Sisältöön sitemap
19.03.2021

Testaa millainen asuntosijoittaja olet

Haetko taloudellista turvaa pitkällä aikavälillä, ehkä kenties etsit enemmän vapaa-aikaa ja haluat edetä kohti taloudellista riippumattomuutta, vai haluatko tehdä nopeita kauppoja ja nopeita tuottoja tässä ja nyt?

Tee erittäin epätieteellinen testimme (ei tämä nimittäin mikään Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori ole) ja näe, millaiset tulokset se antaa. Voit testin lopuksi jakaa oman tuloksesi omissa some-kanavissasi.

Millaisia tuloksia Sijoitusasunnot.comin väki sai kun he tekivät tämän testin?

Laitoimme myyntitykkimme Aarnen ja Anttonin kokeilemaan testiä ja jakamaan tuloksensa.

Aarne sai testistä tuloksen, että hän on riskinottaja – eikä tulos tullut mitenkään yllätyksenä. Hän ei miellä itseään mitenkään riskisijoittajaksi, vaan ottaa enemmänkin laskelmoituja riskejä, joita kaikkeen sijoittamiseen kuulukin.

”Kaikkeen sijoitustoimintaan liittyy aina riskiä, oli se sitten esimerkiksi osakesijoittamista, metsäsijoituksia tai asuntosijoittamista. Joten periaatteessahan jokainen sijoittaja voitaisi tietyillä ehdoilla määritellä riskisijoittajaksi. Riskit on syytä tiedostaa ja niitä pitää kunnioittaa, mutta täytyy myös muistaa se, että riskin määrällä on hintansa. Pienempi riski tarkoittaa monesti pienempiä tuloja, ja toisinpäin: jos olet valmis sijoittamaan sinne, minne muut eivät, ja olet tehnyt kotiläksysi kunnolla, voit löytää hyviä helmiä markkinoilta.

Eli esimerkiksi jos asuntosijoittaja ostaa sijoituskaksion ei-yliopistokaupungista, on oletettavaa että sen saa ostettua halvemmalla hinnalla kuin yliopistokaupungista. Vastapainona siinä on riski siitä, mihin suuntaan tämmöisen kohteen alueen väestökehitys etenee ja miten vuokramarkkina reagoi siihen.

Osaava, alueen tunteva ja vuokratuottonsa oikein laskenut sijoittaja voi tällöin omalla osaamisellaan vähentää riskiä. Ja ehkä siitä syystä meille tämmöinen tulos tästä testistä tulikin: arvostamme positiivista kassavirtaa enemmän kuin asunnon arvonnousua, ja olemme valmiita etsimään taajamista ja keskusta-alueiden ulkopuolelta kohteita, joissa oman pääoman tuotto on korkea. Ja kyllä sitä tietyllä tapaa voi riskisijoittamiseksikin kutsua”

Anttoni sai omalle testilleen tulokseksi ”Nopeiden liikkeiden asuntosijoittaja” ja hän allekirjoitti tämän täysin. Etenkin aiemmin nyt marraskuussa tehtyjen kauppojen jälkeen, kun hän osti ensin tutusta taloyhtiöstä sijoitusasunnon noin varttitunnin harkinta-ajan jälkeen, vain myydäkseen sen eteenpäin viisi päivää kauppojen teon jälkeen.

”Kyllä minulle euro tänään on enemmän kuin euro huomenna. Ostan ja remontoin tosiaan mielelläni asuntoja, yksin tai yhdessä yhtiökumppanieni, ystävien tai jopa perheen kanssa. Loma-asuntoihin ja liiketiloihinkin on tullut tutustuttua, ja aina olen valmis tutustumaan uusin asuntosijoittamisen puoliin.

Toki olisin ollut ihan tyytyväinen jos olisin saanut saman tuloksen kuin Aarne. Näen itsessäni myös riskinottajan piirteitä ja haen mielelläni omalle pääomalle suurta tuottoa, ja mahdollisuuksien mukaan käytän ilolla yli 70% velkavipua, mikäli vapaata vakuusarvoa siihen löytyy.”

Mitä mieltä olet testin tuloksista, osuiko kohdilleen vai menikö aivan metsään? Voit keskustella tämän blogitekstin alla olevassa kommenttiosiossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi