Sisältöön sitemap

Oulu

20°C

Asuntosijoittaminen Oulussa

Tietoa Oulusta

Oulu on Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus ja Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjanlahden rannalla Oulujoen suulla. Oulu on tunnettu korkeasta teknologiakeskittymästään ja innovatiivisista kokeiluistaan, ja se on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Oulu sijaitsee keskeisellä paikalla Pohjois-Suomessa, ja sen sijainti mahdollistaa hyvän pääsyn sekä Pohjois-Suomen että Etelä-Suomen markkinoille. Kaupunki on myös tärkeä liikenteellinen solmukohta, ja sen lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain Helsinki-Vantaan jälkeen.

Väkiluku ja väestöennuste

Vuoden 2023 lopussa Oulun väkiluku oli noin 214,633, ja Oulun seutukunnan väkiluku oli noin 263,000. Väestöennusteiden mukaan Oulun väestö jatkaa kasvuaan, ja kaupungin odotetaan saavuttavan 250,000 asukkaan rajan 2030-luvulla.

Oulun väkiluku kasvoi 5,100 henkilöllä, mikä vastaa 2,4 % kasvua vuosien 2021–2023 aikana.

Työllisyystilanne

Oulun työllisyysaste on ollut vakaasti noin 70 %
tuntumassa, joka on hieman alle koko maan työllisyysasteen. Oulussa on korkea opiskelijamäärä ja nuori väestörakenne, jotka laskevat työllisyysastetta.

Kaupungin suurimpiin työnantajiin kuuluvat muun muassa Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, metsä-alan yritykset ja useat teknologiayritykset, kuten Nokia ja Polar Electro.

Oulu on erityisesti tunnettu vahvasta IT- ja terveysteknologian osaamisestaan ja alan yrityksistä.

Opiskelijoiden Oulu

Oulussa sijaitseva Oulun yliopisto on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, ja siellä opiskelee noin 14,000 opiskelijaa. Lisäksi Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa laajan valikoiman koulutusohjelmia, joissa opiskelee noin 9,000 opiskelijaa.

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu tarjoavat monipuolisia koulutusohjelmia eri tieteenaloilta. Oulun yliopistossa voi opiskella esimerkiksi tekniikan ja ICT, liiketalouden, luonnontieteiden, terveystieteiden, kasvatuksen, arkkitehtuurin ja kaivosalan ohjelmissa. Yliopisto tarjoaa myös kansainvälisiä yhteistutkinto-ohjelmia. OAMK puolestaan tarjoaa käytännönläheisiä koulutusohjelmia tekniikan ja luonnonvarojen, liiketalouden ja tietojenkäsittelyn, sosiaali- ja terveysalan sekä kulttuurialan yksiköissä. 

Oulussa opiskelee yli 22 000 korkeakouluopiskelijaa

Oulun tärkeimmät tunnusluvut

Keskimääräinen neliöhinta

Noin 2500 €/m² (2023)

Hintojen muutos

-2,21 % (2021-2024)

Vuokrien nousu

Noin +4% vuodessa (2021-2024)

Asuntokauppojen lukumäärä

Noin 2400 (2023)

Valmistuneiden asuntojen lukumäärä

Noin 1200 asuntoa (2023)

Asukasluku

Noin 214 633 (2023)

Sijainti

Oulu sijaitsee keskeisellä paikalla Pohjois-Suomessa, ja sen sijainti mahdollistaa hyvän pääsyn sekä Pohjois-Suomen että Etelä-Suomen markkinoille. Kaupunki on myös tärkeä liikenteellinen solmukohta, ja sen lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain Helsinki-Vantaan jälkeen.

Väestönkasvu

Noin +2 % vuodessa

Työlllisyysaste

Noin 70 % (2022)

Huoltosuhde

1,22 (2021)

Tiedot ja arviot perustuvat tilastokeskuksen tietoihin, Oulun kaupungin julkaisemiin tietoihin sekä Etuoven ja Oikotien tarjoamiin materiaaleihin. Virheet ovat mahdollisia.

Oulun vetovoima ja tulevaisuuden näkymät

Oulun tulevaisuuden näkymät ovat erittäin positiiviset. Kaupunki panostaa voimakkaasti teknologian ja terveydenhuollon innovaatioihin sekä kulttuuriin, kuten vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Lisäksi useat infrastruktuurihankkeet, kuten uudet liikenneväylät ja asuinalueet, tukevat kaupungin kasvua ja kehittymistä.

Oulussa on eloisa kulttuurielämä, johon kuuluu useita museoita, teattereita ja tapahtumia. Tämä tekee kaupungista viihtyisän paikan asua ja työskennellä.

Suuria hankkeita, jotka voivat vaikuttaa Oulun tulevaisuuteen:

  • Oulun yliopiston uusi kampus: Uusi kampus on merkittävä investointi koulutukseen ja tutkimukseen, ja se houkuttelee todennäköisesti lisää opiskelijoita ja tutkijoita kaupunkiin.
  • Oulun sataman laajennus: Sataman laajennus parantaa Oulun liikenneyhteyksiä muuhun maailmaan ja luo uusia työpaikkoja.

 

Oulu ja asuntosijoittaminen

Oulu on houkutteleva kohde asuntosijoittajalle. Oulu on Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus ja Suomen viidenneksi suurin kaupunki, jossa väestömäärä kasvaa noin 2 % :n vuosivauhtia. Oulu on suosittu kaupunki opiskelijoiden keskuudessa ja Oulussa onkin yli 22 000 opiskelijaa. 

Kiinteistömarkkinat

Oulussa on suuri kysyntä vuokra-asunnoille ja vuokrat ovat nousseet noin 4 % vuodessa. Oulussa kiinteistöjen hinnat ovat vielä maltilliset, joten sijoittajalla on mahdollisuus ostaa asunto kohtuullisella hinnalla ja nauttia hyvästä vuokratuotosta. 

Oulussa on paljon opiskelijoita ja väestö kasvaa tasaisesti, joten asuntojen vuokrattavuus on hyvä. 

Oulussa on käynnissä suuria hankkeita, kuten Oulun yliopiston uuden kampuksen rakentaminen ja sataman laajentaminen. Molemmat lisäävät entisestään Oulun vetovoimaa ja luovat uusia työpaikkoja.


Haluatko ostaa sijoitus­asunnon Oulusta?

Meillä on jatkuvasti tarjolla kiinnostavia kohteita eri puolelta Suomea.
Ole yhteydessä myyntiimme niin katsotaan miten voisimme olla sinulle avuksi.

matti
Matti Honkasalo
041 4392 489

Valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja alle markkinahinnan

Tarjoamme jatkuvasti uusia huippudiilejä asuntosijoittajille eri puolilta Suomea. Myymme asunnot pääsääntöisesti selvästi alle markkinahinnan ja valmiiksi vuokrattuna. Tarjoamme aina kohteen kattavan esittelyn ja materiaalipankin, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa.