
Tontin omistus6.141m2, vuokra, 31.5.2030 asti, Lahden kaupunki, n. 10.262.€ (2020) (n. 0,25€/m2), indeksikorotukset

Tehdyt remontit

Peruskorjauksessa 1996 suoritettuja toimenpiteitä:

 • Vesikaton huopa uusittu
 • Julkisivujen ja parvekkeiden  peruskorjaus
 • Keittiöiden  ja kylpyhuoneiden peruskorjaus
 • Saunaosastot  uusittu

Sähkö- ja lvi-järjestelmään 1996 suoritettuja toimenpiteitä:

 • käyttövesiputkistot uusittu
 • saunatilojen lvi-järjestelmä uusittu
 • pesulaosaston  laitteet  on  uusitt
 • porrashuoneiden  kytkin-pistorasiakalusteet sekä valaisimet  on uusittu
 • asuntojen keittiö-  ja kh-tilojen kalusteet  ja osa johdotuksesta  on  uusittu
 • asuntoryhmäkeskukset  on  uusittu
 • valaisimet ja kytkin-pistorasiakalusteet  on  uusittu
 • rakennuksiin  on  asennettu kiinteistöautomaatio sekä huoneistokohtaiset vedenmittaus järjestelmät
 • lämmönsiirtimet uusittu
 • lämmitysverkoston sulku- ja säätöventtiilit uusittu

2005-2021 suoritettuja toimenpiteitä:

 • IV-kanavien nuohous ja säätö 2005
 • Kattokaivojen korjaus 2010
 • Viemärit pinnoitettu 2011 (jäte- ja sadevesiviemäri)
 • LTO-koneiden uusiminen 2011 (saunaosasto)
 • Autokatoksien ja jätekatoksen huoltomaalaus 2012
 • Piha-aidan uusiminen 2012
 • Lämmityksen perussäädön suunnitelmat 2013
 • Rakennusautomaation energiansäästö toimenpiteet 2013
 • Rakennusautomaation huoltotoimenpiteet 2013
 • Avattavien Ikkunoiden uusiminen 2013 (mse- ikkunat)
 • Rakennusautomaation laajennus, sääolosuhteet 2014
 • Olohuoneiden ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen 2016
 • Hissit uusittu molempiin rakennuksiin 2016
 • Tiilijulkisivun korjauksia (huonokuntoisten tiilien ja saumojen uusiminen) ja ulkovaipan tiivistyksiä (2021)
 • Pohjakerroksen betonisen ulkoseinän paikkakorjauksia, sekä puuosien ja kiviainespintojen huoltomaalaus (2021)

Tulevat remontit

 • Huoltokirjan mukaiset huoltotyöt
 • Vesikattojen tarkastukset / kuntoarvion tekeminen tarkastelujakson aikana
 • Raitisilmasuodattimien vaihtotyö (2023-2025)
 • Parvekkeiden kunnostustyö (42 kpl) Tarkastustalon laatiman raportin ja toimenpide-erittelyn pohjalta, budjettikustannus yht. n. 28.000 € + alv > Työlukuna remonttikustannus n. 1.000 €/ parveke. Suositus toteutusajankohdaksi 2023-2025.
 • Auto- ja roskakatoksen huonokuntoisten puuosien uusiminen ja huoltomaalaus (2024-2025)
 • Iv-järjestelmän nuohous ja säätö (2025)
 • Uvv varastojen huoltomaalaus (seinät + lattiat)
 • Taloyhtiön pesuhuoneiden seinissä olevien kopolaattojen uusiminen
 • Nykyisen Atmostech järjestelmäautomaation modernisoiminen, esim. Oumanin tai  Ecostruxure Building järjestelmään 2021 aikana. Asia on otettu selvityksen alle (5/2021).
 • Lämmönsiirtimien uusiminen tarkastelujakson lopulla.
 • Kylpyhuoneiden kuntotarkastus (2022-2025)

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Yhtiöjärjestys

-Talousarvio

-Pohjakuvat

-Kuvia taloyhtiöstä

-Välittäjän arviokirja

-Maanvuokrasopimus

-Kunnossapitotarveselvitys

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Korkea vuokratuotto
 • Taloyhtiö hyvässä kunnossa
 • Valmiiksi vuokratut asunnot
 • Ostohinnat reilusti alle alueen hintojen
 • Perheasuntoihin saa pitkäaikaisia vuokralaisia

Alue

 • Lahti on 120.000 asukkaan yliopistokaupunki
 • Alueella hyvät peruspalvelut
 • Yliopisto ja AMK-kampus lähellä
 • Hyvät yhteydet keskustaan

Varaa rohkeasti omasi varaustaulukosta

Varaa haluamasi asunto sivun ylälaidassa olevasta taulukosta. Toimitamme asuntojen varaajille asuntojen isännöitsijäntodistukset sekä valokuvat asunnoista sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit sen jälkeen tutustua dokumentteihin rauhassa, ja yhteyshenkilömme on sinuun sen jälkeen yhteydessä ja vahvistaa varauksen kanssasi.

Klikkaa kuvaa ja lue artikkeli asioinnista kanssamme

Mikäli olet ostamassa meiltä sijoitusasuntoa ensimmäistä kertaa, tai muistisi kaipaa virkistystä, lue ohjeet sijoitusasunnon ostamisesta Sijoitusasunnot.comilta

Laitoimme usein kysytyt kysymykset sekä normaalit toimenpiteet meidän kanssa kaupanteosta niin sanotusti yksiin kansiin tähän artikkeliin. Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.comilta. Mikäli mikään kaupanteossa askarruttaa, etkä löydä siihen vastausta tuosta artikkelista, ole suoraan yhteydessä Aarneen tai Anttoniin, yhteystiedot löydät tämän myyntisivun lopusta.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Lisätietoja voit kysyä meiltä!

Aarne Urvas

puh. 040 503 2215

Sähköposti:

aarne.urvas@sijoitusasunnot.com

Hannu Takala

puh. 040 5668 499

Sähköposti:

info@asuntosalkunrakentaja.fi