Sisältöön sitemap

Myytävänä Lappeenrannasta valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja houkuttelevin hinnoin

Myytävänä Lappeenrannasta valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja houkuttelevin hinnoin

Välitimme As Oy Lappeenrannan Happotie 9-13-taloyhtiöstä vuosi sitten 13 asuntoa, jotka kaikki varattiin hetkessä. Saimme nyt välitykseen samasta kohteesta seuraavat 15 pintaremontoitua asuntoa. 

Valikoimaan kuuluu erikokoisia ja erilaisia huoneistoja yksiöistä kolmioihin, ja osaan kohdistuu myös suuri yhtiölaina. Kaikki asunnot ovat pintaremontoituja ja valmiiksi vuokrattuja – hyvillä vuokratuotoilla! Vuokriin on tehty korotukset remonttien myötä. Kahden viimeisen asunnon markkinatasoiset vuokrat astuvat voimaan 1.7.2021.

As Oy Lappeenrannan Happotie 9-13 on kauniilla Tyysterniemen asuinalueella alle kolmen kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Taloyhtiö koostuu kahdesta asuinrakennuksesta ja yhteensä 61 huoneistosta. Molemmat talot on peruskorjattu 1993, jolloin uusittiin käyttövesiputket, ikkunat, ilmanvaihto ja remontoitiin asuntojen keittiöt, kylpyhuoneet ja pinnat.

Yli 70.000 asukkaan yliopistokaupunki Lappeenranta on asuntosijoittajalle kiinnostava kaupunki, koska vuokrataso on Jyväskylän tasolla, mutta ostohinnat ovat selvästi alhaisemmat. Myös asuntojen markkinointiajat ovat verrattain lyhyet. Itärajan läheisyys ja Venäjä- pakotteiden poistuminen toisivat toteutuessaan mahdollisuuksia.

Kyseessä on hyvä sijoitusmahdollisuus, johon pääsee kiinni pienellä pääomalla. Korkean tuottoprosentin lisäksi kohde tarjoaa vahvaa positiivista kassavirtaa. Edullisen ostohinnan ansiosta ostajalla on mahdollisuus myös arvonnousuun.

Hinnoittelu

Asuntojen velattomat hinnat ovat n. 46 900€ – 62 900€  ja yhtiölainoitettujen asuntojen kauppahinnat 13 173€ – 14 945€. Kaikki nyt myytävät asunnot on vuokrattu ja asuntojen vuokratuotot ovat jopa 9,1%.

Tällä hetkellä Happotiellä ei ole kuin viisi kerrostaloasuntoa myynnissä (Etuovi.com&Oikotie.fi) myytävien asuntojen hinnat vaihtelevat 62 000 – 68 000€ (kaksiot) ja 98 000€ (kolmiot) välillä – eroa meidän kohteen hintoihin löytyy siis reilusti!

Taloyhtiön kulujen kilpailutus

Teimme vuosi sitten laajan kilpailutuksen taloyhtiön huollolle, siivoukselle, isännöinnille ja laajakaista- ja kaapeli-TV toimittajille. Tuloksena saatiin säästöjä vuositasolla yli 20 000 euroa, joka laskee tuntuvasti hoitovastiketta per. osake. Osa säästöistä astuu voimaan heti ja osa vasta 1.7., joten säästöt näkyvät enemmän nyt alkaneella tilikaudella 2021.

Kilpailutusten myötä vuoden 2020 talousarviossa hoitovastike on 1.7.2021 alkaen 4e/m2, eli tiputusta vastikkeessa on jo vuoden 2020 jälkipuoliskolla 0,20e/m2.

Lappeenranta sijoituskohteena asuntosijoittajan näkökulmasta

Lappeenranta on Etelä-Karjalan maakuntakeskus ja vajaan 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupunki kaakkoisrajalla noin kahden tunnin päässä Helsingistä. Lappeenrannassa asuu yli puolet Etelä-Karjalan asukkaista ja se on asukasluvultaan Suomen 13. suurin kaupunki.

Kyseessä on kansainvälinen kaupunki, jossa asioita tehdään hyvällä energialla ja rohkealla ajattelulla, kestävä kehitys huomioiden. Lappeenranta on toistamiseen valittu Suomen ilmastopääkaupungiksi ja se sijoittui juuri kolmanneksi Euroopan vihreimmän kaupungin kilpailussa.

Kaupungin, yliopiston ja paikallisten yritysten yhteistyöllä Lappeenrantaan on luotu hyvät edellytykset elinkeinoelämälle. Opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset ja Lappeenrannassa on suhteellisesti yksi runsaimmista opiskelutarjonnoista Suomessa. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskelee n. 5 000, Saimaan ammattikorkeakoulussa n. 3 000, Saimaan ammattiopisto Sampossa 2 800 ja Maasotakoulussa n. 700 opiskelijaa.

Pallo-Tyysterniemen asuinalue

Pallo-Tyysterniemi on keskustan ja Saimaan läheinen, voimakkaasti kehittyvä ja vetovoimainen asuinalue, jolle rakennetaan tällä hetkellä paljon uusia asuntoja – jopa 38 myynnissä olevista asunnoista on uudiskohteita!

Keskustan palvelut ovat kävellen n. 2 km päässä ja lähikauppa S-market Pallo reilun kilometrin päässä. Päiväkodit ovat alle 2km ja koulut ja terveyskeskus 3km säteellä.

Luonnon ja Saimaan läheisyys mahdollistavat upeat ympäristöt lenkkeilyyn ja ulkona liikkumiseen. Kesäisin voi poiketa uimaan Tyysterniemen uimarantaan ja lähteä veneilemään Saimaalle viereisestä venelaiturista.

Taloyhtiö – As Oy Lappeenrannan Happotie 9 – 13

Pintaremontit on tehty huoneistoihin vuonna 2020. Aikaisempien pintaremonttien yhteydessä havaittiin joissain asunnoissa ilmavuotoa, joka aiheutui ajansaatossa kutistuneesta betonilaatasta. Kutistunut betonilaatta aiheuttaa epätiiviyttä elementtisaumasta. Ilmavuoto aiheutti kosteutta muovimaton ja betonilattian väliin, joka havaittiin tummumina lattioissa joidenkin ulkoseinien vierustoilla. Ilmavuodosta ei ole koitunut asumiselle haittaa, mutta myyjä otti asian vakavasti ja päätti korjauttaa asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti jokaisen asunnon, jossa tätä ilmavuotoa esiintyy.

Nyt myytävistä asunnoista on kaikista tarkistettu mahdolliset ilmavuodot ja ne on korjattu laadukkaasti. Myyjä on sitoutunut korjaamaan mahdolliset ilmavuodot myös kaikista muista asunnoista, eikä näistä koidu taloyhtiölle kustannuksia. Myyjä on tehnyt taloyhtiön kanssa sopimuksen, jossa sovitaan ilmavuotojen korjaamisesta viimeistään 10 vuoden aikana, mutta ongelmat on tarkoitus korjata nopeassa aikataulussa, pintaremonttien yhteydessä ja ennen asuntojen myyntiä.

Ilmavuodot ovat yleisiä tämän vuosikymmenen taloyhtiöissä, mutta tässä sitä ei jatkossa enää pääse esiintymään, eikä ostajille koidu riskiä lisäkustannuksista.

Kaikki taloyhtiön asunnot tarkistetaan pintaremontin yhteydessä ja vuodot korjataan ohjeistuksen mukaisesti. Myymme huoneistot erissä sitä mukaan, kun pintaremontit valmistuvat. Nyt myytävät 15 asuntoa on kaikki tarkistettu ja mahdolliset vuodot huolellisesti korjattu.

Tehdyt remontit:

-1993 / peruskorjaus, jossa mm:

 • Ikkunat ja ikkunapellit uusittu
 • Käyttövesiputket uusittu
 • Keittiöt ja kylpyhuoneet peruskorjattu
 • Ilmanvaihto uusittu

– 2009 Hissiremontti

– Lukoston uusinta Abloy Cliq -sähkölukkoihin

– 2019 OptiPower -järjestelmän asennus kaukolämmön säätöön

Arvio remonteista 2020-2025:

 • Vesikaton ja läpivientien kuntoarvio
 • Parvekkeiden julkisivuseinien puhdistus
Taloyhtiö Asunto Oy Lappeenrannan Happotie 9-13
Tyyppi Kerrostalo, 3 ja 4 asuinkerrosta
Rakennusvuosi 1967-69
Osoite Happotie 9 ja Happotie 11-13
Rakennuksia 2 kpl
Hissi Happotie 9:ssä kyllä, Happotie 11-13 ei
Asuntojen määrä 61 kpl
Autopaikkojen määrä 32 pistokepaikkaa, 8 autotallia
Vastike 4€ / m²
Yhtiölaina Annuiteetti. Laina-aika 15 vuotta. Korko 2,5% + 12kk Euribor
Rahoitusvastike 2,2€ / osake. HUOM. Rahoitusvastike vain niissä asunnoissa, joihin kohdistuu yhtiölainaa
Käyttökorvaukset – Vesi 22€ / hlö / kk (sisältyy vanhoissa vuokrasopimuksissa vuokraan)
– Sauna 12€ / kk
– Pistokepaikka autolle 12€ / kk
– Vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy laajakaistayhteys sekä kaapeli-tv
Lämmitysmuoto Kaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivu Betonielementti
Vesikatto Loiva harjakatto, konesaumapelti
Tontin omistus Tontin vuokra 10 511€ / vuosi, Lappeenrannan kaupunki, 31.12.2038 asti. Tontin vuokra sisältyy vastikkeeseen.

Myytävien asuntojen kunto

Kaikki nyt myytävät asunnot on pintaremontoitu vuonna 2020. Pintaremonteissa asuntoihin on asennettu uusi laminaattilattia ja seinät on maalattu valkoiseksi.

Keittiöt on uusittu peruskorjauksen yhteydessä ja ne ovatkin perushyvässä kunnossa sekä toimivia, joten niillä on vielä käyttöikää mukavasti jäljellä. Jokaisessa keittiössä on valkoiset tai vaaleanharmaat ovet sekä vaaleat työtasot. Kodinkoneita on uusittu tarpeen mukaan ja ne ovat hyvässä kunnossa. Isompien asuntojen keittiöissä on valmiina liitännät ja paikka astianpesukoneelle. Mahdolliset astianpesukoneet ovat vuokralaisten omia.

Asuntojen kylpyhuoneet ovat toimivia ja mukavan kokoisia. Myös kylpyhuoneet on uusittu peruskorjauksessa. Seinät ovat vaaleata laattaa ja lattia muovimattoa. Kaikkien asuntojen kylpyhuoneissa on pk-liitännät. Kolmioissa on lisäksi erillinen wc.

Myyntihinnasto ja lisätiedot

Kohteen asunnot on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon ja vuokran mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta

Näistä syistä kannattaa sijoittaa tähän kohteeseen

Kohde

 • Erinomainen vuokratuotto
 • Positiivinen kassavirta
 • Ostohinta alle alueen hintojen
 • Yhtiölainan hyödyt osassa asunnoista
 • Asunnot valmiiksi vuokrattuja

Alue

 • Kansainvälinen yliopistokaupunki
 • Alueella uudistuotantoa
 • Kaunis asuinalue Saimaan rantamaisemissa
 • Keskustaan matkaa vain n. 2km!

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti