2007 valmistuneita Sijoitusasuntoja Tornion parhaalta paikalta – selvästi alle markkinahinnan!

Nyt tarjolla valmiiksi vuokrattujaa asuntoja 2007 valmistuneesta taloyhtiöstä. Osassa mehevä yhtiölaina!

Tuomme nyt tarjolle hyvillä pohjaratkaisulla varustettuja parvekkeellisia kaksiota, kolmioita ja neliöitä Tornion parhaalta paikalta! Tässä kohteessa on kaikki kohdallaan, sijainti on loistava, sillä kohde sijaitsee aivan Rajalla-kauppakeskusken vieressä ja palveluiden välittömässä läheisyydessä. Omalla tontilla seisova taloyhtiö on valmistunut vuonna 2007, joten suuremmista taloyhtiöremonteista ei ole huolta vielä pitkään aikaan!

Asuntojen koot vaihtelevat välillä 38 – 74,5m² ja vuokratuotot 4,69-7,08%! Lähes kaikki asunnot ovat hyväkuntoisia, sekä valmiiksi vuokrattuja. Isommissa asunnoissa rutkasti on tuloutettua yhtiölainaa ja pienet myyntihinnat.

Asunnot myydään selvästi alle alueen toteutuneiden sekä myynnissä olevien vastaavanlaisten asuntojen hintojen. 

Tornion keskustan alueella on tällä hetkellä vuokrattavana (Vuokraovi.com, tilanne 25.2.2021) tällä hetkellä vain viisi 2000-luvulla valmistunutta asuntoa. Esteettömille ja hissillä varustetuille asunnoille palveluiden läheisyydessä on kysyntää, kun lähialueen iäkkäämmät asukkaat muuttavat lähemmäksi palveluita.

Kemiin valmistuva Metsä Groupin uusi 1,6 miljardia maksava tehdas tuo alueelle arviolta 1500 uutta työpaikkaa ja tulee vauhdittamaan Tornion alueen asuntokauppaa ja vuokramarkkinaa!

Autopaikat

Autopaikat sijaitsevat talon alakerrassa sijaitsevassa parkkihallissa, josta on suora pääsy myös läheiseen kauppakeskukseen. Autopaikat myydään niiden asuntojen ostajille, joiden vuokralaisilla on käytössä autopaikka. Autopaikan vuokra on 40€/kk , vastike on 20€/kk ja rahoitusvastike 63€/kk. Autopaikan myyntihinta on 2970€ ja velaton hinta 9 900€.

Välittäjän arvion mukaan autopaikkojen markkinahinta on 12 000 – 15 000€.

Tornio sijoituskohteena

Tornio on Lapin vanhin kaupunki, joka sijaitsee Lapin maakunnassa Ruotsin rajalla. Tornio on Tornionjokilaakson keskus ja tärkein Suomen ja Ruotsin välinen rajanylityspaikka. Asukasluku on Torniossa pysynyt pitkään tasaisena, ja tällä hetkellä asukkaita on noin 21 600. Yhdessä Ruotsin puolella sijaitsevan naapurikunta Haaparannan kanssa se muodostaa noin 32 000 asukkaan kaksoiskaupungin.

Tornio haluaa olla vetovoimainen rajakaupunki, jossa on onnellisia asukkaita, uudistuvia palveluita ja menestyviä yrityksiä. Torniossa toimii lukio, ammattiopisto Lappia, Kemi-Tornion Amk, Humak ja PPO sekä Mediapolis. Torniossa on vahva teollisuuskeskittymä, mm. ja tekstiili- ja terästeollisuuden aloilla ja Tornion merkittävin työnantaja Outokumpu työllistää noin 2.000 työntekijää. Outokumpu suunnittelee jätti-investointia Tornioon, myös Kemiin valmistuva Metsä Groupin uusi 1,6 miljardia maksava tehdas tuo alueelle arviolta 1500 uutta työpaikkaa

Tornio on myös tiiviissä yhteistyössä kaksoiskaupunki Haaparannan kanssa mm. koulutuksessa ja kaupunkien yhteisen keskusta-alueen kehittämiseen on suunnitelmia. Kyseessä on Europan 14 –hanke, joka lisää palveluita ja yhdistää kaupunkien keskustoja entisestään.

Tornio on kahden valtatien (21 ja 29) alkupää ja rautateitse Torniosta pääsee kolmeen eri suuntaan. KemiTornion lentoasemalta lentää Helsinkiin noin 1,5 tunnissa.

Alue

Kohde sijaitsee erinomaisella paikalla Tornion keskustassa ja käytännössä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Viereiseen Rajalla kauppakeskukseen pääsee suoraan autohallin kautta! Kauppakeskusksesta löytyy mm. hypermarket, ravintoloita ja erikoisliikkeitä. Haaparannan Ikea on vain 500 metrin päässä päässä kohteesta.

Keskustapalveluiden lisäksi kilometrin etäisyydeltä löytyvät päiväkodit, oppilaitokset, kaupat, juna-asema sekä matkahuolto.

Kaupungin läpi virtaavan, Euroopan suurimman vapaana virtaavan joen, Torniojoen kauniit vesistömaisemat näkyvät usean asunnon ikkunoista.

Keskustasta löytyy myös turistivetonaulaksi noussut elämystehdas Lappari, josta löydät useita liikuntamahdollisuuksia sekä mm. Tornion Panimon, ravintolan ja muita elämysmahdollisuuksia.

Tämä Kallenkadun kohde sopii erinomaisesti myös ikäihmisille, sillä esteettömässä talossa on luonnollisesti hissi.

Taloyhtiö – As Oy Tornion Kallenkatu 1

As Oy Tornion Kallenkatu on vuonna 2007 valmistunut 26 asunnon 5 kerroksinen kerrostalo, joka sijaitsee Tornion keskustassa kaupungin parhaalla paikalla omalla tontilla osoitteessa Kallenkatu 1 Tornio. Kohde on aivan Torniojoen rannalla Rajalla kauppakeskuksen vieressä. Tämän lähempänä palveluita ei kerrostalo voi kaupungissa olla! Hissillisessä kerrostalossa löytyy oma autohalli, josta pääsee suoraan myös Rajalla kauppakeskuksen autohalliin.

Kerrostalo on alun perin rakennettu senioritaloksi, joten kaikissa asunnoissa on omat lasitetut parvekkeet sekä saunat. Kaikki asunnot ovat myös esteettömiä. Kohde on teknisesti hyvässä kunnossa eikä suuremmille taloyhtiöremonteille ole tarvetta vielä pitkään aikaan. Siistillä vaalealla tiilellä verhoiltu julkisivu on hyväkuntoinen sekä suhteellisen huoltovapaa. Toistaiseksi kohteessa ei ole tarvinnut tehdä tavanomaisista huoltotoimista poikkeavia taloyhtiöremontteja.

TaloyhtiöAs Oy Tornion Kallenkatu
TyyppiKerrostalo, 5 asuinkerrosta
Rakennusvuosi2007
Osoite Kallenkatu 1, 95400 Tornio
Rakennuksia1kpl
HissiKyllä
Asuntojen määrä26 kpl
Autopaikkojen määrä16 autohallipaikkaa. Autohallipaikat myydään omina osakkeinaan
Hoitovastike3,6€/m2
YhtiölainaAnnuiteetti, laina-aika 15 vuotta. Korko 1,85%+12kk euribor (min. 1,85%)
Rahoitusvastike10€/m2 (Kohdistuu vain asuntoihin, joissa on yhtiölainaa)
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivuBetonielementti / Julkisivun päämateriaalina vaalea keraaminen tiili
VesikattoPulpettikatto, sirotepintainen huopakermikate
IlmanvaihtoHuoneistokohtainen koneellinen tulo/poisto ilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla
Tontin omistusOma

HALLITUKSEN SELVITYS AIEMPINA VUOSINA TEHDYISTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTÖISTÄ

Yhtiön rakennuksissa on aiemmin toteutettu seuraavat merkittävimmät kunnossapito- ja muutostyöt:

 • Pienessä tulipalossa tuhoutuneiden rakennusosien korjaus 2019
 • Iv-kanavien puhdistus 2019
 • Raja-aidan rakentaminen 2011

HALLITUKSEN SELVITYS KUNNOSSAPITOTARPEISTA VUOSILLE 2021-2025

Asunto-osakeyhtiölain mukaisena hallituksen kirjallisena selvityksenä yhtiön rakennusten ja kiinteistön kunnossapitotarpeista seuraavan viiden vuoden aikana esitämme arvionamme seuraavia kunnossapitotöitä, jotka voivat vaikuttaa olennaisesti osakehuoneiston käyttämiseen tai siitä aiheutuviin kustannuksiin.

 • Huoltokirjan mukaiset huoltotyöt
 • Vesikatolla tehtävät korjaustyöt (+ vesikattovarusteiden korjaukset) vuodelle 2021-2025 (n.1500 €):Talotikkaiden nousunestolevyn asennus, talotikkaiden ja tasotikkaiden kiinnityksien tarkistus/kiristys, piippujenpellityksien korjauksia, sähköjohtojen läpivientien tiivistys, turvakytkimien suojaus, yms.
 • Iv-kanavien mittaus- ja säätötyö (iv-kanavat puhdistettu 2019)

Sijainti kartalla

Asuntojen kunto

Kaikki asunnot ovat pääsosin hyvässä kunnossa (pl. A5). Lattiassa on tammiparketti ja seinät on maalattu valkoiseksi.

Keittiöt

Myös asuntojen keittiöt ovat toimivia, hyväkuntoisia ja siistin näköisiä. Lähes poikkeuksetta keittiöt ovat samoilla materiaaleilla toteutettuja ja toisiaan vastaavia. Kaapinovet ovat valkoisia. Kaikissa keittiöissä on paikka ja liitännät astianpesukoneelle.

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat materiaaleiltaan toisiaan vastaavia ja toimivakuntoisia. Kylpyhuoneet ovat teknisesti toimivia eikä yhtään remontin tarpeessa olevaa kylpyhuonetta kohteessa ole.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Ostohinta reilusti alle alueen hintojen
 • Hyväkuntoinen 2007 valmistunut kohde
 • Asunnot hyvässä kunnossa
 • Asunnot vuokrattu hyville vuokralaisille
 • Jokaisessa asunnossa sauna ja parveke!
 • Yhtiölainan hyödyt isommissa asunnoissa
 • Lähes asunnot valmiiksi vuokrattu

Alue

 • Kaupungin paras sijainti!
 • Kaikki tarvittavat palvelut lähellä

Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

Asuntojen vuokraus ja myynti

Meillä on suositella asuntojen vuokrauksia sekä
mahdollisia eteenpäin myyntejä hoitamaan
paikallinen hyväksi havaittu välitysliike.

Pintaremontit ja kodinkoneet

Meillä, huoltoyhtiöllä ja välitysliikkeellä on suositella toteuttajia mahdollisille asuntojen remonteille. Tiedossa on myös paikallinen kodinkoneliike, joka pystyy toimittamaan ja asentamaan uudet kodinkoneet vieden samalla vanhat koneet pois.

Kuvat asunnosta

Vaikka asunnot myydään vuokrattuina, ostaja
pystyy tutustumaan asunnon kuntoon, koska
olemme kuvanneet jokaisen asunnon.

Esitämme asuntokohtaiset kuvat yksityisyyden
vuoksi vain asunnon ostajalle, joka saa kuvat
itselleen mahdollista myöhempää käyttöä
varten.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Varaa oma sijoitusasuntosi ylempänä olevasta taulukosta.

Lisätietoja kohteesta voit kysyä meiltä!

Aarne Urvas

puh. 040 503 2215

Sähköposti:

aarne.urvas@sijoitusasunnot.com

Anttoni Kerkkonen JHS-Kiinteistöt Oy

Anttoni Kerkkonen

puh. 041 5466 400

Sähköposti:

anttoni.kerkkonen@sijoitusasunnot.com