Sisältöön sitemap

Hämeenlinna

16°C

Asuntosijoittaminen HÄMEENLINNASSA

Tietoa Hämeenlinnasta

Hämeenlinna on Suomen vanhin sisämaakaupunki, joka sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa Etelä-Suomessa. Se perustettiin vuonna 1639 ja tunnetaan historiallisista nähtävyyksistään, kuten Hämeen linnasta ja Aulangon luonnonpuistosta. Kaupunki tarjoaa asukkailleen monipuolisia palveluita, hyvät koulutusmahdollisuudet ja laajan kulttuuritarjonnan.

Hämeenlinna on Kanta-Hämeen maakuntakeskus ja Suomen 15. suurin kaupunki, joka sijaitsee noin 100 km päässä Helsingistä ja 75 km päässä Tampereelta.

Hämeenlinnan sydämessä sijaitsee Vanajavesi, joka tarjoaa upeat puitteet virkistyskäyttöön ja vesiurheilulle.

Väkiluku

Hämeenlinnassa asuu noin 68 000 ihmistä (2023). Väkiluku kasvoi vuoden 2023 aikana 276 henkilöllä.

Väestöennuste

Tilastokeskuksen ennusteen mukaan Hämeenlinnan väkiluku tulee pysymään suhteellisen vakiona lähivuosina. Väestöennusteen mukaan vuoteen 2040 mennessä väkiluku voi kasvaa noin 1-2 %.

Työllisyystilanne

Hämeenlinnan työllisyystilanne on kohtuullisen hyvä, ja työttömyysaste on noin 10 % luokkaa. Suurimpia työnantajia ovat Hämeenlinnan kaupunki, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Puolustusvoimat sekä useat teollisuusyritykset kuten UPM-Kymmene ja SSAB.

Opiskelijoiden Hämeenlinna

Hämeenlinna tarjoaa monipuoliset opiskelumahdollisuudet.

Kaupungissa sijaitsee Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), jolla on noin 7200 opiskelijaa. Lisäksi Hämeenlinnassa toimii useita toisen asteen oppilaitoksia ja ammatillisia oppilaitoksia.

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Hämeenlinnan kampuksella on tarjolla useita suosittuja opintolinjoja, jotka vastaavat työelämän tarpeisiin. Keskeisimpiä opintolinjoja ovat liiketalous, tietotekniikka, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä sosiaali- ja terveysala. Näistä linjoista erityisesti sairaanhoitajakoulutus on erittäin suosittu. 

Hämeenlinnassa opiskelee noin 7200 korkeakouluopiskelijaa

Hämeenlinnan tärkeimmät tunnusluvut

Keskimääräinen neliöhinta

Noin 1800 €/m² (2023)

Hintojen muutos

Noin -1.82 % (2023-2024)

Vuokrien nousu

Noin +2% (2022-2024)

Asuntokauppojen lukumäärä

Arviolta 800 (2023)

Valmistuneiden asuntojen lukumäärä

Noin 264 asuntoa (-2023)

Asukasluku

Noin 68 000 (2023)

Sijainti

Hämeenlinna sijaitsee keskeisellä paikalla Tampereen ja Helsingin välissä, mikä lisää kaupungin vetovoimaa merkittävästi. Moni Tampereella tai Helsingissä työskentelevä asuu Hämeenlinnassa. Myös esimerkiksi Turkuun ja Lahteen on maltillinen matka.

Liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Tampereelle ja Helsinkiin pääsee junalla tai moottoritietä pitkin. Juna Helsinkiin kestää noin tunnin. 

Hämeenlinnan keskeinen sijainti tekee siitä houkuttelevan mm. asumiselle ja yritystoiminnalle.

Väestönkasvu

Noin +0-1 % vuodessa

Työlllisyysaste

Noin 70 % (2023)

Huoltosuhde

1,64 (2023)

Tiedot ja arviot perustuvat tilastokeskuksen tietoihin, Hämeenlinnan kaupungin julkaisemiin tietoihin sekä Etuoven ja Oikotien tarjoamiin materiaaleihin. Virheet ovat mahdollisia.

Hämeenlinnan vetovoima ja tulevaisuuden näkymät

Hämeenlinna panostaa merkittävästi kestävään kehitykseen, infrastruktuurin parantamiseen ja elinvoimaisen yritysilmapiirin luomiseen.

Keskeisiin hankkeisiin kuuluu uuden Assi-sairaalan rakentaminen, joka parantaa terveyspalveluita ja valmistuu lähivuosina. Assi-sairaala on lähes 400 miljoonan euron hanke, joka valmistuu vuonna 2025.

Kaupungin liikenteen kehityshankkeet, kuten tieverkoston ja joukkoliikenteen parannukset, helpottavat liikkumista ja vähentävät liikenteen päästöjä.

Lisäksi kaupungin strategiaan kuuluu suotuisan ympäristön luominen yritystoiminnalle ja yrittäjyydelle uusilla yritysalueilla ja toimitiloilla, jotka houkuttelevat sekä kotimaisia että kansainvälisiä yrityksiä. 

Hämeenlinna ja asuntosijoittaminen

Hämeenlinna sijaitsee Etelä-Suomessa lähellä Helsinkiä ja Tamperetta. Keskeinen sijainti ja erinomaiset liikenneyhteydet tekevät Hämeenlinnasta helposti saavutettavan ja houkuttelevan paikan asua ja työskennellä ja yrittää.

Hämeenlinna on suosittu kaupunki opiskelijoiden keskuudessa ja kaupungissa opiskelee yli 7000 opiskelijaa. Vuokra-asunnoille on jatkuva tarve.

Kiinteistömarkkina

Hämeenlinnassa asuntojen hintakehitys on pysynyt tasaisena. Vuokrien nousu on ollut vuosittain noin 2-4 % ​luokkaa.

Maltillisen hintaiset asunnot yhdistettynä nouseviin vuokrahintoihin, tekee Hämeenlinnasta houkuttelevan kohteen asuntosijoittajille.

Maltillinen uudisrakentaminen on pitänyt vuokra-asuntojen tarjonnan maltillisena ja vuokratasot ovat hyvät suhteessa asuntojen hintoihin. Tämä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden saada hyvän vuokratuoton sijoituksilleen.

Nouseva vuokrataso on positiivinen merkki kaupungin taloudellisesta kehityksestä, kasvavasta väestöstä ja
asuntomarkkinoiden vahvuudesta.

Hämeenlinnasta voit saada ostettua sijoitusasunnon edullisella hinnalla ja hyvällä vuokratuotolla. 

Väestökehitys

Hämeenlinnan väkiluku on 68 000 ja kasvaa noin 1 % vuosivauhtia. Kasvava väestö, suuret opiskelijamäärät ja maltillinen uudisrakentaminen lisäävät kysyntää vuokra-asunnoille, mikä pitää vuokratasot ja asuntojen hinnat maltillisessa nousussa. 

Kokonaisuudessaan Hämeenlinna on viihtyisä ja elinvoimainen kaupunki, joka sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Helsinkiä ja Tamperetta. Hämeenlinnalla on vahva historia ja kulttuuritarjonta.

Hämeenlinna on erinomainen valinta niille sijoittajille, jotka etsivät vakaata ja tuottavaa sijoituskohdetta kasvavalla markkinalla.

Haluatko ostaa sijoitus­asunnon Hämeenlinnasta?

Meillä on jatkuvasti tarjolla kiinnostavia kohteita eri puolelta Suomea.
Ole yhteydessä myyntiimme niin katsotaan miten voisimme olla sinulle avuksi.

matti
Matti Honkasalo
041 4392 489

Valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja alle markkinahinnan

Tarjoamme jatkuvasti uusia huippudiilejä asuntosijoittajille eri puolilta Suomea. Myymme asunnot pääsääntöisesti selvästi alle markkinahinnan ja valmiiksi vuokrattuna. Tarjoamme aina kohteen kattavan esittelyn ja materiaalipankin, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa.