Sisältöön sitemap

Sijoitustontteja Vantaan Korsosta

Sijoitustontteja Vantaan Korsosta

Meille on tullut paljon kyselyitä mahdollisuudesta sijoittaa tontteihin ja nyt se on mahdollista. Tarjolla on tällä kertaa paritalotontti Vantaalta, joka on pilkottu hallinnanjakosopimuksella neljään piensijoittajalle sopivan pieneen osaan.

Tontit tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon ja lisän suorille asuntosijoituksille. Tontin hallinta on vaivatonta, sopimukset pitkiä, ja kassavirta sekä tontin arvo kasvavat vuokrankorotuspykälän vuoksi joka vuosi. Ei tyhjiä kuukausia, ei vuokralaisen etsimistä eikä korjausvelkaa tai remonttihuolia – täydellinen pitkän tähtäimen sijoituskohde! 

TONTIN SIJAINTI

Tontti sijaitsee Vantaan Korson kaupunginosassa osoitteessa Kuovikuja 14-16, 01450 Vantaa. Korso kuuluu HSL:n (Helsingin seudun liikennealueen) seutulippuvyöhykkeeseen, ja lähijunat liikennöivät Korsosta Helsingin ja Keravan suuntaan.

Asuinalue on rauhallista omakotitaloaluetta, josta on hyvien kulkuyhteyksien vuoksi laaja työssäkäyntialue koko pääkaupunkiseudulle.Myyntikohde on kadun päätytontti, joka rajoittuu toisesta päästä Salkolanpuiston virkistysmetsään.

Tontille on rakenteilla talot, jotka ovat lähestulkoon valmiita. Yksi asunnoista on laitettu myyntiin ja ilmoituksen kuvineen voit katsoa tästä linkistä.

VUOKRASOPIMUS

Tontille tulee kaiken kaikkiaan neljä asuntoa (kaksi paritaloa) ja tontti on jaettu hallinnanjakosopimuksella neljään yhtä suureen osaan, jotka myydään erikseen. Jokaisen asunnon omistajan kanssa on tehty erillinen vuokrasopimus.  

Muokkaa
Osoite: Kuovikuja 14-16, 01450 Vantaa
Koko: Noin 370m2 per tonttiosuus
Rakennusoikeus: 84,5m2 + 30m2 per tonttiosuus
Tontin käyttötarkoitus: Paritalotontti
Vuokrasopimus: 1.4.2018 – 1.4.2068
Kustannukset: Vuokralainen vastaa kaikista kustannuksista
Kiinteistövero: Vuokralainen vastaa kiinteistöverosta

Sopimukset on tehty 50 vuodelle huhtikuusta 2018 alkaen. Vuokra maksetaan kahdessa erässä vuosittain: puolet joulukuussa ja puolet kesäkuussa. 

Vuokrankorotus on elinkustannusindeksi, mutta kuitenkin vähintään 2%:ia vuosittain. Tämä on erittäin hyvä ehto sijoittajan kannalta, koska tontin vuokra nousee nyt matalan inflaationkin aikana vähintään 2%:ia.

Vuokrasopimukset ovat ns. pääomavuokrasopimuksia, eli vuokralaiset vastaavat kaikista tonttiin liittyvistä kustannuksista, mukaan lukien kiinteistöverosta. Saatu vuokratuotto on siis nettotuottoa.

MYYNTIHINNAT

Muokkaa
Myyntihinta 69.600 € per tonttiosuus
Osuuksia tarjolla: 4kpl
Vuokra ja nettotuotto: 3.480 €/v per tonttiosuus
Vuokratuotto: 5%:ia
Vuokrankorotus: 2% vuosittain
Tuotto arvonnousu huomioituna: 7%:ia
Vuokramaksu: 2 kertaa vuodessa, joulu- ja kesäkuun lopussa

TONTTIEN VUOKRATUOTTO

Näissä sijoitustonteissa tuotto syntyy kahta kautta: vuokrista ja arvonnoususta. Vuokratuotto syntyy puolivuosittain vuokralaisen maksamasta tonttivuokrasta. Tontin arvo taas nousee puolestaan sitä mukaa, kun tontin vuokrakin nousee vuosittain.

Yleisesti ottaen emme laske millekään sijoituskohteelle arvonnousua, mutta nämä tonti tekevät poikkeuksen perustellusti. Koska kyseessä on pitkä vuokrasopimus ja tontin vuokra nousee hyvin ennustetusti (vähintään 2%:ia vuodessa), nousee tontin arvo saman verran vuositasolla. Asiaa on havainnollistettu alla olevassa taulukossa tarkemmin.

Tämänhetkisellä nettovuokralla (3.480€/vuosi) ja ostohinnalla (69.600€) saadaan vuokratuotoksi 5%:ia.

Kun vuokraa korotetaan vuosittain 2%:ia, se tarkoittaa, että tontin arvo kasvaa joka vuosi myös 2%:ia, kun tontin arvo lasketaan samalla 5%:n tuotolla. Näin ollen tonttien kokonaistuotoksi tulee 7%:ia vuodessa.

Huomaa, että tuotto ostohinnalle kasvaa joka vuosi. Tonteissa arvonnousu on pitkällä sopimuksella ns. taattua.

Vuokrasopimuksissa on lunastuspykälä, joka mahdollistaa sen, että vuokralainen saa ostaa tontin itselleen. Tämä pykälä laitettiin sopimukseen sen vuoksi, että se saattaa olla joillekin talon ostajille kynnyskysymys. Jos vuokralainen lunastaa tontin, sijoittaja saa tontista kuitenkin pienen myyntivoiton, joka suurenee vuosi vuodelta.

Vuokralainen voi lunastaa tontin 4,75%:n tuottovaateella hinnoiteltuna, jolloin myyjälle jää 4,75%:n ja 5%:n tuottovaateen välinen erotus myyntivoitoksi. Jos tontti lunastettaisiin heti ensimmäisenä vuonna, myyntivoitto olisi vain noin 1.000€ (varainsiirtovero huomioitu). Myyntivoiton suuruus kasvaa kuitenkin vuosittain vuokrankorotusten myötä suuremmaksi.

Velkavivun käyttö

Vuokralaiset hakevat vuokraoikeulle kiinnityksiä, jotta talot toimivat pankkiin vakuutena. Tontin omistaja voi hakea tonttiin kiinnityksiä, mutta vuokraoikeuden kiinnitykset ovat ensisijaisia. Näin ollen sijoitustontteja vastaan ei välttämättä saa pankista lainaa niin, että tontti toimisi vakuutena. Pankit eivät välttämättä katso toissijaisilla kiinnityksillä olevan vakuusarvoa, toki poikkeuksia voi hyvinkin olla. Lähtökohta on kuitenkin se, että nämä tontit olisi ostettava ilman velkavipua.

MIKSI TÄMÄ KOHDE?

  • Tasainen ja kasvava kassavirta
  • Helppohoitoinen – ei vuokrausta ja tyhjiä kuukausia
  • Sijainti pääkaupunkiseudulla radan varressa
  • Pitkät, 50 vuoden vuokrasopimukset valmiina
  • Hyvä kokonaistuotto

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti