Sisältöön sitemap

Sijoitusasuntoja yli 10% vuokratuotolla Raumalta reilusti alle markkinahintojen!

Sijoitusasuntoja yli 10% vuokratuotolla Raumalta reilusti alle markkinahintojen!

Huom! Viimeinenkin asunto meni jo kaupaksi, joten kaikki asunnot on nyt myyty!

Kyseessä on Raumalle 1970-luvun alussa rakennettu kerrostalokohde, josta on tarjolla valmiiksi vuokrattuja asuntoja yli 10% vuokratuotolla todella houkuttelevin hinnoin!

Isoissa asunnoissa osakemäärä on tavallista alhaisempi, joten niihin ei tule kohdistumaan juuri enempää kustannuksia korjauksista kuin taloyhtiön pienemmistä asunnoista. Aiheeseen liittyvän blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Kohde sijaitsee Merirauman alueella noin kolmen kilometrin päässä Rauman keskustasta. Tarjolla on asuntoja aina 32,5m2 yksiöistä yli 90m2 neliöihin. Asunnot ovat valmiiksi vuokrattuja ja vuokratuotot ovat lähes jokaisessa asunnossa vähintään 10%:a.

RAUMA SIJOITUSKOHTEENA

Rauma on kaunis satamakaupunki eteläisessä Satakunnassa. Rauma on perustettu vuonna 1442 ja on Suomen neljänneksi vanhin kaupunki. Rauma tunnetaan etenkin pitsinnypläyksestä sekä meri- ja metsäteollisuudesta. Ehkä suurimpana ylpeilyn aiheena Raumalla voidaan kuitenkin pitää UNESCOn maailmanperintökohdetta Vanhaa Raumaa, joka kapeiden mukulakivikatujen, kauniiden vanhojen talojen ja useiden erikoisliikkeiden voimin kiehtoo turisteja etenkin kesäisin. Raumalla toimii 21 peruskoulua, kolme toisenasteen koulua sekä Satakunnan Ammattikorkeakoulu.

Rauman satama on Suomen viidenneksi vilkkain. Sataman lisäksi suuria työllistäjiä ovat Eurajoella sijaitseva Olkiluodon ydinvoimala sekä UPM:n Rauman paperitehdas, joka on Euroopan toiseksi suurin. MercedesBenz-autoja valmistavan Uudenkaupungin Valmet Automotiven suurten rekrytointien (>1000 uutta työntekijää) vaikutukset näkyvät varmasti myös Raumalla. Rauma sijaitsee n. 50km päässä ja on lähin keskisuuri kaupunki.

Muokkaa
RAUMA
Väkiluku: 39 612
0-14 vuotiaat: 14,8 %
15-64 vuotiaat: 61,1 %
Yli 64 vuotiaat: 24,0 %
Suomenkielisiä: 95,1 %
Veroprosentti: 20,0 %

MERIRAUMA ALUEENA

Merirauma sijaitsee noin 3,5 kilometriä pohjoiseen kaupungin keskustasta. Meriraumalla sijaitsee mm. ala-aste ja päiväkoti, myös lähikaupat (Saleja Smarket) löytyvät läheltä. Alue käsittää paljon kerrostalokantaa 1960-luvun lopulta ja 1980-luvun puoliväliin.

Meriraumalta on hyvät julkisen liikenteen palvelut. Bussipysäkit sijaitsevat kivenheiton päässä talon nurkalta. Merenrantaan on myös lyhyt matka, jossa sijaitsee kaksi uimarantaa. Lapsiperheitä suosivalla alueella on myös puistoja ja hyvät lenkkeilymaastot.

MARKKINATILANNE JA VUOKRATTAVUUS

Alueen vuokrattavuus on erinomainen sillä Meriraumassa on tarjolla vuokralle vain neljä asuntoa (vuokraovi.com ja oikotie.fi), joista vain yhden vuokra on alle 700€. Talon asunnot ovat olleet todella hyvin vuokralla, josta kertoo vuoden 2016 korkea 95,1%:n vuokrausaste.

Meriraumalla on myynnissä (Etuovi.com) 20 kerrostaloasuntoa, joista kolmioita tai isompia 16kpl 55.000 – 128.000€ hintapyynneillä. Alueen kaksi kaksiota ovat myynnissä 49.000 – 55.000€ hintaan ja kaksi yksiötä n. 40.000€:lla. Edullisimmat myynnissä olevat asunnot ovat samanikäisestä talosta, jossa ainut merkittävä tehty remontti on vesikaton uusinta ja vuoden 2018 aikana toteutetaan linjasaneeraus.

Suomen Vuokranantajat Ry:n Mia Koro-Kanerva lupailee asuntomarkkinakatsauksessa hyvää Rauman asuntomarkkinoille ”Pienemmissä muuttovoittokunnissa on muutamia kaupunkeja, joihin on teollisuusalan tai elinkeinoelämän myötä syntynyt uusia mahdollisuuksia asuntosijoittajille. Esimerkiksi Uusikaupunki tai Rauma tarvitsevat kipeästi uusia vuokra-asuntoja, mutta asuntojen hinnat ovat edullisia.”

TALOYHTIÖ

Meriraumantie 12 on kolme kerroksinen taloyhtiö, jota on perusparannettu vuonna 1995, jolloin uusittiin muun muassa keittiöt ja kylpyhuoneet. Parvekkeet löytyvät kaikista asunnoista paitsi yksiöistä ja pienistä kaksioista. Yhteisiä tiloja ovat ulkoiluvälinevarasto, huoneistokohtaiset irtaimistovarastot, saunatilat sekä pesula ja kuivaushuone.

Talossa tehdyn kierroksen ja asukkaiden sekä isännöitsijän kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella taloyhtiö on rauhallinen ja viihtyisä. Useat vuokralaiset ovat asuneet talossa pitkään.

Huom! Taloyhtiön remonttikustannukset eivät mene suoraan neliöiden vaan osakemäärien mukaan ja osakemäärien jako asunnoille on tehty tasoitetusti. Käytännössä tarkoittaa sitä, että taloyhtiön remonttikulut jakautuvat normaalia tasaisemmin asuntojen kesken mikä tekee isoista asunnoista huomattavasti houkuttelevampia. Katso tarkat osakemäärät hinnastosta tai yhtiöjärjestyksestä.

Muokkaa
Nimi: As Oy Rauman Meriraumantie 12
Osoite: Meriraumantie 12, 26200 Rauma
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Rakennusvuosi: 1971
Rakennusten lukumäärä 1
Kerrokset: 3
Asuntoja: 27 kpl
Tontti: Vuokra (31.10.2067 asti, vuokran osuus vastikkeessa n. 0,40€/m2)
Lämmitysmuoto: Kaukolämpö
Hoitovastike: 3,50 €/m2
Käyttökorvaukset: Vesi 24€/hlö/kk

Tehdyt remontit:

 • 1995 asuntojen keittiöt ja kylpyhuoneet kunnostettu
 • 2004 Lukkojen sarjoitus
 • 2006 Leikkivälineiden uusiminen
 • 2006 Verkkokomeroiden uusiminen
 • 2006 Yhteistilojen, kuivaushuoneen, pesulan maalaus
 • 2008 Porrashuoneen maalaus
 • 2010 Parvekelasitus
 • 2010 Julkisivun kunnostus, parvekkeiden kunnostus, parvekeseinän ikkunan ja oven uusiminen
 • 2011 Lämmönsiirtimen uusiminen, lämmönsäätö-, patteri- ja linjaventtiilien uusiminen
 • 2013 Nuohous ja ilmavirtojen säätö
 • 2014 Vedensäästökalusteet

Tulevat remontit:

 • Julkisivun huoltomaalaus
 • Pihan puoleisten parvekkeettomien asuntojen ikkunoiden uusiminen / tarvittavien huolto & korjaustoimenpiteiden suorittaminen
 • Viemärien kunnon selvittäminen
 • Käyttövesiputkien kunnon selvittäminen

MYYTÄVÄT ASUNNOT

Kohteen jokainen asunto on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asuntojen keittiöt, kylppärit, lattia ja seinäpinnat on luokiteltu ja asunnot on luokitusten mukaan pisteytetty.

Asuntojen hinnoittelu on tehty asunnon kunnon sekä asunnosta saatavan vuokran perusteella. Vuokralaisten yksityisyyden vuoksi emme julkaise netissä huoneistokohtaisia kuvia, mutta toimitamme tarvittaessa kuvagallerian sähköpostitse pyynnöstä. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Autotallit myydään ensisijaisesti niiden asuntojen mukana, jonka vuokralaisilla talli on käytössä. Autotallien vuokrat (24€/kk) ovat tällä hetkellä erittäin edulliset. Tallit tuottavat hyvin, kun vuokraa korottaa vähintään 25€/kk.

Tallien osakemäärä on hyvin pieni, noin 1/10 siitä mitä asunnoilla on. Se tarkoittaa sitä, että taloyhtiön remontit tulevat tallien omistajille edullisiksi. Se tekee talleista hyviä sijoituskohteita. Talleissa on myös muita hyviä puolia mm. ei hajoavia jääkaappeja eikä pintaremonttien tarvetta.

Autopaikat

Taloyhtiön pihalla on 8 lämpötolpallista autopaikkaa, jotka myydään hintaan 1.000 €/kpl. Autopaikkojen vastikkeet ovat 4,20€/kk per paikka. Autopaikkojen vuokrat ovat 12,00€/kk. Autopaikka otettava asuntojen yhteyteen, joissa se on nyt vuokrattuna.

MIKSI TÄMÄ KOHDE?

 • Erinomainen vuokratuotto
 • Siistikuntoiset asunnot
 • Ostohinta alle markkinahinnan
 • Asunnot valmiiksi vuokrattu
 • Korkea käyttöaste ja hyvä vuokrattavuus alueella
 • Paljon pitkäaikaisia vuokralaisia

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti