Sisältöön sitemap

Sijoitusasuntoja Vaasasta - vuokratuotot jopa 12%!

Sijoitusasuntoja Vaasasta - vuokratuotot jopa 12%!

Kolmen kilometrin päässä Vaasan keskustasta sijaitsevasta 1986 rakennetusta taloyhtiöstä on tarjolla valmiiksi vuokrattuja kaksioita ja kolmioita todella houkuttelevin hinnoin!

Tuomme nyt tarjolle kaksioita ja kolmioita sekä aiemmin solukäytössä olleita kaksikerroksisia kolmioita. Asuntojen velattomat hinnat ovat 42.000 – 66.000€ ja yhtiölainoitettujen asuntojen kauppahinnat 14.700 – 38.700€. Kaikki myytävät asunnot on vuokrattu ja asuntojen vuokratuotot ovat n. 7-12% ja oman pääoman tuotot parhaimmillaan jopa yli 30%.

Vaasa on mielenkiintoinen asuntosijoituskaupunki sillä se on PTT:n vuokratuottotutkimuksessa ollut useina vuosina kärkisijoilla. Myös Suomen Vuokranantajat Ry:n Vuokramarkkinatutkimuksen mukaan Vaasan näkymät ovat vahvistuneet uusien työpaikkojen ja korkean opiskelijamäärän myötä.

Asunnot myydään merkittävästi alle Huutoniemen toteutuneiden hintojen. Tällä hetkellä alueella myynnissä olevien (Etuovi.com&Oikotie.fi) 70-80 luvun rivi- ja kerrostalokolmioiden hintapyynnit ovat 74.500-147.000€ – eroa tämän kohteen hintoihin löytyy siis reilusti! Kaksioita ei näillä kriteerein ollut myynnissä ollenkaan.

Huutoniemellä on tällä hetkellä vuokrattavana (Vuokraovi.com&Oikotie.fi) tämän kohteen lisäksi viisi asuntoa.

Kun ostimme kohteen marraskuussa, selvisi, että vaihto-oppilaiden vuokrasopimukset soluasunnoissa päättyvät vuoden loppuun. Otimme aktiivisen otteen vuokraukseen ja olemme vuokranneet solukäytössä olleita kolmioita nopealla tahdilla niin solukäyttöön kuin kokonaisinakin asuntoina. Kalustettuina vuokratuista soluista sijoittaja voi tehdä kalustevähennyksen 1.440€/vuosi (40€ x 3 x 12).

Vaasa sijoituskohteena

Vaasa on n. 67 000 asukkaan yliopistokaupunki ja merkittävä suomenruotsalaisen kulttuurin keskus. Vaasan seutu kuuluu maan voimakkaimmin kasvaviin ja parhaiten menestyviin seutuihin. 2000-luvulla seudun väkiluku on kasvanut lähes 9 000 asukkaalla ja työpaikkojen määrä noin 5 500:lla. Vuonna 2015 julkaistussa suhteellisessa elinvoimaisuusvertailussa Vaasa sijoittui Suomen toiseksi elinvoimaisimmaksi kaupungiksi.

Vaasa on Pohjanmaan suurin taloudellinen keskus ja Pohjoismaiden suurin energiaosaamisen keskittymä, joka työllistää n. 10 000 ihmistä. Keskittymään kuuluu yhteensä 140 yritystä, joista suurimmat ovat Wärtsilä, ABB ja Vacon. Viimeaikaisen uutisoinnin mukaan Vaasa on päässyt takaisin kasvu-uralle, etenkin työpaikkojen ja teollisuusinvestointien myötä. Mm. 3 000 henkilöä Vaasassa työllistävä Wärtsilä investoi 200 miljoonaa euroa teknologiakeskukseen ja Vaasasta tulee Wärtsilän kaikkien maailmanlaajuisten toimintojen kehityksen keskus. Vaasassa on toiveita myös uudesta akkutehtaasta, joka toteutuessaan voisi työllistää satoja ihmisiä.

Vaasan opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla yli 30 eri alan tutkintoa suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Vaasassa on yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa sekä 4000 ammatillisessa koulutuksessa olevaa opiskelijaa.

Vaasan Huutoniemi alueena

Kohde sijaitsee rauhallisella paikalla päättyvän kadun (pyörätie jatkuu) varrella n. 3 kilometrin etäisyydellä Vaasan keskustasta Huutoniemen alueella. Huutoniemi (ruots. Roparnäs) on viihtyisä pääasiassa omakotitaloista koostuva asuinalue ja se onkin Vaasan vanhimpia omakotialueita.

Huutoniemellä on monipuoliset palvelut, kuten K-Supermarket, K-Market, R-Kioski, Kotipizza, ravintola, apteekki, kirkko, ala-aste, kaksi päiväkotia sekä avoin päiväkoti. Siellä sijaitsee myös Vaasan Keskussairaalan psykiatrinen yksikkö sekä suojeltu Aaltopuiston asuinalue. Prismaan matkaa kertyy 1,5 kilometriä. (Lähde: Wikipedia)

Vuokravälittäjän näkemys:

”Kohteen sijainti on hyvä. Siitä on lyhyt matka Vamialle, jossa opiskelijoita on yhteensä n. 7000. Sitä ajatellen soluasunnoille voisi hyvinkin olla kysyntää. Muuten alue kiinnostaa myös perheellisiä ja pariskuntia, jotka haluavat rauhallisempaa sijaintia.”

Alueelle on toteutettu ja toteutetaan myös uudisasuntoja. Esimerkiksi aivan kohteen viereen tien toiselle puolelle on rakenteilla rivitaloyhtiö. Esimerkkinä viereisessä taloyhtiössä myynnissä olevan 75m2 kolmion hintapyyntö on 229.000€.

Taloyhtiö – As Oy Vaasan Kalliola

As Oy Vaasan Kalliola on seitsemästä rakennuksesta koostuva vuonna 1986 rakennettu kaksikerroksinen kaukolämpörivitalo, joka sijaitsee rauhallisella paikalla Vaasan Huutoniemellä.

Kohde käsittää 33 huoneistoa sisältäen kaksioita ja kolmioita sekä kaksikerroksisia solukäytössä olleita kolmioita, jotka soveltuvat myös perheasunnoiksi. Käyttöaste vuonna 2017 on ollut 89%.

Olemme kartoittaneet taloyhtiön kunnon ja toteutamme havaitsemamme tarpeellisia pienremontteja omasta pussistamme 2019 alkuvuoden aikana. Lämpöputket sekä käyttövesien syöttöputket on vaihdettu 2007 ja remontoitujen kylpyhuoneiden käyttövesiputket on uusittu pintavetoina remonttien yhteydessä. Viemärit ovat muovia, joten niilläkin pitäisi olla vielä hyvin käyttöikää jäljellä. Kohteessa ei ole hissejä eikä parvekkeita. Kohteen pääasiallinen julkisivumateriaali on huoltovapaa ja kestävä tiili.

Taloyhtiöön tehdään alkuvuodesta Fiksuvesi-vedensäästöasennukset. Kaikki vesikalusteet huolletaan ja asuntoihin asennetaan vedensäästösuuttimet sekä –suihkukahvat. Lisäksi etäseuranta huomaa ja varoittaa mahdollisista putkivuodoista. Rauman kohteessamme Fiksuvesi-asennuksilla vedenkäyttö väheni 20% ja lämmityskustannuksiin saatiin säästöjä.

Omistamista helpottaa se, että kohteen isännöinnistä, huollosta ja siivouksesta vastaa yksi ja sama toimija, Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy. Heillä on tarjota myös kohteen vuokrauspalveluita tarvittaessa.

Alkuvuoden 2019 aikana tehtäviin pienremontteihin kuuluu myös kohteen sokkelin kunnostus ja maalaus sekä puu- ja teräsosien huoltomaalaus, mikä varmasti raikastaa taloyhtiön yleisilmettä. Näistä remonteista ei aiheudu kustannuksia ostajille.

Olemme itse teettäneet pintaremontointitöitä joihinkin tyhjiin asuntoihin tarvittaessa ennen vuokrausta ja lisäksi myimme kolme huonokuntoisinta asuntoa remonttiliikkeille remontoitaviksi, joten kohteeseen tulee heti pinnoiltaan uudenveroisia asuntoja. Näiden sekä ostajien myöhemmin mahdollisesti tekemien asuntoremonttien voi olettaa vaikuttavan positiivisesti asuntojen houkuttelevuuteen ja hintakehitykseen.

Taloyhtiö As. Oy Vaasan Kalliola
Tyyppi Rivitalo 2 krs
Rakennusvuosi 1986
Osoite Kalliokatu 13-19, 65320 Vaasa
Rakennuksia A-G, 7 rakennusta
Asuntojen määrä 33 kpl
Kerrokset 2
Vastike 3,7€/m2 (7/2019 alk. 3,5€/m2)
Yhtiölaina Tasalyhenteinen, laina-aika 12 vuotta
Korko 1,5%+12kk euribor (korko aluksi 3,5%,
mutta tippuu 1,5%:iin heti, kun puolet
kohteen asunnoista on myyty)
Rahoitusvastike Rahoitusvastike: n. 3,74€/m2 alussa. Korkotason pysyessä samana, rahoitusvastike tippuu lainapääoman lyhentyessä. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset -Vesi 16€/hlö/kk (7/2019 alk. 20€/hlö/kk)
-Pistokkeellinen autopaikka8-10€/kk
-Sauna 8€/kk (yksi saunakerta viikossa)
-Sähkö 10€/hlö/kk, vanhoissa sopimuksissa
1.7.2019 alkaen (taloyhtiöllä on yhteinen
sähkösopimus ja sähkömittari)
-Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy myös
10Mbit valokuituliittymä
Lämmitysmuoto Kaukolämpö
Tontin omistus Vuokra (Vaasan kaupunki, 6.000€ / vuosi, indeksikorotukset, vuokrasopimus 31.12.2044 asti)

Myytävät asunnot

Kohteen jokainen asunto on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon ja vuokran mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.

64,5m2 kolmiot ovat kahdessa kerroksessa, aiemmin solukäytössä olleita asuntoja. Osa näistä asunnoista vuokrattu kalustettuna (kalustevähennys!) kolmelle vuokralaiselle ja osa on vuokrattu kokonaisena

62,5m2 kolmioiden ja etenkin kaksioiden vuokrat ovat vuokrankorotusten (voimassa 1.7.2019 alkaen) jälkeenkin alle markkinatason

Remontoidut asunnot

Kohteessa on sekä remontoituja, että peruskuntoisia asuntoja sekä myös asuntoja siltä väliltä. Remontoidut asunnot on suurimmalta osin remontoitu 2017-2018 ja niissä on uusittu kylpyhuone, asennettu uusi laminaatti+listat, maalattu seinät, uusittu kodinkoneet ja keittiökaappien ovet. Lähes kaikissa on myös maalattu portaikko valkoiseksi. Hinnastossa on listaus tehdyistä remonteista sekä asuntojen kuntopistearviot.

Peruskuntoiset asunnot

Kohteessa on jonkin verran täysin peruskuntoisia asuntoja. Joissain osittain remontoiduissa asunnoissa saattaa olla uusittu pelkkä kylpyhuone tai pelkät asuinpinnat (laminaatti + seinien maalaus). Hinnastossa on listaus tehdyistä remonteista sekä asuntojen kuntopistearviot. Asuntojen hinnoittelu on tehty asunnon kunnon ja vuokratason mukaan. Peruskuntoisissa asunnoissa on muovimattolattia, alkuperäinen keittiö ja kylpyhuone. Osaan peruskuntoisista asunnoista on uusittu keittiön kodinkoneita.

Mikäli asunnon tasoa haluaa nostaa pintaremontilla, voimme suositella hyväksi todettuja remonttiliikkeitä, jotka ovat suorittaneet asuntoremontteja tähän tai muihin kohteisiimme Vaasan seudulla.

Myyntihinnasto

Muokkaa
HUONEISTO VELATON HINTA ALK. YHTIÖLAINA* KAUPPAHINTA ALK. VUOKRATUOTTO%
2h+k 49,5 51.000 – 59.000€ 45.000 – 59.000€ n. 7,1 – 7,7 %
3h+k 62,5 51.000 – 62.000€ 51.000 – 62.000€ n. 7,5 – 9,1 %
3h+k 64,5 42.000 – 66.000€ n. 27.300€ 14.700 – 38.700€ n. 8,1 – 12,1 %

Pohjakuvat asunnoista

64,5m2 kolmiot ovat kahdessa kerroksessa. Kaksiot ja 62,5m2 kolmiot ovat kaikki päätyasuntoja. Jokaisessa asunnossa on ikkunanäkymä kahteen suuntaan.

A-C rappujen sisäänkäynti on etelän suunnasta ja toisen puolen ikkunat pohjoiseen. D-F rappujen sisäänkäynnit ovat idästä ja toisen puolen ikkunat länteen.

Muutosremontti perheasunnoksi

Olemme vuokranneet solukäytössä aiemmin olleita kaksikerroksisia 64,5m2 kolmioita sekä soluasuntoina että kokonaisina. Asunnot sopivat nykyisellään hyvin vuokrattavaksi kokonaisina, mutta asuntoa voi alakerran osalta myös ”avartaa”.

Avarsimme kahta asuntoa poistamalla alakerran makuuhuoneen väliseinän ja kaapistot, jonka myötä tuloksena oli loistava perheasuntopohja. Myös tuulikaapin voi avata jos haluaa eteiseen enemmän tilan tuntua. Tällaisen varsin edullisen muutosremontin voi olettaa lisäävän asunnon kiinnostavuutta ja nostavan arvoa.

Esimerkki: F29 asunnon remontti:

 • Eteisen/olohuoneen kaapistojen poisto 
 • Väliseinän poisto ja siistiminen
 • Uusi laminaatti ja listat
 • Portaikon puuosien maalaus

Toteutunut kustannus n. 2.900€ + alv

Rahoitusmahdollisuudet

Meillä on tarjota ostajille hyviä rahoitusmahdollisuuksia sillä kohteen hyvin tunteva Oma Säästöpankki toimii rahoituskumppaninamme tässä kohteessa.

Oma Säästöpankki on myöntänyt kohteen yhtiölainan sekä on kiinnostunut rahoittamaan myös hyvin raha- asiansa hoitaneita yksityishenkilöitä.

Kohteen yhtiölaina on siitä mielenkiintoinen, että kyseessä on tasalyhenteinen laina ja laina-aika on vain 12 vuotta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhtiölainaosuus tulee maksettua pois kohtuullisen lyhyessä ajassa ja korkotason pysyessä samana rahoitusvastike tippuu laina-ajan loppua kohden sekä samalla myös kassavirta paranee. Rahoitusvastikkeet tuloutetaan taloyhtiön kirjanpidossa, joten sijoittaja saa yhtiölainasta hyvät verohyödyt.

Yhtiölaina kohdistuu vain tietyille asunnoille, joten etenkin yhtiölainattomiin asuntoihin voi hakea fiksun sijoittajaystävällisen rahoituksen. Rahoitus sovitaan aina asiakaskohtaisesti asuntosijoittamista hyvin ymmärtävän Oma Säästöpankin kanssa.

Rahoituskuvio pähkinänkuoressa:

1) Varaa asunto tästä kohteesta2) Kerro, jos haluat kuulla rahoitusmahdollisuudesta

3) Pankkihenkilö ottaa sinuun soittamalla yhteyttä

4) Kohde on pankille tuttu, joten asia on käytävissä läpi nopeasti

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Asunnot

 • Teknisesti hyväkuntoinen kohde
 • Hyvä vuokratuotto ja oman pääoman tuotto
 • Yhtiölainan verohyödyt osassa asuntoja
 • Ostohinta reilusti alle alueen hintojen
 • Hyvä vuokratuotto ja oman pääoman tuotto
 • Verovähennyshyöty kalustetuissa asunnoissa
 • Asunnot valmiiksi vuokrattu

Alue

 • Kasvava yliopistokaupunki
 • Viihtyisä ja rauhallinen alue
 • Isot marketit lähellä

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti

Suostumus
Suostumus
Suostumus