Sisältöön sitemap
20.12.2016

Ennustus: piensijoittajat alkavat etsimään vaihtoehtoisia sijoituskohteita

Hyville sijoitusasunnoille on tällä hetkellä kova kysyntä ja niiden kauppa käy. Suurin syy siihen on mielestäni piensijoittajien ryminä markkinoille.

Monet sijoittajat sanovat, että hyviä kohteita on jo vaikea löytää. Vapailta markkinoilta lähes mahdotonta. Vuokratuotot ovat painuneet alas. Uskon, että raha tulee hakeutumaan vaihtoehtoisiin kiinteistökohteisiin – ja uskon, että ne ketkä siihen leikkiin ryhtyvät, tulevat pärjäämään paljon paremmin kuin keskiverto asuntosijoittajat.

Yksittäisestä autotallista kokonaisten kiinteistöjen ostoon

Tiedän monta sijoittajaa, jotka ovat lähteneet kiinteistösijoituspolulleen aivan muilla kuin asunnoilla. Monien sijoittajien ensimmäinen sijoituskohde on ollut jokin autotalli, halli, varasto tai liiketila. Syynä on ollut selvästi asuntoja korkeampi vuokratuotto, jota saa edellä mainituista kohteista yleisesti ottaen 8-12%. Varallisuuden kasvattaminen noin kovalla vuokratuotolla ja velkavivulla kasvattaa varallisuutta huomattavasti nopeammin kuin kohteilla, joissa vuokratuotto on puolta pienempi.

Olen myös itse lähtenyt kiinteistösijoitusurani hyvin alkuvaiheessa sijoittamaan useampaan varastotilaan Jyväskylässä (Tyyppäläntie, Kannaksenkatu, Pupuhuhdantie, Muurainkuja). Edellinen kohde on toiminut aina ponnahduslautana seuraavaan suurempaan kohteeseen, kuten meidän kohdalla esim. Vaajakosken Teollisuustaloon. Tällä hetkellä meillä on tutkinnan alla kohde, joka olisi taas pykälää suurempi.

Menestyksen salaisuus piilee pään sisällä

Piensijoittajat ovat keskimäärin kouluttaneet itseään ja ovat erittäin tietoisia siitä minkälaisiin asuntoihin kannattaa sijoittaa – ja hyvä niin. Haaste on siinä, että suurimmalla osalla piensijoittajista on sama strategia. Se aiheuttaa kovan kilpailun kohteille eikä siinä markkinassa ole otollisinta toimia ostajana.

Uskon, että nälkäisimmät sijoittajat lähtevät etsimään vaihtoehtoisia sijoituskohteita asuntojen ulkopuolelta. Uskon sen olevan erittäin hyvä päätös, koska piensijoittajien kiinnostus ei ole levinnyt vielä laajalti asuntojen ulkopuolelle. Se tarkoittaa sitä, että hyviä kohteita on helpompi löytää.

Ensimmäinen sijoituskohde ei ole ollut kenellekään usein se paras. Virheistä tullut oppi on ollut kuitenkin korvaamatonta jatkossa. Kerätyt tiedot ja opit ovat viime kädessä niitä asioita, joita soveltamalla voi päästä huomattavasti kovempiin tuottoihin kuin sijoittajat keskimäärin.

Jos käy niin, että kiinnostus muita sijoituskiinteistöjä kohtaan kasvaa, niiden tuottovaatimustaso todennäköisesti laskee. Ne ketkä ovat hypänneet ajoissa kelkkaan saattavat saada arvonnousua kymmeniä prosentteja pelkästään sillä, että kiinnostus kohteisiin on lisääntynyt.

Kaikista ei kuitenkaan ole kiinteistösijoittajiksi. Jos olet valmis näkemään vaivaa, opettelemaan uusia asioita, tekemään virheitä ja ottamaan välillä takkiin, saatat olla lopulta huomattavasti menestyvämpi sijoittaja kuin mitä olet tällä hetkellä.

Jos harkitset sijoituspolulle lähtemistä, sinun kannattaa kysyä meiltä sopivia kohteita, joilla saa hyvän startin. Esimerkiksi Laajavuoren tallit ovat erinomaisia kohteita lähteä pienestä liikkeelle.

  1. Näinhän se on.

    Usein olen kirjoittajan kanssa ollut samaa mieltä, tähän oli pakko kommentoida, koska olen oikeastaan aloittanut kiinteistösijoittamiseni juuri varastotalleista. 9%tuotto, 50% velkavivulla –> 14% p.a. Ja peltihallissa on vähän, mitä vuokralainen voi hajoittaa – ja jos vuokra jää maksamatta, niin häätö onnistuu huomattavasti helpommin, kuin mitä asuinhuoneistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi