Ostin ensimmäisen sijoitustonttini – tällainen diilistä tuli
Sijoituskohteiden lukumäärän kasvaessa huomaa, että pelkästään kohteiden pyörittäminen vie päivittäin merkittävän osan ajasta, joka on jostain tuottavammasta pois. Etenkin silloin, kun ostaa ns. kehityskohteita, kuten Vaajakosken Teollisuustalo meillä tällä hetkellä on. Sen vuoksi olen etsinyt sijoitussalkkuun myös sellaisia kohteita, jotka eivät lisää päivittäistä työkuormaa. Niinpä päädyin ostamaan ensimmäisen sijoitustonttini.
Sijoitustontti
Tontin sijainti
Tontti sijaitsee Jyväskylän ruutukaava-alueella, keskustan läheisyydessä. Tontilla on olemassa kaksi erillistä kiinteistöosakeyhtiötä, joiden kanssa on tehty vuokrasopimus. Tontin paikka on niin hyvä, että vaikka rakennuksia ei olisikaan, rakennusliikkeet olisivat varmasti kiinnostuneita siitä.
Vuokrasopimus ja vuokratuotto
Kiinteistöyhtiöiden kanssa on tehty uudet 50-vuoden vuokrasopimukset. Vuokra on 20.000 euroa vuodessa ja kiinteistöyhtiöt vastaavat kaikista tontin kustannuksista, myös vakuutuksista sekä kiinteistöverosta. Vuokrasumma jää siis nettona vuokranantajalle. Vuokratuotto suhteessa tontin hintaan on samaa luokkaa verrattuna Jyväskylässä sijaitsevaan sijoitusasuntoon.
Ylläpidon helppous
Asuntosijoittamiseen verrattuna moni aika-, raha- ja stressisyöppö jää pois. Suurimpina vuokraamiseen ja vuokralaisiin liittyvät asiat, yhtiö-/hallituksen kokoukset sekä asunnon ja taloyhtiön remontit. Tontin kohdalla yhden laskun lähettäminen vuodessa riittää, ja se on siinä. Kohdetta voi hallinnoida vaikka toiselta puolelta maapalloa. Veroilmoituksen täyttäminenkin on suhteellisen helppoa.
Pankin suhtautuminen
Pankki suhtautui, kuten olettaa saattoi, hyvin myötämieleisesti hankkeeseen. Rahoitusehdot olivat hyvät ja tontille laskettiin sama vakuusarvo kuin asunnolle.
Kiinnostaako sijoitustontin hankinta?
Jos olet kiinnostunut sijoitustontin hankinnasta, jätä meille yhteystietosi. Heti kesän jälkeen meille saattaa tarjoutua mahdollisuus ostaa lisää tontteja, joissa vuokralaisena suurella todennäköisyydellä taloyhtiöitä – eli erinomaisia vuokralaisia. Jätä mietteesi myös kommenteihin, jos sinulle heräsi kirjoituksestani jotain ajatuksia.
Vastaa
Lue seuraavaksi
Vinkkejä sijoituslainan neuvotteluun pankissa
Sijoittajan suhde pankkiin tai pankkeihin on tärkeässä roolissa. Listasimme tärkeimmät seikat, joilla olet vahvoilla neuvottelupöydän ääressä.
Vuokratuottolaskuri: Sijoitusasunnon vuokratuoton laskeminen
Vuokratuottolaskuri on asuntosijoittajan tärkeimpiä työkaluja. Sen avulla voi nopeasti ja helposti laskea kohteen vuokratuoton eli sijoituskohteen kannattavuuden ja vertailla eri kohteita keskenään.
Kelan asumismenojen ylärajat ja niiden vaikutukset asuntojen vuokraustoimintaan
Kelan asumismenojen ylärajat ovat herättäneet keskustelua ja niiden vaikutukset näkyvät tällä hetkellä vuokramarkkinoilla. Tässä blogitekstissä käsitellään lyhyesti, mitä asumismenojen ylärajat tarkoittavat, miten ne vaihtelevat eri kaupungeissa sekä miten ne vaikuttavat vuokrattavuuteen ja vuokrankorotuksiin. Kelan tuet eivät kosketa kaikkia vuokralaisia, mutta ylärajoista ja niiden vaikutuksista on silti hyödyllistä olla tietoinen.
Hei, olen aloitteleva sijoittaja, ja tonttiin sijoittaminen kiinnostaisi. Onko tällä hetkellä millainen tilanne tonttien suhteen?
Moikka Markus!
Tällä hetkellä (7.4.2021) myytävien sijoitustonttitilanne on pyöreä nolla. Kannattaa seurata uutiskirjeemme ilmoittelua, sieltä saa parhaiten uusista sijoituskohteista tiedon.
Toi kuulosti hyvältä. Itse harkitsen tekeväni jonkun asunto/toimitila/ ta tontti sijoituksen.
Voin olla mukana, täytyy etsiä se kohde.
Hei!
Täällä myös kiinnostusta sijoitustontteihin!
Vaikuttaisi siltä, että jo tässä viestiketjussa riittäisi tarpeeksi voimaa tehdä kimppaostos?
Moi, olen kiinnostunut tontteistä. Saa lähettää tietoa.
Hei
Olisin hyvin kiinnostunut sijoitustonteista. Kaikki informaatio kiinnostaa kovasti.
Moi!
Komppaan edellistä eli minuakin kiinnostaa tontin omistaminen ja sen vuokraus sijoittamismielessä. Joten mielelläni otan vastaan kaiken siihen liittyvän informaation vastaan mukaanlukien mahdolliset sijoitustarjoukset. Mutta piensijoittajana omalla kohdallani kimppahankkeet ovat toistaiseksi lähempänä realismia. Luin, että kiinteistöyhtiöiden kanssa on tehty jopa 50-vuoden vuokrasopimuksia kiinteällä vuosihinnalla. 50-vuotta on aika pitkä sijoitushorisontti, esim. on aika vaikeaa ennustaa mm. inflaation kehitystä noin pitkälle aikavälille. Siksi kysynkin, että tehdäänkö näissä tontinvuokrauksissa aina tällaisia pitkiä kiinteähintaisia sopimuksia? Vai voisiko hintatasoa tarkistaa useammin esim. markkinatilanteiden mukaan tai sitoa vuotuista tontinvuokraa joihinkin indekseihin?
Hei,
Vuokra sidotaan usein indeksiin, useimmiten käsittääkseni elinkustannusindeksiin.
Moi,
Olisin myös kiinnostunut tonttisijoittamisesta ja erityisesti kimpahankkeista, koska sijoitettavaa pääomaa ei vielä ole kuusinumeroista summaa. Onko kimppahankkeita siis näköpiirissä?
Jos Oulun seudulla tontteja tarjolla niin mulle viestiä. 🙂
Moi,
laita viestiä kun projekti etenee. Kiinnostaa.
Jari
Moi!
Tontin vuokraus kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Olen aina kuvitellut, että tontit ovat aina kaupungin / kunnan omistuksessa, mutta mutu ei ollut tässäkään tapauksessa todellisuutta.
Millaisia tontteja voisi olla näköpiirissä? Millä hinnalla pääsee mukaan?
Pasi
Terve Pasi!
Näköpiirissä on tontteja, jotka on vuokrattu taloyhtiöille. Hinta määrittyy täysin tontista maksettavan vuokran mukaan, mutta hinnat pyörivät yleensä muutamassa sadassa tuhannessa. Yksi hyvä vaihtoehto on lähteä sijoittamaan kimpassa tonttiin, jos ostohinta yhdelle sijoittajalle liian korkea.