Sisältöön sitemap

Tästä osiosta voit ladata haluamasi materiaalit

Alla näet kolmen eri välilehden alla tarjoamamme työkalut, sopimus- ja hakemuspohjat sekä verkkokurssit. Lataa haluamaisi materiaalit painamalla ”Lataa” painikkeesta.

Vuokratuottolaskuri 2.0, taulukkolaskenta-tiedosto

Lataa laskuri

Vuokratuottolaskuri, selaimessa toimiva

Laskuriin

82 vinkkiä vuokraukseen -opas

Lataa .pdf -opas

Lataa vuokranseurantapohja

Lataa .xlsx

Lataa kauppakirjapohja (perinteiset osakekirjat)

Lataa .docx

Lataa kauppakirjapohja (sähköiset osakekirjat)

Lataa .docx

Korkoa korolle -laskuri

Siirry laskuriin

Vuokraseurantapohja

Taulukkolaskentaohjelmassa avattava vuorienseurantapohja.

Lataa tästä!

Vuokrasopimuspohja määräaikainen laaja

Lataa .docx

Vuokrasopimuspohja toistaiseksi voimassa laaja

Lataa .docx

Vuokrasopimuspohja määräaikainen (Englanniksi)

Lataa .docx

Vuokrasopimuspohja toistaiseksi voimassa (Englanniksi)

Lataa .docx

Autopaikan vuokrasopimuspohja

Lataa .docx

Ohjeita ja tarkennuksia vuokrasopimuksen tekemiseen

Lataa .pdf

Vuokra-asunnon hakemuslomake

Lataa .pdf

Asunnon kuntotarkastuslomake

Lataa .docx

Asunnon irtisanomislomake

Lataa .pdf

Lomakepohja omavelkaiseen takaukseen

Lataa .docx

Avainten luovutus ja vastaanottolomake

Lataa .pdf

Ehdot asiakirjojen käyttöön

*Nämä malliasiakirjat on tarkoitettu ainoastaan toimimaan esimerkkinä ja auttamaan Asiakkaitamme heidän omien asiakirjojen laadinnassa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa malliasiakirjojen oikeellisuudesta, virheettömyydestä, puutteettomuudesta eikä soveltuvuudesta Asiakkaan käyttöön. Asiakas vastaa itse malliasiakirjojen käytöstä ja niiden muokkaamisesta sopimaan omaan tarkoitukseensa. Sijoitusasunnot.com ei vastaa miltään osin malliasiakirjojen käyttämisestä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista tai niiden aiheuttamista riitatilanteista Asiakkaan ja Asiakkaan sopimuskumppanin välillä.

Asuntosijoittajan vuokratuottolaskuri

1. Kohteen perustiedot
i
Kohteen velaton hinta sisältää myyntihinnan ja mahdolliset yhtiölainaosuudet
i
Täytä tähän kenttään asunnon vuokra tai arvio vuokrasta. Huom. Jätä pois vesimaksut ja muut käyttökorvaukset, jotka menevät kauttasi taloyhtiölle.
i
Voit laittaa vuosittaisen prosenttiperusteisen vuokrankorotuksen, joka vaikuttaa saatavan kassavirran määrään tunnusluku-graafissa toisesta vuodesta eteenpäin.
%
i
Jos asunnon sijainti ei ole aivan keskustassa, on hyvä laskea pieni varaus tyhjille kuukausille. Voit käyttää esim. 0,5-1 tyhjää kuukautta /vuosi, jolloin vaikutus näkyy kassavirrassa ja vuokratuotossa.
kk
i
Asunnon koko ei ole pakollinen kenttä, mutta sen avulla näet neliöhinnan, -vuokran ja -vastikkeen.
m2
i
Laita tähän asunnon hoitovastike. Älä täytä kenttään mahdollisia rahoitusvastikkeita tai vesi- ja saunamaksuja jotka vuokralainen maksaa kauttasi taloyhtiölle.
+
2. Yhtiölaina
+
3. Rahoitus
+
4. Remontit
+
5. Arvonnousu

Tulokset

Riskiskenaariot

Kehittyminen

Tuotto

i
Asunnon vuokratuotto sijoitetulle pääomalle – näin paljon asunto tuottaa vuodessa. Käytä tätä lukua vertaillessasi eri asuntojen tuottoja keskenään, ja pystyt nopeasti erottelemaan hyvät sijoituskohteet huonoista.
%
i
Tämän verran asunnosta jää vuokratuottoa euroina vuodessa (vuokrat – hoitovastikkeet – lainojen korot). Huomaa, että jos kohteessa on runsaasti yhtiölainaa, luku ei pidä paikkaansa koska laskuri ei ota huomioon yhtiölainojen korkoja.
i
Tämän verran asunto tuottaa omalle pääomallesi (ostoon käytetylle käteiselle rahalle). Tämä prosentti vastaa ainoastaan alkutilannetta, koska pääoma asunnossa kasvaa jokaisella lainanlyhennyksellä, ja pienentää oman pääoman tuottoa.
%

Hinnat

i
Asunnon velaton hinta per neliö helpottamaan alueen tai kaupungin hintavertailua.
i
Asunnon neliövuokra, jota voit verrata tarvittaessa vastaavien kohteiden neliövuokriin.
i
Asunnon hoitovastike jaettuna neliöillä. Keskimäärin hoitovastike on noin 3,50-4,50€/m2. Jos vastike on yli tai alle tuon, kannattaa tarkastaa taloyhtiön tilinpäätöksestä ja budjetista syy poikkeukselliselle hoitovastikkeelle.

Arvonnousu

i
Jos olet määritellyt vuosittaisen arvonnousuprosentin asunnolle, tässä näet paljonko spekuloitu arvonnousu on kuukaudessa.
i
Jos olet määritellyt asunnolle arvonnousuprosentin, näin paljon euroina asuntosi arvo nousee vuodessa. Graafista näet asunnon arvonnousun vuosien kuluessa, niin että korko lasketaan korkoa korolle periaatteella edellisen vuoden arvosta.
i
Vuosittaisen arvonnousun tuotto omalle pääomalle. Jos strategiana on ostaa spekulatiivisia kohteita potentiaalisilta arvonnousualueilta velkavivulla, tämä mittari on hyödyllinen.
%

Kassavirtalaskelma / kk

i
Bruttokassavirta, kun hoitovastikkeet, rahoitusvastikkeet ja lainan korko on vähennetty vuokratulosta. Jos laina on lyhennysvapaalla, tämän verran kassavirtaa jää käteen kuukaudessa ennen veroja.
i
Pankkilainan lyhennyksen osuus. Tämä osuus vaikuttaa kassavirtaan, mutta lyhentää samalla asuntoon kohdistuvaa lainaa.
i
Bruttokassavirta, kun hoito- ja rahoitusvastikkeet sekä lainan korko ja lyhennys on vähennetty vuokratulosta ennen veroja.
i
Sama kuin edellinen kohta, mutta koko vuodelle. Huom. Laskelma ei ota huomioon mahdollisia tyhjiä kuukausia tai vuokrankorotuksia.
i
Kuukauden vuokratuoton veron määrä laskettuna kohteen perustiedoissa annetulla veroprosentilla. Jos asuntoon kohdistuu yhtiölainaa, laskelma ottaa huomioon rahastoidun/tuloutetun yhtiölainan.
i
Kassavirta kuukaudessa, josta on vähennetty veron osuus. Tämän verran jää konkreettisesti rahaa tilillesi menojen jälkeen, jota voi käyttää esimerkiksi seuraavien asuntojen käsirahaksi.
i
Sama kuin edellinen kohta, mutta koko vuoden kassavirta.