Sijoitusasuntoja Lappeenrannasta – myyntihinnat alkaen n. 10 533€ ja vuokratuotot jopa 9,4%!

Lappeenrannasta valmiiksi vuokrattuja hyvätuottoisia asuntoja todella houkuttelevin hinnoin!

As Oy Lappeenrannan Happotie 9-13 on kauniilla Tyysterniemen asuinalueella alle 3 km päässä Lappeenrannan keskustasta. Taloyhtiö koostuu kahdesta asuinrakennuksesta ja yhteensä 61 huoneistosta. Molemmat talot on peruskorjattu 1993, jolloin uusittiin käyttövesiputket, ikkunat, ilmanvaihto ja remontoitiin asuntojen keittiöt, kylpyhuoneet ja pinnat.

Yli 70.000 asukkaan yliopistokaupunki Lappeenranta on asuntosijoittajalle kiinnostava kaupunki, koska vuokrataso on Jyväskylän tasolla, mutta ostohinnat ovat selvästi alhaisemmat. Myös asuntojen markkinointiajat verrattain lyhyet. Itärajan läheisyys ja Venäjä- pakotteiden poistuminen toisivat toteutuessaan mahdollisuuksia.

Olemme nyt saaneet välitykseen tästä kohteesta ensimmäiset 13 pintaremontoitua asuntoa. Kaikki asunnot on tuttuun tapaan kierretty, pisteytetty ja valokuvattu. Valikoimaan kuuluu erikokoisia ja erilaisia huoneistoja aina yksiöistä neliöihin, ja osaan kohdistuu myös mehevä yhtiölaina. Kaikki asunnot ovat pintaremontoituja ja valmiiksi vuokrattuja – hyvillä vuokratuotoilla!

Asuntojen velattomat hinnat ovat matalat n. 45 900€ – 63 900€  ja yhtiölainoitettujen asuntojen kauppahinnat 10 533€ – 12 174€.  Kaikki nyt myytävät asunnot on vuokrattu ja asuntojen vuokratuotot ovat jopa 9,39%.

Tällä hetkellä Pallo-Tyysterniemen alueella ei ole kuin neljä vanhempaa kerrostaloasuntoa myynnissä (Etuovi.com&Oikotie.fi) ja näiden hintapyynnit ovat kaksioissa 68.000-83.000€ ja kolmiossa 114.500€ – eroa tämän kohteen hintoihin löytyy siis reilusti!

Olemme juuri tehneet laajan kilpailutuksen taloyhtiön huollolle, siivoukselle, isännöinnille ja laajakaista- ja kaapeli-TV toimittajille. Tuloksena saatiin säästöjä vuositasolla yli 20.000 euroa, joka laskee tuntuvasti hoitovastiketta per. osake. Osa säästöistä astuu voimaan heti ja osa vasta 1.7, joten säästöt näkyvät enemmän vasta tilikaudella 2021.

Kilpailutusten myötä vuoden 2020 talousarviossa hoitovastike on 1.7 alkaen 4e/m2, eli tiputusta vastikkeessa on jo vuoden 2020 jälkipuoliskolla 0,20e/m2.

Kyseessä on mielenkiintoinen sijoitusmahdollisuus, koska sijoitukseen pääsee pienellä rahalla kiinni ja asunnoista on saatavissa vahvaa positiivista kassavirtaa. Vuokratuotot ja oman pääoman tuotot ovat korkeat ja ostajalla on edullisen ostohinnan myötä mahdollisuus myös arvonnousuun.

Lappeenranta sijoituskohteena

Lappeenranta on Etelä-Karjalan maakuntakeskus ja vajaan 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupunki kaakkoisrajalla noin kahden tunnin päässä Helsingistä. Lappeenrannassa asuu yli puolet Etelä-Karjalan asukkaista ja se on asukasluvultaan Suomen 13. suurin kaupunki.

Kyseessä on kansainvälinen kaupunki, jossa asioita tehdään hyvällä energialla ja rohkealla ajattelulla, kestävä kehitys huomioiden. Lappeenranta on toistamiseen valittu Suomen ilmastopääkaupungiksi ja se sijoittui juuri kolmanneksi Euroopan vihreimmän kaupungin kilpailussa.

Kaupungin, yliopiston ja paikallisten yritysten yhteistyöllä Lappeenrantaan on luotu hyvät edellytykset elinkeinoelämälle. Opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset ja Lappeenrannassa on suhteellisesti yksi runsaimmista opiskelutarjonnoista Suomessa. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskelee n. 5 000, Saimaan ammattikorkeakoulussa n. 3 000, Saimaan ammattiopisto Sampossa 2 800 ja Maasotakoulussa n. 700 opiskelijaa. (Lähteet: Wikipedia, Lappeenranta.fi)

Pallo-Tyysterniemen asuinalue

Pallo-Tyysterniemi on keskustan ja Saimaan läheinen, voimakkaasti kehittyvä ja vetovoimainen asuinalue, eikä vanhoja asuntoja ole juurikaan tarjolla. Alueen myynnissä olevista 83:sta kerrostaloasunnosta vain yhdeksän on käytettyjä asuntoja. Sen sijaan uutta rakennetaan tällä hetkellä paljon – jopa 74 myynnissä olevista asunnoista on ennakkomarkkinoinnissa/rakenteilla olevia uudiskohteita.

Keskustan palvelut ovat kävellen n. 2 km päässä ja lähikauppa S-market Pallo reilun kilometrin päässä. Päiväkodit ovat alle 2km ja koulut ja terveyskeskus 3km säteellä.

Luonnon ja Saimaan läheisyys mahdollistavat upeat ympäristöt lenkkeilyyn ja ulkona liikkumiseen. Kesäisin voi poiketa uimaan Tyysterniemen uimarantaan ja lähteä veneilemään Saimaalle viereisestä venelaiturista.

Taloyhtiö – As Oy Lappeenrannan Happotie 9 – 13

Tehdyt remontit:

-1993 / peruskorjaus, jossa mm:

 • Ikkunat ja ikkunapellit uusittu
 • Käyttövesiputket uusittu
 • Keittiöt ja kylpyhuoneet peruskorjattu
 • Ilmanvaihto uusittu

– 2009 Hissiremontti

– Lukoston uusinta Abloy Cliq -sähkölukkoihin

– 2019 OptiPower -järjestelmän asennus

Pintaremontit on tehty huoneistoihin vuosina 2018-2020. Remontin yhteydessä havaittiin joissain asunnoissa ilmavuotoa, joka aiheutui ajansaatossa kutistuneesta betonilaatasta. Kutistunut betonilaatta aiheuttaa epätiiviyttä elementtisaumasta. Ilmavuoto aiheutti kosteutta muovimaton ja betonilattian väliin, joka havaittiin tummumina joidenkin ulkoseinien vierustoilla. Ilmavuodosta ei ole koitunut asumiselle haittaa, mutta myyjä otti asian vakavasti ja päätti korjauttaa asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti jokaisen asunnon, jossa tätä ilmavuotoa esiintyy.

Nyt myytävistä asunnoista on siis kaikista tarkistettu mahdolliset ilmavuodot ja ne on korjattu laadukkaasti. Myyjä on sitoutunut korjaamaan mahdolliset ilmavuodot myös kaikista muista asunnoista, eikä näistä koidu taloyhtiölle kustannuksia. Myyjä on tehnyt taloyhtiön kanssa sopimuksen, jossa sovitaan ilmavuotojen korjaamisesta viimeistään 10 vuoden aikana, mutta ongelmat on tarkoitus korjata nopeassa aikataulussa, pintaremonttien yhteydessä ja ennen asuntojen myyntiä.

Ilmavuodot ovat yleisiä tämän vuosikymmenen taloyhtiöissä, mutta tässä sitä ei jatkossa enää pääse esiintymään, eikä ostajille koidu riskiä lisäkustannuksista.

Kaikki taloyhtiön asunnot tarkistetaan pintaremontin yhteydessä ja vuodot korjataan ohjeistuksen mukaisesti. Myymme huoneistot erissä sitä mukaan, kun pintaremontit valmistuvat. Nyt myytävät 13 asuntoa on kaikki tarkistettu ja mahdolliset vuodot huolellisesti korjattu.

Arvio remonteista 2019-2025:

 • Katoton ja läpivientien kuntotarkastus.
 • Parvekkeiden julkisivuseinien puhdistus
TaloyhtiöAsunto Oy Lappeenrannan Happotie 9-13
TyyppiKerrostalo, 3 ja 4 asuinkerrosta
Rakennusvuosi 1967-69
OsoiteHappotie 9 ja Happotie 11-13
Rakennuksia2kpl
HissiHappotie 9:ssä.
Asuntojen määrä61 kpl
Autopaikkojen määrä32 pistokepaikkaa, 8 autotallia
Vastike1.7.2020 alkaen 4€/m2, nyt 4,2€/m2.
YhtiölainaAnnuiteetti. Laina-aika 15 vuotta.
Korko 2,5%+12kk euribor
Rahoitusvastike2,2€/osake. Huom. rahoitusvastike vain asunnoissa, joissa on yhtiölainaa.
Käyttökorvaukset-vesi 22€/hlö/kk (sisältyy vanhoissa vuokrasopimuksissa vuokraan)
-sauna 12€/kk
-pistokepaikka 12€/kk
-vuokraan ja vastikkeeseen sisältyy myös laajakaistayhteys sekä kaapeli-tv
Lämmitysmuotokaukolämpö, vesikiertoinen
Runko/julkisivuBetonielementti
VesikattoLoiva harjakatto, konesaumapelti
Tontin omistusVuokra 10 511€/vuosi, Lappeenrannan kaupunki, 31.12.2038 asti. Tontin vuokra sisältyy vastikkeeseen.

Sijainti kartalla

Asuntojen kunto

Kaikki nyt myytävät asunnot on pintaremontoitu vuosina 2018-2019. Pintaremonteissa asuntoihin on asennettu uusi laminaattilattia ja seinät on maalattu valkoiseksi

Keittiöt

Keittiöt on uusittu peruskorjauksen yhteydessä ja ne ovatkin perushyvässä kunnossa sekä toimivia, joten niillä on vielä käyttöikää mukavasti jäljellä. Jokaisessa keittiössä on valkoiset tai vaaleanharmaat ovet sekä vaaleat työtasot. Kodinkoneita on uusittu tarpeen mukaan ja ne ovat hyvässä kunnossa. Isompien asuntojen keittiöissä on valmiina liitännät ja paikka astianpesukoneelle.

Kylpyhuoneet

Asuntojen kylpyhuoneet ovat toimivia ja mukavan kokoisia. Myös kylpyhuoneet on uusittu peruskorjauksessa. Seinät ovat vaaleata laattaa ja lattia muovimattoa. Kaikkien asuntojen kylpyhuoneissa on pk-liitännät. Kolmioissa ja neliöissä lisäksi erillinen wc.

Pohjakuvat asunnoista

Klikkaamalla pohjakuvaa saat sen aukeamaan suurempana.

Myyntihinnasto

HuoneistoVelaton hinta alk.Yhtiölaina*Kauppahinta alk.Vuokratuotto% 1.9 alk
1h+kk35,5m²45 900€-45 900€7.68%
2h+kk51m²54 900€-54 900€8%
2h+k+p59,5m²49 900€-49 900€8,7%
3h+k+p74-76m²50 900€ – 57 900€n. 45 000€10 800€ – 12 174€8,1 - 9,4%
4h+k+p87,5m²63 900€53 346€10 550€8,45%

Kohteen asunnot on tarkistettu, kuvattu ja asuntojen kunnot dokumentoitu. Asunnot on hinnoiteltu asunnon kunnon ja vuokran mukaan. Asukkaiden yksityisyyden vuoksi asuntokohtaiset kuvat toimitetaan nähtäväksi vain asunnon ostajalle.

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

-Myyntihinnasto ja varaustilanne
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kuvia kohteesta

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Erinomainen vuokratuotto
 • Positiivinen kassavirta
 • Ostohinta alle alueen hintojen
 • Yhtiölainan hyödyt osassa asunnoista
 • Asunnot vuokrattu hyville vuokralaisille

Alue

 • Kansainvälinen yliopistokaupunki
 • Alueella uudistuotantoa
 • Kaunis asuinalue Saimaan rantamaisemissa
 • Keskustaan matkaa vain n. 2km!

Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

Asuntojen vuokraus

Olemme järjestäneet Lappeenrannan OVV:n hoitamaan kohteen asuntojen vuokrausta seuraavaan tarjoushintaan:

85% kk:n vuokrasta sis.alv.

Voimme suositella myös kohteen tuntevaa ja hinta-arviot antanutta kiinteistönvälittäjää hoitamaan asuntojen eteenpäinmyyntiä tarvittaessa.

Kuvat asunnosta

Vaikka asunnot myydään vuokrattuina, ostaja pystyy tutustumaan asunnon kuntoon, koska olemme kuvanneet jokaisen myytvävän asunnon.

Esitämme asuntokohtaiset kuvat yksityisyyden vuoksi vain asunnon ostajalle, joka saa kuvat itselleen mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Kaupanteko onnistuu etänä

Käytämme kauppakirjojen allekirjoitukseen Visma Sign –järjestelmää, jonka avulla kauppakirjat voidaan allekirjoittaa etänä verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli ostaja käyttää pankkirahoitusta, toimitamme tarvittavat asiakirjat ennen kaupantekoa ostajan pankkiin.

Varaukset ja lisätiedot

Huom! Asuntojen varaukset sähköpostilla osoitteeseen matti.honkasalo@sijoitusasunnot.com.

Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan. 

Muistathan ilmoittaa myös talonumeron, koska eri taloissa on samoja huoneistonumeroita!

Massi Matti

Matti Honkasalo, LKV

puh. 050 4784 774

Sähköposti:

matti.honkasalo@sijoitusasunnot.com