”No ajattelin kyl että jotain voisin siitä kaksiosta tarjota”
Asuntosijoittajia on moneen lähtöön, mutta niin on kyllä kiinteistönvälittäjiäkin.
Jokunen aika sitten laitoin merkille, että yksi lähiökaksio ei ollut mennyt kaupaksi, vaikka sen ilmoitus oli jo reilun kuukauden roikkunut myyntiportaalissa. Tunnen taloyhtiön hyvin, sillä minulla on ollut kaksi asuntoa salkussani siitä, vaikka toisen olenkin jo myynyt.
Soitin välittäjälle ja kysyin, että ”onko tuo hintapyynti tiukka?”
”On se.”
Ei se sitten kuitenkaan ollut tiukka hinta
No niin, siinäpä se. Jos hinta on ankkuroitu liian ylös eikä siinä voida joustaa, niin ilmankos ei ole asunto liikkunut. En ollut innostunut tarjoamaan läheskään pyyntihintaa asunnosta, joten totesin välittäjälle että ”Joo selvä homma, aattelin että jotain voisin tuosta tarjota mutta en mä sit.”
Ääni vaihtui välittömästi kellossa.
”Tarjoo nyt jotain, vien kyllä tarjoukset myyjälle.”
”No ok, tarjoon kymmenen kiloo alle pyynnin, ilman ehtoja, voimassa iltakasiin asti.”
Menee pari tuntia, ja välittäjä soittaa takaisin.
”Voisitko yhtään nostaa tarjoustasi, tuntuu että lähellä ollaan kauppojen syntymistä!?”
”En nosta. Mutta alkuperäinen tarjoukseni taitaa vielä olla pari tuntia voimassa.”
”.. ok, heippa.”
Minulle ei olisi niin justiinsa että saisinko tämän asunnon vai en – etenkään, jos minun pitäisi vielä tarjoustani korottaa. Mieluummin pidän nämäkin rahat käteisvarannoissa hetken pidempään kuin että tarjoan tästä enempää.
Luotin siihen, että myyjä on halukkaampi myymään kuin minä ostamaan. Mielelläni toki maksaisin tästä asunnosta tämän tarjoamani hinnan, ei siinä mitään.
Ja niinhän siinä käy, että hieman ennen kello kahdeksaa puhelin soi, myyjä hyväksyy tarjoukseni.
Mitä tästä voidaan oppia?
Sekä flippaaja että osta-ja-pidä -asuntosijoittaja tekevät suurimman tuoton kohteen ostohetkellä: kun saat ostettua sijoitusasunnon edullisesti, se parantaa heti asuntosijoituksen kaikkia tunnuslukuja.
Osta-ja-myy -asuntosijoittaja saa samalla myyntihinnalla aina sitä paremman tuoton, mitä edullisemmin hän saa asunnon ostettua.
Osta-ja-pidä -asuntosijoittaja saa samalla vuokralla aina sitä paremman vuokratuoton, mitä edullisemmin hän on kyseisen sijoitusasunnon ostettua. Lisäksi hän voi uudelleenarvioittaa ja monesti myös uudelleenrahoittaa kohteen, jos hän on saanut ostettua sen edullisemmin kuin mitä sen reaalinen markkina-arvo voisi olla.
Kun juttelee välittäjille ahkerasti, kyselee kohteista ja tekee useasti myös ostotarjouksen, niin aina välillä sieltä jää haaviin asuntoja. Jos päättää tarjota reilusti alle sen, mitä myyjä on asunnosta pyytänyt, on ymmärrettävä, että tarjousten läpimenoprosentti pienenee ja pitää tarjota useammin, jotta kohteita jää omaan salkkuun – monesti joku on valmis maksamaan enemmän kuin se, joka tarjoaa ”sen verran että vähän jopa hävettää.”
Mutta olemalla ahkera ja tekemällä kotiläksynsä, voi löytää erinomaisia diilejä.
Piditkö lukemastasi?
Tilaa uutiskirjeemme, ja pysyt askeleen edellä muita asuntosijoittaja. Voit halutessasi perua uutiskirjeen koska tahansa muutamalla painalluksella.

Vuokrasopimuksen purkaminen vuokranantajan toimesta – tärkeät huomioitavat asiat ja käytännön vinkit
Yleisin vuokrasopimuksen purkamiseen johtava syy on vuokralaisen vuokranmaksun laiminlyönti. Vuokralaisen tulee maksaa vuokra sovitun aikataulun mukaisesti, ja mikäli vuokra jää maksamatta, on vuokranantajalla on oikeus ryhtyä toimenpiteisiin.

Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen – verotehokas keino asunnon remontointiin ja taklaat myös tyhjien kuukausien riskiä
Valmiiksi vuokratun asunnon ostaminen tarjoaa monia etuja asuntosijoittajalle. Se on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää tyhjän kuukauden, tietää tarkan vuokratason ja päästä välittömästi kiinni vuokratuloon.

Vuokralainen vaihtuu – toimi fiksusti ja säästä rahaa
Vuokralaisen vaihtuminen asunnossa on osa vuokraustoimintaa. Vuokranantaja voi välttyä turhalta stressiltä vuokralaisen vaihtuessa tekemällä muutamia pieniä asioita, jotka eivät paljoa vaivaa vaadi, mutta tuottavat arvoa sitäkin enemmän.

Case study: asuntosijoittajan laskelmat sijoituskaksiosta
Tällä kertaa näytän kädestä pitäen, kuinka voit laskea potentiaalisen ostokohteen luvut auki, tutustua kohteen markkinaan ja tehdä päätöksen numeroiden perusteella siitä, sopiiko kohde sinun asuntosalkkuusi.