Uusia valmiiksi vuokrattuja toimitiloja Jyväskylän Seppälänkankaalta jopa 8,5% tuotolla!

Pääsemme nyt tarjoamaan ensimmäistä kertaa mahdollisuutta sijoittaa uusiin tuottaviin toimitiloihin. Kyseessä on Jyväskylän Seppälänkankaalle rakennetuista ja rakenteilla olevista halleista, jotka pitävät sisällään tuotanto-, varasto- ja toimistotilaa. Myytävänä on viisi erikokoista tilaa, joissa on valmiina pitkät vuokrasopimukset ja hyvät vuokralaiset.

Toimitilasijoittamiseen pätee hyvin samanlaiset periaatteet kuin asuntosijoittamiseenkin. Tilan on syytä olla logistisesti hyvällä sijainnilla, hyväkuntoinen ja helposti vuokrattavissa erityyppisten toimijoiden tarpeisiin. Tässä kohteessa kaikki kriteerit täsmäävät ja siksi olemme sitoutuneet ostamaan tiloja myös omaan pitosalkkuumme.

Hyvä syy sijoittaa toimitiloihin on vuokratuotto, joka on usein selvästi asuntoja parempi. Toimitilat tekevät myös hyvää salkun hajauttamisen kannalta.

Näissä kohteissa päästään  7,8 – 8,7%:in tuottoihin, mikä on erinomainen saavutus, kun ottaa huomioon, että kyseessä on uudiskohde kasvavan kaupungin suurimmalla teollisuusalueella ja tiloissa valmiit hyvät vuokrasopimukset.

Tilojen maksuaikataulu on sovittu myös joustavasti niin, että kauppojen yhteydessä maksetaan käsiraha ja loput kauppahinnasta, kun tila luovutetaan valmiina tuottamaan.

TOIMITILAT SIJOITUSKOHTEENA

Monelle asuntosijoittajalle siirtyminen asunnoista liike- varasto- tai tuotantotiloihin on luonnollinen askel kohti parempia tuottoja. Sijoittajan varallisuus kasvaa huomattavasti nopeammin 8%:n vuokratuotolla kuin puolta pienemmällä, jonka vastaavasta uudiskohteesta voisi asuntopuolella saada. Velkavipu ja korkoa korolle -efekti kiihdyttävät eroa entisestään ajan kuluessa.

Uusissa toimitiloissa, samoin kuin asunnoissa, ei ole tietenkään korjausvelkaa. Hallit ovat tekniikaltaan kuitenkin huomattavasti yksinkertaisempia kuin asuinkerrostalot, joten halleihin ei vuosien saatossa myöskään kerry samalla tavalla korjausvelkaa kuin asuntoihin.

Yritykset eivät ihan heppoisin perustein lähde muuttamaan toimipistettänsä sopimuskauden päättymisen jälkeen, joten todennäköistä on, että samat vuokralaiset jatkavat tiloissa ensimmäisen sopimuskauden päättymisen jälkeen. Parhaimmillaan hallit ovat sijoituskohteena erittäin tuottoisia ja vaivattomia.

KOHTEEN SIJAINTI

Kiinteistö sijaitsee Jyväskylän pohjoispuolella Seppälänkankaan teollisuusalueella, noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Tilat sijaitsevat osoitteissa Jarru 1 ja Jarru 3, 40320 Jyväskylä. Alueella on kasvanut ja laajentunut viime vuosina merkittävästi. Aivan hallien vieressä sijaitsee mm. valtava postin logistiikkakeskus.

Katu, jolla rakennukset sijaitsevat, on rakennettu vasta viime vuonna, joten se ei vielä näy Googlen kartassa. Kuvagalleriassa on kuva Jyväskylän kaupungin kaavakartasta, josta sijainti selviää tarkalleen. 

MYYTÄVÄT TILAT

Myynnissä on viisi erikokoista hallitilaa samasta teollisuuskiinteistöstä (Jarru 3). Kiinteistö on kiinteistöosakeyhtiö, jossa jokainen tila on oma osakkeensa.

Lisäksi tarjolla on suurempi erillinen teollisuushalli (Tila 6, joka on osoitteessa Jarru 1), joka voidaan myydä yhtenä kokonaisuutena. Kiinteistössä on kolme erillistä tilaa, josta kaikki on vuokrattuna kolmen vuoden sopimuksella. Ostaja voi halutessaan ostaa hallin perustettavan kiinteistöosakeyhtiön nimiin ja hakea yhtiölle yhtiölainaa. Voimme tarvittaessa opastaa ja auttaa asiassa.

Koko:Vuokrasopimus:Vuokra:Vastike:Vuokratuotto /v:Velaton mh: Vuokratuotto%
Tila 1857,5 m25 vuotta7.289 €/kk1.501 €/kk69.458 €890.481 €7,80 %
Tila 2237 m23 vuotta2.179 €/kk415 €/kk21.165 €258.110 €8,20 %
Tila 3697 m25 vuotta5.071 €/kk868 €/kk50.433 €630.413 € 8,00 %
Tila 470 m21 vuosi595 €/kk123 €/kk5.670 €66.706 € 8,50 %
Tila 5126 m25 vuotta1.173 €/kk
132 €/kk12.488 €152.298 €8,20 %
Tila 61317,3 m23 vuotta11.669 €/kkVuokralainen vastaa140.025 €1,609.482 €8,70 %

Vuokrat ja vastikkeet ovat alv 0%:ia.

Huom! Tiloissa 1-5 on yhtiölainaa noin 50%:ia velattomista myyntihinnasta ja tilaan 6 on mahdollista saada 60%:ia yhtiölainaa. Lainan takaisinmaksu on 15v lainanmaksuohjelman mukainen ja korko n. 2,5%:ia. Yhtiölainatiedot tarkennetaan ostajien kanssa.

Tiloissa 1 ja 2 ovat erinomaiset vuokralaiset, joiden liikevaihdossa puhutaan kymmenistä miljoonista euroista. Tilan 3 vuokralaisen liikevaihto miljoonia euroja. Tilojen 4 ja 5 yhtiöiden liikevaihto pyörii sadoissa tuhansissa euroissa. Tilassa 6 (kokonainen kiinteistö) on useiden miljoonien liikevaihtoa pyörittäviä yrityksiä.

Vuokrasopimukset annetaan nähtäville kauppaneuvottelujen edetessä.

Jarru 1 kiinteistön osalta on sovittu, että vuokralainen vastaa kaikista kustannuksista vuokran lisäksi, jonka vuoksi vastike näkyy laskelmissa nollana.

Tila 1 valmistuu kesän aikana ja tilat 2-5 syyskuun 2018 loppuun mennessä. Tila 6 (Jarru 1, kokonainen kiinteistö) on jo valmis.

TILOJEN VARUSTELU

Tilojen perusvarustelu:

 • Asfaltoitu piha
 • Parkkipaikat
 • Pihan valaistus
 • Kustannustehokas maalämpö
 • Nosto-ovi 4,5x5m
 • Yksi käyntiovi per tila
 • WC ja vesipiste
 • Öljynerotuskaivo
 • Lattiakaivoja vähintään 1 per tila, isommissa tiloissa useampia
 • 2 x voimavirtapistoke per 100m² hallitilaa
 • 4 x normaali pistoke per 100m² hallitilaa
 • Kuitubetonilattia, pinnassa Master-Stop hiertopinnoite
 • Isännöinti ja kiinteistönhuoltosopimus yhtiöltä
 • Loisteputkivalaistus
 • Hallien vapaa korkeus noin 6m

Hallitilat ovat uusia, joten ne on suunniteltu vastaamaan yritysten toimitilatarpeita mahdollisimman hyvin. Tilojen muunneltavuus on pyritty huomioimaan parhaalla mahdollisella tavalla jo suunnitteluvaiheessa, jotta tiloja voi tarpeen tullen varustella uudelleen tai pilkkoa useamman eri toimijan käytettäväksi.

MIKSI TÄMÄ KOHDE?

 • Uudiskohde suositulla ja logistisesti erinomaisella sijainnilla
 • Mahdollisuus kovaan vuokratuottoon
 • Noin 50% valmista yhtiölainaa kauppahinnassa
 • Modernit, helposti muunnettavat ja hyvin varustellut tilat
 • Valmiit vuokralaiset pitkillä sopimuksilla

KUVAGALLERIA

Kuvia valmiista hallista

Kuvat ovat myytävästä ja jo valmistuneesta Jarru 1 -kiinteistöstä.

Kuvia kiinteistön rakennustyömaalta

Jarru 3 -kiinteistö on parhaillaan rakenteilla.

LISÄTIEDOT JA MATERIAALIT

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm:

 • PDF-muotoiset pohjakuvat
 • Julkisivu- ja asemapiirrokset
 • Yhtiöjärjestys
 • Arvio kiinteistönhuoltokustannuksista
 • Tonttien maanvuokrasopimukset
 • Vuokrasopimusmallin (allekirjoitetut sopimukset saatavilla ostajille)
 • Kuvagalleria

KAUPANTEKO

Kaupanteko:

Kohteista tehdään tässä vaiheessa kauppakirjat ja maksetaan velattomasta hinnasta sovittava käsiraha. Loput kauppahinnasta maksetaan siinä vaiheessa, kun tilat luovutetaan valmiina.

Yhteystietomme

Henrin kuva

Henri Neuvonen

Varaukset ja lisätiedot

puh. 0400 778 146

henri.neuvonen
@sijoitusasunnot.com