Sisältöön sitemap

Kaksi taloyhtiöille 50 vuoden sopimuksella vuokrattua tonttia

Kaksi taloyhtiöille 50 vuoden sopimuksella vuokrattua tonttia

Tarjoamme nyt ensi kertaa mahdollisuutta sijoittaa tontteihin, jotka on vuokrattu pitkillä vuokrasopimuksilla taloyhtiöille. Jos otetaan sijoitusmuodon vaivattomuus, tuotto ja riskit huomioon ja verrataan niitä asuntosijoittamiseen, niin mielestämme sijoitusmuotona tontit vetävät pidemmän korren.

Huom! Tonteilla ei välttämättä kaikkien pankkien silmissä ole vakuusarvoa eikä niihin sen vuoksi aina saa lainaa. Vakuusarvoa niillä ei välttämättä ole sen vuoksi, että tontilla vuokralla olevalla taloyhtiöllä on säilytettävä mahdollisuus ottaa lainaa ja käyttää tonttia vakuutena. Ja kun taloyhtiöllä on tämä oikeus, tontilla ei katsota olevan vakuusarvoa enää tontin omistajalle.

Tontit ovat täydellinen sijoitusmuoto sellaiselle varakkaalle sijoittajalle, joka haluaa hyvää, vakaata ja kasvavaa tuottoa sekä arvonnousua ja jonka ei tarvitse tai joka ei halua käyttää velkavipua tonttien ostoon. Toki velkaa on mahdollista käyttää ostamisessa, mutta vakuudeksi tontti ei välttämättä käy.

Tonttien sijainnit

Molemmat tontit sijaitsevat erinomaisilla paikoilla ja niissä kohteissa, joista olemme myyneet asuntoja aiemmin. Eli kyseessä ovat Rauman keskustassa osoitteessa Hallikatu 10 sekä Vaasan Palosaaressa oppilaitosten vieressä osoiteessa Pursimiehenkatu 25-27 olevat tontit.

Rauman tontti on kaupungin parhaalla paikalla. Tontti on aivan ydinkeskustassa, mutta asunnot ovat kuitenkin rauhallisella paikalla, koska tontti rajoittuu keskuspuistoon.

Vaasan tontti on Palosaaressa, jossa sijaitsevat Vaasan oppilaitokset (ammattikorkeakoulu sekä yliopisto). Sijainti aivan huippu.

Molemmissa kohteissa huoneistojen omistus on jakautunut laajalti eri sijoittajille ja asiat ovat kaikin puolin mallillaan. Taloyhtiöt ovat velattomia.

Vuokrasopimukset

Tonttien vuokrasopimukset on tehty kesällä 2017 kestoltaan 50 vuodeksi. Yleensä tonttien vuokrat maksetaan vuosittain yhdessä tai kahdessa erässä, mutta näihin olemme tehneet mielestämme järkevän ratkaisun, niin taloyhtiön kuin sijoittajankin kannalta, että vuokra maksetaan kuukausittain. Käytäntö tarjoaa sijoittajalle tasaisen kuukausittaisen kassavirran ja taloyhtiön taloudenpidon ja ennustettavuuden kannalta kuukausivuokra on huomattavasti järkevämpi tapa kuin suuret kertaerät.

VUOKRALAINEN AS OY RAUMAN HALLIKATU 10 AS OY VAASAN PURSIMIEHENKATU 25-27
Vuokra-aika 50 vuotta, 2017 – 2067 50 vuotta, 2017-2067
Vuokra ja Nettotuotto 833,33€/kk, 10.000€/v 1.666,67€/kk, 20.000€/v
Vuokrankorotus Kiinteä 2,25%:ia vuodessa Kiinteä 2,25%:ia vuodessa
Vuokra ja Nettotuotto 1.7.2018 alk. 852,08€/kk, 10.224,96€/v 1704,17€/kk, 20.450,04€/v
Kustannukset Vuokralainen vastaa kaikista tontin kustannuksista Vuokralainen vastaa kaikista tontin kustannuksista
Kiinteistövero Vuokranantaja laskuttaa vuokralaiselta Vuokranantaja laskuttaa vuokralaiselta
Vuokranmaksupäivä Kuukauden 2. päivä Kuukauden 2. päivä

Taloyhtiöiden kanssa on tehty ns. pääomavuokrasopimukset eli vuokralainen vastaa kaikista tontteihin liittyvistä kustannuksista. Maksetut vuokrat ovat siis nettotuottoa. Tontin omistajalle tulee verottajalta vuosittain kiinteistöverolasku, joka on oikeus laskuttaa taloyhtiöltä.

Myyntihinnat ja kauppamenettely

RAUMAN HALLIKATU 10 VAASAN PURSIMIEHENKATU 25-27
Alin myyntihinta 195.000€ 400.000€
Vuokratuotto (1.7.2018 alkavalla vuokralla) 5,24%:ia 5,11%:ia
Tavoiteltu myyntihinta 215.000€ 450.000€
Vuokratuotto 4,75%:ia 4,54%:ia

Tonteissa on kiinteä 2,25%:in vuosittainen korotus vuokraan ja näin ollen myös tontin arvo kasvaa, samalla tuottovaatimustasolla, 2,25%:ia vuodessa. Tontin kokonaistuotto (vuokratuotto + arvonnousu) on näin ollen erittäin hyvä. Esimerkiksi 4,75%:in vuokratuotto + 2,25%:in arvonnousu = 7%:in kokonaistuotto.

Esimerkiksi Vaasan tontin vuokra nousee ensi vuonna 460€:lla, jolloin 4,5%:in tuottovaatimuksella tontin arvo kasvaa vuodessa 460€ / 4,5%:ia = 10.222€. Arvonnousun lisäksi sijoittaja saa 20.000€:n vuokratulot, jolloin kokonaistuotto on 30.222€ – ja summa kasvaa vuosi vuodelta. Tavoitehinnallemme (450.000€), kokonaistuotto on 6,7%:ia!

Hyvä puoli on se, että arvonnousu on tonteissa hyvin varma asia, toisin kuin missä tahansa muissa kiinteistöissä. Arvonnoususta ei tarvitse myöskään maksaa veroja vasta kun tontin realisoimisen yhteydessä.

Alin myyntihinta tarkoittaa nimenomaisesti alhaisinta hintaa, jolla olemme valmiita tontit myymään omiin kasvutavoitteisiin päästäksemme. Tavoitehinta on mielestämme hinta, jolla uskomme tonttien menevän kaupaksi.

Toimintamalli: Ole yhteydessä 14.3.2018 mennessä mikäli olet halukas tarjoamaan tontista tai tonteista. Palaamme asiaan lähettämällä tarjouspyynnön 16.3.2018 ja annamme n. 2 viikkoa aikaa tarjouksen jättämiselle.

Yhteystiedot: Henri Neuvonen, puh. 0400 778 146, etunimi.sukunimi@sijoitusasunnot.com

Huom! Tontteja tulee myös jatkossa tarjolle tasaiseen tahtiin. Jos homma toimii puolin ja toisin, niin myymme mielellämme vaikka kaikki tulevat tonttimme samalle toimijalle.

Lisätiedot

Alla allekirjoittamattomat kappaleet vuokrasopimuksista.

Tontin vuokrasopimus Rauman Hallikatu 10

Tontin vuokrasopimus Vaasan Pursimiehenkatu 25-27

Miksi tämä sijoituskohde?

– Täysin vaivaton sijoitusmuoto
– Pitkät vuokrasopimukset
– Täydellinen vuokralainen (taloyhtiö, jossa omistus hajautunut)
– Olemattomat riskit (ei esim. tyhjiä kuukausia)
– Tonteissa ei ole eikä niihin synny minkäänlaista korjausvelkaa toisin kuin asuntoihin ja rakennuksiin
– Hyvä tuotto (parempi kuin esim. uudisasunnoissa)

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti