Sisältöön sitemap

Sijoitusasuntoja Vaasasta - vuokratuotot jopa 9,5%!

Sijoitusasuntoja Vaasasta - vuokratuotot jopa 9,5%!

Vaasan toiseksi suurimmalta asuinalueelta Gerbystä 1988 rakennetusta isosta taloyhtiöstä valmiiksi vuokrattuja asuntoja todella houkuttelevin hinnoin!

Tuomme nyt tarjolle viihtyisillä pohjaratkaisulla varustettuja 34,5-67,5m2 yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen velattomat hinnat ovat n. 35.900-55.600€ ja yhtiölainoitettujen asuntojen myyntihinnat n. 10.500-21.800€Kaikki nyt myytävät asunnot on vuokrattu ja asuntojen vuokratuotot ovat n. 7-9,5%.

Asunnot ovat keskimäärin varsin hyväkuntoisia, sillä asuntoihin on tehty paljon pintaremontteja, esimerkiksi yli 80%:ssa taloyhtiön asunnoista on uusittu laminaattilattia ja maalattu seinäpinnat. Myös keittiöitä ja kylpyhuoneita on uusittu. Kaikki pintaremontit on tehty 2000-luvulla.

Vaasa on mielenkiintoinen asuntosijoituskaupunki sillä se on PTT:n vuokratuottotutkimuksessa ollut useina vuosina kärkisijoilla. Myös Suomen Vuokranantajat Ry:n Vuokramarkkinatutkimuksen mukaan Vaasan näkymät ovat vahvistuneet uusien työpaikkojen ja korkean opiskelijamäärän myötä.

Asunnot myydään merkittävästi alle Gerbyn toteutuneiden hintojen. Tällä hetkellä alueella myynnissä olevien (Etuovi.com&Oikotie.fi) 1991 tai aiemmin rakennettujen rivi- ja kerrostaloasuntojen hintapyynnit ovat 94.000-189.000€ – eroa tämän kohteen hintoihin löytyy siis reilusti!

Alueella on tällä hetkellä vuokrattavana (Vuokraovi.com) yhteensä 15 asuntoa, joista kaksi yksiötä, neljä kaksiota ja 9 kolmiota. Saimme vuokrattua muutamia ostohetkellä tyhjiä olleita 49m2 kaksioita ja 67,5m2 kolmioita lyhyessä ajassa selkeästi nykyvuokria kovemmilla vuokrilla, joten vaikka ajankohta ei ollut paras mahdollinen, vuokraus vetää hyvin ja vuokrissa on reilusti nostovaraa. Esim. muutama 49m2 kaksio vuokrattiin 525€:lla eli n. 100€ + käyttökorvaukset nykyvuokria kovemmilla vuokrilla!

Vaasa sijoituskohteena

Vaasa on n. 67 000 asukkaan yliopistokaupunki ja merkittävä suomenruotsalaisen kulttuurin keskus. Vaasan seutu kuuluu maan voimakkaimmin kasvaviin ja parhaiten menestyviin seutuihin. 2000-luvulla seudun väkiluku on kasvanut lähes 9 000 asukkaalla ja työpaikkojen määrä noin 5 500:lla. Vuonna 2015 julkaistussa suhteellisessa elinvoimaisuusvertailussa Vaasa sijoittui Suomen toiseksi elinvoimaisimmaksi kaupungiksi.

Vaasa on Pohjanmaan suurin taloudellinen keskus ja Pohjoismaiden suurin energiaosaamisen keskittymä, joka työllistää n. 10 000 ihmistä. Keskittymään kuuluu yhteensä 140 yritystä, joista suurimmat ovat Wärtsilä, ABB ja Vacon. Viimeaikaisen uutisoinnin mukaan Vaasa on päässyt takaisin kasvu-uralle, etenkin työpaikkojen ja teollisuusinvestointien myötä. Mm. 3 000 henkilöä Vaasassa työllistävä Wärtsilä investoi 200 miljoonaa euroa teknologiakeskukseen ja Vaasasta tulee Wärtsilän kaikkien maailmanlaajuisten toimintojen kehityksen keskus. Vaasassa on toiveita myös uudesta akkutehtaasta, joka toteutuessaan voisi työllistää satoja ihmisiä.

Vaasan opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla yli 30 eri alan tutkintoa suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Vaasassa on yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa sekä 4000 ammatillisessa koulutuksessa olevaa opiskelijaa.

 

Vaasan Gerby alueena

Kohde sijaitsee Gerbyn asuinalueella n. 5km päässä Vaasan keskustasta. Vielä 1980-luvulla Gerby oli pieni maalaiskylä, mutta nyt se on väkiluvultaan keskustan jälkeen Vaasan suurin asuinalue ja siellä asuu lähes 11.000 asukasta. Luonnonläheinen ja etenkin lapsiperheiden suosima Gerby koostuu pääasiassa pientaloista. Alueella toimii kaksi koulua, päiväkoteja, terveyskeskus sekä suuri S-market, aivan kohteen vieressä. Alueella on myös uimaranta sekä 215-paikkainen pienvenesatama. (Lähteet: vaasa.fi, wikipedia)

Liikenneyhteydet tulevat paranemaan sillä Gerbystä kaupungin suuntaan kulkeva Alskatintie muutetaan nelikaistaiseksi ja Palosaarentien risteykseen rakennetaan eritasoliittymä. Kyseessä on Etelä-Pohjanmaan ELY- keskuksen suurin urakka ja hankkeen kokonaishinta on 12 miljoonaa euroa. Uudet tieyhteydet tulevat käyttöön arvion mukaan syksyllä 2019.

Alueelle on toteutettu ja toteutetaan myös uudisasuntoja. Esimerkiksi kohteen läheisyyteen on rakenteilla luhtitaloyhtiö. Esimerkkinä viereisessä taloyhtiössä myynnissä olevan 2016 rakennetun 64m2 kolmion hintapyynti on 163.000€ ja 44m2 kaksion 124.000€.

Taloyhtiö – As Oy Vaasan Roselind

As Oy Vaasan Rosenlind on iso vuonna 1988 rakennettu kaksikerroksinen kaukolämpöluhtitalo. Kohde käsittää 82 huoneistoa sisältäen muutamia yksiöitä, mutta pääasiassa kaksioita ja kolmioita, joille alueella onkin eniten kysyntää. Käyttöaste on vuonna 2017 ollut korkea (96,3%) ja tällä hetkellä lähes kaikki asunnot on vuokrattuina.

Taloyhtiöllä on 44 autopistokepaikkaa (1.500€), jotka kaikki on vuokrattuina. Taloyhtiön autopaikkojen vieressä on lisäksi kaupungin maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Teetimme taloyhtiöön Fiksuvesi-vedensäästöasennukset. Kaikki vesikalusteet huollettiin ja asuntoihin asennettiin vedensäästösuuttimet sekä –suihkukahvat. Lisäksi etäseuranta huomaa ja varoittaa mahdollisista putkivuodoista. Rauman kohteessamme Fiksuvesi-asennuksilla vedenkäyttö väheni 20% ja lämmityskustannuksiin saatiin säästöjä. Lisäksi asukkaita on vinkattu ja kannustettu veden- ja energiansäästöön jaetuilla lomakkeilla, josta toivottavasti poikii säästöjä.

Hoitovastike on aluksi 3,8€/m2, mutta tippuu 3,4€:oon 1.10.2019 alkaen, kun uudet sähkö- ja vesimaksut astuvat voimaan. Kun käyttökorvaukset ovat voimassa koko vuodelta ja jos säästötoimenpiteet purevat, voisi oikea vastiketaso olla alle 3,4€/m2.

Olemme kartoittaneet taloyhtiön kunnon ja merkittävin lähivuosina mahdollisesti tulossa oleva remontti on julkisivujen uusimis- /siistimistoimet, joilla taloyhtiön yleisilmettä saadaan kohotettua. Putkistoilla on vielä käyttöikää hyvin jäljellä ja ikkunat ovat hyvässä kunnossa. Tarkemmat tiedot remonteista löydät tästä.

Taloyhtiöremonttien sekä ostajien myöhemmin mahdollisesti tekemien asuntoremonttien voi olettaa vaikuttavan positiivisesti asuntojen houkuttelevuuteen ja hintakehitykseen kohti alueen suhteellisen korkeaa hintatasoa.

Taloyhtiö As. Oy Vaasan Roselind
Tyyppi Luhtitalo, 2 krs.
Rakennusvuosi 1988
Osoite Lindroosintie 2, 65280 Vaasa
Rakennuksia A-I, 9 rakennusta
Asuntojen määrä 82 kpl + liiketila
Kerrokset 2
Vastike 3,8€/m2 (1.10.2019 alk. 3,4€/m2)
Yhtiölaina Tasaerälaina, laina-aika 12 vuotta.
Korko 1,5%+12kk euribor (2,5% siihen asti, kun
25 asuntoa myyty)
Rahoitusvastike N. 4,12€/m2. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset – Vesi 16€/hlö/kk (1.10.2019 alk. 20€/hlö/kk) o pistokepaikka 8€/kk
– Sauna 8€/kk (yksi saunakerta viikossa)
– Sähkö 10€/hlö/kk, vanhoissa sopimuksissa 1.10.2019 alkaen (taloyhtiöllä on yhteinen sähkösopimus ja sähkömittari)
– Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy myös Elisan 10Mbit laajakaistayhteys
– Taloyhtiössä on kaapeli-tv
– Häkkivarastot, pesutupa ja taloyhtiön sauna pyöreässä rakennuksessa parkkipaikan vieressä
Lämmitysmuoto Kaukolämpö
Runko/julkisivu Betoni / rapattu
Vesikatto Tasakatolla singeli ja huopa, harjakatolla konesaumapelti.
Putkistot: Käyttövesiputket kuparia, viemärit muovia.
Tontin omistus Vuokra (2017 13.051€), Vaasan kaupunki, 31.12.2046 asti, indeksikorotukset

Asuntojen pinnat

Asunnoissa tehdyn kierroksen perusteella asunnot ovat keskimäärin varsin hyvässä kunnossa. Yli 80% asunnoista on uusittu laminaattilattia ja maalattu seinäpinnat. Kaikki pintaremontit on tehty 2004 vuoden jälkeen, joten remontoitujen asuntojen pinnat ovat siistit.

Asuntojen katot ovat valkoiset ja erittäin hyväkuntoiset ja seinät ovat pääosin valkoista maalattavaa lasikuitutapettia eli parasta mahdollista seinäpintaa vuokra-asuntoon.

Pisteytyksessä asuntojen seinä- ja lattiapinnat saivat molemmat keskiarvokseen todella hyvän 2,63 pistettä (asteikolla 1-3).

Keittiöt

Jokaisessa asunnossa on jenkkitermin mukainen ”open concept kitchen” eli avonainen keittiö, johon yhdistyy olohuone tai tupakeittiö. Jokaisessa keittiössä on valkoiset ovet, valkoinen laattavälitila sekä vaaleat tasot. Keittiöt ovat keskimäärin hyväkuntoiset sillä n. 75% kohteen kaikista keittiöistä oli tehty remonttia (kaappien, kaapinovien ja tasojen uusintaa, asunnosta riippuen). Lisäksi kodinkoneita, etenkin jääkaappeja, oli uusittu lähes jokaiseen asuntoon.

Keittiöiden hyvästä kunnosta kertoo hyvät keskiarvopisteet: keittiö 2,38, liesi 2,23 ja jääkaappi 2,62 (asteikolla 1-3).

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti