Sisältöön sitemap

Porvoo

15°C

Asuntosijoittaminen Porvoossa

Tietoa Porvoosta

Porvoo on viehättävä kaupunki Uudenmaan maakunnassa, Suomen etelärannikolla. Se tunnetaan kauniista Vanhastakaupungistaan, joka on täynnä värikkäitä puutaloja ja mukulakivikatuja. Porvoo on myös suosittu matkailukohde, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Porvoon ainutlaatuinen vetovoima niin asukkaidenkuin matkailijoiden keskuudessa perustuu sen monipuolisuuteen, elämyksellisyyteen ja lyhyeen välimatkaan pääkaupunkiseudun kanssa.

Kaupungissa yhdistyvät ainutlaatuisesti historia, kulttuuri, luonto ja kaunis miljöö, mikä tekee siitä viihtyisän paikan asua ja houkuttelevan kohtee niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille.

Väkiluku

Porvoon väkiluku on noin 51 000. Väestö on kasvanut tasaisesti viime vuosina, ja kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Väestöennuste

Tilastollisen Keskusviraston ennusteen mukaan Porvoon väkiluvun ennustetaan kasvavan noin 54000 asukkaaseen vuoteen 2030 mennessä. Kasvujohtuu pääasiassa muuttoliikkeestä.

Työllisyystilanne

Porvoon työttömyysaste on hieman Suomen keskiarvoa alempi. Kaupungissa on paljon työpaikkoja palvelualalla, teollisuudessa ja julkishallinnossa.

Myös yrittäjyydellä on Porvoossa vahva asema. Porvoon suurimmat työnantajat ovat teollisuusyritykset, kuten Neste (2000 työntekijää), Borealis Polymers (962 työntekijää) ja Ensto (430 työntekijää).

Näiden rinnalla toimivat myös rakennusalan Norpe (414 työntekijää) ja päivittäistavarataloketju Varuboden-Osla (300 työntekijää).

Yhteensä nämä viisi yritystä työllistävät lähes 4 100 Porvoon asukasta.

Opiskelijoiden Porvoo

Porvoo tarjoaa yllättävän monipuolisia opiskelumahdollisuuksia niin korkea-asteenopiskelijoille kuin ammatillisen koulutuksenhakijoillekin.

Porvoossa on yksi ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia Porvoo, joka tarjoaa opetusta liiketoiminnan, terveydenhuollon ja kulttuurin aloilla. Haaga-Helia Porvoossa opiskelee noin 1100 korkeakouluopiskelijaa.

Careeria Porvoo on ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta mm. sosiaali- ja terveysalalle, liiketaloudelle ja tekniikalle. Careeriassa on tarjolla sekä perustutkintoja että ammattitutkintoja.

Prakticum Porvoo on ruotsinkielinen ammattioppilaitos, joka tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia nuorille ja aikuisille. Careeriassa ja Prakticumissa opiskelee yhteensä noin 1 200 opiskelijaa. Porvoossa on kolme lukiota ja niissä opiskelee yhteensä 950 opiskelijaa. Porvoon opiskelijamäärä on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Porvoossa opiskelee noin 1100 korkeakouluopiskelijaa

Porvoon tärkeimmät tunnusluvut

Keskimääräinen neliöhinta

Noin 2250 €/m² (2023)

Hintojen muutos

Noin +1 % (2023-2024)

Vuokrien nousu

Noin +1% (2023-2024)

Asuntokauppojen lukumäärä

Arviolta 1000-1200 (2023)

Valmistuneiden asuntojen lukumäärä

Noin 150 asuntoa (2021-2023)

Asukasluku

Noin 51 000 (2023)

Sijainti

Porvoo sijaitsee vain noin 50 kilometrin päässä Helsingistä, mikä lisää kaupungin vetovoimaa ja tekee siitä vaihtoehtoisen asuinpaikan niille, jotka työskentelevät Helsingissä. Matkan taittaa noin tunnissa.

Väestönkasvu

Noin +2 % vuodessa

Työlllisyysaste

Noin 72 % (2022)

Huoltosuhde

1,47 (2022)

Tiedot ja arviot perustuvat tilastokeskuksen tietoihin, Porvoon kaupungin julkaisemiin tietoihin sekä Etuoven ja Oikotien tarjoamiin materiaaleihin. Virheet ovat mahdollisia.

Porvoon vetovoima ja tulevaisuuden näkymät

Porvoo on kasvava ja kehittyvä kaupunki, joka haluaa pysyä virkeänä ja houkuttelevana. Kaupunki panostaa vahvasti kestävään kehitykseen ja ympäristönsuojeluun. Porvoossa on myös kunnianhimoiset suunnitelmat turismin ja yritystoiminnan kehittämiseksi.

Suuria hankkeita ja investointeja:

  • Itärata-hanke: Rautatie, joka yhdistäisi Lentoradan Keravalta Porvoon kautta Kouvolaan.
  • Kilpilahden alueen vihreä siirtymä: Kilpilahden alue on Pohjoismaiden merkittävin kiertotalouden keskittymä, johon on suunnitteilla miljardien eurojen investoinnit.
  • Uusi satama: Porvooseen rakennetaan uutta satamaa, joka parantaa kaupungin yhteyksiä muualle Suomeen ja Itämerelle.
  • Matkailun kehittäminen: Kaupunki panostaa matkailun kehittämiseen ja uusien matkailutuotteiden ja -palveluiden luomiseen.

Porvoo on viehättävä ja ainutlaatuinen kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaupungilla on vahva tulevaisuus, ja se on houkutteleva paikka asua, opiskella, työskennellä ja yrittää.

Itärata-hanke

Itärata on suunnitteilla oleva rautatie, joka yhdistäisi Lentoradan Keravalla Porvoon kautta Kouvolaan. Se olisi noin 200 kilometrin pituinen kaksiraiteinen sähköistetty rata, joka parantaisi merkittävästi itäisen Suomen ja pääkaupunkiseudun välistä raideliikennettä.

Hankkeen tavoitteita ovat:

  • Liikenteen nopeuttaminen ja sujuvoittaminen: Itärata lyhentäisi matka-aikoja ja tekisi matkustamisesta sujuvampaa
  • Elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantaminen: Nopeammat ja sujuvammat raideyhteydet edistäisivät yritystoimintaa ja työpaikkojen syntymistä itäisessä Suomessa.
  • Ympäristöystävällisen liikenteen edistäminen: Raideliikenne on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin autoilu, ja Itärata vähentäisi kasvihuonekaasupäästöjä.
  • Aluekehityksen tukeminen: Uusi raideyhteys antaisi vauhtia itäisen Suomen aluekehitykselle ja houkuttelisi uusia asukkaita ja yrityksiä alueelle.

Hankkeen eteneminen:

Itärata-hanke on vielä suunnitteluvaiheessa. Hankeyhtiönä toimii Itärata Oy, jonka omistavat Suomen valtio (51%) ja 24 kaupunkia ja kuntaa seitsemästä eri maakunnasta.

Yhtiö on tuottanut radan suunnittelusta ja vaikutusarvioinnista kaksi vaihetta ja kolmas vaihe on käynnissä.

Hankkeen aikataulu on tällä hetkellä epävarma, ja sen toteuttaminen riippuu poliittisista päätöksistä ja rahoituksesta.

Alustavan arvion mukaan radan rakentaminen maksaisi noin 1,5 miljardia euroa.

Hankkeen etenemistä voi seurata osoitteessa: https://www.itarata.fi/.

Porvoo ja asuntosijoittaminen

Porvoo on houkutteleva kohde asuntosijoittajalle. Porvoon vetovoimaa lisää sen läheinen sijainti Helsingin kanssa. Matkaa Helsinkiin on vain 50 kilometriä ja matkan ajaa autolla alle tunnissa.

Kiinteistömarkkinat

Porvoon asuntojen hintataso on selvästi pääkaupunkiseutua matalampi, mikä tekee Porvoosta houkuttelevan kohteen sijoittajille, jotka etsivät hyvää tuottoa pienemmällä pääomalla. Porvoon asuntojen hinnat ovat nousseet haastavasta markkinatilanteesta huolimatta noin +1 % vuosina 2023-2024. Hintojen nousu viittaa kasvavaan kysyntään ja lupaa hyvää tulevaisuuden arvonnousulle.

Porvoossa vuokrat ovat nousseet noin +1 % vuosina 2023-2024. Kysyntä vuokra-asunnoille on vahvaa ja Porvoon vuokramarkkina on terveellä pohjalla.

Maltillinen uudisrakentaminen on pitänyt vuokra-asuntojen tarjonnan maltillisena ja vuokratasot ovat hyvät suhteessa asuntojen hintoihin. Tämä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden saada hyvän vuokratuoton sijoituksilleen.

Nouseva vuokrataso on positiivinen merkki kaupungin taloudellisesta kehityksestä, kasvavasta väestöstä ja
asuntomarkkinoiden vahvuudesta.

Porvoosta voit saada ostettua sijoitusasunnon edullisella hinnalla ja hyvällä vuokratuotolla. Kasvavassa ja kehittyvässä kaupungissa niin asuntojen hinnat kuin vuokratasot ovat maltillisessa nousussa, joten markkinassa on mahdollisuus saada hyvän vuokratuoton lisäksi myös maltillista arvonnousua sijoituksilleen.

Toteutuessaan itäratahanke parantaa merkittävästi alueen liikenneyhteyksiä pääkaupunkiseudulle, jolla on väistämättä positiivisia vaikutuksia koko Porvoon asuntomarkkinan hintakehitykseen.

Väestökehitys

Porvoon väkiluku on 51 000 ja kasvaa noin 2 % vuosivauhtia. Kasvava väestö lisää jatkuvasti kysyntää asunnoille, mikä pitää vuokratasot ja asuntojen hinnat maltillisessa nousussa. Väestönkasvu heijastaa myös kaupungin vetovoimaa ja elinvoimaisuutta.

Lisäksi kaupungissa on yli 1000 korkeakouluopiskelijaa, mikä luo jatkuvaa kysyntää vuokra-asunnoille.

Vaikka Porvoon kaupunki panostaa paljon kehitykseen, kasvuun ja matkailuun, on uudisrakentaminen maltillista.

Kokonaisuudessaan Porvoo on viihtyisä ja elinvoimainen kaupunki, jolla on rikas historia ja kulttuuritarjonta. Porvoossa vesistö ja luonto on lähellä ja kaupunki on suosittu matkailukohde.

Porvoo on erinomainen valinta niille sijoittajille, jotka etsivät vakaata ja tuottavaa sijoituskohdetta kasvavalla markkinalla.

 

Haluatko ostaa sijoitus­asunnon Porvoosta?

Meillä on jatkuvasti tarjolla kiinnostavia kohteita eri puolelta Suomea.
Ole yhteydessä myyntiimme niin katsotaan miten voisimme olla sinulle avuksi.

matti
Matti Honkasalo
041 4392 489

Valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja alle markkinahinnan

Tarjoamme jatkuvasti uusia huippudiilejä asuntosijoittajille eri puolilta Suomea. Myymme asunnot pääsääntöisesti selvästi alle markkinahinnan ja valmiiksi vuokrattuna. Tarjoamme aina kohteen kattavan esittelyn ja materiaalipankin, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa.