2000-luvulla valmistuneita yksiöitä Tornion keskustasta – vuokratuotot jopa 6,75%!

Nyt tarjolla 5 valmiiksi vuokrattua yksiötä – selvästi alle markkinahinnan!

Myimme helmikuussa Tornion kohteen ensimmäiset asunnot – nyt estraadille astelevat kohteen yksiöt!

As Oy Tornion Sairaalakatu 5 on Tornion keskustaan vuonna 2001 valmistunut 36 asuinhuoneistoa käsittävä taloyhtiö, joka sijaitsee erinomaisella paikalla kaikkien palveluiden äärellä.

Tuomme nyt tarjolle viihtyisillä pohjaratkaisulla varustettuja 31-38,5m² parvekkeellisia yksiöitä 56 250 – 64 900 euron velattomin hinnoin. Markkinavuokrilla arvioituna vuokratuotot ovat n. 6,5-6.75%. Sopivalla velkavivulla kassavirta on positiivinen. Kaikki nyt myytävät asunnot on valmiiksi vuokrattuja.

Asunnot myydään selvästi alle alueen toteutuneiden sekä myynnissä olevien vastaavanlaisten asuntojen hintojen. Tällä hetkellä keskustan postinumeroalueella on myynnissä (Etuovi.com) niukasti pieniä kerrostaloasuntoja sillä käytettyjä yksiöitä on myynnissä vain kolme. 2000- luvulla rakennettujen yksiöiden hintapyynnit ovat 99 000€ – 115 000€! Keskusta-alueen kiinnostuksesta kertoo myös, että alueelle on rakennettu ja rakentumassa myös uudistuotantoa.

Alueella on vuokrattavana (Vuokraovi.com) tällä hetkellä vain 4 yksiötä, joten vuokrakysyntä on erittäin hyvä!

Koska kyseessä on hyväkuntoinen 2000-luvun kohde erinomaisella sijainnilla, asunnot ovat hyväkuntoisia, vuokrattavuus on hyvä ja kohteesta saa mukavaa vuokratuottoa, jäämme myös yhteistyökumppanimme Sibvest Oy:n kanssa omistamaan asuntoja tästä kohteesta sekä taloyhtiön hallitukseen.

Tee kaupat huhtikuun aikana ja saat 2 vuoden tuottotakuun ilmaiseksi!

Tarjoamme huhtikuun aikana kaupat tehneille 2 vuoden tuottotakuun! Tuottotakuu tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että saat kohteesta varman tuoton 2 vuoden ajalta! Alla esimerkkejä siitä miten tuottotakuu toimii:

 • Jos vuokralainen vaihtuu, me maksamme vuokravälittäjän palkkion!
 • Jos vuokralainen ei maksa vuokriaan, me maksamme ne sinulle!
 • Maksamme sinulle täyden vuokran mikäli vuokralaisen vaihtuessa tulee tyhjä kuukausi!
 • Jos ostamasi asunnon vuokra on alle markkinahinnan, maksamme sinulle erotuksen!

Rahoitamme tarvittaessa 10% asunnon velattomasta hinnasta!

Tarjoamme velattomiin asuntoihin mahdollisuutta maksaa 10% kauppahinnasta myöhemmin. Se antaa mahdollisuuden päästä pienemmällä rahoitusosuudella asuntoon kiinni ja tekee velattomista asunnoista houkuttelevampia. Tässä tarkemmin:

 • Tarjoamme velattomiin asuntoihin 10%:ia asunnon kauppahinnasta lainana, joka maksetaan meille kuukausittain takaisin kahden vuoden aikana
 • Siirrämme lainan kaupanteon yhteydessä ostajalle, joten sitä voi käyttää ostossa hyödyksi
 • Jos otat pankista 75%:in ja meiltä 10%:in lainan, tarvitset vain 15% kauppahinnasta omaa pääomaa asunnon ostoon 25%:in sijaan, jolloin oman pääoman tuotto nousee entistä paremmaksi
 • Jos neuvottelet pankkisi kanssa lyhennysvapaan lainan alkuun, saat vuokratuotoilla maksettua velkaa takaisin – ja vuokratuotot takaamme kahdeksi vuodeksi!
 • Lainasta peritään 3%:in vuotuinen korko

Varaamme oikeuden tarkastaa ostajan taustat ja oikeuden olla myöntämättä lainaa

Tornio sijoituskohteena

Tornio on Lapin vanhin kaupunki, joka sijaitsee Lapin maakunnassa Ruotsin rajalla. Tornio on Tornionjokilaakson keskus ja tärkein Suomen ja Ruotsin välinen rajanylityspaikka. Asukasluku on Torniossa pysynyt pitkään tasaisena, tällä hetkellä asukkaita on n. 21.600. Yhdessä Ruotsin naapurikunta Haaparannan kanssa se muodostaa n. 32.000 asukkaan kaksoiskaupungin.

Tornio haluaa olla vetovoimainen rajakaupunki, jossa on onnellisia asukkaita, uudistuvia palveluita ja menestyviä yrityksiä. Torniossa toimii lukio, ammattiopisto Lappia, Kemi-Tornion Amk, Humak ja PPO sekä Mediapolis. Torniossa on vahva teollisuuskeskittymä, mm. ja tekstiili- ja terästeollisuuden aloilla ja Tornion merkittävin työnantaja Outokumpu työllistää noin 2.000 työntekijää. Outokumpu suunnittelee jätti-investointia Tornioon, myös naapurikunta Kemiin suunnitellaan miljardiluokan biotuotetehdashanketta.

Tornio on myös tiiviissä yhteistyössä kaksoiskaupunki Haaparannan kanssa mm. koulutuksessa ja kaupunkien yhteisen keskusta-alueen kehittämiseen on suunnitelmia. Kyseessä on Europan 14 –hanke, joka lisää palveluita ja yhdistää kaupunkien keskustoja entisestään.

Tornio on kahden valtatien (21 ja 29) alkupää ja rautateitse Torniosta pääsee kolmeen eri suuntaan. KemiTornion lentoasemalta lentää Helsinkiin noin 1,5 tunnissa. (

Alue

Kohde sijaitsee erinomaisella paikalla Tornion keskustassa ja käytännössä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Keskustapalveluiden lisäksi kilometrin etäisyydeltä löytyvät päiväkodit, oppilaitokset, kaupat, juna-asema, matkahuolto sekä yksi Lapin suurimmista kauppakeskuksista, kauppakeskus Rajalla, jossa mm. hypermarket, ravintoloita ja erikoisliikkeitä. Ikea on n. 1,5km päässä.

Kaupungin läpi virtaavan, Euroopan suurimman vapaana virtaavan joen, Tornionjoen kauniit vesistömaisemat ovat ääressä sillä rantaan on vain 200m. Myös läheinen uimaranta, stadion, palloiluhalli sekä golf ja frisbeegolf –kentät antavat liikuntamahdollisuuksia. 250m päässä on myös turistivetonaulaksi noussut elämystehdas Lappari, josta löytyy useita liikuntamahdollisuuksia sekä mm. Tornion Panimo, ravintola ja muita elämysmahdollisuuksia.

Kohde sopii erinomaisesti myös ikäihmisille sillä molemmissa taloissa on hissit ja 100 metrin päässä on terveyskeskus sekä hoitoja kuntoutuslaitos Saarenvire. Lisäksi kohteen yhdessä asunnossa on vuokralaisena koti- ja hoivapalveluita tarjoava Kaksin Oy.

Toteutuneiden hintatietojen mukaan postinumeroalueella on 1.1.2017 eteenpäin myyty 1986-2006 rakennettuja kerrostalokaksioita varsin korkein keskihinnoin (keskiarvot: n. 103.000€, 53m2, 1996).

Taloyhtiö – As Oy Tornion Sairaalakatu 5

As Oy Tornion Sairaalakatu 5 on vuonna 2001 rakennettu nelikerroksinen kaukolämpökerrostaloyhtiö paraatipaikalla Tornion keskustassa. Kohde käsittää 36 parvekkeellista huoneistoa (9 yksiötä 31-38,5m2 ja 27 kaksiota 42-56m2), 24 autopaikkaa sekä yhteiset tilat (pesutupa, jätekatos, kuivaushuone, tekninen tila, väestönsuoja, sauna, ulkoiluvälinevarasto).

Kohde on teknisesti hyvässä kunnossa eikä suuremmille taloyhtiöremonteille ole tarvetta vielä vähään aikaan. Siistillä vaalealla tiilellä verhoiltu julkisivu on hyväkuntoinen sekä suhteellisen huoltovapaa. Toistaiseksi kohteessa ei ole tarvinnut tehdä tavanomaisista huoltotoimista poikkeavia taloyhtiöremontteja.

Talousarvion teon jälkeen saimme neuvoteltua vielä kaapeli-tv:n kustannuksen edullisemmaksi, säästöä tulee n. 0,1€/m²/kk. Hoitovastike pidetään toistaiseksi kuitenkin ennallaan.

Edellisen omistajan mukaan ihmiset haluavat Torniossa muuttaa palveluiden ääreen ja alkvuoden muutosremonttien jälkeen asuntoja on saatu vuokrattua erittäin nopeasti. Hyväkuntoisille asunnoille on Tornion keskusta-alueella kysyntää!

TaloyhtiöAs Oy Tornion Sairaalakatu 5
TyyppiKerrostalo, 4 asuinkerrosta
Rakennusvuosi2001
Osoite Sairaalakatu 5 ja Saarenpäänkatu 15, 95400 Tornio
Rakennuksia2kpl
HissiKyllä, molemmissa taloissa
Asuntojen määrä36 kpl
Autopaikkojen määrä20 pistokepaikkaa.
Hoitovastike3,8€/m2 (sisältää tonttivuokran)
Käyttökorvaukset-vesi 20€/hlö/kk (sisältyy vanhoissa vuokrasopimuksissa vuokraan)
-Sähkö 10€/kk/hlö
-sauna 7€/vuoro/kk
-pistokepaikka 8€/kk (edellinen omistaja
vuokrannut edullisesti, vuokrassa nostovaraa)
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivuTiili / betoni
VesikattoHarjakatto, pelti
Tontin omistusVuokra (11.100€/vuosi), Tornion kaupunki,
14.5.2060 asti, indeksikorotukset (n. 0,54€/m²)

Tehdyt remontit:

 • Normaalit korjaus- ja huoltotoimenpiteet
 • 2018 / Sairaalakatu 5 kaksioiden (16kpl) muutosremontit
 • 2020 kevät / Saarenpäänkatu 15 asuntojen vastaavanlaiset muutostyöt mitä vuonna 2018 tehty Sairaalakatu 5 kaksioihin, alakerran rappukäytävän maalaus ja ovien tiivisteiden vaihto

Arvio remonteista 2019-2025:

 • Normaalit pienemmät korjaus- ja huoltotoimenpiteet

Tarkemmat tiedot kunnossapitotarveselvityksessä!

Sijainti kartalla

Asuntojen kunto

Saarenpäänkadun yksiöt B11 ja B15. Ovat käyneet läpi pintaremontin jossa asuntoihin asennettiin uudet astiapesukoneet, laminaatit sekä listat uusittiin, seinät ja katot maalattiin (ei kph). Myös kylpyhuoneen ovet uusittiin ja kylpyhuoneisiin asennettiin allas -ja peilikaappi sekä yksi lisäkaappi tuomaan säilytystilaa.

Asunnot A9, A 14 ja B1 ovat kunnoiltaan hyvin paljon toisiaan vastaavia. Näissä asunnoissa on lattiassa muovimatto ja siistikuntoiset seinät. Mikäli haluat vuokralaisen vaihtuessa teettää asuntoon pintaremontin, niin voimme suositella hyväksi havaittua paikallista remonttiliikettä.

Koko talossa ei ole yhtään tupakoitua asuntoa!

Keittiöt

Myös asuntojen keittiöt ovat toimivia, hyväkuntoisia ja siistin näköisiä. Lähes poikkeuksetta keittiöt ovat samoilla materiaaleilla toteutettuja ja toisiaan vastaavia. Kaapinovet ovat valkoisia ja tasot harmaansävyisiä. Välitilassa on joko harmaa laatoitus tai muutamassa asunnossa siisti vaalea välitilalevy.

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat materiaaleiltaan toisiaan vastaavia ja toimivakuntoisia. Lämmitysratkaisu on keskimääräistä parempi sillä kylpyhuoneissa on kaukolämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys. Myös pesukoneliitännät löytyy. Kylpyhuoneet ovat teknisesti toimivia eikä yhtään remontin tarpeessa olevaa kylpyhuonetta kohteessa ole. Asuntojen B11 ja B 15 kylpyhuoneisiin on asennettu allas- ja peilikaapit. Näiden hankkimisella muidenkin asuntojen kylpyhuoneiden tasoa pystyy nostamaan varsin edullisesti.

Pohjakuvat asunnoista

 • Kaikissa asunnoissa on parveke.

Myyntihinnasto

HuoneistoMyyntihinta alk.Vuokratuotto%
markkinavuokralla
1h+kk31-32m²56 250€n. 6,5% - 6,75%
1h + tk38,5m²64 900€6,72%
Lähes kaikki kohteen vuokralaiset ovat vanhemman sukupolven ihmisiä. Maksurästejä ei ole eikä ongelmia ole ollut, joten voidaan puhua hyvistä ja oletettavasti pitkäaikaisista vuokralaisista.
Edellinen omistaja on vuokrannut kaikkia asuntoja samalla edullisella neliövuokralla (11,90€/m²), joten osassa asunnoissa (A9, A14 ja B11) asuntojen vuokrataso on selvästi markkinatasoa alhaisempi. Teimme vahnoihin hyvän vuokratavan mukaisen korotuksen joka astuu voimaan 1.11. Vanhoissa sopimuksissa vesi ja sähkö sisältyvät hintaan, joten vuokrat ovat vieläkin selvästi alle markkinahintojen. Uudella omistajalla on mahdollisuus tehdä vuokriin tasokorotus (hyvän vuokratavan mukaan enintään 15% ja astuu voimaan 6kk kuluttua ilmoituksesta) tai korotella vuokria vuosittain vuokrasopimuksen ehtojen mukaan.
Remontista valmistuneet yksiöt suorastaan vietiin käsistä 445€/kk vuokralla, joten korotusvaraa lienee näissäkin vuokrissa.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Ostohinta reilusti alle alueen hintojen
 • Hyväkuntoinen 2000-luvun kohde
 • Asunnot hyvässä kunnossa
 • Asunnot vuokrattu hyville vuokralaisille
 • Erinomainen vuokrattavuus
 • Kaikki asunnot valmiiksi vuokrattu
 • Positiivinen kassavirta

Alue

 • Huippusijainti palveluiden ääressä
 • Keskustan alueella kehityssuunnitelmia

Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

Asuntojen vuokraus ja myynti

Meillä on suositella asuntojen vuokrauksia sekä
mahdollisia eteenpäin myyntejä hoitamaan
paikallinen hyväksi havaittu välitysliike.

Pintaremontit ja kodinkoneet

Meillä, huoltoyhtiöllä ja välitysliikkeellä on suositella toteuttajia mahdollisille asuntojen remonteille. Tiedossa on myös paikallinen kodinkoneliike, joka pystyy toimittamaan ja asentamaan uudet kodinkoneet vieden samalla vanhat koneet pois.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

2 vuoden tuottotakuu!

Tarjoamme huhtikuun aikana kaupat tehneille 2 vuoden tuottotakuun! Tuottotakuu tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että saat kohteesta varman tuoton 2 vuoden ajalta! Alla esimerkkejä siitä miten tuottotakuu toimii:

 • Jos vuokralainen vaihtuu, me maksamme vuokravälittäjän palkkion!
 • Jos vuokralainen ei maksa vuokriaan, me maksamme ne sinulle!
 • Maksamme sinulle täyden vuokran mikäli vuokralaisen vaihtuessa tulee tyhjä kuukausi!

Varaukset ja lisätiedot

Huom! Asuntojen varaukset sähköpostilla osoitteeseen varaukset@sijoitusasunnot.com

Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan.

Anttoni Kerkkonen JHS-Kiinteistöt Oy

Anttoni Kerkkonen

puh. 041 5466 400

Sähköposti:

anttoni.kerkkonen@sijoitusasunnot.com