Sisältöön sitemap
19.10.2021

Suurin riski asuntosijoittamisessa

Asuntosijoittamisessa on riskejä, ihan kuten kaikessa muussakin sijoittamisessa. Korot voivat nousta, vuokralainen voi paljastua sekopääksi tai asuinalueen hintakehitys voi lähteä laskuun. Asuntosijoittamisen riskeistä olemme kirjoittaneet erillisen kirjoituksen. Se kannattaa lukaista,  jos asuntosijoittamisen riskit kokonaisuudessaan kiinnostavat sinua.

Se kirjoitus ei kuitenkaan ota kantaa asuntosijoittamisen suurimpaan riskiin.

Asuntosijoittajan suurin riski on aloittamatta jättämisen riski.

Jos ei aloita, ei toki mikään muu asuntosijoittamisen riski pääse konkretisoitumaan.  Mutta jos ei aloita, ei pääse myöskään varallisuuden kasvuun ja omistamiseen kiinni. Ja etenkin omistamiseen on tärkeä päästä kiinni, sillä kun omistat jotain joka tuo sinulle lisää tuloja, pääset hyötymään korkoa korolle -ilmiöstä, joka on vaurastumisen avain.

Kukaan ei nimittäin ole rikastunut siten että palkkatöistä saadusta palkasta olisi kuukausittain jemmannut tietyn summan rahaa patjan alle. Pääoma on tärkeä saada poikimaan ja kasvamaan korkoa korolle.

Vitkastelu ja liian myöhään aloittaminen liippaavat läheltä, mutta eivät ole läheskään yhtä suuria riskejä kuin aloittamatta jättäminen. Kuitenkin esimerkiksi Harri Hurun isännöimässä, suositussa Ostan asuntoja -podcastissa moni vieras kertoo asuntosijoitusurallaan katuvansa lähinnä sitä, ettei tajunnut aloittaa aikaisemmin.

Asuntosijoittaminen voi jäädä aloittamatta sen takia, että

  • pelkää menettävänsä kaiken sijoitetun omaisuuden
  • jämähtää opiskelemaan ja lukemaan aiheesta, muttei lähde tarjoamaan kohteista
  • löytää muita, itselleen mielekkäämpiä sijoitusinstrumenttejä

Jos rahojen menettäminen pelottaa, niin luultavasti olet sijoittamassa kerralla liian paljon rahaa varallisuuteesi nähden, horisonttisi ei ole tarpeeksi kaukana, pelkäät kaikkien munien laittamista samaan koriin tai et ole lukenut asuntosijoittamisesta tai vuokranantajuudesta tarpeeksi.

Jos taas muut sijoitusinstrumentit kiinnostavat enemmän, se on täysin ok.

Aloittaminen on kaikista tärkeintä. Ensimmäinen sijoitusasunto harvoin on paras sijoitusasunto mitä sijoittajaa tulee hankkimaan, täydellisestä sijoitusasunnosta puhumattakaan. Eikä ensimmäisen sijoitusasunnon pidäkään olla paras – hyvä riittää.

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole vähätellä muita riskejä tai usuttaa aloittelijoita suin päin markkinoille susien syötäväksi. Perusasiat haltuun joko kirjaston kirjoilla tai meidän ilmaisella verkkokurssilla. Sen jälkeen käytännön toimenpiteet jatko-opiskelun lomassa opettavat ja vievät eteenpäin isolla kädellä.

Läksyt pitää tehdä. Sen jälkeen markkinoille harjoittelemaan ja tekemään löytöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin moni muu sijoituskohde?

24.11.2023

Sijoittaminen on mainio keino laittaa raha tuottamaan sen sijaan, että makuuttaisi rahaa tilillä. Nykyään sijoittajalle on tarjolla monia eri vaihtoehtoja ja sijoitusmaailma voi vaikuttaa erityisesti ensikertalaisen silmin monimutkaiselta. Asuntosijoittaminen erottuu kuitenkin vaihtoehtojen joukossa edukseen. Tässä artikkelissa pureudumme siihen, miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahastoihin sijoittaminen.

Tämän verran tarvitset rahaa ensimmäisen sijoitusasunnon ostamiseen

10.10.2023

Usein luullaan, että asuntosijoittamisen aloittaminen vaatii valtavasti omaa rahaa eli omarahoitusosuutta. Totuus on kuitenkin se, että siihen pääsee kiinni melko pienellä rahalla. Tässä artikkelissa avataan tarkemmin sitä kuinka sijoitusasunnon ostaminen yleensä rahoitetaan.

Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen

10.10.2023

Ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista ei kannata jäädä harkitsemaan loputtomasti. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä pidempi aika sinulla on kasvattaa varallisuuttasi ja kerryttää vuokratuloja.

Aloita asuntosijoittaminen: houkutteleva tapa kasvattaa omaa varallisuutta

06.10.2023

Asuntosijoittaminen on sijoitusmuoto, joka tarjoaa houkuttelevan tavan kasvattaa varallisuutta ja saavuttaa taloudellista riippumattomuutta. Lue miksi juuri nyt on erinomainen aika astua asuntosijoittamisen maailmaan ja miksi se sopii lähes kaikille. 

Lue lisää blogistamme

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi