Sisältöön sitemap
28.08.2024

Sijoitusasunnon ostaminen Sijoitusasunnot.comilta

Näin ostat sijoitusasunnon meiltä

Sijoitusasunnon ostaminen Sijoitusasunnot.comilta etenee samaa prosessia seuraten kuin minkä tahansa asunnon ostaminen: etsitään kohde, hankitaan rahoitus ja sovitaan kaupoista. Käymme tässä tekstissä tarkemmin läpi sijoitusasunnon ostamista meiltä.

Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä sijoitusasuntoasi, voit lukea meidän Ensimmäisen sijoitusasunnon ostajan oppaan. Sieltä löydät tietoa muun muassa siitä millainen on hyvä asuntosijoituskohde, vinkkejä lainarahan käyttöön sekä tärkeimmät asuntosijoittajan laskutoimitukset.

1. Varaa asunto myyntisivulla olevasta varausjärjestelmästä

Mikäli tiedät, että uusi kohde on tulossa myyntiin tiettynä päivänä, niin kannattaa päivittää kohteen myyntisivu myynnin alkamisen aikoihin. Näin pääset varamaan asuntoja heti, kun se on mahdollista.

Kohteen myyntisivulla on aina varaustaulukko, josta voit selata kohteen myytäviä sijoitusasuntoja ja varata mieleisesi. Varaustaulukosta näet asunnon lisätietoja sekä pohjakuvan. Taloyhtiön tiedot löytyvät myyntisivulta.

Kun teet varauksen verkkosivuiltamme, niin saat ilmoituksen, että varaus on tehty onnistuneesti. Lisäksi saat automaattisen kuittausviestin sähköpostiisi.

Asunnon varaus ei ole sitova. Tästä syystä emme myöskään peri varausmaksuja myytävistä sijoitusasunnoistamme.

 

2. Asunnon ja taloyhtiön dokumentit tarkempaa tarkastelua varten

Varattuasi asunnon saat isännöitsijäntodistuksen, sensuroidun vuokrasopimuksen sekä valokuvat sähköpostiosoitteeseesi.

3. Vahvista varauksesi myyjällemme

Tutustuttuasi sijoitusasunnon dokumentteihin ja valokuviin voit päättää haluatko vahvistaa varauksesi vai luovuttaa asunnon jonossa seuraavalle. Kohteen myyjä on asunnon varaajaan sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä sopiakseen kaupanteon etenemisestä.

Pyrimme tekemään myyntisivut mahdollisimman kattaviksi. Näin toimimalla pyrimme saamaan kaikki nimenomaan asuntosijoittajaa kiinnostavat tiedot mahdollisimman selkeästi ja pian nähtäviksi, jotta asiakas voi tehdä omaan strategiaansa sopivan päätöksen helposti.

4. Viedään yhdessä kaupat maaliin

Kun kaikki on selvää, niin voidaan tehdä sijoitusasunnosta kaupat. Kauppakirjan allekirjoittaminen hoidetaan ensisijaisesti sähköisesti verkkopankkitunnuksilla, joten kaupat voidaan useimmiten tehdä kätevästi etänä.

Mikäli rahoitat sijoitusasunnon ostamisen pankkilainalla, niin eri pankeilla on omia käytäntöjään asuntokaupan toteuttamiseen. Mikäli aiot käyttää pankkilainaa etkä tee ns. ”käteiskauppaa,” pyydämme varauksen vahvistettuasi sinua lähettämään meille pankkisi yhteyshenkilön yhteystiedot sopiaksemme käytännön asioista hänen kanssaan.

5. Sijoitusasunnon omistaminen ja vuokranantajana toimiminen

Näin sijoitusasunnon osto on suoritettu ja seuraavaksi onkin aika vaurastua! Asunnosta riippuen seuraavat askeleet voivat olla asunnon remontointi, vuokralaisen etsiminen tai vain kuukausittaisesta vuokratulosta nauttiminen. Meidän kauttamme ostaessa seuraava vaihe on yleensä tuo viimeisin.

Kauppahinnan maksamisen jälkeen myyntitiimimme on sinuun sähköpostitse yhteydessä lopputoimien tiimoilta. Saat siinä yhteydessä esimerkiksi asunnon vuokrasopimuksen sekä esitäytetyn lomakkeen omistajuuden rekisteröimistä varten.

Muista rekisteröidä omistuksesi Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään ja hoitaa varainsiirtoveron maksaminen sekä ilmoittaminen OmaVerossa.

Lisätietoja omistuksen rekisteröintiin

Lisätietoja varainsiirtoveron maksuun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko varata sijoitusasunnon, vaikka minulla ei olisikaan vielä lainalupausta/rahoitusta valmiina?

Totta kai! Asunnon voi varata, vaikka lainalupausta ei olisikaan. Mikäli on aikeissa ostaa sijoitusasunnon, niin kannattaa hoitaa lainalupaus kuntoon. Se auttaa hahmottamaan, että minkälaisiin hankkeisiin on mahdollisuus ryhtyä.

Miten voi olla, että olin teidän nettisivuilla klo 18.05 ja kaikki asunnot oli jo varattu!?

Toisinaan kohteisiimme kohdistuu suuri mielenkiinto ja ne varataan pois nopeudella, joka yllättää meidätkin. Kannattaa silti aina liittyä varausjonoon. Asuntojen varauksia peruutetaan kuitenkin sen verran, että on suuri mahdollisuus päästä jonosta vielä varaajaksi.

Pääseekö asuntoa katsomaan?

Pyrimme tekemään kohteiden myyntimateriaalit niin kattaviksi, että ensisijaisesti vuokralaista ei tarvitsisi vaivata asuntonäytöillä. Myymme pääasiassa valmiiksi vuokrattuja asuntoja ja olemme kuvanneet asunnot ennen myynnin aloitusta. On kaikkien osapuolien edun mukaista pitää vuokralaiset tyytyväisenä ja vuokrasuhteessa mahdollisimman pitkään. Mikäli kuitenkin olet kiinnostunut näytöstä, niin voit sopia asiasta myyjän kanssa.

Haluan ostaa asunnon yhdessä yhden tai useamman henkilön kanssa. Miten toimin?

Tällöin yksi ostajista toimii ostajien yhteyshenkilönä ja varaa asunnon. Kauppakirjaan merkitään kaikki ostajat omistussuhteiden mukaan. Ilmoita kaikkien ostajien yhteystiedot myyjälle mahdollisimman pian varauksen vahvistamisen jälkeen. Tarvittavia tietoja ovat koko nimi, henkilötunnus, osoite, sähköposti ja puhelinnumero

Haluan ostaa asunnon yritykseni nimiin. Miten toimin?

Ilmoita varauksen yhteydessä tai myyjän kanssa kaupanteosta sopiessa, että haluat ostaa asunnon yrityksesi nimiin. Näin myyjä tietää tehdä kauppakirjan yrityksesi nimiin.

 

Jäikö jotain kysyttävää vielä hampaankoloon?

Jos sinulla on jotain kysyttävää kaupanteosta meidän kanssa, niin kysy rohkeasti alla olevan kommentointikentän kautta tai ole henkilökohtaisesti yhteydessä myyntitiimiimme.

  1. Jos asunto on valmiiksi vuokrattu, yleinen käytäntö on, että vuokralaiselta edellytetään voimassa olevaa kotivakuutusta. Sen vuoksi hämmästyin kohtaa ”. . . ja hanki asunnollesi vakuutus.” Onko todella niin, että teillä ei vaadita vuokralaiselta kotivakuutusta?

    1. Moikka Hannu,

      Kyllä me aina vaadimme vuokralaiselta kotivakuutuksen kun teemme hänen kanssaan vuokrasopimuksen ja suosittelemme toimintatapaa kaikille muillekin vuokranantajille.

      Kuitenkin vuokralaisen kotivakuutuksen voimassaoloa on vuokranantajan hyvin vaikea vahtia – on mahdollista, että oikein kiero vuokralainen on irtisanonut kotivakuutuksen jo siinä vaiheessa, kun hän lähettää tulosteen kotivakuutuksesta vuokranantajalle katsottavaksi. Ja vaikka vuokrasopimukseen olisi kirjattu, että vuokralaiselta edellytetään voimassaoleva kotivakuutus asunnon hallinnan ajalta, niin voimassaolevan kotivakuutuksen puute ei yksin riitä esimerkiksi irtisanomisperusteeksi.

      Vuokralaisen kotivakuutus on mielestäni lähtökohtaisesti enemmänkin vuokralaisen kuin vuokranantajan etu – ja tämä kannattaa käydä vuokralaisen kanssa yhdessä läpi. Ilman voimassaolevaa vakuutustahan hänen on maksettava vahinkotilanteen sattuessa syntyneet kulut omasta taskusta. Ja siitä vakuutuksesta korvataan yleisimmin vuokralaisen oma irtaimisto sekä muutossa tapahtuneita vaurioita.

      On olemassa tilanteita, joihin ei saa korvausta vuokralaisen kotivakuutuksesta ja jotka sijoitusasunnon vakuutus korvaa. Siitä saa useasti myös oikeusturvavakuutuksen sijoitusasunnon mahdollisia riitatapauksia varten.

      Suosittelemme lämpimästi harkitsemaan sijoitusasunnon vakuutuksen ottamista valmiiksi vuokrattua asuntoa ostettaessa. Pakollistahan se ei toki ole.

      – Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY ASUNTOSIJOITTAJIEN SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON UUSISTA SIJOITUSKOHTEISTA!

Liity postituslistalle

Liittymällä joukkoon mukaan saat:

  • Ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme
  • Työkalut ja oppaat ilmaiseksi käyttöösi
  • Tiedon uusista artikkeleista suoraan sähköpostiisi