Myynnissä 4 uutta asuntoa – reiluilla alennuksilla ja poikkeuksellisen positiivisilla kassavirroilla!

Saimme välitykseen neljä uutta asuntoa huippusijainnilta Lahden uudella Tornatorin asuinalueella.

Asunnot sijaitsevat 2019 omalle tontille rakennetussa taloyhtiössä, osoitteessa Wolter Ramsayn katu 3.

Kohteen sijainti on rauhallinen ja vehreä. Todella hyvät lenkki- ja hiihtoreitit valaistuilla luontopoluilla löytyvät lähistöltä, eikä keskustaankaan ole matkaa kuin 2 kilometriä. Lähellä sijaitsee päivittäispalvelut, kuten kaupat, koulut ja terveydenhoitopalvelut. Launeen kauppa-alue on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Asunnoista kaksi on 41 m2 kokoisia kaksioita, yksi 44m2 kokoinen kaksio ja yksi 48m2 kokoinen kaksio. Kaikki asunnot myydään käyttämättöminä ja heti vapaina – huomattavasti RS-hinnastoa edullisemmin!

Asuntojen velattomat myyntihinnat ovat alkaen: 145.712,00 euroa. Hintoihin sisältyy todella herkullisen kokoiset yhtiölainat, jolloin myyntihinnat jäävät alkaen vain 38.624,00 euroon. Suurin osa yhtiölainasta on myös kertalyhenteistä lainaa 15 vuoden laina-ajalla, mikä mahdollistaa asuntosijoittajalle poikkeuksellisen hyvän kassavirran uudiskohteessa!

Vuokratuotot ovat 4,3 – 4,4 % asunnosta riippuen markkinavuokrilla laskettuna.

Asunnot

Asunnot ovat uusia ja käyttämättömiä. Jokaisessa nyt välitettävässä asunnossa on tilava, lasitettu parveke.

Asuntojen tilat on suunniteltu valoisiksi ja toimiviksi. Asuinhuoneiden lattiat ovat ajatonta, valkolakattua tammiparkettia.

Pohjaratkaisut

Kaksi asunnoista on 41m2 kokoisia kaksioita. Molemmissa asunnoissa on erilliset makuuhuoneet liukuovikaapistoilla, lasitetut parvekkeet ja erilliset vaatehuoneet eteisessä. Keittiö on rakennettu avarasti olohuoneen yhteyteen.

Yksi kaksio on 44 m2 kokoinen. Tässä pohjaratkaisussa vaatehuone on tuotu makuuhuoneen yhteyteen ja eteisen vaatehuoneen tilalla on peililiukuovellinen kaapisto. Hieman tilavampi pohjaratkaisu, jonka lisänä on myös lasitettu parveke.

Viimeinen asunto on 48m2 kaksio. Joukon suurimman huoneiston makuuhuoneeseen on sijoitettu liukuovelliset kaapit ja eteisen ja olohuoneen välille peililiukuovelliset kaapit. Lisäksi on eteisen vaatehuone ja lasitettu parveke. Tämän suurimman asunnon ehdoton valtti on kuitenkin oma sauna.

Keittiö

Tyylikäs ja toimiva keittiö on jokaisen kodin sydän. Hartelan suunnittelemiin keittiöihin on valittu ajattomia ja kestäviä materiaaleja palvelemaan vaativampaakin makua. Tyylikäs, pelkistetty valkoinen seinäkaapeissa sekä pöytäkaapeissa on harkittu valinta ja niitä täydentävät laatoitettu välitila. Laminaattityötaso on kestävä ja helppohoitoinen.

Kodinkoneet

Kodinkoneet ovat laadukkaita, Siemens -merkkisiä. Keraaminen liesitaso erillisuunilla, huomaamaton liesikupu ja astianpesukone. Kylpyhuoneissa on paikat pyykinpesukoneille.

Kenelle asunnot sopivat?

Uudet kaksiot ovat erittäin hyvä valinta vakaan ja huolettoman asuntosijoituksen ystävälle. Asunnot sopivat niin yksin asuvalle kuin pariskunnallekin, mikä tekee vuokrasuhteista pidempiä. Sijaintinsa puolesta vuokralaisia saa valita niin opiskelijoista, kuin työssä käyvistä vuokralaisista, mikä vähentää tyhjien kuukausien riskiä ja mahdollistaa vakaamman vuokratulon.

Huoneistoihin kohdistuu varaushinnaston mukaiset yhtiölainat 102.500 ja 120.000 euron väliltä.

Jokaiseen asuntoon kuuluu 2 eri yhtiölainaa: Laina A ja Laina B. Laina A on tavanomainen yhtiölaina 25 vuoden maksuajalla ja 3 vuoden lyhennysvapaalla. Laina B on kertalyhenteinen ”bullet” laina, joka erääntyy kokonaisuudessaan maksettavaksi laina-ajan päättyessä 15 vuoden kuluttua.

Kertalyhenteinen laina B on yli 2 kertaa suurempi kuin laina A, mikä mahdollistaa asuntosijoittajalle poikkeuksellisen 15 vuoden pituisen ”lyhennysvapaan” ja huomattavasti paremman kassavirran vielä 3 vuoden pituisen Laina A:n lyhennysvapaan jälkeenkin.

Laina A

Laina-aika on 25 vuotta, alkaen ensimmäisen lainaerän nostosta. Laina erääntyy maksettavaksi viim. 31.12.2043. Laina-ajasta kolme ensimmäistä vuotta on lyhennysvapaata. Lainan korko sidotaan 12 kk Euribor-korkoon lisättynä pankin marginaalilla 1,25 %.

Lainan lyhennykset on laskettu tapahtuviksi tasalyhennyksinä puolivuosittain. Lyhennyksen osuus lisätään pääomavastikkeeseen noin puoli vuotta ennen lyhennysten alkamista, jolloin pääomavastike kohoaa 3,49 euroon/m2/kk 12.11.2018 mukaisella korkokannalla laskettuna (3,49 euroa sisältää laina A:n lyhennyksen ja koron).

Laina B

Laina-aika on 15 vuotta alkaen ensimmäisen lainaerän nostosta. Laina erääntyy maksettavaksi viim. 31.12.2033. Lainan korko sidotaan 12 kk Euribor-korkoon lisättynä pankin marginaalilla 1,65 %.

Laina B on kertalyhenteinen ja koko laina erääntyy kerralla maksettavaksi laina-ajan päättyessä.

Lainanantajapankki on Helmi Säästöpankki Oy.

Tarkemmat tiedot yhtiölainoista ovat ladattavissa materiaalikansiosta.

Taloyhtiö

Asunto Oy Lahden Torna on valmistunut v. 2019 omalle tontille. Talossa on 4 kerrosta ja asuntojakauma on monipuolinen aina 41 m2 kokoisesta kaksiosta 130 m2 kokoiseen edustusasuntoon. Taloyhtiöllä on 11 autopaikkaa, joiden lisäksi on 16 autokatospaikkaa omilla osakkeillaan. Oma autokatospaikka on myös mahdollista ostaa asunnon yhteydessä.

Yhtiövastike on edullinen 3,2 € / m2. Taloyhtiössä on kaukolämpö ja energialuokka C.

Lahden Tornasta löytyy asukkaiden käyttöön kuivaushuone ja irtainvarastot. Erillinen ulkoiluvälinevarasto asuinrakennuksen vieressä on todella reilun kokoinen.

Asunto Oy Lahden Torna

TaloyhtiöAsunto Oy Lahden Torna
TyyppiKerrostalo, 4 asuinkerrosta
Rakennusvuosi2019
OsoiteWolter Ramsayn katu 3, 15700 Lahti
Rakennuksia2kpl : kerrostalo ja varastorakennus.
Lisäksi autokatos ja jätehuone.
HissiOn
Asuntojen määrä31 kpl
Autopaikkojen määrä27 kpl. Yhtiön hallinnassa 11 autopaikkaa, erillisinä osakkeina 16 katospaikkaa
Vastikearvio3,2€/m2. Autokatokset 22,40€/kk. (7 m2 x 3,20€)
Pääomavastikkeen korkoPääomavastike A 0,77 €/m2/kk
Pääomavastike B 2,49 €/m2/kk (Laskettu Euribor 0%)
Käyttökorvaukset-Vesimaksuennakko 15€ / hlö / kk.
-Pistokepaikka 15€/kk
LämmitysmuotoKaukolämpö, vesikiertoinen
EnergialuokkaC-energialuokka
Tontin omistusOma
PutkistotKäyttövesiputket kuparia, viemärit muovia.

Lahti ja Tornator-alue

Lahti

Lahti on väkiluvultaan Suomen 8.suurin kaupunki. Tähän saakka Lahti on ollut kasvukeskus, jossa asuu tällä hetkellä noin 120.000 henkilöä. Väestöennuste osoittaa kaupungin väkiluvun pysyvän melko tasaisena seuraavat 20 vuotta. Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta ja se sijaitsee melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, johon kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka. Helsinki-Lahti-rautatieosuuden oikoradalla on houkuteltu pääkaupunkiseudulla työskenteleviä ihmisiä asumaan Lahteen ja nopeimmillaan junamatka kestää 50 minuuttia. Lahden vierestä kulkee nelostie, joka on yksi tärkeimmistä päätieyhteyksistä Suomessa.

Lahti sijaitsee Vesijärven rannalla ja kaupungissa on ammattikorkeakoulu. Lahti on sijoittunut Pellervon taloustutkimuksen asuntosijoitusrankingissä lähivuosina kymmenennen sijainnin paikkeille. Lahti on tunnettu urheilukaupunkina ja kaupungissa järjestetään monia urheilutapahtumia, kuten Salpausselän kisat. Hyppyrimäet ovatkin yksi kaupungin merkittävimmistä maamerkeistä.

Tornatorin asuinalue

Sijaintinsa puolesta Tornator on ulkoilijan ja paljon liikkuvan unelma: harrastukset ja lenkkipolut löytyvät suurelta osin kävelymatkan päästä. Hiihtämään ja lenkkipoluille pääset lähistöltä, muutkin harrastusmahdollisuudet löytyvät mukavasti alueen ympäriltä.

Tornatorin tuntumassa on kymmeniä kilometrejä valaistuja ulkoilupolkuja, hiihtolatuja sekä sauvakävely- ja maastopyöräreittejä.

Läheltä löytyvät päivittäispalvelut, kuten kaupat, koulut ja terveydenhoitopalvelut. Launeen kauppa-alue on muutaman minuutin ajomatkan päässä ja keskustaan matkaa kertyy vain kaksi kilometriä. Hyvät kulkuyhteydet omalla autolla kaikkiin ilmansuuntiin takaa helppoa ja nopeaa liikkumista arjen keskellä. Julkinen liikenne kulkee vain kivenheiton päästä, Lahden Matkakeskukseenkin on matkaa vain kaksi kilometriä.

Korttelissa sijaitsi aikoinaan Wolter Ramsayn perustama Aktiebolaget Tornator, jossa valmistettiin puisia lankarullia. Hartela on korttelin rakentamisessa huomioinut alueen historiaa hyödyntämällä uusien talojen ulkoiluvälinevarastojen seinissä alkuperäisen lankarullatehtaan punaisia tiiliä. Tehtaan perustajan mukaan on myös nimetty katu, Wolter Ramsayn katu, jonka varrella Lahden Torna ja muut viimeisen korttelin talot sijaitsevat.

Tornatorin alue on yhdistelmä uusia, tyylikkäitä kerrostaloja ja kaunista harmonista luonto. Luonnonläheisyyttä ja viihtyisyyttä on korostettu vihersuunnittelulla.  Korttelialueen sydämenä toimii keskelle suunniteltu vehreä ja toimiva korttelipiha, joka kokonaisuudessaan valmistuu vuoden 2020 aikana. Korttelipiha on suunniteltu palvelemaan eri elämäntilanteissä olevia asukkaita, jossa myös lasten on turvallista leikkiä.

Sijainti kartalla

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

 • Myyntihinnasto ja varaustilanne
 • Yhtiöjärjestys
 • Taloyhtiön taloussuunnitelma
 • Ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja (hallinnan luovutus)
 • Rakennustapaseloste
 • Pohjakuvat
 • Kuvia kohteesta

Miksi tämä kohde?

 • Hyvä sijainti Lahdessa
 • Uusi taloyhtiö omalla tontilla
 • Laadukkaat materiaalit ja tilavat pohjaratkaisut
 • Lasitetut parvekkeet
 • Todella pitkä Bullet-yhtiölaina mahdollistaa positiivisen kassavirran
 • Tähän kohteeseen on helppo sijoittaa!

  Varaukset ja lisätiedot

  Asuntojen varaukset tehdään sähköpostilla matti.honkasalo@sijoitusasunnot.fi. Ilmoita nimesi, puhelinnumerosi ja
  kerro minkä asunnon olet kiinnostunut ostamaan sekä mahdolliset varavaihtoehdot jos kyseinen asunto olisi jo keretty varaamaan.

  Massi Matti

  Matti Honkasalo

  Puh. 0414392489

  Sähköposti: matti.honkasalo@sijoitusasunnot.com

  Kaupanteko

  Asuntojen kaupanteon järjestelyistä vastaa

  rakennuttaja Hartela Etelä-Suomi Oy.