Sisältöön sitemap

Hyviä sijoitusasuntoja Rovaniemeltä - velattomat hinnat alk. 59.500€ ja vuokratuotot 5,5-7,2%!

As Oy Rovaniemen Fanninrinne 3

VIDEO

Asunnon ja taloyhtiön tiedot

Sijainti
Fanninrinne 3, 96100 Rovaniemi
Valmistumisvuosi
1955
Tyyppi
Kerrostalo
Vuokratuotto
n. 5,5 - 7,2%
OPO %
n. 10 - 15,5%
Myyntihinnat
Alk. n. 28.500€
Velattomat hinnat
59.500 - 75.000€
Yhtiölaina
OmaSp, tasaerälaina, laina-aika 15 vuotta (alk. 2018), korko 1,5% + 12kk euribor
Tontti
Oma
Tutustu kohteen materiaalipankkiin

Kaikki tämän kohteen asunnot on myyty!

Katso myynnissä olevat asuntomme täältä:
https://sijoitusasunnot.com/myytavat-sijoitusasunnot/

 

Kehittyvällä alueella 2,5 kilometrin päässä Rovaniemen keskusta sijaitsevasta 2000-luvulla laajasti peruskorjatusta taloyhtiöstä valmiiksi vuokrattuja asuntoja mukavilla tuotoilla!

Kyseessä on omalla tontilla seisova hyväkuntoinen vuonna 1955 rakennettu kaukolämpöyhtiö, jossa vuoden 2004 peruskorjauksessa uusittiin mm. käyttövesi- ja viemäriputkistot, ilmastointi sekä koko kiinteistön sähköt. Myös asunnot uudistettiin kauttaaltaan (mm. keittiöt, kylpyhuoneet, wc:t ja asuinpinnat).

Kohde ostettiin vuonna 2018, jolloin myimme kohteesta 8 asuntoa ja jätimme loput asunnot pitosalkkuumme. Vuokramarkkina toimii erinomaisesti sillä uusien vuokralaisten löytäminen on ollut helppoa eikä tyhjiä kuukausia neljän vuoden aikana ole meillä juurikaan ollut. Kohde on ollut kaikin puolin helppo hallinnoitava.

Rovaniemi on tasaisesti kasvava Lapin ”pääkaupunki”, joka tunnetaan erityisesti voimakkaasta turismista. Yliopisto- ja AMK-opiskelijoita kaupungissa on n. 8 000. Kohde sijaitsee viihtyisällä ja kehittyvällä alueella lähellä kauppoja ja palveluita. Alue on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti, puolen kilometrin päähän on valmistunut uusi iso päiväkoti ja alueelle on rakennettu ja rakennetaan useita uusia kerros- ja rivitalokohteita.

Yhtiön kulupuoli on jo muutamana vuotena alittanut talousarvion ja yhtiön kassaan onkin kertynyt reipas puskuri (tällä hetkellä yli 32.000€), joilla voidaan tehdä tulevia remontteja. Yhtiö saa myös vuokratuloja kellarikerroksen varastotiloista. 1.7.2022 alkaen hoitovastike laskee 4,2 euroon (nyt 4,5€ €/m²) ja pääomavastike 4,82 euroon (nyt 5,44€/m²). Vastikkeet ja tuotot on ilmoitettu uusien vastikkeiden mukaan.

Tarjolla on yhteensä 7 hyväkuntoista 36,5-73m² yhtiölainoitettua (pl. 36,5m² asunto) kaksiota ja kolmiota 59.500-75.000 euron velattomin hinnoin, myyntihinnat alkaen n. 28.500€. Vuokratuotot n. 5,5-7,2% ja oman pääoman tuotot n. 10-15,5%.

Kohde täyttää kaikin puolin hyvän sijoitusasunnon kriteerit: valmiiksi vuokratut siistikuntoiset asunnot, toimiva vuokramarkkina, hyvä tuotto ja positiivinen kassavirta, yhtiölainan hyödyt, hyväkuntoinen taloyhtiö, oma tontti, kasvava kaupunki ja kehittyvä alue.

 

Huomioita

 • Tuottolaskelmat eivät huomioi varainsiirto- ja pääomatuloveron vaikutusta
 • Tarjosimme asuntoja ostettavaksi nykyisille asukkaille, tämän johdosta kirjoitushetkellä on yksi asunto varattu varaustaulukosta kohteen vuokralaisille.
 • Mikäli vuokrasopimus sisältää veden, sähkön tai autopaikan ja kulu tulee osakkaan maksettavaksi, on se huomioitu asunnon tuottolaskelmissa
 • Asunnot on pisteytetty keittiöiden, kylpyhuoneiden sekä asuinpintojen mukaan. Kuntopisteet eivät perustu erillisiin kuntotutkimuksiin vaan asuntokierroksella silmämääräisesti tehtyihin arvioihin
 • Hinnoittelu on tehty asunnon vuokran sekä kunnon mukaan, painottaen keittiön ja kylpyhuoneen kuntoa. Kuntopisteiden painotuskertoimet kokonaispisteissä (keittiö x 3, jääkaappi x 0,5, liesi x 0,5, wc x 1, kylpyhuone x 5, lattia x 2 ja seinät x 2)
 • Kuntopisteiden arviointikriteerit:
  • Keittiö: 3=remontoitu siisti, 2=remontoitu epäsiisti / siisti ei remontoitu, 1=ei remontoitu epäsiisti
  • Jääkaappi&liesi: 3=uusittu siisti, 2=ei ihan uusi / uusi epäsiisti, 1=vanha / huonokuntoinen
  • Kylpyhuone: 3=remontoitu siisti, 2=käytetty hyväkuntoinen / remontoitu huonokuntoinen, 1=huonokuntoinen
  • Lattiat: 3=hyväkuntoinen laminaatti/parketti/vinyyli, 2=hyväkuntoinen muovimatto / epäsiisti laminaatti/parketti/vinyyli, 1=huonokuntoinen
  • Kuivien tilojen seinäpinnat: 3=hyväkuntoiset seinäpinnat, 2=pääosin hyväkuntoiset seinäpinnat, 1=huonokuntoiset seinäpinnat

Asuntojen kuvaus

+
Asunnot

Asunnot ovat asumismukavia ja kaikki paitsi 36,5m2 kaksiot ovat läpitalon asuntoja mikä lisää valoisuutta ja tilan tuntua. Viihtyisyyttä tuo talon iän mukaiset kiviset ikkunatasot sekä erillinen wc.

Asunnot ovat siistissä kunnossa ja tasoltaan toisiinsa nähden hyvin samanlaisia. Lattioissa on laminaatit, seinät ja katot ovat valkoiset. Pisteytyksessä asuntojen seinäpinnat saivat keskiarvoksi 2,07 ja lattiapinnat 2,4 pistettä (asteikolla 1-3).

Keittiöt on uusittu vuonna 2004 ja ovat tasoltaan pääosin toisiaan vastaavia. Keittiöissä on hyväkuntoiset vaaleat työtasot, välitilan laatoitus ja kalusteovet. Jokaisessa asunnossa on valurautalevyinen lattialiesi ja paikka astianpesukoneelle. Kaksioissa on jääkaappipakastin tai jääviileäkaappi ja kolmioissa jääkaappi sekä pakastin.

Keittiöiden perushyvästä kunnosta kertoo keskiarvopisteet: keittiö 2,2, jääkaappi 2,14 ja liesi 1,96 (asteikolla 1-3).

Keittiöt ovat hyviä ja toimivia sellaisenaan, mutta myös päivittäminen tähän päivään on suhteellisen helppoa ja edullista. Välitilan levytyksellä sekä kalusteovien ja vetimien uusinnalla keittiöstä saa lähes uudenveroisen, koska kaappien rungot ja kodinkoneet ovat hyväkuntoiset.

Myös kylpyhuoneet uusittiin kokonaan peruskorjauksessa vuonna 2004. Lattialämmityksillä varustetuissa kylpyhuoneissa on hyväkuntoiset laattaseinät ja –lattiat sekä suihkukaapit. Myös pesukoneliitäntä ja peilikaappi löytyy sekä mukava pieni kodinhoitotila (kaapistot ja taso). Jokaisessa asunnossa on lisäksi 2004 uusittu erillinen wc, jossa myös lattialämmitys.

Kylpyhuoneet ja erilliset wc:t ovat toimivia, siistejä ja hyväkuntoisia sekä keskenään hyvin samanveroisia. Hyvästä kunnosta kertoo pisteytyksessä saadut keskiarvopisteet: kylpyhuoneet 2,29 ja wc:t 2,25 (asteikolla 1-3).

+
Taloyhtiö As Oy Rovaniemen Fanninrinne 3

As Oy Rovaniemen Fanninrinne 3 on erittäin rauhallisella paikalla n. 2,5 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta omalla tontilla sijaitseva 15 hyväkuntoista asuinhuoneistoa käsittävä 1955 rakennettu kolmikerroksinen kaukolämpökerrostalo.

Kohde on oikein hyvässä kunnossa sillä vuonna 2004 suoritetussa laajassa peruskorjauksessa on uusittu kaikki tarpeellinen, mm. käyttövesi- ja viemäriputkistot, ilmanvaihto sekä koko kiinteistön sähköjärjestelmät.

Myös asunnot ovat hyvässä kunnossa, koska peruskorjauksessa uusittiin asuntojen keittiöt kodinkoneineen, kylpyhuoneet, erilliset wc:t, kalusteet ja asuinpinnat (katto, seinät, lattiat). Kylpyhuoneisiin asennettiin myös suihkukaapit sekä lattialämmitykset.

Kohde on siis hyvässä kunnossa eikä merkittäviä remontteja ole tulossa. Vesikaton kuntoa on hyvä seurailla ja ikkunat vaativat pian huoltomaalauksen tai vaihtoehtoisesti myöhemmin uusimisen.

Talossa tehdyn kierroksen ja asukkaiden kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella taloyhtiö on erityisen rauhallinen ja useat asukkaat kertoivat viihtyvänsä hyvin.

Taloyhtiö Asunto Oy Rovaniemen Fanninrinne 3
Tyyppi Kerrostalo
Rakennusvuosi 1955
Rakennuksia 1kpl
Kerroksia 3 asuinkerrosta + kellari
Asuntojen määrä 15 kpl
Huoneistoala 850,5m2
Autopaikat 16kpl, omina osakkeinaan
Tontti Oma
Hissi Ei
Lämmitysmuoto Kaukolämpö, vesikiertoinen
Ilmanvaihto Huoneistokohtainen koneellinen poistoilmanvaihto
Runko/julkisivu Tiili, rapattu
Vesikatto Harjakatto, pelti
Yhtiölaina OmaSp, tasaerälaina, 15 vuotta (alk. 2018), korko 1,5% + 12kk euribor
Rahoitusvastike 4,82€/m2 1.7. alk. (nyt 5,44€/m2)
Hoitovastike 4,2€/m2 1.7. alk. (nyt 4,5€/m2)
Autopaikkavastike 10,08€ 1.7. alk. (nyt 10,8€)
Käyttökorvaukset Vesi 29€/hlö/kk, sähkö pieni kaksio 20€, iso kaksio 25€, kolmio 30€/asunto/kk, sauna 15€
Isännöitsijä Kiinteistötahkola
Huoltoyhtiö Kiinteistöpalvelu Lintula Oy

+
Tehdyt ja tulevat remontit

Tehdyt remontit:

 • 2004 / peruskorjaus, jossa mm.
  • Vesijohtoverkoston uusinta (mm. käyttövesi- ja viemäriputket, lämmityspatterit, sulku- ja säätöventtiilit)
  • Koko kiinteistön sähköjärjestelmät uusittu
  • Asuntojen keittiöt, kylpyhuoneet, kodinkoneet, kalusteet ja asuinpinnat
  • Saunan uusiminen ja pesutuvan, pesuhuoneen sekä pukuhuoneiden remontointi
  • IV-kanavien nuohous ja säätö
  • Huoneistokohtainen ilmanvaihto
  • Sisäovet ja lukitus uusittu (Abloy Exec)
  • Porraskäytävien maalaus
 • 2016 / liitytty kaukolämpöön ja lämmönvaihdin
 • 2016 / pistokepaikat (10kpl)
 • 2017 / liitytty kunnan uusiin vesi- ja jätevesiverkostoihin
 • 2017 / valokuitukaapeli asennettu kiinteistöön
 • 2018 / lisäautopaikkojen (6kpl) rakentaminen
 • 2018 / etelä- ja itäpuolen ikkunoiden (30kpl) ulkopuolisten osien maalaus- ja pellitystyöt
 • 2018 / tuuletusparvekkeiden etureunojen maalaus
 • 2019 / vesikaton huoltokorjauksia

Tulevat remontit 2022-2026:

 • Vesikaton kunnon seuraaminen
 • Pohjois- ja länsipuolen ikkunoiden (30kpl) huoltomaalaus/pellitys tarvittaessa
+
Rovaniemi asuntosijoittajan silmin

”Lapin pääkaupunki” Rovaniemi on Lapin maakuntakeskus, yliopistokaupunki sekä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Tasaisesti kasvavasta Rovaniemestä on muodostunut kehittyvä, kansainvälisen kaupan, hallinnon ja koulutuksen kaupunki. Rovaniemi on asukasluvultaan Suomen 17. suurin kaupunki ja väestön arvioidaan kasvavan jatkossakin. Pinta-alaltaan Rovaniemi on Euroopan suurin kaupunki.

Rovaniemellä on Suomen kolmanneksi vilkkain lentokenttä ja kaupungista lentää Helsinkiin vain reilussa tunnissa. Rovaniemelle on hyvät junayhteydet ja valtatie 4 kulkee kaupungin vierestä. Rovaniemellä sijaitsee koko Euroopan unionin pohjoisin yliopisto sekä ammattikorkeakoulu. Lapin yliopistossa opiskelee noin 4300 opiskelijaa ja Lapin ammattikorkeakoulussa noin 5600. Lisäksi Rovaniemellä toimii Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Redu sekä Santasportin Lapin urheiluopisto.

Rovaniemi on alueensa kaupan sekä hallinnon keskus ja alueelle rakennetaan aktiivisesti lisää. Kaupungissa yhdistyvät laajat palvelut, rikas kulttuuritarjonta sekä monipuoliset urheilumahdollisuudet maaseutumaiseen ja luonnonläheiseen asumisympäristöön. Matkailu on Lapin vahva vientituote ja alan suunta on kasvava. Rehevä Harjulampi on hyvä lintukohde, hiihtokeskus Ounasvaara tarjoaa monitasoisia rinteitä ja tietenkin Rovaniemi on tunnettu Joulupukin Pajakylästä.

 • Asukasluku 64 194 (17. suurin 31.12.2021)
 • 0-14v 16,3%
 • 15-64v 63,8%
 • yli 64v 19,9%
 • suomenkielisiä 95,9%
 • veroprosentti 21,5%
+
Alueen esittely

Kohde sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella paikalla päättyvän tien varrella n. 2,5 kilometrin etäisyydellä keskustasta Rajavartiolaitoksen pääesikunnan läheisyydessä. Alueeseen liittyy historian havinaa sillä katu on nimetty suomalaisessa yhteiskunnassa 15 vuoden ajan näkyvässä roolissa olleen aikanaan Suomen suurimman naisjärjestön Lotta Svärdin johtajan Fanni Luukkosen mukaan.

Vielä vuonna 2018 alue oli paikallisille hieman tuntematon, mutta viime vuosina puistomainen ja vehreä Etelärinteen alue on kehittynyt vauhdilla. Rovaniemen kaupunginarkkitehdin mukaan alueesta halutaan korkeatasoinen 2000-luvun arkkitehtuuria noudattava edustava asuinalue.

Alueelle onkin rakennettu ja rakenteilla useita uusia kerros- ja rivitaloyhtiöitä. Puolen kilometrin päähän kohteesta valmistui vuonna 2020 uusi suuri 10-ryhmäinen päiväkoti.

Näköetäisyydellä pilkottavaa Ruokolampea kiertää uudenkarhea kävelypolku penkkeineen ja siltoineen. Alueella voikin asua luonnon rauhassa, mutta samalla lähellä palveluita sillä läheltä löytyy pienemmät lähikaupat ja Eteläkeskuksen kauppakeskittymä parin kilometrin päästä, rautatieasemalla on reilun kilometrin matka.

Tutustu kohteen materiaalipankkiin

Varaa rohkeasti omasi varaustaulukosta

Varaa haluamasi asunto sivun ylälaidassa olevasta taulukosta. Toimitamme asuntojen varaajille asuntojen isännöitsijäntodistukset sekä valokuvat asunnoista sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit sen jälkeen tutustua dokumentteihin rauhassa, ja yhteyshenkilömme on sinuun sen jälkeen yhteydessä ja vahvistaa varauksen kanssasi.

Mikäli olet ostamassa meiltä sijoitusasuntoa ensimmäistä kertaa, tai muistisi kaipaa virkistystä, lue ohjeet sijoitusasunnon ostamisesta Sijoitusasunnot.comilta

Laitoimme usein kysytyt kysymykset sekä normaalit toimenpiteet meidän kanssa kaupanteosta niin sanotusti yksiin kansiin tähän artikkeliin. Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.comilta. Mikäli mikään kaupanteossa askarruttaa, etkä löydä siihen vastausta tuosta artikkelista, ole suoraan yhteydessä meihin, yhteystiedot löydät tämän myyntisivun lopusta.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen ensisijaisesti Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Miksi tämä kohde?

Kasvava yliopistokaupunki

Peruskorjattu 1950-luvun taloyhtiö

Kehittyvä alue lähellä keskustaa

Hyvä tuotto ja positiivinen kassavirta

Lähes kaikissa asunnoissa tuloutettua yhtiölainaa

Siistit valmiiksi vuokratut asunnot

Hannu Takala

Asiakaspäällikkö

040 5668 499

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Topias Tervasmäki

Asiakaspäällikkö, LKV

050 361 4011

info@asuntosalkunrakentaja.fi

Jätä meille viesti