Miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin moni muu sijoituskohde?
Miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin moni muu sijoituskohde?
Sijoittaminen on mainio keino laittaa raha tuottamaan sen sijaan, että makuuttaisi rahaa tilillä. Nykyään sijoittajalle on tarjolla monia eri vaihtoehtoja ja sijoitusmaailma voi vaikuttaa erityisesti ensikertalaisen silmin monimutkaiselta. Asuntosijoittaminen erottuu kuitenkin vaihtoehtojen joukossa edukseen. Tässä artikkelissa pureudumme siihen, miksi asuntosijoittaminen on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahastoihin sijoittaminen.
Asuntosijoittamisen edut:
Ennen kuin sukellamme syvemmälle aiheeseen on tärkeää ymmärtää, miksi asuntosijoittaminen houkuttelee sijoittajia.
1. Tasainen kassavirta: Asuntosijoittaminen mahdollistaa säännölliset vuokratulot. Kun omistat asunnon ja vuokraat sen, saat kuukausittain kassavirtaa. Vuokra on yleensä sen suuruinen, että se kattaa lainan lyhennykset ja tuottaa myös voittoa.
2. Arvonnousu: Kun katsoo historiaa taaksepäin, niin kiinteistöjen arvoilla on ollut tapana kasvaa pitkällä aikavälillä. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoitusasunnon arvo voi nousta ajan myötä. Tämä voi tuoda sinulle merkittäviä voittoja, kun myyt asunnon myöhemmin eteenpäin. Tässä tulee ottaa huomioon, että omistamasi kohteen täytyy sijaita alueella, joka kasvaa ja kehittyy.
3. Omaisuuden hallinta ja kontrollointi: Asuntosijoittana pystyt hallinnoimaan sijoitusomaisuuttasi itse. Voit tehdä päätöksiä vuokralaisista, korjauksista ja parannuksista sekä päättää milloin hankit lisää sijoituskohteita. Olet siis koko ajan tilanteen tasalla. Jos sijoitat esimerkiksi rahastoihin, niin sijoitat jonkun muun tahon hallinnoimaan sijoitustoimintaan.
Asuntosijoittaminen vs. rahastot:
Rahastoihin sijoittaminen on pitkään ollut trendikästä ja monen aloittelevan sijoittajan ykkösvalinta. Tästä syystä vertaamme seuraavaksi asuntosijoittamista rahastoihin:
1. Asuntosijoittaminen tarjoaa säännöllisen kassavirran: Asuntosijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden säännöllisiin vuokratuloihin. Rahastot jakavat yleensä voitot harvemmin, esimerkiksi neljännesvuosittain.
2. Asuntosijoittaminen tarjoaa vakaamman arvon nousun: Kuten yllä kerroimme, niin kiinteistöjen arvolla on tapana nousta pitkällä aikavälillä. Tämä toteutuu erityisesti, jos hankit kohteen kasvavalta ja kehittyvältä alueelta. Myös rahastoissa mukana olevien sijoituskohteiden arvo yleensä nousee, mutta kiinteistöihin verrattuna arvonnousu on epävarmempaa.
4. Asuntosijoittamisessa on enemmän työtä: Asuntosijoittaminen vaatii enemmän aktiivista hallinnointia ja aikaa verrattuna rahastoihin. Toisaalta moni suosii asuntosijoittamista juuri siksi, että sijoitustoiminta on omissa käsissä ja kontrollissa. Rahastoissa ammattilaiset hoitavat sijoitukset puolestasi.
5. Riski ja hajautus: Rahastojen suosio perustuu hajautettuun riskiin. Myös asuntosijoittamisessa kannattaa pyrkiä hajauttamaan riskiä eli hankkia useita keskenään erilaisia kohteita. Eroavaisuus voi olla esimerkiksi sijainti tai koko.
Yhteenvetona todettakoon, että asuntosijoittamisessa on paljon hyviä puolia verrattaessa rahastosijoittamiseen. Tällä perusteella asuntosijoittamista voi pitää varsin varteenotettavana vaihtoehtona sijoitusmuotoa valitessa.
Vinkkejä sijoituslainan neuvotteluun pankissa
Sijoittajan suhde pankkiin tai pankkeihin on tärkeässä roolissa. Listasimme tärkeimmät seikat, joilla olet vahvoilla neuvottelupöydän ääressä.
Vuokratuottolaskuri: Sijoitusasunnon vuokratuoton laskeminen
Vuokratuottolaskuri on asuntosijoittajan tärkeimpiä työkaluja. Sen avulla voi nopeasti ja helposti laskea kohteen vuokratuoton eli sijoituskohteen kannattavuuden ja vertailla eri kohteita keskenään.
Kelan asumismenojen ylärajat ja niiden vaikutukset asuntojen vuokraustoimintaan
Kelan asumismenojen ylärajat ovat herättäneet keskustelua ja niiden vaikutukset näkyvät tällä hetkellä vuokramarkkinoilla. Tässä blogitekstissä käsitellään lyhyesti, mitä asumismenojen ylärajat tarkoittavat, miten ne vaihtelevat eri kaupungeissa sekä miten ne vaikuttavat vuokrattavuuteen ja vuokrankorotuksiin. Kelan tuet eivät kosketa kaikkia vuokralaisia, mutta ylärajoista ja niiden vaikutuksista on silti hyödyllistä olla tietoinen.
Tässä 10 vinkkiä, joilla varmistat, että pysyt köyhänä loppuelämäsi ajan
Haluatko sinäkin olla köyhä loppuelämäsi ajan? Lue Henri Neuvosen 10 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti. Erityisesti viimeinen vinkki on todella vaarallinen.